X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • Wyderka28 Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie ;) Znalazlam prywatnego polskiego lekarza, ktory zrobi mi bete we wtorek po przylocie. Wyniki sroda, czwartek.

• MMagdalena Nowa

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim Postanowiłam do Was dołączyć, by dzielić się smutkami i radościami starań. Wokół mnie same aktualne albo przyszłe mamy, brakuje towarzystwa tych, które wciąż się starają, stąd pomysł na dołączenie do Was. Staram się z mężem dopiero 3 miesiące, wiem, że to krótko, ale psychika powoli zaczyna zawodzić. Zwłaszcza, że w pierwszym cyklu w dni płodne wypadła mi choroba, w drugim cyklu dostałam w dzień owulacji jednodniowej wysokiej gorączki (?!) i tak ciągle coś, aż się boję, co mnie czeka w tym cyklu. Co najmniej tak, jakby nie było mi pisane zajść w ciążę, jak coś niedobrego się dzieje, to zawsze w dni płodne. Mąż twierdzi, że to psychika:) mam nadzieję, że wspólnie z Wami łatwiej będzie znosić trud starań:)

MMagdalena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć Magdalena, pewnie, razem nam bedzie raźniej. Ja staram się ponad 4 lata i mam inne podejscie juz. na poczatku nie bylo latwo i tez przykro mi bylo ze sie nie udaje bo myslalam ze jak sie chce to to kwestia 3 miesiecy, a tu rok mijal potem dwa no i sie nie udaje. A według lekarzy wszystko jest w porzadku.

• Mańcioch Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, można dołączyć? :)

566ea11743.png
    1f6d89a27a.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMagdalena - najgorzej to się wkręcać w swoje pragnienie... Naprawdę to w niczym nie pomaga. Ja staram się już 2 lata i teraz dopiero trochę odpuszczam i się tak nie wkręcam, tylko podchodzę do tematu zadaniowo: mierzę temp, obserwuje ciało no i cały czas oczywiście próbujemy. Może i nam się kiedyś uda, ale myślę, że zawsze trzeba mieć plan awaryjny. U mnie przez moment było tak, że o niczym innym nie potrafiłam myśleć i wtedy czas przecieka przez palce a i tak efektu nie ma... Wszyscy powtarzają "nie myśl o tym", ale jak tu nie myśleć???

gosia89 - właśnie podglądnełam Twój wykres i objawy wyglądają obiecująco :) robiłaś już test?

f2w343r82gqzimgw.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja powoli nie mogę się doczekać przyszłego weekendu

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verka wrote:
    Hej :)
    Ja powoli nie mogę się doczekać przyszłego weekendu

Verka - trzymam mocno kciuki!! :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:42

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) witam nowe dziewczyny:)

Ja właśnie wczoraj odnotowałam dwie kreseczki na teście owulacyjnym i wieczorem bardzo mocno bolał mnie prawy jajnik. Szkoda ,że z mierzeniem temperatury w tym miesiącu jest u mnie tak słabo, bo miałabym dodatkowe potwierdzenie owulacji.

justi
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjj sprawdziłam temperaturę dzis rano o stałej porze i wzrosła. A teraz patrze i jest plamienie wiec zaraz bedzie okres... Jak to mozliwe? Zastanawiam sie czy ta temp podwyższona noe jest przez duphaston choć mowia ze nie ma wpływu. Bałam sie tez odłożyć duphaston w 25dc bo bałam sie ze moze jeszcze nie wskazuje ciąży. Wczoraj temp spadła, dzis znowu wzrosła a przedwczoraj test negatywny. Nie wiem co sue dzieje... Czy to ten duphaston?

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na duphastonie więc nie poradzę,ale jak tempka wzrosła to może @ się nie rozwinie. Niektóre dziewczyny mają plamienia na początku ciąży. Życzę Ci żeby te plamienia nie były początkiem @ i żeby się udało.

justi
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:42

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania - a jak długo zwykle trwa Twój cykl? Kiedy masz przewidywany termin @ ?

A ja od rana wmawiam sobie objawy... Straszne to jest jak kobiety potrafią się wkręcić... Jak to dobrze byłoby potrafić to wyłączyć i nie myśleć o tym zupełnie - przypomnieć sobie za 2 tyg, że chyba @ miała przyjść a jej nie ma... ;)
    Lekko swędzą mnie piersi, boli mnie podbrzusze - tak jakby trochę było nabrzmiałe - no i dla mnie to już objaw... A dopiero 3 dni po owu... :(

f2w343r82gqzimgw.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu tez zdecydowanie za duzo mysle

Hania wlasnie kiedy masz termin @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:18

• Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym do was dolaczyc.to moj pierwszy cykl z ovu i mierzeniem temperatury.mam synka 6-letniego i do tej pory nic.jestem po hsg- prawa strona niedrozna, badania hormonow w normie, badania meza idealne. W czerwcu mielismy zaplanowana iui ale chcemy przez wakacje probowac sami a we wrzesniu juz sie zdecydujemy.testuje w okolicach 4 lipca

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    MissHania - a jak długo zwykle trwa Twój cykl? Kiedy masz przewidywany termin @ ?

A ja od rana wmawiam sobie objawy... Straszne to jest jak kobiety potrafią się wkręcić... Jak to dobrze byłoby potrafić to wyłączyć i nie myśleć o tym zupełnie - przypomnieć sobie za 2 tyg, że chyba @ miała przyjść a jej nie ma... ;)
    Lekko swędzą mnie piersi, boli mnie podbrzusze - tak jakby trochę było nabrzmiałe - no i dla mnie to już objaw... A dopiero 3 dni po owu... :(
    To jest właśnie najgorsze wmawianie sobie objawów.. Dziś też wydawało mi się że mam jakieś piersi wrażliwe bo mnie stanik obcieral i bolalo, ale nie wiem to chyba kolejny mój wymysl

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Chcialabym do was dolaczyc.to moj pierwszy cykl z ovu i mierzeniem temperatury.mam synka 6-letniego i do tej pory nic.jestem po hsg- prawa strona niedrozna, badania hormonow w normie, badania meza idealne. W czerwcu mielismy zaplanowana iui ale chcemy przez wakacje probowac sami a we wrzesniu juz sie zdecydujemy.testuje w okolicach 4 lipca

To pewnie będziemy testować razem, bo ja na 100% nie wytrzymam do planowanej @ ... ;)

f2w343r82gqzimgw.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Właśnie odebrałam wyniki bety 118mIU/ml. :-))
    Umówiłam się do lekarza, żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super m@rtynka wielkie gratulacje a ktory to dzien cyklu?i ile po owu?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Demiski 30 dzień cyklu, 17 dni po owulacji.

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ