nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
M&Ms moje cykle maja zwykle ok 28 dni, czasem ruchome max 30 dni. Ale okres juz przyszedł popołudniu na całego także cykl nie udany a w sumie wykres książkowy- podwyższona tempka, śluz, objawy, dałam sie nabrać jak dzieciak :p
No nic... Zaczynamy kolejny cykl, dalej biorę leki i wysyłam męża na badania nasienia, bo akurat była zniżka i warto było skorzystać i sprawdzic czy z nim ok. Jestem pewna, że problem jest ze mną, ale warto go tez spr.
M@rtynka gratulacje wlasnie wysyłaj nam ciążowe fluidy moze sie zarazimy! -
nick nieaktualnyMissHania wrote:M&Ms moje cykle maja zwykle ok 28 dni, czasem ruchome max 30 dni. Ale okres juz przyszedł popołudniu na całego także cykl nie udany a w sumie wykres książkowy- podwyższona tempka, śluz, objawy, dałam sie nabrać jak dzieciak :p
No nic... Zaczynamy kolejny cykl, dalej biorę leki i wysyłam męża na badania nasienia, bo akurat była zniżka i warto było skorzystać i sprawdzic czy z nim ok. Jestem pewna, że problem jest ze mną, ale warto go tez spr.
M@rtynka gratulacje wlasnie wysyłaj nam ciążowe fluidy moze sie zarazimy!
Hej
Skąd wiesz, że u ciebie problem leży? Długo się staracie? -
nick nieaktualnyNo właśnie u mnie to samo, 5 miesięcy starań i nic Zakupiłam mojemu M "profertil" na poprawę plemniczków, u mnie wydaje się ok bo mam owulacje (potwierdzona monitoringiem), więc w tym zakresie jakoś brak problemów, na niższy progesteron smarowałam się "progestellą" kremem z Wild yam, który pobudza do wydzielania właśnie ten ważny dla nas hormon.
-
@SusannaDean myslisz, że ta niedoczynność ma wpływ? Ja tez mam, niby uregulowana, ale wciąż...
@marciaa No dokładnie, niewiadomo czy sprawdzać i monitorować, bo człowiek sie napali, "bo książkowy" a tu klops...
Mama mowi, ze to siedzi w głowie, że jak człowiek odpuszcza w myślach to jest lepiej. Ale ja w to nie wierze. Nue czuje jeszcze jakiejś ogromnej presji, czerpie fun z seksu z moim mężem wiec myśle ze zawsze sa jakies medyczne powody.. -
Ja staram sie juz bardzo dlugo.po urodzeniu dziecka nie zabezpieczalismy sie i tak juz szesc lat.od trzech z udzialem lekarzy, 2 wrzesnia mamy bwizyte w poradni nieplodnosci na polnej w poznaniu,ale mam nadzieje ze nie bede musiala tam.jechac.
Ja zaczynam kalendarz ovu i ciagle sie uczeDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Misshania moj maz twierdzi ze psychika sie blokujemy bo ciagle o tym myslimy.ale nie da sie inaczej.mi coraz gorzej wychodzi nie myslenie o tymDemsik
hormony ok
-
nick nieaktualnyMissHania wrote:@Densik moze i prawda, ale w momencie przytulania nigdy nie myśle a zreszta skoro fizjologicznie sie dzieje co ma sie dziać (gorzej jakby psychika blokowała i by sie nie udawało to wtedy zgoda) to musza byc jakies medyczne względy niestety.
Co do niedoczynności, nie wiem, naprawdę. Skoro mam owulację to nie powinno mieć wpływu, prawda? -
MissHania, ja to samo
przy staraniach cieszę się seksem... nie myśle o tym "oby się udało"
Co prawda my się krótko staramy, chociaż do tej pory naszym zabezpieczeniem przy moich regularnych cyklach była abstynencja w okresie płodnym.
Boję się, że brak dzidziusia to może być jakiś inny powód jak ta abstynencja -
nick nieaktualny
-
Uwazam ze warto zbadac nasienie,ale pamietac trzeba o naszych facetach.moj dlugo oswajal sie z badaniem i tak naprawde zrobil to dla mnie.nie jest fajne wedrowanie z pojemniczkiem do pokoju badan i wszyscy wiedza po co tam idziesz bo inni tez czekaja.podejmujac decyzje o badaniu trzeba przegadac wszystkoDemsik
hormony ok
-
nick nieaktualnyDemsik wrote:Uwazam ze warto zbadac nasienie,ale pamietac trzeba o naszych facetach.moj dlugo oswajal sie z badaniem i tak naprawde zrobil to dla mnie.nie jest fajne wedrowanie z pojemniczkiem do pokoju badan i wszyscy wiedza po co tam idziesz bo inni tez czekaja.podejmujac decyzje o badaniu trzeba przegadac wszystko