nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, aż boję się cieszyć... Beta 6,7 co wg legendy oznacza 3 tydzień ciąży... Bardzo nisko chyba jeszcze, ale to może dlatego, że jest dopiero 10 dpo...
uszczypnijcie mnie proszę, bo nie mogę w to uwierzyć!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! (czy w ogóle mogę się już cieszyć???)Demsik, MissHania, misia_, marzymisie, anuschka, m@rtynka lubią tę wiadomość
-
Zagladam tu od 20.30 kiedy napiszesz ale przeczucia mialam dobre zrob za dwa dni koniecznie i zobacz jak rosnie i uwazaj teraz na siebie gratuacje wisienkoDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Czuję się dobrze, tylko często boli mnie brzuch jak na @ i zaczynają mnie boleć piersi staram się dużo leżeć, ale tak naprawdę odpocznę dopiero jak wrócę do domu
Marzymisie to kiedy robisz test? kiedy trzymać kciuki?Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
M&Ms gratulacje! Powtórz sobie bete jak coś ) )
Z tymi testami owulacyjnymi to chyba prawda, bo mi pokazało 2 kreski, a już nie czekałam na owulacje. Wtedy nawet pisałam, że chyba mnie w błąd wprowadziły
Widzę grono "ciężarówek" się powiększa ) )M&Ms lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, chyba jeszcze do mnie nie dotarło co się dzieje. Ale plan jest taki że jutro pójdę powtórzyć bete i sprawdzić czy jest przyrost (bo taka jakaś niska ta wartość).
No i dziękuję Wam pięknie za gratulacje, ale najpierw muszę być 100% pewna że wszystko ok, więc poczekajmy jeszcze troszeczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:15
-
MissHania wrote:Rozumiem Daj proszę znaka jak poszły Twoje wyniki progesteronu w tym miechu, bo jestem ciekawa, że miałaś dość niski w zeszłym cyklu, a w tym cyklu monitoring.
daję znaka progesteron 8 dni po monitorowanej owu, w dniu spadku tempki równy 16.09 ng przy normie do 23.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:49
-
M&Ms, spkojnie Kochana. Teraz to pewnie jeszcze do Ciebie nie dociera i doskonale Cie rozumiem. ciesze się bardzo i raz jeszcze gratuluję.
Misia, progesteron całkiem całkiem ;)mówię Ci będzie zielono
Martynka, faktycznie ciężarówek przybywa szybko fajnie;)
Anuschka, ja dopiero 7dpo więc niestety musze czekać cierpliwie. Nic mi nie dolega niby ale liczę, że temperatura będzie piąć się w górę; )
A jeśli Mężus sprawdzi się w roli wróżki to każe mu grać w lotka skoro taka z niego świetna zgaduj zgadula
Póki co wydaje mi się że więcej siusiam i co dziwne wczoraj było mi cały dzien gorąco a jestem zmarźluchem od zawsze,to tez męża zdziwiło że narzekam że mi gorąco. Aż temp zmierzyłam po pracy. Było 37.23. Staram się podchodzić sceptycznie do tego wszystkiego., bo znów się okaże że wszelkie objawy były a ciąży nieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 09:55
-
M&Ms wrote:Cześć dziewczyny, chyba jeszcze do mnie nie dotarło co się dzieje. Ale plan jest taki że jutro pójdę powtórzyć bete i sprawdzić czy jest przyrost (bo taka jakaś niska ta wartość).
No i dziękuję Wam pięknie za gratulacje, ale najpierw muszę być 100% pewna że wszystko ok, więc poczekajmy jeszcze troszeczkę.
Kochana bete powtórz dopiero w czwartek ona podwaja się co 44h więc będziesz widzieć czy prawidłowo przyrasta
Marzymisie ja testowałam 12dpo i była piękna kreseczka więc jeszcze kilka dni
Edit. Nie wiem czemu, ale myślałam że bete robiłaś dziś to oczywiście jutro powtórzWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 10:17
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Misia ładny ten progesteron czyli ewidentne mogłaś wtedy miec np cykl bezowulacyjny. To teraz jestem ciekawa siebie, obiecałam sobie, że odpuszczam lipiec jesli chodzi p badania, ale w sierpniu zrobie monitoring i powtórzę progesteron. Pytanie czy mam wtedy brać duphaston czy nie? Skąd bede wiedziała że była owulka a nie że progesteron urósł przez duphaston?
-
MissHania wrote:Misia ładny ten progesteron czyli ewidentne mogłaś wtedy miec np cykl bezowulacyjny. To teraz jestem ciekawa siebie, obiecałam sobie, że odpuszczam lipiec jesli chodzi p badania, ale w sierpniu zrobie monitoring i powtórzę progesteron. Pytanie czy mam wtedy brać duphaston czy nie? Skąd bede wiedziała że była owulka a nie że progesteron urósł przez duphaston?
myślę że to musisz skonsultować z gin, ale wydaje mi się ze jak będziesz miała monitoring i będzie pęcherzyk który później na usg zniknie to owulka na 100% :)i wtedy Ci lekarka zaleci brac tego dupka.
a zresztą może być tez tak przy badaniu tego progesteronu że np. bez monitoringu można samemu źle określić dzień owulki i później wykonać badanie niby 7dp a w rzeczywistości to nie jest 7 dp tylko wcześniej lub później. Dlatego najlepszy jest ten monitoring bo wiadomo dokładnie co i jak,