X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się dzieje z resztą dziewczyn? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis myslalam o Adasiowej Mamie ,znow jej nie ma ????

A mi sie pzypomnialo ze pranie wstawialam rano .....i dalej lezy w pralce hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Pewnie sie bzykaja:)

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj. Bo rozum jedno a serce drugie. Farmacje skończyłam, wiem mniej więcej co i jak z zaplodnieniem , hormonami itd. Progesteron niski. Owulacji niby nie było a ja się łudzę że w ciąży jestem. I nie zdarzyło mi się nigdy plamienie. Właściwie od razu się lało , dopiero 7-8 dzień to plamienia. Test z każdej strony oglądałam jakby ta kreska miała nagle wyskoczyć. A już rano się cieszyłam że nowy cykl się zaczął.

A ty Kropeczko jak się czujesz?

I mamuśka. Zapomniałam że z tortilli fajne zawijasy wychodzą. Popatrz w necie.
    Malwa13 wrote:

Może w łóżku, a może nie chcą takich smetow czytać . Przepraszam ze tak ostatnio marudzę. Jakiś gorszy czas mam. Ale obiecuję poprawę. Przede wszystkim sobie samej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:13

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ale odpalam dark i znikam w serialowym świecie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 22:02

Mama36 lubi tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zuza...w sierpniu nie ma bata ..bzykanko co 2 dni jak w zegarku ..ja dostaje @ 1go ...moze i mi sie przez klimat przyspieszy i w sierpniu nie obchodza mnie stresy itd...do dziela !!!

no oczywiscie ! :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pozarlam z mężem, skończyłam oglądać Mamma Mia i idę lulu :/
    Teraz będzie mnie tu trochę mniej niestety ale postaram się być na bieżąco w miarę :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka tak jak mówisz...serce i rozum w takich sytuacjach nie idą w parze. Uzbroj się jeszcze w cierpliwość. Czas pokaże.
    Ja nadal czuję się jak gów**. Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni bo zaniedbane mam wszystko na maxa.

Ewcia miłego oglądania!

Reszta Dziewczyn mam nadzieję, korzysta z życia :)

Coś zabawnego przed snem Wam opowiem. Syn dzisiaj do mnie: mamuś a czemu tobie cycuszki że stanika wychodzą? Ja: bo chcą iść na spacer, w staniku mają za mało miejsca. On:a czemu sobie nie kupisz większego po prostu? Ja: bo szkoda kasy na przejściowe rozmiary, zaraz będą jeszcze większe :D

milea.26, Applejoy, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Zuza...w sierpniu nie ma bata ..bzykanko co 2 dni jak w zegarku ..ja dostaje @ 1go ...moze i mi sie przez klimat przyspieszy i w sierpniu nie obchodza mnie stresy itd...do dziela !!!

Haha mamy mama36 tego samego dnia @ :D

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład otwieram trzecie piwo :D a co :D

milea.26, Kropeczka85, Applejoy, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Aj. Bo rozum jedno a serce drugie. Farmacje skończyłam, wiem mniej więcej co i jak z zaplodnieniem , hormonami itd. Progesteron niski. Owulacji niby nie było a ja się łudzę że w ciąży jestem. I nie zdarzyło mi się nigdy plamienie. Właściwie od razu się lało , dopiero 7-8 dzień to plamienia. Test z każdej strony oglądałam jakby ta kreska miała nagle wyskoczyć. A już rano się cieszyłam że nowy cykl się zaczął.

A ty Kropeczko jak się czujesz?

I mamuśka. Zapomniałam że z tortilli fajne zawijasy wychodzą. Popatrz w necie.

Może w łóżku, a może nie chcą takich smetow czytać . Przepraszam ze tak ostatnio marudzę. Jakiś gorszy czas mam. Ale obiecuję poprawę. Przede wszystkim sobie samej.
    Po to tutaj jestesmy:) aby sluchac smetow i sie cieszyc kolejnymi ciazami:)
    My staraczki jeszcze sobie trochę posmecimy- a Wy ciezarowki badzcie dla Nas wyrozumiale:)

Konieczynka lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A ja się pozarlam z mężem, skończyłam oglądać Mamma Mia i idę lulu :/
    Teraz będzie mnie tu trochę mniej niestety ale postaram się być na bieżąco w miarę :)

Też dzisiaj się z mężem pożarłam ;) widocznie taki dzień :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dzis myslalam o Adasiowej Mamie ,znow jej nie ma ????

A mi sie pzypomnialo ze pranie wstawialam rano .....i dalej lezy w pralce hehe

Też myślałam o niej :D AdasiowaMama znowu zniknęłaś :P

A z praniem miałam identyczną sytuację 2 dni temu :D haha

• Morska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mało tu zaglądam bo mam straszny młyn w pracy. Od następnego tygodnia urlop więc już się cieszę. Odebraliśmy wyniki posiewu- ujemny. Ja mam jutro 12 dc i miałam umówiony monitoring, jeszcze leki mam tez tylko na jutro ale lekarz odwołał wizytę bo coś mu wypadło:/ Nie pozostało nic innego jak isc jutro do innego, który ma akurat wolny termin, zeby chociaż te receptę załatwić. To już kolejny raz taka sytuacja, dlatego wkurzyłam się i postanowiłam, że przez sierpień i wrzesień robię zero monitoringów, nie biorę leków na stymulacje i nie idę do lekarzy. W połowie października mamy wizytę w klinice niepłodności, to wtedy zaczniemy się znów diagnozować. A teraz przez dwa miesiace uwalniam glowę, żeby nie zwariować:)

Kropeczka85, milea.26, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• Chasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Prosimy od razu o wiesci a nie 5 tel gdzies tam !!!:) o ktorej godz ?
    ok ok <3 wizyta o 12:30 ale pewnie babki znow poprzychodz sobie jak chcą i wejde koło 13:30... dam znac jak bede miała chwilke zaraz po wizycie <3

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia fajna sprawa z tymi serami :) dzięki pomyślę :)
    Kropeczka te dzieci to takie mniejsze, moja roczna, jedna półtora roczna, drugi półtoraroczny i czwarty 3 miesięczny, ciekawe czy będą chceli wogóle coś zjeść hehe, haha fajnego masz synka, mi w ciąży piersi się powiękrzyły o 2 rozmiary
    Milea impreza będzie od 15 do 19, jak wytrzymają, gorąco jest, więc pewnie nie będą chcieli więcej jedzenia na ciepło, ale te śledziki byłyby dobre hmm jajka zrobię z majonezie z pieczarkami dzięki za pomysł bo jeszcze takich nie jadłam :)

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ja jutro mam zatestować?? Pewnie zobaczę biel vizira haha

aktap lubi tę wiadomość

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa1 wrote:
    Testuj:) w koncu termin @:)
    Trzymam kciuki:)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa1 wrote:

Ja też trzymam kciuki :) daj znać od razu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska wrote:
    Ja ostatnio mało tu zaglądam bo mam straszny młyn w pracy. Od następnego tygodnia urlop więc już się cieszę. Odebraliśmy wyniki posiewu- ujemny. Ja mam jutro 12 dc i miałam umówiony monitoring, jeszcze leki mam tez tylko na jutro ale lekarz odwołał wizytę bo coś mu wypadło:/ Nie pozostało nic innego jak isc jutro do innego, który ma akurat wolny termin, zeby chociaż te receptę załatwić. To już kolejny raz taka sytuacja, dlatego wkurzyłam się i postanowiłam, że przez sierpień i wrzesień robię zero monitoringów, nie biorę leków na stymulacje i nie idę do lekarzy. W połowie października mamy wizytę w klinice niepłodności, to wtedy zaczniemy się znów diagnozować. A teraz przez dwa miesiace uwalniam glowę, żeby nie zwariować:)
    My jedziemy na podobnym wózku:) u Nas tez 1.5 roku staran, morfologia słabiutka bo tylko 1%, i tez dzis odebralismy wyniki posiewu i jest ujemny:)
    Takze walczymy dalej:)

Morska lubi tę wiadomość

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ