X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mizzelko , koleżanka mojego T. z pracy miała małe bo 2500 i źle zniosła, a inna zaś też takie malutkie i po chwili już było po wszystkim :) zależy od osoby i chyba nastawienia też :)
    a to prawda... i zalezy od tego też jak położne zadbają... u mnie jest tragedia w pobliskim szpitalu, duzo osob marudzi ... moją kuzynkę załatwili.. córcia ważyła2500 tez.. ehh i to był jej 4 dziecko.. więc nie przyłożyły serca i miała niedotlenienie... ;/ ale rozumie i w ogóle sprytna dziewczynka tyle że troche miała problem z lewą stroną ciała ale teraz myka jak szalona :) tyle że na rehalibitacje trzeba bylo jezdzić, a diagnoza wyszła dopiero po 2 latach... także SZEROKIM ŁUKIEM omijam swój stary szpital i idę tam gdzie przyjmuje moj gin... wyremontowane wszystko odświezone, jedną położna juz znam bo pracuje u tego mojego gina.. przefajna jest :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w takim razie to nie Lena,ale napewno któraś też ładnie poprawiła :)

no katar,bo mam zwiększoną ilość czy przepływ krwi coś tam, coś tam :P
    a mialam poprzednio 11 mm potem wsiadło mi nagle w następnym cyklu na 15 mm... i piłam winko, sok marchewkowy bardzo duzo i wit b6 i wiesiołek :) ale do owulki aby jego brałam :D

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n to co Ty mówisz? Koktajlówki u mnie jak szalone, miały być w grudniu a już jedliśmy pierwsze ( z drugiego krzaczka bo pierwszy się na słońcu spalił :P)a te co sadziliśmy w marcu to już pozjadane,ale widzę że jeszcze są nowe :)

to masz wybór,bo u nas jest tylko jeden, do tego ma dobrą opinie, ludzie z daleka tu przyjeżdżają a ja nie rozumiem czemu :O fakt, są mili niektórzy lekarze i pielęgniarki no ale jakoś czy taki super jest? Choć znajoma rodziła i była zadowolona,że naprawdę obsługa super, więc na to liczę :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    Kurczakburger, rozerwany tyłek..... xD
    Kocham Was dziewuszki ;) Wy to zawsze made my day ;*
    a ja przeczytałam KACZAKburger hahhahah :D sorry hahah:D

ja MC się boję bo by było rzyganko porządne :D
    wczoraj byłam w biedronce i nie mogłam wyrobić przy warzywach i owocach! nie wiem czym mi jebutało ale w cholerę nie przyjemne to było i zaraz uciekłam...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n to co Ty mówisz? Koktajlówki u mnie jak szalone, miały być w grudniu a już jedliśmy pierwsze ( z drugiego krzaczka bo pierwszy się na słońcu spalił :P)a te co sadziliśmy w marcu to już pozjadane,ale widzę że jeszcze są nowe :)

to masz wybór,bo u nas jest tylko jeden, do tego ma dobrą opinie, ludzie z daleka tu przyjeżdżają a ja nie rozumiem czemu :O fakt, są mili niektórzy lekarze i pielęgniarki no ale jakoś czy taki super jest? Choć znajoma rodziła i była zadowolona,że naprawdę obsługa super, więc na to liczę :P
    ja mam drzewa na około ;/ więc tym bardziej biedne utrudnienie mają, a już pierwsze też jadłam ale za późno zasadziłam :P mam za swoje :d
    tzn ja mam 3 szpitale bo do kazdego minimum 40 km.. i wolę jechać dalej a do milszych osob.. np labolatorium mi sie spodobało tutaj... kurde idę o 19 i chce betę i za godzinkę mam bez marudzenia.. a jak bym poszła do starego szpitala? zajebutałby mnie wzrokiem ;/ a już o zrobieniu to by wyśmiały... że mogłam wczesniej i miałam na to czas... a tu co teraz chodzę wszystko inaczej... całkowicie... aż zaskoczona jestem... i uwierz mi że gorszego szpitala jak ten moj stary to nie znajdziesz, tam różne cuda sie dzieją :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo pryskane te wszystkie warzywa i owoce są ;P poleżą dwa dni w domu i gniją ;P
    zastanawiamy się z P. czy nie otworzyć własnej działalności gospodarczej? to by było chyba najlepsze w naszej patowej sytuacji finansowej (duuuuużo długów) i przy moim ewentualnym macierzyństwie, gdybym była sama sobie szefem i mogła pracować z domu :)

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :D no mi było niedobrze, pół dnia się męczyłam... wolę moje zupki :P

a te smrody są okropne, mi już przeszło całe szczęście ale czasem jak zajedzie to masakra... właśnie coś mi w lodówce śmierdzi,ciekawe co ;/

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta czemu nie? Dofinansowanie napewno byście dostali,potrzebujecie biznesplan i tyle :) zawsze ludzi sobie możesz przyjąć co na Ciebie będą robić :) a macie na myśli coś konkretnego? Może przedszkole? :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie te opryski chyba mi tak śmierdziały... nie dałoby się wyrobić..

Marta na przedszkole czy coś.. właśnie.. tego zawsze jest mało :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iiiiiiiiiiiiiiiiii???????????????

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jak i jak i jak?

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc mój pęcherzyk nie pękł :( w środę miał 20 mm a dziś ok 21 mm. Powiedziała że mam w poniedziałek przyjść raz jeszcze na monitoring zobaczyć czy pękł. To skąd to plamienie obfitsze wczoraj ? tak sie cieszyłam , byłam pewna, że pękł :(
    powiedziała mi , że mamy mieć romantyczny weekend z męzem i życzy powodzenia.
    Dziewczyny a jak on nie pęknie cholera jasna :(

powiedzcie mi jak nie daj Boże zrobi sie z tego torbiela to ile czasu trwa jej usuwanie i czy ona sama straci sie z jajnika ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedziała, że pecherzyk bardzo ładny :) no tylko żeby pękł.

przedszkolanka:), sury_cat lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do przedszkola to dobry interes, tu gdzie pracowałam otworzyli małe,na 3 grupy i już robią kolejne 3 , bo mają tyle chętnych :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Monia?

A przedszkole to nie, raczej myśleliśmy o jakiejś ogólno-branżowej firmie, P. na przykład jeździłby po Dolnym Śląsku z jakimś towarem, ja zajmowałabym się papierami... Nie mamy jeszcze nic konkretnego na myśli, na razie pojawił się pomysł, wyszedł ze strony mojego męża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nic się nie martw, pęknie pewnie lada moment :) a skąd to plamienie, nie wiem...???

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhh to jest druga wersja... masz tak zajebiaszczo ukrwione narządy że te plamienie po <3 wystąpiło. Ale to też DOBRZE, bo masz minimalne ryzyko poronienia ponieważ jest dobry przepływ krwi i dziecko bd miało super dojście do skład odżywczych itp.. także tu też jest plus ogromny, a powinien pęknąć lada chwila, nie bój się :*
    ten weekend niech będzie owocny :) zobaczysz ze pęknie:)

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spokojnie, do pęknięcia jeszcze ma trochę mm, a do torbielki jeszcze daleko :) weekend ma być romantyczny i masz myśleć pozytywnie a nie podczas <3 myśleć czy pęka czy może nie! W razie GDYBY nie pękło to na następny raz dostaniesz zastrzyk i pęknie wtedy :) a torbielki spokojnie, dużo osób ma i same się niwelują :) tak więc głowa do góry, z mężem szaleć, nie myśleć a w pon.czekać na dobre wieści :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to czemu do cholery nie dała Ci zastrzyku na pęknięcie? Jakaś nieogarnięta wg mnie - jak widzisz wcale nie było za późno ostatnio jak byłaś, po Ovitrelle pęka po ok 36 godzinach... Ale nie ważne. Nie denerwuj się! Jak nie pęknie (a jeszcze nic nie stracone) to powinna dać Ci Duphaston - po nim niepęknięte pęcherzyki się wchłaniają (tak mówi mój gin i ani razu nie miałam torbielki a wiem, ze nie zawsze mi pękały pęcherzyki).

Sorrki, nawet się nie przywitałam bo od razu przeczytałam co u Moni i tak jakoś :D

Surykatko endometrium masz malutki, minimalne na zagnieżdżenie zarodka to ponoć 8mm a jak pod koniec cyklu miałaś 6mm to musisz zdecydowanie nad nim popracować ;-)

Groszku i Mizzy - super, że wszystko dobrze na waszych wizytach! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:15

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ