Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Mag85 wrote:Amygdala Ty masz szanse na swieta z dzieckiem, bedziesz juz po kursie. Justine tez moze juz byc mama. Ja nie wiem czy bede chciala zmienic OA, znajac mojego meza pewnie nie
To może chociaż spotkajcie się z tymi ludźmi, na pewno mają wiele cennych informacji do przekazania związanych z adopcjąWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 16:31
-
Mag85 wrote:Amygdala Ty masz szanse na swieta z dzieckiem, bedziesz juz po kursie. Justine tez moze juz byc mama. Ja nie wiem czy bede chciala zmienic OA, znajac mojego meza pewnie nie
W zeszłym roku jak dzwoniłam po ośrodkach to Wodzisław byłby moim drugim wyborem, ale mam dalej niż do Sosnowca. Na tematem czas Wodzisławiu czekało się na dziecko po zakończeniu warsztatów ok 1,5 roku a w Sosnowcu 0,5 roku.
Z uwagi na 500+ wszystko się wszędzie wydłużyło... Jest mniej dzieci po prostu i więcej rodzin czeka.
Dzieci też nie dostaje się wg kolejności tylko wg dopasowania dziecka do rodziny. Może być tak, że jedna para dostanie zaraz po kursie dziecko, a inna będzie czekać 2 lata.
Ale nie ukrywam, że liczę w tym roku zostać mamą Taki miałam założony celAgi83, sylvuś, Krakowianka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine masz racje z tym dopasowaniem, ta para o ktorej pisalam byla w Wodzislawiu, juz rozmawialam z ciocia. W kazdym razie tam poprostu kurs jest szybciej ale po kursie dluzsze czekanie. W sosnowcu czekasz na kurs, potem dziecko szybciej. Bede miala numer od tej pary to sie dowiem wiecej. Nam sie az tak nie spieszy, nie mniej jednak w przyszlym roku chcialabym juz dzieciaczka w domu.
Justine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Przyszoa moja ksiazka - bardzo ciekawa. Myslalam ze bedzie napisana jezykiem "profesorsko psychologicznym" ale jest bardzo przystepna a ja jestem zdumiona pomyslami jak te dzieci w stosunku do ktorych dana metoda jest stosowana )
Cieszę się Opu, że jesteś zadowolona Książka może się przydać również przy adopcji dzieci bez większych zaburzeń. Poprzez różne przykłady pokazuje jak nawiązać więź z dzieckiem a to jest mega ważne. Ja czytam od nowa aby sobie utrwalić pewne rzeczy -
O jakiej książce mowa? Czuję się w tyle za Wami, a to ja zaczynam warsztaty zarazProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyWychowanie zranionego dziecka - podobal mi sie przyklad z nagrodami - naklejkami ze to mama nagradzala siebie co wywolalo u dziecka zdumienie
Tak czasami mam wrazenie ze nie rozumiem wszystkiego o czym pisza najbardziej kumam te przyklady np. Jak jest tekst bez przykladu to sobie mysle tak tak wiadomo ale jak mam to zrobic ... -
To teraz moje drugie pytanie: gdzie ją kupiłyście?
Niby pracuję z interntem ale ta ksiązka mnie pokonałaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:To teraz moje drugie pytanie: gdzie ją kupiłyście?
Niby pracuję z interntem ale ta ksiązka mnie pokonałaW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:
Dziękuję Czytam w miarę na bieżąco wątek ale jakoś mi to umknęłoProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
38 zł z przesyłką listowna. Ja zamówiłam wczoraj tylko zapomniałam adres napisać- he he - zakręcona jestem i gdyby Pani się nie upomniala o adres to tak bym sobie dalej czekała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:07
Agi83, amygdala lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Hope w srode masz wizyte w domku?
Widzialyscie na tvn o tym osrodku zajmujacym sie adopcjami zagranicznymi? Masakra, znowu najgorzej na tym wyjda dzieci. Ciekawe czy pozamykaja jeszcze inne osrodki, bo podobno budzet na adopcje w tym roku mega cieniutki. Pewnie sie oberwie tym najmniejszym osrodkom jak zwykle.
-
Szkoda słów o tych adopcjach. W innym wywiadzie jeden z "góry" odpowiedział, że lepiej żeby dziecko było polakiem niż miało rodzinę.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Tak w ogóle to zaczynam się nakręcać na tą adopcję Z uwagi, że chcę dwójkę to zastanawiam się jak te dzieciaki ulokuję w ich pokoju.
Nie wiem jakie to będą dzieciaki (płeć, wiek) i nie wiem czy zdążę im wszystko kupić, a chciałabym żeby weszły na gotoweProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualnyPoje...ci politycy.
Tacy sa wlasnie katolicy. Ostatnio z mezem mowimy ze katolicyzm to stan umyslu....
zeby bylo jasne jestem wierząca, ale przez to co siedzieje w i dookola kosciola odsuwam sie od niego. Czyli nie praktykująca.
A tak z innej beczki. Mowicie w pracy ze staracie sie o adopcje ? Kiedy powidzialyscie ? -
nick nieaktualnyJustine wrote:Szkoda słów o tych adopcjach. W innym wywiadzie jeden z "góry" odpowiedział, że lepiej żeby dziecko było polakiem niż miało rodzinę.
Nie skomentuje tego nawet. Dla takiego czlowieka jest juz gotowe miejsce w piekielku, bedzie mu ogien dupe smagal ....Justine lubi tę wiadomość