Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKNiecierpliwa wrote:
    Powiem Wam dziewczyny odnośnie zachodzenia w ciąże bez wspomagaczy, że chyba duże znaczenie ma wiek.
    7 lat temu, dokładnie 8 marca 2011 r. postanowiliśmy z mężem (jeszcze wtedy narzeczonym :) ) ,,zaszaleć" i pierwszy raz w życiu i tylko w tamtym cyklu ten jeden raz kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Absolutnie nie wychodziło, żeby to były dni płodne, ani z kalendarzyków, ani z objawów, ani z niczego. Było to w biegu, spontanicznie, bo zaraz wracali rodzice do domu (to jeszcze były moje młode lata) żadnych nóg do góry i podobnych cudów. I co? I oczywiście byłam w ciąży. Niestety straciliśmy ją w 7 tygodniu, przez stres i nerwy. Jednego dnia zmarła osoba mi bliska, a następnego straciliśmy ciąże.

Potem długo nie chciałam próbować, stwierdziliśmy, że podejdziemy do tego rozsądniej... ślub, dom, studia, potem doktoraty, dobra praca... i tak zleciało to 7 lat. Myśleliśmy, że pójdzie tak łatwo jak wtedy. Nawet dokładnie zaplanowałam miesiąc rozpoczęcia starań, tak żeby rozwiązanie ciąży pasowało mi do planów zawodowych. O ja głupia! Tak jak pisałam, od tego czasu już 7 cykl, ale pierwszy z udziwnieniami.

Hej, nie zamartwiaj się. Ja odstawilam tabletki w kwietniu, też czekałam na odpowiedni moment, praca, mieszkanie itd. I tak zleciało do trzydziestki. Myślałam, że odstawie i zaraz w ciąży będę. A tu psikus. Udało się w styczniu, przy pomocy żelu Conceive plus(pierwszy raz go zastosowalam i się udało, ale to może być przypadek). Dziś mam pierwszą wizytę i znowu stres. A stres to najgorsze co może być. Mam nadzieję, że u Ciebie też niedługo zaskoczy. Trzymam kciuki.

34bw2n0a9897alzf.png
  • MKNiecierpliwa Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Darinka. Bardzo Ci gratuluje :) Też właśnie pierwszy cykl z convensive probowalismy i z cala reszta ,,przepisu". Bede wiedziec jak poszlo dopiero w sobotę.Boję się, ze nic z tego,bo jakoś dziwnie się czuję.

MKNiecierpliwa
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKNiecierpliwa wrote:
    Dzięki Darinka. Bardzo Ci gratuluje :) Też właśnie pierwszy cykl z convensive probowalismy i z cala reszta ,,przepisu". Bede wiedziec jak poszlo dopiero w sobotę.Boję się, ze nic z tego,bo jakoś dziwnie się czuję.

Spokojnie, ja też myslałam, że nic z tego nie będzie, a jednak się udało :) nie ma co się nakręcać, chociaż wiem jakie to trudne. Jak nie tym razem to następnym, trzeba wierzyć, że w końcu się uda:)

34bw2n0a9897alzf.png
  • MKNiecierpliwa Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wiemy, ze nienakrecanie jest trudne, dlatego spokojnie staram sie poczekac do soboty. Najchetniej zrobilabym test juz teraz ale to bylby dopiero 9 lub 10 dpo (tak sadze,bo nie mialam monitoringu) wiec moze byc malo wiarygodne. Darinka,a Ty w ktorym dniu testowałas od owu?

MKNiecierpliwa
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test dwa dni przed planowaną @, i już mialam drugą bardzo bladą kreskę. To był jakoś 13 dpo. A miałam nie robić testu przed terminem @, ale zakręciło mi się lekko w głowie i tylko dlatego zrobiłam ;)

34bw2n0a9897alzf.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKNiecierpliwa wrote:
    Wszystkie wiemy, ze nienakrecanie jest trudne, dlatego spokojnie staram sie poczekac do soboty. Najchetniej zrobilabym test juz teraz ale to bylby dopiero 9 lub 10 dpo (tak sadze,bo nie mialam monitoringu) wiec moze byc malo wiarygodne. Darinka,a Ty w ktorym dniu testowałas od owu?

Z tym testowaniem tez roznie jest. Niektore dziewczyny robily test w dniu spodziewanej @ i byl negatywny a kilka dni pozniej juz pozytywny.

Testuj tak zeby bylo kolo 14dpo a jesli nic nie pokaze i @ dalej nie bedzie idz na bete

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    To prawda - wiek ma ogromne znaczenie.. nadto dochodzi stres i ta cała otoczka - trudno bez tego jeżeli się starasz i nie wychodzi, robisz badania które pokazują, że coś jest nie tak, nakręcasz się i koło zamknięte.
    Zajść w ciąże i ją utrzymać wydaje się być w obecnych czasach niemałym wyzwaniem.

U mnie sytuacja wyglądała inaczej - pomijam karierę i zdobycie zawodu- ale mój ex mąż nie chciał mieć ze mną dzieci.

Zgodze sie z tym ze wiek ma znaczenie.
    Chociaz mamnie inny przyklad moja bratowa ma 36 lat i od tak sobie jest w ciazy

Moze jak ktoś bardzo chce to wtedy nie moze

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Mission completed :) padam .. leze sobie z pupa wyżej ;)

Co do castagnusa- jeżeli mam Prolaktyne Ok wręcz idealna boję sie go łykać / ponoć może rozregulować cykl !?

Do suplem dla panów - L karnityna !!!! 3000 mg dziennie - poprawia ruchliwość żywotność - inf od androloga.
    Czy L karnityna kupowałaś taką 3000 mg czy taką 1000 mg i 3 tabletki dziennie?

• futuremama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 10dpo miałam swój cień :D ale tak jak Lola_M pisze, znam kilka osób które w dniu @ testowały i był negatyw a w ciąży były :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie chciałabym do Was dołączyć jako początkująca staraczka. Co prawda muszę trochę rozwiązać drobne problemy hormonalne ( hiperprolaktynemia czynnościowa) i znaleźć jakiegoś lekarza ginekologa, który podejmie się leczenia a nie tylko przepisywania luteiny nie zwracając uwagi na badania prolaktyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo girls:) pękł !!!!!!!! Test owu mega pozytywne - ciemnnaaa krecha endom10 mm
    Yhmmmm :)
    L karnityne dopiero moj ma kupić -2x 1500 w sklepie dla sportowców :) te z apteki nie polecam :)

Gabriella lubi tę wiadomość

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Helo girls:) pękł !!!!!!!! Test owu mega pozytywne - ciemnnaaa krecha endom10 mm
    Yhmmmm :)
    L karnityne dopiero moj ma kupić -2x 1500 w sklepie dla sportowców :) te z apteki nie polecam :)

A masz to potwierdzone monit. Czy testem?

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania2014 wrote:
    Witam Panie chciałabym do Was dołączyć jako początkująca staraczka. Co prawda muszę trochę rozwiązać drobne problemy hormonalne ( hiperprolaktynemia czynnościowa) i znaleźć jakiegoś lekarza ginekologa, który podejmie się leczenia a nie tylko przepisywania luteiny nie zwracając uwagi na badania prolaktyny.
    Hej witaj

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ania2014 :-)

• futuremama Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania :)

Dziewczyny mam pytanie o solcogyn. Mała któraś z Was tym smarowaną nadżerkę?
    Bo mam małą no i cytologia średnia więc z ginem była decyzja że jak taka wyjdzie i nie będę w ciąży to posmarujemy. Niby mówił że dwa tygodnie powinno wystarczyć żeby to się zagoiło. My bedziemy mieć teoretycznie niecały miesiąc. Wystarczy?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    A masz to potwierdzone monit. Czy testem?
    Oczywiście że monitoring :) usg - byłam po 17.
    Idę jeszcze w Pt

Witaj Ania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 19:27

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Hej Ania :)

Dziewczyny mam pytanie o solcogyn. Mała któraś z Was tym smarowaną nadżerkę?
    Bo mam małą no i cytologia średnia więc z ginem była decyzja że jak taka wyjdzie i nie będę w ciąży to posmarujemy. Niby mówił że dwa tygodnie powinno wystarczyć żeby to się zagoiło. My bedziemy mieć teoretycznie niecały miesiąc. Wystarczy?

W tej kwestii ci nie pomoge mialam usowana nadzerke laserem a to sie goilo chyba 6 tyg. Ale to di smarowania jest dobre apytanie czyy sie zagoi zai dwa tyg to zalezy od wielkosci i jak twoj organizm bedzie sie goil. I tak mie ma wyjscia trzeba to wyleczyc

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Idę jeszcze w Pt

Szybko ci urósł szybko pękł
    To pewnie itak szybko w ciazy bedziesz :)

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    ciasteczko82 wrote:
    Idę jeszcze w Pt

Szybko ci urósł szybko pękł
    To pewnie itak szybko w ciazy bedziesz :)

To jest aż dziwne ... właśnie nie mogę zrozumieć jakim cudem.
    Endometrium też ponoć ładne - poprzedni cykl miałam 8 mm.
    Teraz nadzieja że jajeczko było + spotkają się+ połączą + zagnieździ..

Nie sądzę że nam się uda.
    Ja się cieszę że coś tam się dzieje bo czułam się jak wybrakowany towar :(

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    To jest aż dziwne ... właśnie nie mogę zrozumieć jakim cudem.
    Endometrium też ponoć ładne - poprzedni cykl miałam 8 mm.
    Teraz nadzieja że jajeczko było + spotkają się+ połączą + zagnieździ..

Nie sądzę że nam się uda.
    Ja się cieszę że coś tam się dzieje bo czułam się jak wybrakowany towar :(

Nikt nie jest wybrakowany. Czasem tylko ktos poddaje nas próbie

Ciekawe czyczy moje sie spotkalo. W tym mies tez mialal ladne endo 14 a w 13dc pecherzyk 19

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ