SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    niecierpliwa, może urodzisz na uczelni i darmowy semestr będziesz miała :) mnie tak dziewczyny straszą na uczelni :D w sumie to pocieszają, ale to tak daleko od domu i nie chciałabym :P

Marta a prezentacja ta co ostatni tydzień się do niej zbierałam :P najlepsze jest to,że z dziewczynami się podzieliłam i ja z danego rozdziału robiłam a one z literatury razem,no ale prace obie były jako wspólne i ja dostałam 4.5 a one 4 :O troche mi głupio, nie lubię takich sytuacji...
    oj Marta cicho, bo na kujona wyjdę, haha :P mi tam byle zaliczyć na 3, no ale jak dają więcej.. :P

hahaha trochę mi brakuje uczenia się i kolokwium hahahaha :) wiem, mam fioła :) a jeszcze tydzień temu mówiłam P., że chcę się od stycznia zapisać gdzieś hahahaha :)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bym chciała urodzić, ale kompletnie nic tego nie zapowiada, nie mam pojęcia dlaczego tak jest u nas. Termin wyliczony idealnie, przez to ze się staralismy to wiem kiedy byla owulacja co do dnia :)

Mnie to już bez roznicy gdzie ten porod sie zacznie, czy na uczelni czy w tramwaju czy w spozywczym sklepie BYLEBY SIE ZACZĄŁ ! :D
    Teraz jestem w takim zawieszeniu, siedzę i czekam co doprowadza mnie do szału powoli. Pozaliczałam wszystkie kolokwia, część przedmiotów zakończyłam, a resztę mam na styczeń, bo myślałam że od polowy listopada bede juz z maluchem...

Sury lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Marta, ja marzę by już skończyć... ciężko się jeździ i siedzi 10h plus 2h dojazd...
    no ale teraz papierek musi być wszędzie, no ale jeszcze tylko troszkę, chociaż styczeń i zaliczenia w tym semestrze hardkorowe ...

niecierpliwa no widzisz,jak się chce to zawsze tak jest... ciekawe jak Santoocha czy jej z kwitkiem nie odeślą, biedna też 42 tydzień...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jak z semestrem letnim? bierzesz dziekankę czy będziesz dojeżdżać???

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Już bym chciała urodzić, ale kompletnie nic tego nie zapowiada, nie mam pojęcia dlaczego tak jest u nas. Termin wyliczony idealnie, przez to ze się staralismy to wiem kiedy byla owulacja co do dnia :)

Mnie to już bez roznicy gdzie ten porod sie zacznie, czy na uczelni czy w tramwaju czy w spozywczym sklepie BYLEBY SIE ZACZĄŁ ! :D
    Teraz jestem w takim zawieszeniu, siedzę i czekam co doprowadza mnie do szału powoli. Pozaliczałam wszystkie kolokwia, część przedmiotów zakończyłam, a resztę mam na styczeń, bo myślałam że od polowy listopada bede juz z maluchem...

kurde niewesoło, moja kuzynka co prawda dostała skurczy w terminie, ale 3 dni miała skurcze a nie miała rozwarcia i tak ją odsyłali do domu "bo to jeszcze nie teraz, jeszcze kilka dni" bla bla bla no i mały urodził się zielony już :/ teraz ma 4 lata i przez to, że tak opóźniali poród ma zaburzoną funkcję mowy (mówi tylko kilka słów) i ma rehabilitację :(

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha dokladnie tak samo ma, pracowała, cały czas czymś zajęta, nie było kiedy myśleć o porodzie i ona już tydzień po terminie ! Trzymam kciuki żeby urodziła albo miała CC bo jej Szymcio tydzien temu mial 4100g więc juz duzy chlopczyk :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ja tydzień po terminie nie zamierzam ryzykować i idę na cesarkę :) bezpieczeństwo dziecka najważniejsze.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie masz rację :) u mnie w rodzinnym mieście tam gdzie kuzynka rodziła to szpital taki byle jaki... "umieralnia" jak to mówią :/ ale pewnie nie warto ryzykować ;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

miłego dnia :) ja w tym tygodniu mogę być trochę mniej bo mąż wziął urlop i remontuje żeby wreszcie skończyć.

Wczoraj pamiętny dzień - zjadłam 2 placki salami od 2 m-cy :O jakaś wędlina - to niemożliwe :O

co u Was ? utro zabieram się za zakupki bo teściowa ma urodziny a ja nie mam zielonego pomysłu na prezent :O

a dziś robię "moczkę" - tradycyjną śląską potrawę wigilijną bo mąż ją uwielbia i chce już dziś a nie dopiero za miesiąc :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    Aga a jak z semestrem letnim? bierzesz dziekankę czy będziesz dojeżdżać???

przez miesiąc, półtora po prostu nie będę jeździła, a później chcę wrócić, promotor już wie a reszta wyjdzie w praniu :) tak jak mówiłam promotorowi- wracam i bronię się w terminie, nie ma innej opcji :)

No necierpliwa oby Wam się jak najszybciej teraz udało... a jednak sn rodzisz?

Sury lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko jeśli się poród zacznie sam to tak :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej Wam :)

miłego dnia :) ja w tym tygodniu mogę być trochę mniej bo mąż wziął urlop i remontuje żeby wreszcie skończyć.

Wczoraj pamiętny dzień - zjadłam 2 placki salami od 2 m-cy :O jakaś wędlina - to niemożliwe :O

co u Was ? utro zabieram się za zakupki bo teściowa ma urodziny a ja nie mam zielonego pomysłu na prezent :O

a dziś robię "moczkę" - tradycyjną śląską potrawę wigilijną bo mąż ją uwielbia i chce już dziś a nie dopiero za miesiąc :P

Cześć kochana :)

co do salami to poczytaj, bo mi się coś wydaje że nie bardzo można..

może dla teściowej jakąś apaszkę?

o nieee "moczka" ! ciotka jak ze śląska przyjeżdża na święta to zawsze robi :P raz tylko jadłam :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ta moczka?

Ja to w ogóle nie wyobrażam sobie Wigilii w tym roku... Święta będą hardcorowe.
    Ale korzystając z czasu wolnego teraz zaczęłam wybierać i zamawiać prezenty świąteczne :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do dentysty i na zakupy, będę jak wrócę :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa będziesz miała teraz najpiękniejsze Święta! będzie pewnie ciężko ale i cudownie, zobaczysz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobity kopnijcie mnie - przy takiej becie robionej 4 dni po spodziewanym terminie @ to raczej dzidzia siedzi tam gdzie powinna nie? bo teraz tego się najgorzej boję... :/

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wszystko jest dobrze..

Aga nie można salami ? :O musze poczytać , dzięki, że mnie poinformowałaś :)

moczka to - Moczka − śląska potrawa przyrządzana na Boże Narodzenie.

Przygotowywana jest ze specjalnego rodzaju piernika, migdałów, rodzynek, suszonych śliwek, suszonych moreli, gruszek, suszonych fig, orzechów laskowych.
    Jest pyszna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:36

niecierpliwa21, Sury lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja troche udoskonalam przepis i robię wg siebie :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my....
    u nas tez koszmarna noc :(
    nie dość ze wczoraj cały dzisn mnie muliło, jakas taka niewyraźna byłam to jeszcze noc...z boku na bok, nie mogłam sie ulozyć, jak tylko znalazłam niby odpowiednią pozycje to kilka minut i cały bok scierpniety....biedny R, nie wyspła sie jak cholera, bo co ja sie ruszałam to i On:(:( udało mi sie zasnąc nad ranem to przyśnił mi sie jakiś masakryczny sen...cos na statku, ze niby kot mi sie utopił, sama nie wiem. W kazdym razie obudziałm sie i szukałam kota...
    do tego 3 razy siku...Mały szalał cała noc, tak straszliwie mocno mnie kopał...a teraz pieronek odsypia...ehhh moze uda mi sie zdrzemnąć w ciagu dnia :)
    Dzis u nas słonecznie ale mrożno...mialam jechac popatrzec na jakies prezenty dla familii ale chyba poczekam na R i pojedziemy razem autkiem, nie chce mi sie autobusem w taką mroźną pogode....

a tak w ogóle to ide coś zjeść bo mam głoda :)

Lena87 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:27

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ