nowe staraczki na forum.
-
WIADOMOŚĆ
-
MissHania wrote:Cześć Dziewczyny!
Już myślałam, że kompletnie nikt tu nie zagląda i przestałam zaglądać też. Jak tam u Was??
Za mną dwa miesiące monitoringu - raz była owulka (w prawym jajniku) raz nie ( w lewym) wiec szanse 50% póki co. Generalnie prawdopodobnie jest coś nie tak z lewym jajnikiem, być może zrosty, bo miałam na nim wycinaną endometriozę. Przed nami trzeci miesiąc monitoringu a w listopadzie Sono hsg bo kolejny krok to drożność jajowodów. Powiem Wam, że jak okaże się, że to jajowody niedrożne i zostanie in vitro to ja nie wiem co zrobimy, bo nie stać nas na to.
Hanka
Hej. A dowiadywałaś się czy i Ciebie w mieście jest jeszcze np. dofinansowanie na invitro. Podobno część miast cały czas stara dofinansowywać -
Hej Dziewczyny! To mój pierwszy post Postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się z Mężem o pierwsze dziecko, za nami 1 cykl, wczoraj pierwsze testowanie i 1 kreseczka. Będziemy działać dalej, niestety okresu dalej brak a czekam na kolejny cykl z nowymi szansami Jak tam u Was? Życzę miłego dnia!
Aniołek 7t3d (*) -
MissHania wrote:Cześć Dziewczyny!
Już myślałam, że kompletnie nikt tu nie zagląda i przestałam zaglądać też. Jak tam u Was??
Za mną dwa miesiące monitoringu - raz była owulka (w prawym jajniku) raz nie ( w lewym) wiec szanse 50% póki co. Generalnie prawdopodobnie jest coś nie tak z lewym jajnikiem, być może zrosty, bo miałam na nim wycinaną endometriozę. Przed nami trzeci miesiąc monitoringu a w listopadzie Sono hsg bo kolejny krok to drożność jajowodów. Powiem Wam, że jak okaże się, że to jajowody niedrożne i zostanie in vitro to ja nie wiem co zrobimy, bo nie stać nas na to.
Hanka
Też po dłuższej ciszy przestałam tu zaglądać
Najważniejsze że owulka jest. Tym się trzeba cieszyć Kochana.
Ja w tym cyklu 1 raz poszłam na monitoring. Hmm, moze za dużo powiedziane, byłam w 7 dc i dziś czyli 10dc. Pęcherzyk jest, rośnie. Teraz mogę najwcześniej pójść we wtorek niestety, ale to będzie 14 dc. Mam nadzieję, że akurat już będzie albo tuż przed albo tuż po owulacji.
Przy jakiej wielkości pękają Ci pęcherzyki? Wiem, że to sprawa indywidualna, ale z ciekawości. Mój maluszek miał 18mm dzisiaj. -
Aguuuś wrote:Hej Dziewczyny! To mój pierwszy post Postanowiłam do Was dołączyć. Staramy się z Mężem o pierwsze dziecko, za nami 1 cykl, wczoraj pierwsze testowanie i 1 kreseczka. Będziemy działać dalej, niestety okresu dalej brak a czekam na kolejny cykl z nowymi szansami Jak tam u Was? Życzę miłego dnia!
Który dzień cyklu? -
@Martynka nie dowiadywałam się, bo szczerze mówiąc w ogóle o tym nie wiedziałam... totalnie nie zaskoczyłaś, aż z ciekawości poczytam
@marzymisię miło Cię słyszeć u mnie pękają jak mają ok 23 mm, ale oczywiście różni to się między cyklami. ALe ostatnio w 10 dc też miałam 18 mm więc chyba standardowo )
-
a ja dziewczyny, łykam bromergon, ale jednak wyniki nasienia wyszły fatalnie. Mała ilość plemników i morfologia 0% byłam z wynikami u gina ale rozłożył ręce, kazał iść z tym do kliniki niepłodności.. narazie kupiłam cynk, witamine c, kwas foliowy i powtórzymy badanie za 2-3 miesiące. Łudzę się, że te 0% to może przez zmiane leków, które mój M przyjmuje na cholesterol, lub może po wakacjach, wiadomo grilki alkohol, podpalanie papierosków- mimo mojego zakazu wczoraj mielismy dzien załamania, ale dzis juz optymistyczniej na to wszystko patrzymy, musi być dobrze
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
sunshine26 wrote:a ja dziewczyny, łykam bromergon, ale jednak wyniki nasienia wyszły fatalnie. Mała ilość plemników i morfologia 0% byłam z wynikami u gina ale rozłożył ręce, kazał iść z tym do kliniki niepłodności.. narazie kupiłam cynk, witamine c, kwas foliowy i powtórzymy badanie za 2-3 miesiące. Łudzę się, że te 0% to może przez zmiane leków, które mój M przyjmuje na cholesterol, lub może po wakacjach, wiadomo grilki alkohol, podpalanie papierosków- mimo mojego zakazu wczoraj mielismy dzien załamania, ale dzis juz optymistyczniej na to wszystko patrzymy, musi być dobrze
Czytałam o niejednym przypadku ciąży przy morfologii 0% więc głowa do góry
Potrzeba jednego,jedynego plemniczka. Jakiś się znajdzie, spokojnie
Witaminki pomogą -
MissHania wrote:@Martynka nie dowiadywałam się, bo szczerze mówiąc w ogóle o tym nie wiedziałam... totalnie nie zaskoczyłaś, aż z ciekawości poczytam
@marzymisię miło Cię słyszeć u mnie pękają jak mają ok 23 mm, ale oczywiście różni to się między cyklami. ALe ostatnio w 10 dc też miałam 18 mm więc chyba standardowo )
Przepraszam, że tak wyskoczyłam z tym in-vitro i dofinansowaniu, ale gdzieś, kiedy robiło mi się o uszy. -
Witajcie piękne !
Ja testuje 25 paź. Nie mogę się doczekac... Mam wielkie nadzieję że pojawią się dwie kreseczki ... Mam 23lata... Staram się o pierwszą pociechę ..
Chodzicie na monitoring czy wolicie same obserwowac .?sunshine26 lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy.