Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Doma, zgadzam się z Karolyną. Raz na jakiś czas anomalia się zdarzają. Na przykład cykle bezowulacyjne dwa razy w roku nie powinny wywolywać paniki. Ile czasu obserwujesz swój cykl? Ile zazwyczaj trwa u Ciebie II faza? Przyjmuje się że faza lutealna wynosi 12-16dni.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Doma, robiłaś hormony? Masz skrajne długości cykli... Raz bardzo krótkie, raz długie.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Doma90 wrote:Indygo nigdy. Tak jak pisze dopiero od jakiś 4 msc. Odkąd się staramy.
Ooooo, to tak jak u nasWszystko jak w zegarku do momentu rozpoczęcia starań Palnij sobie hormony - głowa zaczęła w nich mieszać.
Potem się zaczęły cycki w ciąży i takie tam. No i wyszło w hormonach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 09:11
-
Hej dziewczyny, mam już wyniki progesteronu z 3 dni cyklu:
18dc: 9,76ng/ml
22cd: 15,69ng/ml
26cd: 6,64ng/ml
Co o nich sądzicie? Trochę za gwałtowny spadek pod koniec cyklu? Wtedy tez mam plamienia. Ale niestety plamienia to nie jedyny mój problem.
Dzisiaj miałam serię kolejnych badań, wyniki w poniedziałek.
Od razu zapisałam się do Gina na konsultacje 24.03.
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Indygo Ja tak jak Karolyna biorę Ovarin dodatkowo Wit D3 2000 to mi gin dala i jodid ale jod bo mam zapalenie tarczycy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Doma90 wrote:Co oprócz prolaktyny powinnam zrobić?
Cały pakiet. Masz Diagnostykę ? Tam jest pakiet hormonalny. Jak chcesz dodaj do tego jest androgeny. W pakiecie jest TSH, progesteron, estradiol, FSH, LH, prolaktyna. To wszystko możesz zrobić 3-5 d.c. (ze względu na prolaktynę). A i na prolaktynę na czczo i rano. I ona musi iść w parze z TSH.
Co do progesteronu: tu już Ci gin powie, czy masz też go zrobić w 3 fazach (przed, owu i po owu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 09:20
-
Doma90 wrote:Co oprócz prolaktyny powinnam zrobić?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Właśnie, jak już robić to wszystko, nie rozdrabniać się.
będziesz miała jasny obraz.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Karolyna wrote:Cały pakiet. Masz Diagnostykę ? Tam jest pakiet hormonalny. Jak chcesz dodaj do tego jest androgeny. W pakiecie jest TSH, progesteron, estradiol, FSH, LH, prolaktyna. To wszystko możesz zrobić 3-5 d.c. (ze względu na prolaktynę). A i na prolaktynę na czczo i rano. I ona musi iść w parze z TSH.
Co do progesteronu: tu już Ci gin powie, czy masz też go zrobić w 3 fazach (przed, owu i po owu).
Ja też nie znam, ale to chyba dobrze, że gin przepisał mi tak wnikliwe badania. Ale z tego co wyczytałam to naprotechnolodzy tak mają. Chcą przebadać człowieka od A do Z.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII