X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne nowe staraczki na forum.
Odpowiedz

nowe staraczki na forum.

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej Dziewczyny.

Właśnie odebrałam wyniki bety 118mIU/ml. :-))
    Umówiłam się do lekarza, żeby zobaczyć czy wszystko jest w porządku :-)
    Gratulacje :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej Dziewczyny.

Cudownie <3 gratulacje kochana! Teraz trzymam kciuki za wizyte :)

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej Dziewczyny.

Fantastyczna wiadomość <3 gratulacje!!! :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ciazowe fluidki sa na forum :-)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękują wam bardzo Dziewczyny :-)) :-)) :-))

Pozwolę się napisać coś po wizycie, jeśli nie macie nic przeciwko :-) jutro mam wizytę :-)
    Trzymam za Was kciuki:-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:12

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms moje cykle maja zwykle ok 28 dni, czasem ruchome max 30 dni. Ale okres juz przyszedł popołudniu na całego także cykl nie udany a w sumie wykres książkowy- podwyższona tempka, śluz, objawy, dałam sie nabrać jak dzieciak :p

No nic... Zaczynamy kolejny cykl, dalej biorę leki i wysyłam męża na badania nasienia, bo akurat była zniżka i warto było skorzystać i sprawdzic czy z nim ok. Jestem pewna, że problem jest ze mną, ale warto go tez spr.

M@rtynka gratulacje :-) wlasnie wysyłaj nam ciążowe fluidy moze sie zarazimy!

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam całym sercem dobrą energię. :-)
    Jutro napiszę coś więcej jak już się wszystkiego dowiem od lekarza :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:
    M&Ms moje cykle maja zwykle ok 28 dni, czasem ruchome max 30 dni. Ale okres juz przyszedł popołudniu na całego także cykl nie udany a w sumie wykres książkowy- podwyższona tempka, śluz, objawy, dałam sie nabrać jak dzieciak :p

No nic... Zaczynamy kolejny cykl, dalej biorę leki i wysyłam męża na badania nasienia, bo akurat była zniżka i warto było skorzystać i sprawdzic czy z nim ok. Jestem pewna, że problem jest ze mną, ale warto go tez spr.

M@rtynka gratulacje :-) wlasnie wysyłaj nam ciążowe fluidy moze sie zarazimy!

Hej :)
    Skąd wiesz, że u ciebie problem leży? Długo się staracie?

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc tak świadomie to bedzie 5 cykl starań. Myśle, ze to ja, bo choruje na endometrioze (miałam juz jedna laparoskopię), mam leczone tsh i za niski progesteron. No nic walczymy dalej :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie to samo, 5 miesięcy starań i nic :) Zakupiłam mojemu M "profertil" na poprawę plemniczków, u mnie wydaje się ok bo mam owulacje (potwierdzona monitoringiem), więc w tym zakresie jakoś brak problemów, na niższy progesteron smarowałam się "progestellą" kremem z Wild yam, który pobudza do wydzielania właśnie ten ważny dla nas hormon.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania, książkowo to i ja miałam wszystko i nic tak samo :/
    a sporo tu dziewczyn z dziwnymi temperaturami i ciążą

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @SusannaDean myslisz, że ta niedoczynność ma wpływ? Ja tez mam, niby uregulowana, ale wciąż...

@marciaa No dokładnie, niewiadomo czy sprawdzać i monitorować, bo człowiek sie napali, "bo książkowy" a tu klops...

Mama mowi, ze to siedzi w głowie, że jak człowiek odpuszcza w myślach to jest lepiej. Ale ja w to nie wierze. Nue czuje jeszcze jakiejś ogromnej presji, czerpie fun z seksu z moim mężem wiec myśle ze zawsze sa jakies medyczne powody..

• Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie juz bardzo dlugo.po urodzeniu dziecka nie zabezpieczalismy sie i tak juz szesc lat.od trzech z udzialem lekarzy, 2 wrzesnia mamy bwizyte w poradni nieplodnosci na polnej w poznaniu,ale mam nadzieje ze nie bede musiala tam.jechac.
    Ja zaczynam kalendarz ovu i ciagle sie ucze

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misshania moj maz twierdzi ze psychika sie blokujemy bo ciagle o tym myslimy.ale nie da sie inaczej.mi coraz gorzej wychodzi nie myslenie o tym

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • MissHania Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Densik moze i prawda, ale w momencie przytulania nigdy nie myśle :) a zreszta skoro fizjologicznie sie dzieje co ma sie dziać (gorzej jakby psychika blokowała i by sie nie udawało to wtedy zgoda) to musza byc jakies medyczne względy niestety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania wrote:
    @Densik moze i prawda, ale w momencie przytulania nigdy nie myśle :) a zreszta skoro fizjologicznie sie dzieje co ma sie dziać (gorzej jakby psychika blokowała i by sie nie udawało to wtedy zgoda) to musza byc jakies medyczne względy niestety.
    Ano oczywiście, że tak. Czytałam gdzieś, że stres nie ma takiego wpływu bo by wyżów zawsze w czasach kryzysu nie było, to raz.

Co do niedoczynności, nie wiem, naprawdę. Skoro mam owulację to nie powinno mieć wpływu, prawda?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissHania, ja to samo
    przy staraniach cieszę się seksem... nie myśle o tym "oby się udało"
    Co prawda my się krótko staramy, chociaż do tej pory naszym zabezpieczeniem przy moich regularnych cyklach była abstynencja w okresie płodnym.
    Boję się, że brak dzidziusia to może być jakiś inny powód jak ta abstynencja

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego suplementuję mojego M....bo z tym nigdy nie wiadomo

• Demsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam ze warto zbadac nasienie,ale pamietac trzeba o naszych facetach.moj dlugo oswajal sie z badaniem i tak naprawde zrobil to dla mnie.nie jest fajne wedrowanie z pojemniczkiem do pokoju badan i wszyscy wiedza po co tam idziesz bo inni tez czekaja.podejmujac decyzje o badaniu trzeba przegadac wszystko

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Uwazam ze warto zbadac nasienie,ale pamietac trzeba o naszych facetach.moj dlugo oswajal sie z badaniem i tak naprawde zrobil to dla mnie.nie jest fajne wedrowanie z pojemniczkiem do pokoju badan i wszyscy wiedza po co tam idziesz bo inni tez czekaja.podejmujac decyzje o badaniu trzeba przegadac wszystko
    Jak nam teraz nie wyjdzie to mój idzie :) Już obiecał :) Traktuje to humorystycznie nie popadamy w paranoje :D

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ