X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ooo jajka w majonezie badz z pieczarkami:)
    TTak jak Kropeczka mowi, u mnie tez zawsze sszybko ida:)
    A jak robisz z pieczarkami?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    A jak robisz z pieczarkami?
    Gotuje jajka, kroje na polowki, wybieram z srodka zoltko i je mieszam razem z usmazonymi wczesniej pieczarkami i majonezem:) i tym nadziewam , do tego jeszcze szczypiorek na wierzch:) Pycha:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakiej cenie u Was jest beta HCG? U mnie 35 zl

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dark? Tak się nazywał ten serial na netflix który polecalyscue?

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka89 wrote:
    U mnie 30zl:)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka89 wrote:
    U mnie w zależności od labu 30-35zl

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Gotuje jajka, kroje na polowki, wybieram z srodka zoltko i je mieszam razem z usmazonymi wczesniej pieczarkami i majonezem:) i tym nadziewam , do tego jeszcze szczypiorek na wierzch:) Pycha:)
    Eeee no to rewelka. Podkradam :) a pieczarki przyprawione i z cebulką podsmażone czy same?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa tak. Dark.

Kropeczka. Sprawdze u mnie w aptece na osiedlu jeszcze

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Ewa tak. Dark.

Kropeczka. Sprawdze u mnie w aptece na osiedlu jeszcze
    Z czystym sercem tego Maluszka polecam. Dużo fajniejszy niż quixx czy inne droższe testy.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Eeee no to rewelka. Podkradam :) a pieczarki przyprawione i z cebulką podsmażone czy same?
    To zalezy czy chce mi sie kroic cebule:)ha ha:) ale zazwyczaj robie z cebulka:) i przyprawiam wszystko jak juz wymieszam ze soba:)
    No nie gadaj ze nigdy nie jadlas?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem glupia:) serio:)
    Moj jest jeszczw w pracy i sobie z nudow piszemy smsy. No i mówię mu ze dzis mi telefon spadl i pękło mi szlo hartowane. A moj mowi zebym mu zdjecie wyslala jak mi peklo...a co ja zrobilam? A screena ekranu! Zeby mu pokazac to pekniecie! Taaa na pewno zobaczy hahahaaa:)
    Dopiero jak mu wyslalam screena uswiadomilam sobie jaka glupote zrobilam:)

Kropeczka85, Mama36, najra88, Applejoy, Ania95, Sandersik lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    To zalezy czy chce mi sie kroic cebule:)ha ha:) ale zazwyczaj robie z cebulka:) i przyprawiam wszystko jak juz wymieszam ze soba:)
    No nie gadaj ze nigdy nie jadlas?:)
    No nie bez kitu... Koniecznie muszę takie zrobić jak już cokolwiek innego niż marchewka, zupa czy orzechy bede w stanie przyjąć :)

Dziś babcia robiła pierogi ruskie. Dawno nie było, a zawsze uwielbiałam. Zjadłam 4 i naprawdę żałowałam...

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    No nie bez kitu... Koniecznie muszę takie zrobić jak już cokolwiek innego niż marchewka, zupa czy orzechy bede w stanie przyjąć :)

Dziś babcia robiła pierogi ruskie. Dawno nie było, a zawsze uwielbiałam. Zjadłam 4 i naprawdę żałowałam...
    Gdzies Ty sie uchowala ze nigdy nie jadlas jajek faszerowanych pieczarkami?:)
    U mnie sa srednio raz w tygodniu:) i jeszcze nie zdaze zrobic a juz ich nie ma:) To podstawa swiat wielkanocnych u mnie:)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Gdzies Ty sie uchowala ze nigdy nie jadlas jajek faszerowanych pieczarkami?:)
    U mnie sa srednio raz w tygodniu:) i jeszcze nie zdaze zrobic a juz ich nie ma:) To podstawa swiat wielkanocnych u mnie:)
    No widzisz, na Śląsku to w majonezie albo sosie a la tatarskim i tyle do gorzały :) koniecznie muszę takie zrobić...

milea.26, Isaura81 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dark? Tak się nazywał ten serial na netflix który polecalyscue?
    Taaaaakkkkk
    Kocham ❤

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Koniczynka a jak u Ciebie się mają sprawy?
    !
    Eh byle jak. Zachowałam się jak idiotka i też zrobiłam test. Nadzieja nigdy nie umiera. Oczywiście biel choć raz nawet mi się wydało że coś tam widzę. Ale to jeszcze nie doschniete było. Poza porannym plemieniem nic. Teraz jakaś mini kropeczka żółto- różową na wkladce. A tak to nic. Brzuch nie boli. Cyce nabrzmiale. Zadzwoniłam do lekarki, kazała brać dupka jeszcze 2 dni. I czekać.

Mamuśka ja urodzinki synka w niedziele robię.
    W tamtym roku sałatka królewska cieszyła się powodzeniem. Do tego zapakowałam ja w te mega plastry szynki babuni i związałam szczypiorem to wyglądały jak sakiewki.
    Kurczaka robię w miodzie i musztardzie. I szaszłyki.
    Lody kupię. Ma być gorąco.
    I tort z Super Wings - kto ma przedszkolaka to rozumie o co biega. :)

I wiecie co. Może że mnie jakaś matka wariatka. Ale dziś na placu zabaw tak mnie dzieciak jeden i jego wpatrzeni w telefony rodzice wkurzyli że aż mnie poniosło. Chłopczyk około 4 lat. Zjechał memu synowi na plecy na zjeżdżalni. Celowo zamykał piaskownicy gdy mój tam usiadł. Bujal takim palem na łańcuchach jak mój chciał na to wejść. Zwracałam mu uwagę że tak niegrzecznie, ale myślę że są rodzice i powinni reagować. W końcu nie wytrzymałam i złapałam go za rękę jak chciał popchnąć mego syna na zjeżdżalni. I nie wiem co nastąpiło później ale mój mały przybiegł z płaczem że go zepchnal z ławki. W tym momencie tamci się zawineli.

Applejoy lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Jestem glupia:) serio:)
    Moj jest jeszczw w pracy i sobie z nudow piszemy smsy. No i mówię mu ze dzis mi telefon spadl i pękło mi szlo hartowane. A moj mowi zebym mu zdjecie wyslala jak mi peklo...a co ja zrobilam? A screena ekranu! Zeby mu pokazac to pekniecie! Taaa na pewno zobaczy hahahaaa:)
    Dopiero jak mu wyslalam screena uswiadomilam sobie jaka glupote zrobilam:)
    Hahhahahahahaha matko nie mogę <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza...w sierpniu nie ma bata ..bzykanko co 2 dni jak w zegarku ..ja dostaje @ 1go ...moze i mi sie przez klimat przyspieszy i w sierpniu nie obchodza mnie stresy itd...do dziela !!!

Kropeczka85, Applejoy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zuza...w sierpniu nie ma bata ..bzykanko co 2 dni jak w zegarku ..ja dostaje @ 1go ...moze i mi sie przez klimat przyspieszy i w sierpniu nie obchodza mnie stresy itd...do dziela !!!
    Wrocisz z urlopu pelna energi i zaraz bedzie ciaza zobaczysz:)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka to ciekawe... U mnie też często na 2,3 dni przed @ miałam plamienia, ale jak brałam dupka to się to regulowało. Pierwszy raz miałaś taką sytuację? A może to po prostu implantacja była? No nic musisz czekać... Kciuków nie puszczam.
    A dlaczego w ogóle od razu idiotka? Niejedna z nas już by była po kilku testach i becie. Spokojnie.

Wydarzenia na placu komentować nie będę. Ja bym nie wytrzymała i z rodzicami zamieniła dwa słowa...tyle tylko co by to dało? Na takie wychowanie nie ma rady...niestety co raz więcej i częściej takich zachowań spotyka się wśród tych mega bezstresowo wychowanych dzieci.

Malwa13 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ