Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Będzie dobrze zobaczysz:)
zresztą ja ostatnio ciągle mam dobre przeczucia hehez livia też miałam rację
mimo diagnozy wrednej baby:) wierzyć mi się nie chciało w to co gadaja
a imion nie mamy. nie możemy się zdecydowaćciężko będzie:) a wybiorę i dla dziewczynki i dla chłopca w razie ma przyszłość
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć mamuśki i przyszłe mamuśki! ;*
Od wczoraj mam cały czas taką myśl, że za łatwo mi poszło i że coś musi być nie tak... No i tak oglądam to moje poprzednie usg i w 30 dc wyszło mi endometrium 6 mm ;/ nie za mało? Jak myślicie? Wy się na tym lepiej znacie ;P to było 4 dni przed @ (była w 34 dc). Wiem, że czerwone wino, migdały, orzechy, wiesiołek... Ale wczoraj jak rozmawiałam z lekarzem, że chcę szybko zajść w ciążę, to nic nie mówił, że endo za cienkie mam ;/
w ogóle wyszło mi tak:
trzon macicy: przodozgięty
długość trzonu: 50 mm
A-P: 30 mm
echo endometrium szerokość: 6 mm symetryczne
jajnik lewy: 32x23 mm
jajnik prawy: 31x18 mm -
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:Hej Wam
miłego dnia, ja się zbieram do gina.
Dziś rano patrze też plamienie większe aczkolwiek jaśniejsze niż wczoraj .
Trzymajcie kciuki i obym po powrocie wróciła uśmiechnięta.
Monia będzie gitez majonezXxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
sury_cat wrote:Cześć mamuśki i przyszłe mamuśki! ;*
Od wczoraj mam cały czas taką myśl, że za łatwo mi poszło i że coś musi być nie tak... No i tak oglądam to moje poprzednie usg i w 30 dc wyszło mi endometrium 6 mm ;/ nie za mało? Jak myślicie? Wy się na tym lepiej znacie ;P to było 4 dni przed @ (była w 34 dc). Wiem, że czerwone wino, migdały, orzechy, wiesiołek... Ale wczoraj jak rozmawiałam z lekarzem, że chcę szybko zajść w ciążę, to nic nie mówił, że endo za cienkie mam ;/
w ogóle wyszło mi tak:
trzon macicy: przodozgięty
długość trzonu: 50 mm
A-P: 30 mm
echo endometrium szerokość: 6 mm symetryczne
jajnik lewy: 32x23 mm
jajnik prawy: 31x18 mm
a endo rzeczywiście mniejsze powinno być minimum 10mm po owulacji
a przed owulacja od 7-10 o ile dobrze pamiętam
ale nie martw się! to jest doooo regulacji, więcej wina i migdałów i witaminki B6 tak? dobrze pamiętam?
to akurat jak najmniejszy problemi tak ładne endo masz po tabletkach hormonalnych...
Monia kochana trzymam mocno mocno kciuki choć wiem że to jest to hehehintuicja mi to mówi
-
cześć, jestem tu nowa. pomóżcie mi zinterpretować test
od dwóch dni mam plamienia, dziś powinnam dostać okres. rano zrobiłam test ciążowy i na dole jego wynik, jakieś takie przesunięte te kreski...
jest pozytywny? czy kolejny test robić jeszcze dziś, czy jutro? a może w ogóle jechać na test z krwi?
dzięki za pomoc i pozdrawiam
http://zapodaj.net/698bfb663e71f.jpg.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś przeglądam artykuły o wzroście to mój mieści się w normach średnich... a nie niskich.. kurde.. bo np
" TYDZIEŃ 13
Dziecko ma już w pełni ukształtowane kości, stawy i mięśnie. Jest bardzo żywe, porusza często kończynami i tułowiem. Bardzo aktywne są również mięśnie mimiczne twarzy.
W tym tygodniu pojawiają się zawiązki zębów stałych, a trzustka rozpoczyna wytwarzać insulinę. W obrębie krtani tworzą się struny głosowe. Dziecko mierzy 7-8 cm (CRL) i waży ok. 16-20 gramów."
znów w innym artykule dziecko niby mierzy 9 cmoch losie nie przesada troche?
tu znów inny artykuł:
"6 tydzień od zapłodnienia / 8 tc - 15-20 mm
7 tz / 9 tc - ok. 30 mm
8 tz / 10 tc - 30-40 mm
9 tz / 11 tc - 50-60 mm (waga ok. 8 g)
10 tz / 12 tc - ok. 60 mm
11 tz / 13 tc - 65-80 mm
12 tz / 14 tc - 80-90 mm
13 tz / 15 tc - ok. 10 cm (waga ok. 50 g)
14 tz / 16 tc - 10-12 cm
15 tz / 17 tc - 11-12 cm
16 tz / 18 tc - 12-14 cm (wyprostowane ok. 25 cm i waga ok. 150 g)
17 tz / 19 tc - 13-15 cm
18 tz / 20 tc - 14-16 cm (waga ok. 260 g) "
(od zapłodnienia minęło 11 tyg)
więc znów dziecko jest po srodku... więc na cholerę ja się denerwuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 08:42
-
sury_cat wrote:Hahaha mizzy - "zgrabne" jajniki xD leżę ;P ale też mam jeden większy
No to od dziś codziennie się upijam winiaczem i zagryzam orzechami ;Pjeny.. czasami mi brakuje tej lampki wina.. lubiłam sobie raz na jakiś czas wypić
albo piwko .... reddsa czy coś.. ehh
hehe no bo masz zgrabneja mam jeden o wiele większy od drugiego
ale huk tam
taka moja uroda -
magdaka wrote:cześć, jestem tu nowa. pomóżcie mi zinterpretować test
od dwóch dni mam plamienia, dziś powinnam dostać okres. rano zrobiłam test ciążowy i na dole jego wynik, jakieś takie przesunięte te kreski...
jest pozytywny? czy kolejny test robić jeszcze dziś, czy jutro? a może w ogóle jechać na test z krwi?
dzięki za pomoc i pozdrawiam
http://zapodaj.net/698bfb663e71f.jpg.htmlGratuluje
ale jeżeli chcesz być pewna zrób test Beta i progesteron, sprawdź czy nie jest za niski skoro pojawiły się plamienia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no właśnie dziwi mnie to... -.- hahah dobre
metrowe.. kto by to urodził
ale jak gin mowi że mieści się w normie to jest w normiei czytałam że kobiety miały nawet ledwo 5 cm dzieci w 13 tyg i są zdrowe
..
wiesz jak to jest z babamisobie za duzo wmawiamy
i najlepiej żeby dziecko rosło jak na drożdżach
kup hiszpańskie wina wytrawne, są o niebo lepszei wydaje mi sie że nie drogie, ale mi zawsze smakują stamtąd:)
-
nick nieaktualny