Nowe staraczki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć ja już po wizycie u endokrynologa i jak ona stwierdziła nie widzi przeciwskazań do starania o dziecko reszta w rękach ginekologa w każdym razie dobrze reaguje na leczenie wyniki są dużo lepsze niż pół roku temu więc czekam na wizytę u ginekolog i zobaczymy co dalej
madzikow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, który ma mi wykonywać HSG
Szczerze myślałam, że to będzie tak szybciutko, zaraz się umówię na zabieg, jak tylko skończy mi się okres i i będzie z głowy. A się okazuje, że tu mnóstwo przygotowań jest
Przekazał mi tyyyle informacji, że mój mózg aż parował, nie dało się wszystkiego spamiętać :p
Ale lekarz bardzo przyjemny, ma mi wysłać rozpiskę co mam kiedy zrobić, mam śmiało dzwonić w razie pytań, wątpliwości
Jak zajdę w ciążę to już chyba wiem kto będzie moim lekarzem prowadzącym hahamadzikow lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Plamka... Wiec powodzenia.. Zebys to ogarnela i jak najszybciej byla po
fajnie ze znalazlas dobrego lekarza. Ja powiem szczerze nie wiem do kogo pojde jak zajde, wiec fajnie ze znasz kogos ogarnietego, powodzonka.
Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
nick nieaktualny
-
Właśnie nie
Lekarz powiedział, że ten cykl zupełnie odpuszczamy i zrobimy w następnym jeśli wszystkie badania będą w normie
Teraz mam w połowie cyklu zrobić posiew z pochwy i prawdopodobnie będzie jakaś antybiotykoterapia, bo u mojego męża w posiewie coś wyszło, a skoro On ma to pewnie i ja już mam :p Dodatkowo jakieś leki przeciwzapalne dopochwowe, przed samym zabiegiem też jakiś antybiotyk mam brać wszystko w ramach takiego "zabezpieczenia". Teraz z mężem jeśli chcemy
to tylko z prezerwatywą, a w następnym cyklu oczywiście absolutny zakaz
Przed zabiegiem też sporo badań krwi: morfologia, crp, proby wątrobowe, tsh, kreatynina i nie wiem co jeszcze.
Mówię Wam, taka fachura, że nawet nie jest mi szkoda że muszę chwilowo przerwać staraniaCieszę się że to wszystko ma być tak porządnie zrobione
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
A ja dziewczyny jestem dziś załamana. Mąż odebrał wyniki nasienia i są fatalne... Morfologia 1%, i ruchliwość tylko 15% pozostałe parametry niby w normie ale ilość plemników jest też w dolnej granicy. Przy takim wyniku nie mamy najmniejszych szans na fasolkę. Musimy teraz szukać jakiejś kliniki i zacząć leczenie, skuter jestem zalamana ;(Zaczynam 12 cs o 1 dziecko.
-
Kuzmoni wrote:A ja dziewczyny jestem dziś załamana. Mąż odebrał wyniki nasienia i są fatalne... Morfologia 1%, i ruchliwość tylko 15% pozostałe parametry niby w normie ale ilość plemników jest też w dolnej granicy. Przy takim wyniku nie mamy najmniejszych szans na fasolkę. Musimy teraz szukać jakiejś kliniki i zacząć leczenie, skuter jestem zalamana ;(
Ale nasienie chyba da się jakoś "podkręcić", nie raz dziewczyny na forum pisały, że mimo beznadziejnych wyników męża udawało się zajść naturalnie, więc i u Was jest szansa
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Kuzmoni poczytaj wątki, nie raz dziewczyny pisały o różnych rzeczach które pomagały polepszyć morfologię... kurcze mało się na tym znam, ale jakieś sumplementy, zmianavtrybu życia itd. Ponoć czasami pomagao