X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samo powiedzenie "wrzucam na luz" nie znaczy wyluzowania a oszukiwanie siebie... nie da się chyba nie myśleć skoro czegoś tak się pragnie.. musiałoby coś zastąpić tą myśl, tylko jak znaleźć coś takiego? :O eh, niektóre lafiryndy po szóstkę mają, 14 latki już z dwójką lata dzieciaków a tu...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Aga.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 14 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia :) jaką macie umowę? :D zaintrygowałaś mnie :P dobrze,że dużo nie bierze za pozowanie haha :P jeszcze mąż sobie policzy :D
    u nas też deszczowo dzisiaj :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się poświeci za darmo, załamał ręce ale powiedział, że się poświęci :D Ale mogę mu w naturze zapłacić :P A Majka dostanie po 20zl za sesję :D Te dzisiejsze dzieciaki... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 12:05

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi dziś domownicy działają na nerwy wrrrr
    "zróbcie jak wy chcecie, ale... " nie mogę... lubię teściową i nie chca z nią zaczynać ale czasem poprostu mam dosyć.. i wszystko musi wiedzieć :O gdzie mąż jedzie mój , po co ? wrrrrrr :O cały czas mam wrażenie , że jestem taka mała dziewczynka która bez nadzoru zrobi wszystko źle i sobie nie poradzi :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • holusha Debiutantka

Wysłany: 14 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    witaj Holusha :) czasem dobrze jest sobie popłakać, by w końcu mieć znów siłę i wolę walki - bo jest o co walczyć :)
    test możesz zrobić dla własnego spokoju, skoro @ była to przecież chyba i tak "jesteś pewna" wyniku..
    napisz coś o sobie, ile masz lat, skąd jesteś, czy jakieś badania robiłaś?

Można powiedzieć że jestem pewna wyniku, dlatego nie chcę robić testu bo po co się kolejny raz zawieść? Ale niepokoją mnie trochę te dolegliwości. A latek mam 33-także można powiedzieć, że czas najwyższy. Ale lata jestem leczona na endo, miałam już dwa zabiegi, mam masę zrostów, jeden jajowód ledwo drożny i ognisko endo w zatoce D. Już 3 cykl biorę Duphaston-od dzisiaj zaczynam obserwacje na maxa,wczoraj był pierwszy test owulacyjny, kupuję termometr i do roboty. Zobaczymy co będzie.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ona już babcią podwójna jest i mam wrażenie, że czy my będziemy mieć dziecko czy nie to jej lotto.
    I wiedziała o całej sytuacji i jak przyszłam od lekarza i mówie że pozostało nam tylko in vitro wg medycyny to ona , że nie , że uda nam sie tak tylko w swoim czasie jak Bóg da...

bóg, Bogiem wszystko rozumiem to on jest dawcą życia ale ludzie ona myśli że same cuda sie zdarzają na świecie ? jak jej mowie, że jest źle to ona że nie jest i będzie super ok wszystko i wogóle- tak jakbym ja przesadzała . Mówie co mówią lekarze tylko no ludzie.... a teraz nic jej nie mówie ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja przestałam już z kimkolwiek rozmawiać o naszych staraniach, nie poruszam tematu a jak ktoś pyta to zbywam ;-)

holusha zacznij mierzyć temperaturę, naprawdę można sporo się z tego dowiedzieć. Ja osobiście już przestałam bo wrzuciłam na luz ale widziałam np że mi prolaktyna skacze i była do wyrównania ;-) Będzie dobrze, jak masz jakieś pytania to śmiało wal, postaramy się odpowiadać :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 14 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia kurcze, to zarobi trochę, dobra jest :D
    teraz nic za darmo nie ma jak widać :P

Monia, u mnie też pytają gdzie jedzie, po co itp. ale u nas tak jest,żeby nikt się nie martwił,zawsze mówimy gdzie idziemy, jeździmy itp.
    co do teściowej, to ja myślę że ona by chciała ale nie chce was za bardzo stresować też, dlatego mówi że w swoim czasie... chce pocieszyć? Ok, kiwnij jej głową, uśmiechnij się i nie tłumacz jaka jest sytuacja , bez szczegółów skoro i tak nie zrozumie, myślę że tak najlepiej by było :)

holusha załóż sobie ten wykres na ovu i prowadź, zobaczysz czy masz owulki, czy tempka nie skacze itp. :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie ma nic za darmo :D Całe szczeście, że nie ma ciśnienia na kasę i nie wypaliła mi ze stówą :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia łatwiej jest jak sie mieszka samym bez teściów.

Przedszkolanko już nic jej nie będe mówić bo mam dosyc... jej tok myślenia jest taki że luz, nie myślec i wszystki choroby same znikną.. wszystko samo sie wyreguluje....

to jak ktoś jest chory np na raka to co ? jak da na luz to to ? rak sobie zniknie ? wow :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja uciekam, późno już a ja jeszcze w szlafroku :O

Pa pa

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Mowisz bambino ??? Myslalam o johnsons... Cena onna ale sa produkty typu 2 in 1, np. Szampon i plyn do mycia :-) duze pojemnisvi 500 ml :-)

Proszek i plyn kupilam z loveli jak w biedronce byla promocja i kosztowalo 15 zl za sztuke :-)
    Pielyszki to 1 beda haggis, te z wycieciem na pepuszek a kokejne to zwykle dada biedronkowr - wbrew pizorom nue sa zle :-) :-) :-)

Dzis przychodzi nawilzacz powietrza zabka :-) :-) :-) i czekam jeszcze na 2 paczki :-) :-) hehe

Na innym wątku oraz moje kolezanki bardzo polecały bambino :) kupilam po 1 szt wiec jak sie nie sprawdza to kupie inne:)
    aaaaa....jonsona malo kto poleca we wczesnym etapie zycia bo podobno bardzo wysusza maluchowi skóre :(:( ale to pewnie przekonamy sie same na swoich dzieciach:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzis humory złe....ehhhh u nas wszystko oki, i oby tak dalej :)
    jedyne co to katar mnie zamęczy :)
    Mizzi pytałas o wesele...no wiec tak, byłam w zyciu juz na niejednym w tym tez na góralskim wiec wyobrazenie miałam zupełnie inne....
    ok 70% gosci to górale, a jakbym nie wiedziala ze tak jest to bym sie nie kapneła, zero spiewów, zero wygłupow, zero folkloru...nic....gdyby nie orkiestra góralska to bym nie wiedziala gdzie jestem. Troche potanczylismy ale w sumie to malo, bo trzebabylo isc z pietra na parter zeby tanczyć...
    generalnie to chyba starzy jestesmy, nie chcialo nam sie :)
    pojadłam dobroci, poznałam fajnych ludzi i w sumie tyle.....szału nie bylo, dupy nie urwało :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • holusha Debiutantka

Wysłany: 14 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny,
    niby kilka słów, a już mi trochę lepiej. To lecę po termometr i zakładam wykresik.
    Wymyśliłam sobie, że, aby nie patrzeć tępo na seriale itp i nie tracić czasu na głupoty ( w tym na ciągłe myślenie o dziecku) od jutra zaczynam remont-łazienka, przedpokój-prawie wszystko sama. Zajmę myśli czym innym, skupię się na robocie. Już kupiłam pędzle, podłoża itp, juro farba i jazda.
    Do zobaczenia :)

Wysłany: 14 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no jak ze stówą to ostro targować byś się musiała :P a ja tu za free się zgłaszam :D

Monia no widzisz, kto tego nie przechodzi/nie przeszedł temu łatwo mówić, no ale nie bierz tego do siebie. Jak mówię , potaknij głową i tyle :)

Rudasku chciałam johnsons ale może bambino spróbuję :O

holusha dlatego my tu tak siedzimy, razem raźniej :) no więc do roboty! :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeprowadzałam wywiady Agus z kolezankami itd i nie polecały na "dzien dobry" jonsona....tylko własnie bambino albo hipp czy jakoś tak :)
    wiec zakupialm po sztuce bambino, zobacztm czy sie sprawdzi :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wy wydajecie kase na zakupy dla malucha a my na lekarzy i leki ciągle :( ehhhhh a końca nie widać :(
    My wydalismy na leczrnie ok 800-1000 zl...

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Majce używałam mydełka Bambino i do dzisiaj używam nawet dla siebie :D
    Też zależy od skorki malucha - jeden będzie miał bardziej delikatną inny mniej.

No Aguś co zrobić jak Ty tak daleko? A przydałabyś się z brzuchem na pierwszym planie :D Gdybym dalej mieszkała we Wrocławiu to juz u Ciebie bym była ale męża w Trójmieście znalazlam i masz Ci los :D

Czekam aż owy mąż się wykąpie i zmykamy na podbój działek :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Na innym wątku oraz moje kolezanki bardzo polecały bambino :) kupilam po 1 szt wiec jak sie nie sprawdza to kupie inne:)
    aaaaa....jonsona malo kto poleca we wczesnym etapie zycia bo podobno bardzo wysusza maluchowi skóre :(:( ale to pewnie przekonamy sie same na swoich dzieciach:)
    No dobra, za Twoja rada kupie bambino :-)
    A nivea hipoaletgiczne ??? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:17

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ