Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko mnie też straszyli że jak długo bierzesz anty to potem możesz mieć problemy. Ale to dla mnie nielogiczne bo w sumie, "oszczedzasz" w tym czasie jajeczka
Ja odstawiłam bo już mi odwalało, ale ja wtedy 5 lat brałam z jedną dwumiesięczną przerwą. -
Ja też brałam 5 lat z jedną miesięczna przerwa . Dawne leki miały inny poziom szkodliwości odlatwho tak się ich niektórzy boją. Leki nowej generacji są w pełni bezpieczne i jak widać można zająć od razu. Jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki test był negatywny a dzisiaj beta już piękna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniedokoncaidealna wrote:Ja też brałam 5 lat z jedną miesięczna przerwa . Dawne leki miały inny poziom szkodliwości odlatwho tak się ich niektórzy boją. Leki nowej generacji są w pełni bezpieczne i jak widać można zająć od razu. Jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki test był negatywny a dzisiaj beta już piękna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLola_M wrote:Ja mialam 7 lat brania tez bez przerwy bo gin powiedzial ze nie wolno robic zadnych przerw bo to moze byc niebezpieczne
Mam też śluz płodny- nowy objaw; Temp cieżko ocenić bo pierwszy cykl mierze i robię błędy (próbuje rozszyfrować termometr owulacyjny - debil jestem).
Może jednak nie jestem aż tak pusta jak myślałam - to już duża ulga-ale czy się uda ? Niech będzie wola Boska.
Dziś mam 15 dc...cykle 28. Boję się że faza lutealna jest za krótka .. w zeszłym msc miałam plamienie malusie 7 (moim zdaniem po testach owu) dpo... ale potem endo 5 mm i koniec. Progesteron był (zdaniem lek) 23 dc ok, ale słyszę głosy że powinen być powyżej 10- miałam 8,7 chyba.
Nie wierze w cuda - ale już wiedzieć że rośnie pęcherzyk to dla mnie dużo !
Dziewczyny - idę szykować romantyczny wieczór; trzymajcie kciuki żeby wcelował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 18:41
-
Ja osobiscie temp nie mierze ogladam bardziej śluz chodze na monit i sprawdzam szyjke.
A aparaty usg to rozna sprawa zalezy chyba czy jest jakis lepszy czy gorszy. Ja przez taki szpitalny mialam niezła historię jak bylam w ciąży.
To dzialaj a czy musi byc 20mm to roznie jest reguły tez nie ma kiedy tobie pekniePcos
-
nick nieaktualnyLola_M wrote:Ja osobiscie temp nie mierze ogladam bardziej śluz chodze na monit i sprawdzam szyjke.
A aparaty usg to rozna sprawa zalezy chyba czy jest jakis lepszy czy gorszy. Ja przez taki szpitalny mialam niezła historię jak bylam w ciąży.
To dzialaj a czy musi byc 20mm to roznie jest reguły tez nie ma kiedy tobie peknie
to niesamowicie trudne zajść w ciąże !!
Nie wierzę aż jakim cudem zachodzą nastolatki przy pierwszym razie szok ...
-
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Oby pękł i oby jajeczko było ..
to niesamowicie trudne zajść w ciąże !!
Nie wierzę aż jakim cudem zachodzą nastolatki przy pierwszym razie szok ...
Ja z córką tak zaszlam wystarczył tylko jeden raz. A teraz juz kilka miesiecy staran i nic
Chyba dla tego tak jest ze moze latwiej sie zachodzi jak sie jest mlodymPcos
-
Ciasteczko trzymam bardzo kciuki
Darinka za wizytę też który to już tc?
W sumie to za wszystkie owocne starania Normalnie się cieszę jakbym miała z Wami testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:07
-
futuremama wrote:Ciasteczko trzymam bardzo kciuki
Darinka za wizytę też który to już tc?
W sumie to za wszystkie owocne starania Normalnie się cieszę jakbym miała z Wami testować
Jak wpisuje w tych kalkulatorach internetowych to mi pokazuje 5 tydzień. Troche mało obeznana jestem w temacie;) jutro może mi coś lekarz mądrego powie -
nick nieaktualnyLola_M wrote:Eh... dziewczyny to czekanie jest dobijajace. Najpierw czekamy czy pęcherzyki są później czy owu jest pozniej na testowanie albo na @ i tak w koło.
Bardzo męczące
Ok - już uciekam / off
Buziaki kochane -
miałam tak poprzedni miesiać chyba dla mnie najgorsze jest wypatrywanie jakiś objawów czy się udało a potem @ i zawód jest.choć teraz miałam wyjątkowo krótki okres co też mnie zastanawia. Nic ja w 13 dniu cyklu mam wizytę u gina to ją wykorzystam najlepiej jak się da.
ciasteczko miłego tworzenia maluszka
magdzi u mnie 6dc a ilu dniowe ty masz cykle?