X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    hej Aga :) fajnie, że nas wreszcie zaszczyciłaś swoją obecnością ŚPIOCHUUUU!!! hahahahaha :D

ja mam dziś bardzo dobry humor, sama nie wiem czemu ;P jakoś w ogóle od tygodnia odkąd odmawiam tą nowennę to jestem radośniejsza, spokojniejsza i nawet fizycznie lepiej się czuję :)

taaa przed 8 musiałam wstać...i jaki tu śpioch ze mnie...

hehe, no to dobrze, lepszy nastrój = lepszy dzień :)

sury_cat lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to jak przerywany, to gdzieś tam nie chcecie, bo po co przerywać, jeśli się chce dziecko?

Nie mniej jednak. jak masz regularne cykle, to zaczekaj do @, jak nie przyjdzie to zrób test. Ból jak na @ nie oznacza ciąży. Może bolec od tych biegunek. Może być torbiele. Możesz sobie wkręcać. wszystko może być a ciąża przy przerywanym jest tu akurat najmniej prawdopodobna.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png

Wysłany: 30 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota ale wiesz jak jest- niektórzy przy przerwanym za pierwszym razem zaciążają a inni latami się starają i nic ...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektóre to w ogóle niepokalane poczęcie ;P albo tak jak ta konkubina mojego wujka (no co sobie wspomnę to mnie trzęsie!!!): "Ona "przypadkowo" się dowiedziała, że jest w ciąży w 6 miesiącu jak wrzody na żołądku leczyła a w ciążę to ona też tak "niechcący" zaszła, przy okazji..." ggrrrrr!!!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Złota ale wiesz jak jest- niektórzy przy przerwanym za pierwszym razem zaciążają a inni latami się starają i nic ...

Wiem i to mnie najbardziej dobija... To i małolaty gżące się bez opamiętania po pijaku byle gdzie i byle z kim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Wiem i to mnie najbardziej dobija... To i małolaty gżące się bez opamiętania po pijaku byle gdzie i byle z kim.

a później noworodki w śmietniku się znajduje albo w zamrażalniku ;(

• pomarańcza Nowa

Wysłany: 30 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) a wg mnie wystarczy dobrze przeczytać mój post. Czy wg Ciebie stosunek przerywany jest formą antykoncepcji? No właśnie... Nie będę wyjaśniać dlaczego w moim związku jest stosowany, ale sam fakt ze stosuje przerywany i pełny, jednoznacznie świadczy o tym, że nie zabezpieczam się przed niechcianą ciążą. Każda z nas jest inna, każda podchodzi do tego inaczej. Jedna postępuje podobnie do mnie, inna stosuje testy owulacyjne czekając na odpowiedni moment. Ja to naprawdę rozumiem. Nie pytałam wprost czy jestem w ciąży (bo przecież skąd niby macie wiedzieć) ale o same objawy.

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańcza wrote:
    przedszkolanka:) a wg mnie wystarczy dobrze przeczytać mój post. Czy wg Ciebie stosunek przerywany jest formą antykoncepcji? No właśnie... Nie będę wyjaśniać dlaczego w moim związku jest stosowany, ale sam fakt ze stosuje przerywany i pełny, jednoznacznie świadczy o tym, że nie zabezpieczam się przed niechcianą ciążą. Każda z nas jest inna, każda podchodzi do tego inaczej. Jedna postępuje podobnie do mnie, inna stosuje testy owulacyjne czekając na odpowiedni moment. Ja to naprawdę rozumiem. Nie pytałam wprost czy jestem w ciąży (bo przecież skąd niby macie wiedzieć) ale o same objawy.

No to po co przerywany??? Wyjaśnij mi, bo mój mózg tego nie ogarnia:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc tak jak pisałam wyżej według mnie na jakiekolwiek objawy ciąży w 6 dpo jest za wcześnie, z tego względu, że zarodek zagnieżdża się w okolicach 7-10 dnia po owulacji i możesz dopiero od tego momentu czuć jakieś bóle, osłabienie itd. :)

Złota lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza o stosunku przerwanym się już nie wypowiem, bo dla mnie to jest śmieszne i kojarzy się tylko z "wykształconymi" 14 latkami.
    Co do objawów, objawy masz w 2-3 miesiącu ciąży a nie 6 dni po owulacji! A niektóre w ogóle nie mają objawów. To że Cię boli na @ oznacza,że idzie @ i tyle, proste . Wrr

Dziewczyny podziwiam Wasz spokój, ja idę sobie kanapkę zrobię :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Pomarańcza o stosunku przerwanym się już nie wypowiem, bo dla mnie to jest śmieszne i kojarzy się tylko z "wykształconymi" 14 latkami.
    Co do objawów, objawy masz w 2-3 miesiącu ciąży a nie 6 dni po owulacji! A niektóre w ogóle nie mają objawów. To że Cię boli na @ oznacza,że idzie @ i tyle, proste . Wrr

Dziewczyny podziwiam Wasz spokój, ja idę sobie kanapkę zrobię :P

Przedszkolanko, ja od wczoraj wylałam tyle łez (nawet dziś rano w pracy koleżance w rękaw chlipałam), że już mnie ogarnęło uczucie MAMWYJEBANENALUDZKIDEBILIZM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:27

przedszkolanka:), sury_cat lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha, dobre dobre :D kurcze, chyba wynajdę na to jakiś lek, dostałabym nobla i byłabym bogata :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój kolega w pracy ma takie powiedzenie: "Alkohol nie daje odpowiedzi ale pozwala zapomnieć pytanie" ;)

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sury_cat wrote:
    mój kolega w pracy ma takie powiedzenie: "Alkohol nie daje odpowiedzi ale pozwala zapomnieć pytanie" ;)

Dobre:D

Przedszkolanko, chyba Cię Sury ubiegła w wynalezieniu lekarstwa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 11:44

przedszkolanka:), sury_cat lubią tę wiadomość

• MAMArtyna Znajoma

Wysłany: 30 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, rozumiem wasze rozgoryczenie, bo sama wkurzam się, że niektóre pary chcą bardzo dziecka i starają się latami, a inne BUM! po imprezie i jest dziecko.

Ale nie wylewajcie waszych frustracji na bogu ducha winną pomarańczę :) Ona nie przyszła tu po rozgrzeszenie czy pokutę, ale po poradę. To nie jej wina, że niektórzy starają się bezskutecznie. Skąd mogła wiedzieć, że jej post urazi zaprawione w boju staraczki?

Także uspokójmy się, wyciszmy, bo takie wkurzanie tylko źle działa na organizm :)

Pomarańczo, na objawy za wcześnie. Wmawiasz sobie, ale rozumiem Cię, bo też sobie wmawiam często :P

Złota - bardzo mi przykro, ale nie trać nadziei. Ona umiera ostatnia. Polecam Ci klinikę InVICTA. Niestety nie wiem jak tam jest cenowo, ale znam osobiście dwie pary, które się tam leczyły i chociaż wczerśniej lekarze rozkładali ręce - tam im pomogli. Na pewno Ci ciężko, ale to nie pocieszenia teraz potrzebujesz, a kopa w doopsko za przeproszeniem, żebyś się nie poddawała i walczyła dalej. W końcu się musi udać.

Przedszkolanko - pokaż tą paczuszkę, bo już się doczekać nie mogę :) Uwielbiam oglądać takie rzeczy :)

• Złota Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAMArtyna, nie wiesz czego potrzebuję, bo mnie nie znasz. I nie kopa w dupsko, zapewniam Cię.

A pomarańcza zapytała idiotycznie o objawy w 6 dniu od stosunku przerywanego, więc nie dziwota że nam witki opadły.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    No to po co przerywany??? Wyjaśnij mi, bo mój mózg tego nie ogarnia:/
    ja też tego nie rozumiem no ale :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 30 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, dajmy spokój już , każda wyraziła swoją opinię i tyle, na pewne sprawy nie mamy wpływu :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi po co stosunek przerywany przy staraniach o dziecko bo chyba forum pomyliłam ... albo dziś mam zaćmienie umysłu albo nie wiem :P :D

sury_cat, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś serwujecie na obiadek ? :) u mnie wątróbka pieczona z jabłkiem i cebulką, ziemniaczki i surówka :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ