nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wszystkim Postanowiłam do Was dołączyć, by dzielić się smutkami i radościami starań. Wokół mnie same aktualne albo przyszłe mamy, brakuje towarzystwa tych, które wciąż się starają, stąd pomysł na dołączenie do Was. Staram się z mężem dopiero 3 miesiące, wiem, że to krótko, ale psychika powoli zaczyna zawodzić. Zwłaszcza, że w pierwszym cyklu w dni płodne wypadła mi choroba, w drugim cyklu dostałam w dzień owulacji jednodniowej wysokiej gorączki (?!) i tak ciągle coś, aż się boję, co mnie czeka w tym cyklu. Co najmniej tak, jakby nie było mi pisane zajść w ciążę, jak coś niedobrego się dzieje, to zawsze w dni płodne. Mąż twierdzi, że to psychika:) mam nadzieję, że wspólnie z Wami łatwiej będzie znosić trud starańMMagdalena
-
nick nieaktualnyczesć Magdalena, pewnie, razem nam bedzie raźniej. Ja staram się ponad 4 lata i mam inne podejscie juz. na poczatku nie bylo latwo i tez przykro mi bylo ze sie nie udaje bo myslalam ze jak sie chce to to kwestia 3 miesiecy, a tu rok mijal potem dwa no i sie nie udaje. A według lekarzy wszystko jest w porzadku.
-
MMagdalena - najgorzej to się wkręcać w swoje pragnienie... Naprawdę to w niczym nie pomaga. Ja staram się już 2 lata i teraz dopiero trochę odpuszczam i się tak nie wkręcam, tylko podchodzę do tematu zadaniowo: mierzę temp, obserwuje ciało no i cały czas oczywiście próbujemy. Może i nam się kiedyś uda, ale myślę, że zawsze trzeba mieć plan awaryjny. U mnie przez moment było tak, że o niczym innym nie potrafiłam myśleć i wtedy czas przecieka przez palce a i tak efektu nie ma... Wszyscy powtarzają "nie myśl o tym", ale jak tu nie myśleć???
gosia89 - właśnie podglądnełam Twój wykres i objawy wyglądają obiecująco robiłaś już test? -
hej:) witam nowe dziewczyny:)
Ja właśnie wczoraj odnotowałam dwie kreseczki na teście owulacyjnym i wieczorem bardzo mocno bolał mnie prawy jajnik. Szkoda ,że z mierzeniem temperatury w tym miesiącu jest u mnie tak słabo, bo miałabym dodatkowe potwierdzenie owulacji.justi -
Ejjjj sprawdziłam temperaturę dzis rano o stałej porze i wzrosła. A teraz patrze i jest plamienie wiec zaraz bedzie okres... Jak to mozliwe? Zastanawiam sie czy ta temp podwyższona noe jest przez duphaston choć mowia ze nie ma wpływu. Bałam sie tez odłożyć duphaston w 25dc bo bałam sie ze moze jeszcze nie wskazuje ciąży. Wczoraj temp spadła, dzis znowu wzrosła a przedwczoraj test negatywny. Nie wiem co sue dzieje... Czy to ten duphaston?
-
MissHania - a jak długo zwykle trwa Twój cykl? Kiedy masz przewidywany termin @ ?
A ja od rana wmawiam sobie objawy... Straszne to jest jak kobiety potrafią się wkręcić... Jak to dobrze byłoby potrafić to wyłączyć i nie myśleć o tym zupełnie - przypomnieć sobie za 2 tyg, że chyba @ miała przyjść a jej nie ma...
Lekko swędzą mnie piersi, boli mnie podbrzusze - tak jakby trochę było nabrzmiałe - no i dla mnie to już objaw... A dopiero 3 dni po owu... -
Chcialabym do was dolaczyc.to moj pierwszy cykl z ovu i mierzeniem temperatury.mam synka 6-letniego i do tej pory nic.jestem po hsg- prawa strona niedrozna, badania hormonow w normie, badania meza idealne. W czerwcu mielismy zaplanowana iui ale chcemy przez wakacje probowac sami a we wrzesniu juz sie zdecydujemy.testuje w okolicach 4 lipcaDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
M&Ms wrote:MissHania - a jak długo zwykle trwa Twój cykl? Kiedy masz przewidywany termin @ ?
A ja od rana wmawiam sobie objawy... Straszne to jest jak kobiety potrafią się wkręcić... Jak to dobrze byłoby potrafić to wyłączyć i nie myśleć o tym zupełnie - przypomnieć sobie za 2 tyg, że chyba @ miała przyjść a jej nie ma...
Lekko swędzą mnie piersi, boli mnie podbrzusze - tak jakby trochę było nabrzmiałe - no i dla mnie to już objaw... A dopiero 3 dni po owu... -
Demsik wrote:Chcialabym do was dolaczyc.to moj pierwszy cykl z ovu i mierzeniem temperatury.mam synka 6-letniego i do tej pory nic.jestem po hsg- prawa strona niedrozna, badania hormonow w normie, badania meza idealne. W czerwcu mielismy zaplanowana iui ale chcemy przez wakacje probowac sami a we wrzesniu juz sie zdecydujemy.testuje w okolicach 4 lipca
To pewnie będziemy testować razem, bo ja na 100% nie wytrzymam do planowanej @ ...