Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Witam
Czy można dołączyć?
Mam 21 lat za niedługo 22 Jestem mężatką i staram się o maleństwo już 3 lata. Teraz jestem na etapie szukania nowego, konkretnego lekarza, który nie potraktuje mnie jak dziecko i weźmie się za mnie
Pozdrawiam -
Konkretnych nie... po ślubie zaniechaliśmy zabezpieczenia po roku zaświeciła się lampka że coś może być nie tak. I tak przez 2 lata chodzę od lekarza do lekarza i słyszę tylko (jesteś jeszcze młoda nie ma co panikować) (jak organizm dojrzeje to będzie i ciąża) itp teksty. Jedyne badania jakie miałam to TSH które wyszło w normie. Niedawno przez przypadek jak robiłam USG nerek okazało się że mam torbiel ok 3,7 cm na prawym jajniku, której lekarze nie zauważyli.
-
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Konkretnych nie... po ślubie zaniechaliśmy zabezpieczenia po roku zaświeciła się lampka że coś może być nie tak. I tak przez 2 lata chodzę od lekarza do lekarza i słyszę tylko (jesteś jeszcze młoda nie ma co panikować) (jak organizm dojrzeje to będzie i ciąża) itp teksty. Jedyne badania jakie miałam to TSH które wyszło w normie. Niedawno przez przypadek jak robiłam USG nerek okazało się że mam torbiel ok 3,7 cm na prawym jajniku, której lekarze nie zauważyli.
A ile ci wyszlo tsh. Bo norma to norma ale zeby zajsc w ciaze czasem trzeba miec duzo mniej niz zwykla norma. Oprocz tego pasuje zrobic inne badania hormonalne i zajac sie torbiela. I zmienic lekarza jak nie zauwazyl tak wielkiej torbieliPcos
-
Lola_M wrote:A ile ci wyszlo tsh. Bo norma to norma ale zeby zajsc w ciaze czasem trzeba miec duzo mniej niz zwykla norma. Oprocz tego pasuje zrobic inne badania hormonalne i zajac sie torbiela. I zmienic lekarza jak nie zauwazyl tak wielkiej torbieli
No wlaśnie ja tsh tez mam w normie, bo 2.7, a jednak być może troche za dużo aby zajść w ciąże, dobrze by było jakby było poniżej 2. -
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Zrobiła bym badania na własną rękę ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem jakie.. Nie znam się na tym kompletnie.
Od razu mowie duzo tych badan jest na wlasna reke to nie wiem czy jest sens kupa kasy cie za to wyjdzie a moze nie wszystkie beda potrzebnePcos
-
Darinka wrote:Nie zabezpieczamy się od kwietnia, a od września zaczęłam pilnować dni płodnych itp, wiec tak konkretnie od września. Narazie bez rezultatow. Troche też martwi mnie mój wiek bo mam 30 lat, a myślałam, ze szybciej nam sie uda.
A cykl masz w porzadku. Moze faktycznie ci npsię pecherzyk nie peka. A kiedy sie wybierasz na monit.Pcos