X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018

Oceń ten wątek:
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle regularne. Poczekam na @ do 8 lutego i sie zapiszę, chyba tak do 13dc cyklu by trzeba było się wybrać

34bw2n0a9897alzf.png
  • Darinka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    a powiedzcie mi monitoring może zrobić każdy ginekolog który posiada sprzęt w gabinecie czy odsyła do innego lekarza?
    Tak, robi usg sprawdza czy jest pęcherzyk dominujący, czy osiąga odpowiednią wielkośc, a na kolejnej wizycie czy taki pęcherzyk pękł, bo czasami tutaj jest problem. Wtedy nie dochodzi do owulacji.

34bw2n0a9897alzf.png
  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki za odpowiedź :) Jeeeejku jak wy dużo wiecie :d ja jestem zielona w tym temacie :D Znam kalendarzyk i zwiastuny dni płodnych ale tematy medycyny są dla mnie obce :)

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze zielona, dopiero sie "wdrażam" ;)

34bw2n0a9897alzf.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darinka wrote:
    Cykle regularne. Poczekam na @ do 8 lutego i sie zapiszę, chyba tak do 13dc cyklu by trzeba było się wybrać

Najlepiej miedzy 10 a 13 dc bo wtedy widac czy sa jakies pecherzyki i ewentualnie moze ci zlecic zastrzyk na pekniecie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    oki dzięki za odpowiedź :) Jeeeejku jak wy dużo wiecie :d ja jestem zielona w tym temacie :D Znam kalendarzyk i zwiastuny dni płodnych ale tematy medycyny są dla mnie obce :)

Kazda sie uczy i mozemy miec calkiem inne problemy. Ja np mam pco

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to właśnie najlepiej wymieniać się doświadczeniami :) ja nie mam ich zbyt wiele no chyba że te złe ;/

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Z tego co wiem to właśnie najlepiej wymieniać się doświadczeniami :) ja nie mam ich zbyt wiele no chyba że te złe ;/

Ja tez caly czas proboje i nic nie wychodzi a mi juz latka leca

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsza jest ta niepewność i niewiedza dlaczego to jeszcze nie ten czas.

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. I kazdy miesiac to rozczarowanie i czekanie do nasteplego cyklu liczenie dni obserwacja to strasznie męczące. A ty naprawde poszukaj dobrego lekarza co sie zainteresuje i zechce ci pomoc bo 2 lata staran bez efektu to dlugo. Niby jestes mloda ale to nie znaczy ze nie mozesz miec problemu. A to moze byc nawet nic takiego moze odrobine ingerencji lekarskiej i sie ułoży.

Ja ide do mojego gin w piatek popatrzec czy mi jakis pecherzyk urósł

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja nie czuję już takiego parcia na testy nie szukam juz objawów za dużo z tego powodu cierpiałam :) teraz okres spóźnia się ok 2 tygodni cykle mam 26/30 dniowe mam 44 dzień cyklu ale nie czuję kompletnie nic prócz kłucia w dole brzucha.
    Mam zamiar w przyszłym tygodniu już mieć ustaloną wizytę no zobaczymy.

Jeszcze trudniej jest jak się słucha w rodzinie że się powiększa o kilka dzieciaczków, a u Ciebie dalej nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 21:30

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    W sumie ja nie czuję już takiego parcia na testy nie szukam juz objawów za dużo z tego powodu cierpiałam :) teraz okres spóźnia się ok 2 tygodni cykle mam 26/30 dniowe mam 44 dzień cyklu ale nie czuję kompletnie nic prócz kłucia w dole brzucha.
    Mam zamiar w przyszłym tygodniu już mieć ustaloną wizytę no zobaczymy.

I nie zrobilas jeszcze testu moze juz jestes w ciąży

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    I nie zrobilas jeszcze testu moze juz jestes w ciąży
    Nie sądzę. Kobieta podobno to czuje a ja nie czuję. Czekam cierpliwie na czerwoną falę, pewnie z powodu torbieli coś się poprzestawiało

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak moze byc ale ja i tak bym zrobila. A twoj mąż sie badal bo moze to on ma problem nie ty

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie. Nie chcę dopuścić do siebie myśli że to po jego stronie może leżeć problem. myśle że to u mnie coś nie gra.

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie moze byc. Najpierw zrob porzadek z torbiela to i tak chwilke potrwa. Pewnie dostaniesz tabletki na wchloniecie

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Różnie moze byc. Najpierw zrob porzadek z torbiela to i tak chwilke potrwa. Pewnie dostaniesz tabletki na wchloniecie
    No mam nadzieję że w miarę szybko ją ogarną bo nie mam zamiaru się z nią użerać

Wysłany: 5 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Życzę miłego dnia :)

• Darinka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, ja w pracy, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ;) wogóle mam wrażenie, że tak delikatnie kręci mi się w głowie, takie leciutkie zawroty. Chyba sobie już wkręcam :/ planowana @ na 8, to chyba za szybko na zawroty głowy... oj co ta psychika potrafi zdziałać ;) milego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:06

34bw2n0a9897alzf.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez w pracy a tak mi sie dziś nic nie chce. W koncu poniedzialek.

Najgorsze jest to czekanie. Ja to juzj bym zrobila test. Jestem bardzo niecierpliwa

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ