Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
Another wrote:I ja nie poszłam spać, bo musiałam skomentować wypowiedź Anhe To znaczy napisać sprostowanie koleżance
Słuchajcie, temat o kasie jest kontrowersyjny, zgadzam się, dlatego propnuje się wypowiedzieć i nie irytować wypowiedziami innych. W końcu jak ktoś mając 1200 zł narobi 5 dzieci to on będzie miał problem, nie wy. Wam może być jedynie szkoda dzieci. Wystarczy napisać jakie samemu się ma podejście do tematu i już. Ja zawsze uważałam, że nie trzeba mieć luksusów, ale trzeba mieć podstawy możliwe do zapewnienia.
A jak już temat o wydatkach na dziecko, to ja już bym chciała kupować wózek i łóżeczko W ogóle mój mąż jest bardzo nakręcony i dziś też się nie mógł obyć, bo były w sklepie arafatki i bandamki dla dzieci za 2,99 i wziął kilka by miało do wyboru, bo za rok mogą być droższe i nie będzie wtedy przepłacał, a teraz go stać to może kupić. I mam teraz dużo arafatek i bandamek. I już się nie mogę doczekać aż będzie je komu wiązać czy zapinać (niektóre są na klipsa takiego)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMloda.Mama wrote:Słuchajcie, temat o kasie jest kontrowersyjny, zgadzam się, dlatego propnuje się wypowiedzieć i nie irytować wypowiedziami innych. W końcu jak ktoś mając 1200 zł narobi 5 dzieci to on będzie miał problem, nie wy. Wam może być jedynie szkoda dzieci. Wystarczy napisać jakie samemu się ma podejście do tematu i już. Ja zawsze uważałam, że nie trzeba mieć luksusów, ale trzeba mieć podstawy możliwe do zapewnienia.
A jak już temat o wydatkach na dziecko, to ja już bym chciała kupować wózek i łóżeczko W ogóle mój mąż jest bardzo nakręcony i dziś też się nie mógł obyć, bo były w sklepie arafatki i bandamki dla dzieci za 2,99 i wziął kilka by miało do wyboru, bo za rok mogą być droższe i nie będzie wtedy przepłacał, a teraz go stać to może kupić. I mam teraz dużo arafatek i bandamek. I już się nie mogę doczekać aż będzie je komu wiązać czy zapinać (niektóre są na klipsa takiego)
Ja też już bym chciała kupować . Jak na razie mamy kilka ubranek , smoczka takiego słodziutkiego i tyle
Anhe lubi tę wiadomość
-
Landryneczka wrote:Dokładnie.
Ja też już bym chciała kupować . Jak na razie mamy kilka ubranek , smoczka takiego słodziutkiego i tyle
No my mamy prawie wszystko, bo dostaliśmy. Tak więc tylko wózek i łóżeczko. Jaki wam się wózek podoba dziewczynki? Oczywiście w granicach kwoty jaką możecie wydać. Stawiacie na nowy czy używany? -
przedszkolanka dobranoc.
Co do zakupów to ja niby ciuszków nie muszę ale coś tam kupiłam mam buteleczkę bo kiedyś mi przyszła nawet nie wiem skąd i łyżeczkę do karmienia. Ja to tylko wózek muszę kupić jak coś a to już teście się zaoferowali bo siostrze małża kupili więc i nam mają kupić jak coś. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMloda.Mama wrote:No my mamy prawie wszystko, bo dostaliśmy. Tak więc tylko wózek i łóżeczko. Jaki wam się wózek podoba dziewczynki? Oczywiście w granicach kwoty jaką możecie wydać. Stawiacie na nowy czy używany?
-
potforzasta wrote:przedszkolanka dobranoc.
Co do zakupów to ja niby ciuszków nie muszę ale coś tam kupiłam mam buteleczkę bo kiedyś mi przyszła nawet nie wiem skąd i łyżeczkę do karmienia. Ja to tylko wózek muszę kupić jak coś a to już teście się zaoferowali bo siostrze małża kupili więc i nam mają kupić jak coś.
To masz fajnie z takimi teściami. Aż zazdroszczę
Mi mama jak się dowiedziała, że się staramy (mały się wypaplał), to nam kupiła kocyk, jasiek, poszewkę do jaśka i becik pod komplet z Puchatkiem, z tekstem "byście już mieli i się nie martwili czasem tylko robili i się nie przejmowali. Ja wam tak co miesiąc coś dam by się uzbierało i byście potem już tylko pampersy i mleko kupowali, a wszystko by już było, tylko stopniowo, bo tak od razu to mnie nie stać" i tak mi znosi co miesiąc coś, co promocja itd. Mąż się śmieje, że jak będziemy się starać 6 lat jak niektórzy to nam braknie miejsca gdzie upychać te rzeczy, ale z kolei wtedy będziemy mieli łatwiej, bo nie będziemy już tego musieli kupować. Po prostu on jest optymistą, stara się znaleźć plusy każdej sytuacji -
nick nieaktualnywózeczek taki http://allegro.pl/a-l-b-anew-aluminium-lekki-top-model-8-x-gratis-pl-i3981428067.html ( czarno - srebrny lub czekolada - zygzaki )
a łóżeczko takie http://allegro.pl/32-elementy-bukowe-lozeczko-z-wyposazeniem-133-wz-i3963195607.html kolor Bears Family lub I Love My BabyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 00:26
-
No my też chcemy nowy wózek, z tego powodu, że kolejne dziecko będzie miało po tym pierwszym i jak porwiemy się na trzecie to też będzie miało po rodzeństwie, dlatego chcemy dbać.
Stawiamy na http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=78&virtuemart_category_id=35&Itemid=2
Nie musi być identyczny, ale w klasycznym stylu, duże koła nieskrętne i w brązie albo beżu jeśli chodzi o kolorystykę
A łóżeczko białe, na bujakach, z możliwością blokady. Może być używane, byleby zadbane, a materacyk kupimy nowy Znajoma ma takie, to by nam za 150 zł sprzedała, ale byśmy musieli się tak w 1-4 miesiące postarać by były 2 kreskiLandryneczka lubi tę wiadomość
-
Mloda.Mama wrote:To masz fajnie z takimi teściami. Aż zazdroszczę
Mi mama jak się dowiedziała, że się staramy (mały się wypaplał), to nam kupiła kocyk, jasiek, poszewkę do jaśka i becik pod komplet z Puchatkiem, z tekstem "byście już mieli i się nie martwili czasem tylko robili i się nie przejmowali. Ja wam tak co miesiąc coś dam by się uzbierało i byście potem już tylko pampersy i mleko kupowali, a wszystko by już było, tylko stopniowo, bo tak od razu to mnie nie stać" i tak mi znosi co miesiąc coś, co promocja itd. Mąż się śmieje, że jak będziemy się starać 6 lat jak niektórzy to nam braknie miejsca gdzie upychać te rzeczy, ale z kolei wtedy będziemy mieli łatwiej, bo nie będziemy już tego musieli kupować. Po prostu on jest optymistą, stara się znaleźć plusy każdej sytuacji -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:wózeczek taki http://allegro.pl/a-l-b-anew-aluminium-lekki-top-model-8-x-gratis-pl-i3981428067.html ( czarno - srebrny lub czekolada - zygzaki )
a łóżeczko takie http://allegro.pl/32-elementy-bukowe-lozeczko-z-wyposazeniem-133-wz-i3963195607.html kolor Bears Family lub I Love My Baby
łóżeczko a raczej to pościel to mi się podoba Sweet Dream i ten I love my baby.