X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana. luteina to naturalny progesteron. Podając go po owulacji albo podtrzymujesz ewentualna ciąże, albo dajesz mózgowi znac, ze jest już po owulacji. Odstawiasz po 10 dniach i jeśli jesteś w ciąży, to poziom progesteronu się utrzymuje, temperatura nie spada i wychodzą dwie kreski, albo tempka leci w dół razem z poziomem progesteronu i przychodzi @ po paru dniach. tak to działa.

Ja nie mam owulacji, więc biorę lutkę wtedy, kiedy mi gin nakaże, żeby wywołać krwawienie.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, czyli to nie coś, co można brać na własną rękę, żeby sobie pomóc zajść :)

Chciałabym spróbować z tym żelem Conceive, może któraś z Was ma do odsprzedania 1 aplikator?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana lutka i na wywołanie.. zwiększasz progesteron i nagle odstawiasz i małpa powinna przyjść w ciągu 7 dni.. ja raz tak miałam ale niepotrzebnie, bo sobie cykl aby wydłużyłam no ale nie wiedziałam w sumie jakie mam fl.. bo nigdy nie mierzyłam tempki itp. a u mnie problem był z 1 fazą, za długo trwała.

9 marzec coś planujesz? czy urodziny? :) akurat wtedy są urodziny mojej jedynej siostry... i przyszłej mamy chrzestnej mojego dziecka :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie mizzy, ja urodziny mam 6.05 :) ale jeśli dziecko się urodzi 9.03, to będziesz miała piękny ciut spóźniony prezent na Dzień Kobiet :)

mizzelka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hej hej :)
    Witamy sie i my...kurna chata ale jestem niewyspana, czy Wy tez macie takie prblemy ze snem?
    rzn nie tak ze sname co ze znalezieniem pozycji....no ni hhu hu nie moge sie wyspać, na prawym boku źle, na lewym źle, na plecach chwilke oki i zaraz źle...zasypiam kiedy sie umecze czyli w srodku nocy...a o 6-7 moj Maly juz daje popisy..wstaje razem z ojcem, nosz masakra....bede miec urwanie glowy z tymi chlopami jak złapią komitywe :)

ide robić jakaś bułe czy coś...bo z tego wszystkiego mam głoda :)
    mi tez licho sie spi, ale zawsze byłam taki kręciołek to juz sie przyzwyczaiłam...
    aby teraz mam dodatkowe utrapienie.. skurcze w nogach i teraz ten pęcherz ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Nie nie mizzy, ja urodziny mam 6.05 :) ale jeśli dziecko się urodzi 9.03, to będziesz miała piękny ciut spóźniony prezent na Dzień Kobiet :)
    a teraz mi skacze ta data porodu różnie, raz miałam 9.03, 6.03 a potem 03.03 i znow mam 6.03 ale gin zaznaczył 9 marzec :) wolałabym żeby nie miała dzien kobiet i urodziny w jednym dniu :D obyyyyyy..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzi ja z pecherzem mam to samo, tzn nie boli itd, tylko non stop sikam, a Mlody jak na złość gdzies tam mi sie kładzie...a do tego powróciły cierpnięcia lewej nogi, wiec pewnie jakiś nerw mi uciska czy cos...dzis i wczoraj pol nocy z głowy, taki niesamowity ból...ehhhhhhhhh :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, jeszcze mnie teść wpędza w poczucie winy, ze oni dla nas wszystko, a my z takim durnym pomysłem wyskakujemy.

Mam ochotę mu powiedzieć, żeby się udławił swoją dobrocią. Damy sobie radę bez nich!

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra się urodziła w Dzień Chłopaka :P na przekór :P
    To może u Ciebie będzie synek i urodzi się w Dzień Kobiet :P haha :)

Złota ale co w tym pomyśle jest durnego? Że chcecie mieć psa?
    Przecież to Wasze życie. Wasza sprawa. Nie rozumiem...
    Wiem, że łatwo mówić, ale staraj się nie stresować tym. Może faktycznie na jakieś inne zwierzątko się zdecydujecie?
    Wy mieszkacie z teściami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:48

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Mizzy, jeszcze mnie teść wpędza w poczucie winy, ze oni dla nas wszystko, a my z takim durnym pomysłem wyskakujemy.

Mam ochotę mu powiedzieć, żeby się udławił swoją dobrocią. Damy sobie radę bez nich!

Złota nie stresuj sie dziewczyno, olej ich...ze tak zapytam Wy jestescie na ich utrzymaniu czy sami sie utrzymujecie ???

nawet nie wiecie jak ja bogu dziekuje ze my na swoim z daleka od moich rodziców i od tesciów..spokoj i cisza..i zero dyskusji :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:

nooooooooo nieeeeeeee... to już cios poniżej pasa....
    łaska wielka.. dorośli ludzie mogą robić co chcą, niech się cieszy że w ogóle podzieliliście się wiadomością i zapytaliście, a równie dobrze mogliście zrobić po swojemu bez ich wiedzy.. -.-
    dokladnie.. niech tą "dobrocią" zaraża innych..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Mizzi ja z pecherzem mam to samo, tzn nie boli itd, tylko non stop sikam, a Mlody jak na złość gdzies tam mi sie kładzie...a do tego powróciły cierpnięcia lewej nogi, wiec pewnie jakiś nerw mi uciska czy cos...dzis i wczoraj pol nocy z głowy, taki niesamowity ból...ehhhhhhhhh :(
    jakbym o sobie czytała.. mnie nie raz jak zarwie taki ból to aż się skrzywie.. marudzimy jak stare dziadki nie? :D
    jeszcze nietrzymanie moczu nam "potrzebne" :D :D

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy niezależni finansowo,ale mieszkanie kupili nam teściowie i trochę się dołożyli moi rodzice i mieliśmy swoje 100 000. Ale w Warszawie jest drogo i swoich by nam w życiu nie starczyło. Więc resztę dali teściowie.

My się nawet nie pytaliśmy, tylko mąż zadzwonił i tak wyszło w toku rozmowy, no wiecie, co słychać? a w porzadku,pieska bierzemy. I się zaczęło.

No i teściowe co i raz coś nam kupują, albo przynoszą, ale nikt ich o to nie prosi. Nie dzwonię i nie mówię, nie mam tego i tego, kupcie mi. Sami to robią. A teraz, ze taka łaska... bardzo mi przykro...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam że jednak zwierze byłoby radością w domu.. mimo wszystko.
    sama miałam chomika, rybki, papużki... :) moja radość największa... :)
    no i psy i koty ale na zewnątrz.. miałam raz kotkę.. nigdy jej nie zapomnę..
    Była taka cudowna i kochana :) jeszcze mi nie raz mysze przyniosła :D :D
    i mysz oswoiłam kiedyś i zająca chowałam :) miałam maleństwo i strzykawką karmiłam a potem mądrala taka mądra była że jak oglądałam tv to siedziało mi koło szyi i oglądało ze mną, a nie daj boże coś zaszelściło to zaraz: JEGO :D
    a jak głodne to drapało :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota nie dziwie sie.. bo wyrzygali a nikt ich nie pytał o to..
    dali to dali to dobrze.. ale bez przesady..
    a mąż jest jedynakiem?

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam stękają, ze w bloku, ze nie ma ogródka, że brudzi, że kosztuje, że co z nim zrobić w wakacje...itp. Ech, no nic, psa nie będzie, bo nie chce, żeby go ktoś jeszcze skrzywdził, albo co...

• Złota Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Mąż jedynak. Ja też.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota czyli de facto mieszkanie na swoim i nikt po Was nie sprzata, nikt Wam nie gotuje itd...wiec ja mimo wszystko wziełabym psiaka lub kotka do domu! a jestem w stanie sie zalozyc ze jak przyjda z wizyta i wskoczy im takie cos na kolana to sie zakochaja...tak jest z pieskami :)
    weźcie sobie jakiegos malutkiego yorka, shit-su (nie wiem jak sie pisze) czy latlerka...i po klopocie :) a Wy bedziecie mieli w domku pocieche :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to za przeproszeniem komu mają dać kasę? na rydzyka??
    tak myślałam... u mnie tescie tez sie dokladali do mieszkan ale żeby "spłacić" żeby potem nikt sie do rozdzielności gospodarki nam nie doczepiał.. bo różnie bywa.
    Złota mogłaś poweidzieć że dziecko też na wakacje nie oddasz do hotelu.. ;/
    w bloku ludzie mają nawet po 3 psy.. i mimo wszystko to taka radocha dla człowieka :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak teściu ma alergie to z odpowiednią sierścią tzn może z włosem.. albo kotka bez sierści :D :D

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ