X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała tyyyle śniegu :) u mnie nic tylko na minusie ciągle. Za to 30 km dalej u mamy zima w pełni -chyba się przejadę :)
    Mąż mnie wczoraj wyciągną na wycieczkę -on biegał a ja za nim rowerem, nie polecam tego rodzaju aktywności przy -10 :(
    Ryczałam wracając do domu.

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)

U nas tez sniezek i bialo wkolo -4 stopnie na zewnatrz. Ah wyszlabym na spacerek zimowy... Tylko, ze ja juz nie chodze a tocze sie :P hihi

Sury, jeszcze troche to poczekaj i bedziesz wszystko zjadac :-)

Mnie teraz mozna nazwac spokojnie odkurzaczem domowym...:-p tu pierozek, tam mandarynka, no to kawalek ciasteczka :-p

Mizzy co to sie dzieje?? Cos zjadlas czy co??

Livka, udusilabym tesciowa :-/ masakra.... Z zaskoczenia...
    Odpoczelas troszke wczoraj?
    Kurcze, zazdroszcze Ci morza...zawsze bylam ciekawa jak wyglada morze i plaza zima :-) znaczy mniej wiecej potrafie sovie wyobrazic, ale sama przeszlabym sie na spacerek mrozny :-)

Przedszkolanko to macie teraz troche czasu zeby nadgonic prace mgr :-)
    Jak po spacerku?

Dzieewczynki, uwazajcie jak stapacie... Bo teraz snieg i slisko i roznie moze byc... Zebyscie sie nie poslizgnely i upadly nie daj Boze :-(

A chcialam.Was jeszcze o cos zapytac: slyszalyscie o szczotce tangle teezer?
    juz jakis czas jest na rynku...(stwierdzilam,ze sie starzeje bo wiele fajnych rzeczy jest na rynku polskim a czlowiek nawet o nich nie wie:-( wyskakuje juz z tych nowinek:( ) Myslalam, ze to jakas sciema, ale bratanica miala... Sprobowalam sie poczesac i suuuper efekt... Nie ciagnie, nie bylo problemu z rozczesaniem koltunow. Moje uczesanie trwalo bardzo szybko, podczas gdy zwykla szczotka meczylam sie az witki opadaly...a mam wlosy prawie do pasa i jak mialam zamiar sie rozczesywac to byla to katorga.
    Zamowilam sobie ja na allegro :D polecam, ale uwaga tez na podrobki...

relge6yd309xm1zq.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry

U mnie też biało i mroźno,śnieg sypał całą noc,piękny widok,ale biorąc pod uwagę fakt że muszę w taką pogodę jechać odebrać wyniki to mi się nie usmiecha.
    Dzisiaj wizyta.

Moje dziecko to mały terrorysta,siedzi już bardzo nisko i wczoraj tak wepchał głowe że się zgiełam wpół i zobaczyłam gwiazdki,jakby mi szyjke rozrywało.
    Aż sie bałam później ruszyć żeby on się juz tak nie kręcił

relgh371ly1mtto9.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poświątecznie! :) Zimno!

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to trzymamy kciuki za wizyte:-)
    Daj znac PO co i jak :-)

Mamy podobnie... Moj tez mnie terroryzuje...:-/ wlasnie tak samo..gdzies tam nisko jest i wali glowa po kosciach czy nie wiem po czym :O i tez wole sie nie ruszac, bo nie wiem co kombinuje...
    To juz po prostu boli :-(

a jak walnie w pecherz to od razu do wc...

Czasem na jednym boku nie moge lezec, bo mnie kopie zeby pozycje zmienic :O

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej szczotce, ale ja używam zwykłego grzebienia z szeroko rozstawionymi ząbkami, też nie ciągnie mimo, iż mam lekko kręcone włosy i lubią się plątać, do tego jedwab do włosów i rozczesują się elegancko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi jak śpicie? tzn czy któraś z Was śpi na wznak (na plecach)? bo to moja ulubiona pozycja a ostatnio przeczytałam, że w ciąży nie wolno tak leżeć i spać bo może się dziecko udusić :O jestem załamana, jak kładę się na boku to się wiercę z dobrą godzinę - dwie zanim usnę :(

• livia30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Wstałam, zjadłam śniadanko i zaraz do wanny, potem na zakupy... Mój brat już do mnie jedzie ze swoją kandydatką na żonę (będę ją testować hi hi).

Biało u mnie! Pięknie :-) Koty jak rano wyskoczyły na dwór to było szaleństwo - podrzucały śnieg, tarzały się. Ale nie zdążyłam pobiec po aparat :/

Sury, gdzieś Ty wyczytała o tym spaniu na plecach? :D Dawno takich głupot nie słyszałam - wybacz, ale wiesz ile dzieci by się podusiło w brzuchach gdyby to była prawda? Te zabobony są okropne... Pierwsza ciąże przespałam prawie na plecach, teraz też często tak leżę. Przestań sobie wkręcać dziewczyno bo zwariujesz!

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam o tym na parenting.pl, maluszek.pl i wielu innych stronach
    dokładnie napisali tam tak:

Najważniejsze, by unikać pozycji niewskazanych dla kobiet w ciąży. Szczególnie niekorzystne jest spanie na plecach lub na brzuchu. Ciężarne, które śpią na plecach mogą doświadczać bólu pleców, problemów z oddychaniem lub trawieniem, hemoroidów, niskiego ciśnienia krwi oraz spadku krążenia do serca i dziecka. Jest to wynikiem obciążenia jelit oraz głównych naczyń krwionośnych brzuchem.

to z parenting.pl

o uduszeniu dziecka czytałam na jakiejś innej stronie, już nie pamiętam na jakiej, ale właśnie było to związane z mniejszym ciśnieniem krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:30

• Złota Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury ma rację, ale chodzi o późniejsze meisiące, gdy brzuszek jest juz pokaźny: "Szczególnie niekorzystne jest spanie na plecach lub na brzuchu. Ciężarne, które śpią na plecach mogą doświadczać bólu pleców, problemów z oddychaniem lub trawieniem, hemoroidów, niskiego ciśnienia krwi oraz spadku krążenia do serca i dziecka. Jest to wynikiem obciążenia jelit oraz głównych naczyń krwionośnych brzuchem."

To nie jest zabobon.

Sury lubi tę wiadomość

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roznie... Czasem na lewym, czasem na prawym... Dzis nie moglam na lew, bo Maly mnie szturchal caly czas, choc powinno sie tak spac... Wiec spalam na prawym.... Na wznak juz oddychac nie moge..... Wiec czasem spie pod katem...ani to bok ani wznak... Tak jakby w polowie.. 45 stopni:-p
    i tez sie nakrece czasem zanim zasne.... Byleby sie wtedy Maly nie wiertal, to nawet dosc sprawnie zasniecie mi idzie..no a potem kilka razy siku w nocy...
    Dzis np.przespalam cala noc bez problemu.... Obudzilam sie o 8.
    Wczoraj sie obudzilam o 4 i po spaniu mialam... Ale zasnelam o 6 i do 8 drzemka

mysle, ze Dzidzia sie nie udusi jak polezysz na wznak troszke... Ale lepiej unikac tej pozycji, bo pozniej sa problemy z oddychaniem... Juz przy wiekszej ciazy.
    Tutaj bardziej chodzi o to ze dziecko uciska wraz z macica na wszelkie Twoje narzady i najwazniejsze naczynia krwionosne (aorte, tetnice...) i moze nastapic problem z krazeniem...niedostateczny doplyw krwi do Malucha.... No ale to bys w tej pozycji musiala lezec baaaardzo dlugo zeby tak sie stalo... A pewnie tak nie jest, prawda? :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Madziulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się prezentuje apartament Marcela po świętach

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04015d52279b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75c5a242db1d.jpg

Groszek, Sury, livia30 lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas też mroźno i zimowo ;)
    Groszku spacerek fajny,po świątecznym żarciu lżej :p
    Mizzy co to się stało?? :/ biedna...
    Madzia daj znać po!
    Bulimulia w taki mròz nie wolno biegać itp.,bo płuca niszczycie :/
    Marta ja śpię na bokach ale jest coraz ciężej bo kręgosłup pada już..
    Na wznak się dusze bo brak mi tlenu :o
    Złota ładny wykresik :)

A my w sobote w Ikei fotel bujany kupiliśmy i dziś rozkładamy ;)
    Teraz czekamy na księdza i lecimy z robotą,tylko znowu wypadło ubezpieczenie męża auta i ciągle coś..

No a wczoraj ankiete zrobiłam,dzisiaj edukuję się dalej więc będe zaglądać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:34

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Ja roznie... Czasem na lewym, czasem na prawym... Dzis nie moglam na lew, bo Maly mnie szturchal caly czas, choc powinno sie tak spac... Wiec spalam na prawym.... Na wznak juz oddychac nie moge..... Wiec czasem spie pod katem...ani to bok ani wznak... Tak jakby w polowie.. 45 stopni:-p
    i tez sie nakrece czasem zanim zasne.... Byleby sie wtedy Maly nie wiertal, to nawet dosc sprawnie zasniecie mi idzie..no a potem kilka razy siku w nocy...
    Dzis np.przespalam cala noc bez problemu.... Obudzilam sie o 8.
    Wczoraj sie obudzilam o 4 i po spaniu mialam... Ale zasnelam o 6 i do 8 drzemka

mysle, ze Dzidzia sie nie udusi jak polezysz na wznak troszke... Ale lepiej unikac tej pozycji, bo pozniej sa problemy z oddychaniem... Juz przy wiekszej ciazy.
    Tutaj bardziej chodzi o to ze dziecko uciska wraz z macica na wszelkie Twoje narzady i najwazniejsze naczynia krwionosne (aorte, tetnice...) i moze nastapic problem z krazeniem...niedostateczny doplyw krwi do Malucha.... No ale to bys w tej pozycji musiala lezec baaaardzo dlugo zeby tak sie stalo... A pewnie tak nie jest, prawda? :-)

no ja jak wieczorem się kładłam spać na plecach to potrafiłam się rano w takiej samej pozycji obudzić... to troszkę chyba jednak długo...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego nie czytam takich rzeczy, przecież to zwariować można? Leżę tak jak mi jest wygodnie, gdyby było coś nie tak to na siłę leżeć na plecach nie będę przecież ;-)

Im mniej wiesz tym jesteś zdrowsza ;-)

Ale nawet jeśli chodzi o większy brzuszek to chyba Sury nie masz się czym martwić jeszcze prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:34

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo: im więcej wiem, tym lepiej chronię swoje dziecko ;) ja mam takie podejście - minimalizuję ryzyko :P

Złota lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka- slicznie :-) pierwsze tak popatrzylam, myslalam ze masz pomalowany brzuszek :-) hihi a tu taka kolorowa bluzeczka:-) :-)

Dziewczynki spokojnie, po to jestesmy tutaj...zeby sie pytac i rozwiewac watpliwosci :-)

Livka, juz to widze jak patrzysz bacznym okiem na kandydatke brata hihi ;-)
    To zostana na Sylwestra u Was, tak??

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sury wrote:
    albo: im więcej wiem, tym lepiej chronię swoje dziecko ;) ja mam takie podejście - minimalizuję ryzyko :P

Ale nie odczytujesz tego prawidłowo i stresujesz się niepotrzebnie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra tam, nie ważne - ja jestem spokojna Groszku ;-) Każda niech robi jak uważa. Ja nie mam zamiaru się niepotrzebnie stresować, wiem z doświadczenia, że tylko na dobre mi to wyjdzie ;-) Większość rzeczy, których się boimy się nie wydarza więc zamierzam zachować spokój ;-)

Mój brat zostaje u nas do Nowego Roku, pierwszy raz tą dziewczynę zobaczę i ciekawa jestem :D Młody zabujany strasznie więc musi jeszcze mnie przypasować ;-)

Uciekam do wanny :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej lepiej zmienic pozycje...

Wydaje mi sie tez ze to ze sie krecimy i szukamy wygodnej pozycji do zasniecia, to poniekad jest nasza obrona organizmu.... Jak wygodnie nam jest w danej pozycji to znaczy tez ze bezpiecznie. Organizm sam sobie nia da krzywdy zrobic...

Mysle ze jak ciaza bedzie wieksza, macica wyzej no to wtedy sama zobaczysz ze na plecach dlugo nie polezysz i nie bedzie Ci wygodnie :-) bedzie Ci brakowalo tchu; bedzie Ci duszno...

Dlatego tak sie krecimy i wiercimy, to normalne :-)

a ja teraz sobie uswiadomilam, ze nie mam w sumie w pokoju gdzie karmic :O jest lozko...ale bez wygodnego oparcia.... Nie mam krzesla ani fotela:-( ehh....
    Zatem dzieki Przedszkolanko :-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ