Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • Camarilla Przyjaciółka
    Postów: 111 48

    Wysłany: 19 sierpnia, 21:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Cześć Wam,
    Chętnie dołączę do wątku. Aktualnie 4 cykl starań o 1 dziecko - dziś przyszła @ :(
    Dziewczyny po jakim czasie robiono Wam jakieś badania ? Byłam w tym miesiącu u gina i nic nie gadał, na nic nie posłał.
    Zna moją sytuację i wie, że jestem po przejściach:/ ( zostałam z 1 jajnikiem )
    Zastanawiam się czy to już pora szukać nowego lekarza. Czuję się trochę pozostawiona sama sobie :/

    Prowadzisz obserwacje sluzu i mierzysz temperaturę?
    Ja przez 1,5 roku bazowalam na testach owu, bez powodzenia ale to nie były poważne starania.
    Po kolejnej wizycie u gin przekonałam się do korzystania z ovufriend, ale rownie dobrze możesz prowadzić wykres sama bez wykupienia abonamentu.
    Przez pierwsze 7 miesięcy nie byłam w stanie ocenić czy śluz jest plodny ale już się nauczyłam 😂
    Jeżeli to nie zda egzaminu polecam iść na monitoring owulacji.

    11cs
    Starania zawieszone do stycznia 2020.
    ———————
    Starania od 2017.
    Ona: teoretycznie ok.
    On: problemy z ejakulacją
    28 i 38 lat.
  • Wiktorynka Koleżanka
    Postów: 33 15

    Wysłany: 19 sierpnia, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Hej, ja radzę Ci poszukać dobrego gina co wyśle Cię na podstawowe badania😊 a co do osób będących w ciąży tak to boli i to bardzo ale chyba bardziej bolą pytania rodziny a ja nie mam ochoty wszystkim się tłumaczyć.
    Mieszkam w takim mieście że ciężko znaleźć dobrego gina, takiegi jak ja bym chciała...wydaje mi się że jestem u najlepszego w mieście, ale chyba wybiorę się prywatnie do trochę większego miasta 80 km ode mnie co prawda, ale czego się nie robi...

  • Agnieszka_s Koleżanka
    Postów: 36 7

    Wysłany: 20 sierpnia, 02:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Mieszkam w takim mieście że ciężko znaleźć dobrego gina, takiegi jak ja bym chciała...wydaje mi się że jestem u najlepszego w mieście, ale chyba wybiorę się prywatnie do trochę większego miasta 80 km ode mnie co prawda, ale czego się nie robi...
    Ja do dobrego gina też muszę pojeździć ponad 50 km. Moi z okolicy są🤨nie kompetentni. Aż w końcu jedna wizyta u dobrego gin i lezenie6w szpitalu na PCOS ale i tak uUważam go za leniwewo i szukam dalej.

    Malinka96 lubi tę wiadomość

  • joana_aska89 Autorytet
    Postów: 776 365

    Wysłany: 20 sierpnia, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście też ciężko o dobrego ginekologa. Ja do mojego jeżdżę ponad 50 km.
    Ufam mu, ale jesli przez kilka miesięcy się nie uda to zwyczajnie poszukam innego. Już jednego poleciła mi koleżanka w tym samym mieście co mój. Ale ceny ma z kosmosu. U mojego też tanio nie jest, ale z pozytywów to np kiedyś jak kazał mi byc 4 raz na usg na którym znow wyszło, ze pecherzyka dominujacego nie ma to kasy za wizyte nie wzial. I teraz po kilku miesiacach, wiedzę, ze bierze ode mnie mniej za wizyte.
    No i wogole on wszystko świetnie tłumaczy. Ba nawet mowi, ze kupic lek taniej. Odpowiada spokojnie na każde moje nawet najglupsze pytanie. No i to pierwszy lekarz, ktory wkoncu zrobil mi badania hormonalne i potwierdziło lacznie z obrazem pcos.
    Takze mam nadzieje, ze nie będę musiała go zmienić
    A jacy sa Wasi ginekolodzy?

    Angel, Malinka96 lubią tę wiadomość

    PCOS
    06. 2019 Clo 1 × 1 tab. 3 - 7 dc(brak owulacji)
    07.2019 Clo 1 × 1/2 + 1 × 1tab 3 - 8 dc(brak owulacji)
    08.2019 Lamette 1 × 1tab. 3-9 + Ovitrelle (owulacja była)
    09.2019 poronienie samoistne (7tc)
  • Angel Przyjaciółka
    Postów: 61 38

    Wysłany: 20 sierpnia, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    U mnie w mieście też ciężko o dobrego ginekologa. Ja do mojego jeżdżę ponad 50 km.
    Ufam mu, ale jesli przez kilka miesięcy się nie uda to zwyczajnie poszukam innego. Już jednego poleciła mi koleżanka w tym samym mieście co mój. Ale ceny ma z kosmosu. U mojego też tanio nie jest, ale z pozytywów to np kiedyś jak kazał mi byc 4 raz na usg na którym znow wyszło, ze pecherzyka dominujacego nie ma to kasy za wizyte nie wzial. I teraz po kilku miesiacach, wiedzę, ze bierze ode mnie mniej za wizyte.
    No i wogole on wszystko świetnie tłumaczy. Ba nawet mowi, ze kupic lek taniej. Odpowiada spokojnie na każde moje nawet najglupsze pytanie. No i to pierwszy lekarz, ktory wkoncu zrobil mi badania hormonalne i potwierdziło lacznie z obrazem pcos.
    Takze mam nadzieje, ze nie będę musiała go zmienić
    A jacy sa Wasi ginekolodzy?

    Ja zmieniłam gina jakiś czas temu. Obecny wydaje się być ok, zbadał jajniki i kazał się starać. Żadnych innych badań nie zlecił. Staramy się zatem i czekamy czy się uda 😃

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    32 lata.

    Starania o drugiego maluszka od 01.2019

    4 sc z OF.
  • Igna Debiutantka
    Postów: 11 13

    Wysłany: 20 sierpnia, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel wrote:
    Trzymamy kciuki, koniecznie daj znać ! ;)


    No i dup*a jedna kreska ... :( czekam na okres i będziemy próbować od nowa.

    W jakiej formie suplementujecie wiesiołek? Może też zacznę.

  • Malinka96 Koleżanka
    Postów: 35 14

    Wysłany: 20 sierpnia, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igna wrote:
    No i dup*a jedna kreska ... :( czekam na okres i będziemy próbować od nowa.

    W jakiej formie suplementujecie wiesiołek? Może też zacznę.

    Kiedy masz dostać @?

  • ata88 Koleżanka
    Postów: 43 18

    Wysłany: 20 sierpnia, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    Prowadzisz obserwacje sluzu i mierzysz temperaturę?
    Ja przez 1,5 roku bazowalam na testach owu, bez powodzenia ale to nie były poważne starania.
    Po kolejnej wizycie u gin przekonałam się do korzystania z ovufriend, ale rownie dobrze możesz prowadzić wykres sama bez wykupienia abonamentu.
    Przez pierwsze 7 miesięcy nie byłam w stanie ocenić czy śluz jest plodny ale już się nauczyłam 😂
    Jeżeli to nie zda egzaminu polecam iść na monitoring owulacji.

    Właśnie ja kompletnie nie ogarniam tego śluzu..
    bazuję na testach owu. Cykle mam 27,28 dni i póki co 13,14 dzień to owu, także częstotliwość stosunków w tym okresie jest duża.

    Wiesiołek kupiłam w tabletkach - Oeparol.
    Doczytałam, że należy zażywać 2 tabletki od początku cyklu do owulacji.

    Igna lubi tę wiadomość

    05/ 2019 -starania
    02/2019 - usunięcie onko. przydatków prawych
    12/ 2018 - cp- metotrexat
    08/2018 - usunięcie torbieli - histopat - guz o
    granicznej złoślowiści
  • joana_aska89 Autorytet
    Postów: 776 365

    Wysłany: 20 sierpnia, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga ja mam zwykly olej z wiesiolka i od 1dc biore 2× 2tab choc na opakowaniu bylo 3×2tab. Ale i tak biore duzo tabsow, więc wolalam zmniejszyć dawke. No i bralam go do 10 dc cyklu bo balam sie, ze przeocze momemt owulacji a mozna brac go tylko do niej. I jak zawsze śluzu plodnego zero to teraz troche go bylo. Więccoś poprawil.
    Teraz za to pije siemnie lniane i podobno też pomaga na sluz ale jego akurat można pić cały cykl.

    Igna, Agafiga lubią tę wiadomość

    PCOS
    06. 2019 Clo 1 × 1 tab. 3 - 7 dc(brak owulacji)
    07.2019 Clo 1 × 1/2 + 1 × 1tab 3 - 8 dc(brak owulacji)
    08.2019 Lamette 1 × 1tab. 3-9 + Ovitrelle (owulacja była)
    09.2019 poronienie samoistne (7tc)
  • Igna Debiutantka
    Postów: 11 13

    Wysłany: 20 sierpnia, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po pracy wpadnę do apteki w takim razie po ten wiesiołek i od razu kupie siemię lniane. Pamiętam, że jak moja mama miała jakieś problemy zdrowotne jak byłam dzieckiem to pila siemię i robiła tez dla mnie. Dolewała mleka, dodawała miodu i było pyszne <3 także mam miłe wspomnienia a u mnie tego śluzu płodnego też było w tym cyklu dość mało więc nie zaszkodzi spróbować.

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 405 115

    Wysłany: 20 sierpnia, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata88 wrote:
    Właśnie ja kompletnie nie ogarniam tego śluzu..
    bazuję na testach owu. Cykle mam 27,28 dni i póki co 13,14 dzień to owu, także częstotliwość stosunków w tym okresie jest duża.

    Wiesiołek kupiłam w tabletkach - Oeparol.
    Doczytałam, że należy zażywać 2 tabletki od początku cyklu do owulacji.
    Ja też ten śluz raz ogarniam, raz nie. A że dopiero zaczynamy starania(teraz będzie 2cs) to na razie nie obserwuję jeszcze tak dokładnie, że nie dodawać sobie tym stresu.

    Starania od 07.2019
    1 cs - ciąża biochemiczna
    Aktualnie 3 cs - Wrzesień/październik
    TSH 08.19 - 1,56 | 09.19 - 2,12
    LH:FSH - 0,43
    pęcherzyk owulacyjny w lewym jajniku
    endometrium owulacyjne
    Progesteron 27dc - 14,50 ng/ml (1,83 - 23,9)

    9d4b248a10ef0ea072d79cdab79a31c2.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 405 115

    Wysłany: 20 sierpnia, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igna wrote:
    No i dup*a jedna kreska ... :( czekam na okres i będziemy próbować od nowa.

    W jakiej formie suplementujecie wiesiołek? Może też zacznę.

    A kiedy @? Może zatestowałaś za wcześnie?

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    Starania od 07.2019
    1 cs - ciąża biochemiczna
    Aktualnie 3 cs - Wrzesień/październik
    TSH 08.19 - 1,56 | 09.19 - 2,12
    LH:FSH - 0,43
    pęcherzyk owulacyjny w lewym jajniku
    endometrium owulacyjne
    Progesteron 27dc - 14,50 ng/ml (1,83 - 23,9)

    9d4b248a10ef0ea072d79cdab79a31c2.png
  • joana_aska89 Autorytet
    Postów: 776 365

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igna wrote:
    Dziś po pracy wpadnę do apteki w takim razie po ten wiesiołek i od razu kupie siemię lniane. Pamiętam, że jak moja mama miała jakieś problemy zdrowotne jak byłam dzieckiem to pila siemię i robiła tez dla mnie. Dolewała mleka, dodawała miodu i było pyszne <3 także mam miłe wspomnienia a u mnie tego śluzu płodnego też było w tym cyklu dość mało więc nie zaszkodzi spróbować.

    Tak tak ja też dodaje miód albo jakieś przyprawy np cynamon czy kardamon. Muszę spróbować z mlekiem, bo tego jeszcze nie sprawdzalam.
    Sam jest w smaku okropny. Pamiętam pierwszy raz ten glut to myslalam, ze mi sie cofnie......
    A mama robila opcje z mielonego czy ziarenka? Ja na poczatku ziarenka ale teraz kupilam mielony i jest lepszy.

    Igna lubi tę wiadomość

    PCOS
    06. 2019 Clo 1 × 1 tab. 3 - 7 dc(brak owulacji)
    07.2019 Clo 1 × 1/2 + 1 × 1tab 3 - 8 dc(brak owulacji)
    08.2019 Lamette 1 × 1tab. 3-9 + Ovitrelle (owulacja była)
    09.2019 poronienie samoistne (7tc)
  • Igna Debiutantka
    Postów: 11 13

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    A kiedy @? Może zatestowałaś za wcześnie?


    U mnie ta miesiączka jest nieregularna.
    Półtora roku temu odstawiłam antykoncepcje, 8 miesięcy nie miałam miesiączki w ogóle lekarz mówił, że to normalne i żeby nie ingerować lepiej żeby organizm sam "zaskoczył". Po 8 miesiącach dostałam miesiączkę miedzy czasie hormony mi totalnie świrowały, bardzo przytyłam(10kg) dodam, że mam hashimoto i niedoczynność. Później pół roku miesiączka jak w zegarku co 28 dni ale zaczęłam chudnąć, trochę ćwiczyć ale nie intensywnie tylko po tym "naskoczeniu" kg leciały szybko i te 10 kg, które wcześniej przyłatam w 8 miesiącu schudłam w 2 miesiące i wtedy znowu posypała mi się miesiączka. Miedzy czasie musiałam zmienić ginekologa bo mój odszedł z placówki do której chodzę, nowa ginekolog leczyła mnie duphastonem ale nie robiła żadnych badan dlatego znowu zmieniłam lekarza i teraz czekam na wizytę prywatnie u ginekologa-endokrynologa już nie w placówce w której mam ubezpieczenie.

    Ogólnie miesiączka naskoczyła ale jest nieregularna średnio wychodzi 34 dni powinna być w poniedziałek 19.08 jeśli nie dostane do końca tyg to zrobię kolejny test. Wydaje mi się, że mogę mieć jakieś "objawy" ale równie dobrze może to być PMS ;/

  • Agnieszka_s Koleżanka
    Postów: 36 7

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę olej z wisiołka w tabelach ale brałam dopiero 1 cykl. Kochane a mam pytanie czy któraś z Was testowala przed @? Jeśli tak to ile dni przed?
    Mam dostać @ 28.08 a chciałabym testować 25 tylko boję się że będzie za szybko ewentualnie będę chcę zrobić 26. Co o tym myślicie?

  • Igna Debiutantka
    Postów: 11 13

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Tak tak ja też dodaje miód albo jakieś przyprawy np cynamon czy kardamon. Muszę spróbować z mlekiem, bo tego jeszcze nie sprawdzalam.
    Sam jest w smaku okropny. Pamiętam pierwszy raz ten glut to myslalam, ze mi sie cofnie......
    A mama robila opcje z mielonego czy ziarenka? Ja na poczatku ziarenka ale teraz kupilam mielony i jest lepszy.


    Z mielonego ale podobno w ziarenkach jest zdrowszy mimo, że mniej przyjemny. Pamiętam, że ona pila wersje bez dodatków i była naprawdę okropna... natomiast na ciepłym mleku i z miodem pycha, polecam :)

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

  • Igna Debiutantka
    Postów: 11 13

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Kochane a mam pytanie czy któraś z Was testowala przed @? Jeśli tak to ile dni przed?
    Mam dostać @ 28.08 a chciałabym testować 25 tylko boję się że będzie za szybko ewentualnie będę chcę zrobić 26. Co o tym myślicie?


    moja koleżanka testowała dzień przed wieczorem i wyszedł pozytywny.

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 405 115

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igna wrote:
    U mnie ta miesiączka jest nieregularna.
    Półtora roku temu odstawiłam antykoncepcje, 8 miesięcy nie miałam miesiączki w ogóle lekarz mówił, że to normalne i żeby nie ingerować lepiej żeby organizm sam "zaskoczył". Po 8 miesiącach dostałam miesiączkę miedzy czasie hormony mi totalnie świrowały, bardzo przytyłam(10kg) dodam, że mam hashimoto i niedoczynność. Później pół roku miesiączka jak w zegarku co 28 dni ale zaczęłam chudnąć, trochę ćwiczyć ale nie intensywnie tylko po tym "naskoczeniu" kg leciały szybko i te 10 kg, które wcześniej przyłatam w 8 miesiącu schudłam w 2 miesiące i wtedy znowu posypała mi się miesiączka. Miedzy czasie musiałam zmienić ginekologa bo mój odszedł z placówki do której chodzę, nowa ginekolog leczyła mnie duphastonem ale nie robiła żadnych badan dlatego znowu zmieniłam lekarza i teraz czekam na wizytę prywatnie u ginekologa-endokrynologa już nie w placówce w której mam ubezpieczenie.

    Ogólnie miesiączka naskoczyła ale jest nieregularna średnio wychodzi 34 dni powinna być w poniedziałek 19.08 jeśli nie dostane do końca tyg to zrobię kolejny test. Wydaje mi się, że mogę mieć jakieś "objawy" ale równie dobrze może to być PMS ;/

    Myślę, że w takiej sytuacji wizyta u dobrego ginekologa i endokrynologa to podstawa. Czy ciąża będzie, czy nie w takim przypadku myślę że dobra opieka lekarza jest bardzo ważna.

    Trzymam kciuki!

    Igna lubi tę wiadomość

    Starania od 07.2019
    1 cs - ciąża biochemiczna
    Aktualnie 3 cs - Wrzesień/październik
    TSH 08.19 - 1,56 | 09.19 - 2,12
    LH:FSH - 0,43
    pęcherzyk owulacyjny w lewym jajniku
    endometrium owulacyjne
    Progesteron 27dc - 14,50 ng/ml (1,83 - 23,9)

    9d4b248a10ef0ea072d79cdab79a31c2.png
  • Klaudyssa Przyjaciółka
    Postów: 83 25

    Wysłany: 20 sierpnia, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Ja biorę olej z wisiołka w tabelach ale brałam dopiero 1 cykl. Kochane a mam pytanie czy któraś z Was testowala przed @? Jeśli tak to ile dni przed?
    Mam dostać @ 28.08 a chciałabym testować 25 tylko boję się że będzie za szybko ewentualnie będę chcę zrobić 26. Co o tym myślicie?
    Ogólnie możesz testować ale to trochę szybko. Moim zdaniem poczekaj do dnia miesiączki. Jeżeli jednak bd chciała szybciej to test bardzo czuły. Ja biorę jedna tab oleju z wiesiołka i teraz zglupialam wow.

    Igna lubi tę wiadomość

    22.05.2017 - pozytywny test ciążowy
    23.10.2017 - 3350, 56 cm 10 pk syn
    1.09.2018 - pozytywny test ciążowy
    6.09.2018 - staliśmy się rodzicami aniołka ( a może
    rodziną)
    2019 - staramy się dalej
    76c93248fd4c1e689d5fc2f8ae805b9b.png
  • megson91 Koleżanka
    Postów: 32 10

    Wysłany: 20 sierpnia, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana_aska89 wrote:
    Tak, tak zdiagnozowano go u mnie kilka lat temu. Ostatnio przed staraniami najpierw robiłam mase badan hormonalnych. Nie są tragiczne, ale obraz jajnikow juz tak. No i niestety u mnie nie ma naturalnych owulacji. Teraz mialam pierwsza podczas stymulowanego cyklu.
    Na poczatku staran dostalam tez glukophage 850 ×2 dziennie plus cos czego nazwy nie pamietam. Ale bardzo zle reagowalam na nie i lekarz mi je odstawil. Został mi tylko Bromergon.
    A co do Ovarinu to nie widzialam po nim u siebie jakos poprawy..

    Ktoras z Was też ma Pcos?

    Ja również mam PCOS oraz IO :)

    Ona: PCOS oraz IO.
    On: azoospermia
    08.19 - 1 cs
    09.19 - wynik badania nasienia - azoospermia - leczenie
    10.19 - wynik badań nasienia - wszystko jest ok! <3
    11.19 - 2 cs ???
‹‹ 2 3 4 5 6 ››

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)