X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko mnie też straszyli że jak długo bierzesz anty to potem możesz mieć problemy. Ale to dla mnie nielogiczne bo w sumie, "oszczedzasz" w tym czasie jajeczka :D
    Ja odstawiłam bo już mi odwalało, ale ja wtedy 5 lat brałam z jedną dwumiesięczną przerwą.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niedokoncaidealna Debiutantka

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam 5 lat z jedną miesięczna przerwa . Dawne leki miały inny poziom szkodliwości odlatwho tak się ich niektórzy boją. Leki nowej generacji są w pełni bezpieczne i jak widać można zająć od razu. Jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki test był negatywny a dzisiaj beta już piękna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - aaaaa !!! Mam pęcherzyk dominujący 16.6 mm, endometrium trójdzielne 9 mm :) mamy działać !!!! Test owu pozytywny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 17:54

futuremama, Lola_M lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedokoncaidealna wrote:
    Ja też brałam 5 lat z jedną miesięczna przerwa . Dawne leki miały inny poziom szkodliwości odlatwho tak się ich niektórzy boją. Leki nowej generacji są w pełni bezpieczne i jak widać można zająć od razu. Jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki test był negatywny a dzisiaj beta już piękna.
    Mnie nie pobijecie ;) 15 lat bez przerwy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dziewczyny - aaaaa !!! Mam pęcherzyk dominujący 16.6 mm, endometrium trójdzielne 9 mm :) mamy działać !!!! Test owu pozytywny :)
    Dodam że ginek kazała leżeć cała noc i poducha pod pupę ;) starania 3 dni od dziś

• futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Dodam że ginek kazała leżeć cała noc i poducha pod pupę ;) starania 3 dni od dziś
    Ciasteczko to do zobaczenia za 3 dni :D :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ciasteczko to do zobaczenia za 3 dni :D :D

Haha, no to do roboty :) a później wielkie oczekiwanie :) ja jutro idę do lekarza, ciekawe czy będzie coś widać, ale emocje :D

futuremama lubi tę wiadomość

34bw2n0a9897alzf.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:

To tak ci urósł. Wow to działaj całą noc.

Może chociaz tobie się uda

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mnie nie pobijecie ;) 15 lat bez przerwy

Ja mialam 7 lat brania tez bez przerwy bo gin powiedzial ze nie wolno robic zadnych przerw bo to moze byc niebezpieczne

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Ja mialam 7 lat brania tez bez przerwy bo gin powiedzial ze nie wolno robic zadnych przerw bo to moze byc niebezpieczne
    No właśnie dziwne - byłam na innym aparacie usg dzis (u gin z pakietu med) ale endo miałam wczoraj 9 mm już też. Pęcherzyk widoczny - widzę go sama :) musi teraz dojść do 20 mm chyba (tak czytałam). Jutro i w Pt mam dalej monitoring. Ale działać mamy już dziś (ostatnio w nd był maraton ale czysto z przyjemności)..

Mam też śluz płodny- nowy objaw; Temp cieżko ocenić bo pierwszy cykl mierze i robię błędy (próbuje rozszyfrować termometr owulacyjny - debil jestem).
    Może jednak nie jestem aż tak pusta jak myślałam - to już duża ulga-ale czy się uda ? Niech będzie wola Boska.
    Dziś mam 15 dc...cykle 28. Boję się że faza lutealna jest za krótka .. w zeszłym msc miałam plamienie malusie 7 (moim zdaniem po testach owu) dpo... ale potem endo 5 mm i koniec. Progesteron był (zdaniem lek) 23 dc ok, ale słyszę głosy że powinen być powyżej 10- miałam 8,7 chyba.
    Nie wierze w cuda - ale już wiedzieć że rośnie pęcherzyk to dla mnie dużo !

Dziewczyny - idę szykować romantyczny wieczór; trzymajcie kciuki żeby wcelował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:41

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie temp nie mierze ogladam bardziej śluz chodze na monit i sprawdzam szyjke.
    A aparaty usg to rozna sprawa zalezy chyba czy jest jakis lepszy czy gorszy. Ja przez taki szpitalny mialam niezła historię jak bylam w ciąży.
    To dzialaj a czy musi byc 20mm to roznie jest reguły tez nie ma kiedy tobie peknie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Ja osobiscie temp nie mierze ogladam bardziej śluz chodze na monit i sprawdzam szyjke.
    A aparaty usg to rozna sprawa zalezy chyba czy jest jakis lepszy czy gorszy. Ja przez taki szpitalny mialam niezła historię jak bylam w ciąży.
    To dzialaj a czy musi byc 20mm to roznie jest reguły tez nie ma kiedy tobie peknie
    Oby pękł i oby jajeczko było ..
    to niesamowicie trudne zajść w ciąże !!
    Nie wierzę aż jakim cudem zachodzą nastolatki przy pierwszym razie :) szok ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko82 trzymam kciuki :-)

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Oby pękł i oby jajeczko było ..
    to niesamowicie trudne zajść w ciąże !!
    Nie wierzę aż jakim cudem zachodzą nastolatki przy pierwszym razie :) szok ...

Ja z córką tak zaszlam wystarczył tylko jeden raz. A teraz juz kilka miesiecy staran i nic

Chyba dla tego tak jest ze moze latwiej sie zachodzi jak sie jest mlodym

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko trzymam bardzo kciuki :)

Darinka za wizytę też :) który to już tc?

W sumie to za wszystkie owocne starania :D Normalnie się cieszę jakbym miała z Wami testować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:07

3i49o7esfkybvicx.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedokoncaidealna wielkie gratulacje!!Rośnijcie zdrowo i spokojnie:)
    Ciasteczko82 trzymam kciuki!!!

U mnie dopiero 4 dc więc do starań jeszcze chwila ;)

atdc2n0adheyq10q.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... dziewczyny to czekanie jest dobijajace. Najpierw czekamy czy pęcherzyki są później czy owu jest pozniej na testowanie albo na @ i tak w koło.
    Bardzo męczące

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ciasteczko trzymam bardzo kciuki :)

Darinka za wizytę też :) który to już tc?

W sumie to za wszystkie owocne starania :D Normalnie się cieszę jakbym miała z Wami testować :D

Jak wpisuje w tych kalkulatorach internetowych to mi pokazuje 5 tydzień. Troche mało obeznana jestem w temacie;) jutro może mi coś lekarz mądrego powie :)

34bw2n0a9897alzf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Eh... dziewczyny to czekanie jest dobijajace. Najpierw czekamy czy pęcherzyki są później czy owu jest pozniej na testowanie albo na @ i tak w koło.
    Bardzo męczące
    Ooo tak - stresujące też... i weź tu wyluzuj :) fikcja :)

Ok - już uciekam / off ;)
    Buziaki kochane

• jagoda229 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam tak poprzedni miesiać chyba dla mnie najgorsze jest wypatrywanie jakiś objawów czy się udało a potem @ i zawód jest.choć teraz miałam wyjątkowo krótki okres co też mnie zastanawia. Nic ja w 13 dniu cyklu mam wizytę u gina to ją wykorzystam najlepiej jak się da.
    ciasteczko miłego tworzenia maluszka :)
    magdzi u mnie 6dc a ilu dniowe ty masz cykle?

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ