X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki powiedzcie mi jak to było u was czy mialiście jakieś objawy 6dp? Jaki był wasz śluz wtedy i czy wogole był pamiętacie?:-)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi nie pamietam :)
    Jedyne co pamietam to takie igły wbijane w szyjke, ze czasem musiałam sie zgiąc w pól....ale nie wiem ile dni po owulacji to było...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 08:13

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh szkoda, że nie pamiętasz,ale dzięki :-)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Pospałam dzisiaj, do wc tylko 2 razy spacerowałam w nocy ha ha cud bo normalnie to 3 :/ Rano małe baraszkowanie z mężem - takie tyci tyci :P

Wczoraj wieczorkiem poszliśmy na spacer sobie do portu i zobaczyć scenę na Sylwestra, tak zgłodniałam potem, że o 20:30 kebaba jadłam ale wszedł i został ;-)

Dzisiaj w planie jest Sopot, mała sesja zdjęciowa mojego brata i jego dziewczyny (laska może być, jeszcze wstydliwa trochę ale wygląda rozsądnie) a pod wieczór jedziemy do Aqua Parku :D

Groszku kicia wymiata :D Ja ze swoją wczoraj u weterynarza znowu byłam (tą starą 17 letnią) bo znowu zasmarkana cała i trzy zastrzyki... ale dzisiaj już nosek suchy i oddycha normalnie. Z kotem jak z dzieckiem :D

Nie pamiętam co więcej pisałyście :/ Aaaa fotel bujany - też choruję i planuję zakupić ale mi się marzy cały wiklinowy z taką wielką poduchą, tylko boję się trochę, że będzie skrzypiał... muszę wypróbować najpierw ;-)

Skleroza ciążowa mnie dopadła - wybaczcie :(

Mizzi!!! Jak będzie dalej haftować to może skocz do gina po czopki na wymioty? Biedaku ty :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 08:48

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze mialam sluz do dnia spodziewanej @, bo.... We wczesniejszych cyklach przed @ mialam sucho. Oczywiacie sluz zostal do dzis :-) juz od tamtego czasu..

Wspolczuje Rudasku... Mnie to oddychanie jakos bardzo nie przeszkadza...ale tez jestem polamana..Maly teraz to co wyprawia to przechodzi ludzkie pojecie :O porownaniu z poprzedniem tygodniem czy wczesniej - to teraz to jest kosmos!!!! Aaaa....boli juz kazdy jego ruch!! Nie wiem ile waszy moj Skarb, ale sie go po prostu boje :-( az nawet plakac mi sie chce....
    A jeszcze troszke wytrzymac musimy....

Snilo mi sie, ze czop mi odszedl wraz z wodami :-( i natychmiast skurczy bardzo bolesnych dostalam :O
    ja juz zaczynam powoli swirowac....chyba nie dam rady :-( ja jestem taka miekka :-( nie wiem jak to bedzie.. Tylko wstyd :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 08:53

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze zastanawiało jak to jest jak najpierw skurcze są a potem wody - może w tej ciąży będzie mi dane bo w pierwszej najpierw łóżko zalałam (wody mi odeszły) a skurcze miałam wywoływane bo córce nie spieszyło się na świat :D

Groszku, dasz radę. Wszystkie damy ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi ja nie powiem Ci o objawach bo wyparłam z głowy możliwość zajścia w ciąże w cyklu, w którym się udało i dopiero jakieś 4 dni przed @ zaczęłam coś podejrzewać bo strzykało mnie bardzo w podbrzuszu aż się zginałam, byłam senna i płaczliwa. Śluz miałam normalny, zmienił się dopiero tuż przez @ w mleczny i jest go dużo do teraz. Test zrobiłam 2 dni przed miesiączka i miałam bladziocha, beta 73.

Nie napinaj się - co ma być to będzie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku no moj też nie wiem co wyprawia....własnie siedze i ledwo siedze, nie dośc ze duszno to jeszcze Mały swiruje...ładuje mnie gdzie popadnie..
    Dobra, zbieram sie do przedszkola, moze jakoś dojde, ale to chyba ostatni raz...pozniej dopiero po porodzie, bo teraz juz nie daje rady :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja Cię podziwiam, że do tej pory chodzisz do tego przedszkola! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,11_hq_orig.gif

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już chyba nie chodze....ubrałam sie i zawróciłam. Nie dam rady, dziś sie czuje fatalnie, powietrza brak, nogi zrobily mi sie jak z waty, myslalam ze zemdleje...
    Koniec tego dobrego chyba, zaczyna sie ten gorszy etap ciązy :(:(
    wracam do łozka DZiewczynki...strasznie mi dziś słabo :(:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Rudasku i Groszku ale macie piłkarzy :O moja grzecznie się kręci-aż za,ale oby jej to zostało po porodzie ;)
    Co do porodu,to ja się też boje że nie dam rady,ale już bym chciała rodzić :p

Livia ja wiklinowego nigdzie u nas nie widziałam,ale właśnie też mi się kojarza że trzeszczą :p

Ja mam dzisiaj w planie tylko obiadek i nauka x1000000(...) aa i spacerek ;) i korci mnie by pojechać wòzek obejrzeć :p

Miłego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Wstałam niedawno i dalej poszłabym do łóżka,ale niestety trzeba ruszyć się na zakupy i do zusu zawieśc l4,tylko najpierw muszę sprawdzić czy auto mi odpali na tym mrozie bo akumulator słaby.

Nie przejmujcie się dziewczyny bo ja też jestem połamana,a do tego puchną ręce i stopy,serdelki mam .

relgh371ly1mtto9.png
  • Złota Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Do lekarza nie dotarłam, bo u mnie szpital w domu. Mąż całą noc haftował a mnie brzuch napitala i mam biegunkę. Moje śniadanie dziś składa się z coli i bułki z masłem. Mąż nie je tylko colę pił, a teraz śpi. Dobrze, że na wizytę dzisiejszą wzięłam urlop z pracy to teraz w domu jestem i mogę się nim zająć. I mężem i domem.

A wieczorem teście przyjeżdżają. Obiadu nie ma, a w chałupie syf. Nie ma co, zapowiada się cudowny dzień...

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, faktycznie jakaś jelitówka panuje :/ Nigdy w życiu nie miałam ale współczuję...

Uciekam się szykować na sesję zdjęciową ;-)

Aga, jak tam Twoja? Była w końcu???

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota to niezłe akcje macie ;/ kurcze cos panuje w powietrzu, okropny ten wirus;/ a Ty się trzymasz jakoś?

Livia po NR mam mieć, ale kiepsko będę z czasem bo sesje zaczynam, no zobaczymy... a szwagier jeszcze remontuje to nawet nie pytam :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna... Cos chyba na rzeczy jest...

Glowa mnie bolj, slabo... Serce szaleje... Ja piernicze :-(

Rudasku to wypoczywaj dzisiaj i uwazaj na siebie :-*
    Madziulka spuchnieta... To juz koncoweczka na szczescie :-)

Zlota, matko jedyna..wczoraj Mizzy, teraz Ty...
    Ciekawe jak tam Mizzy?

Livka, ja ogladalam na allegro bujaczki wlasnie wiklinowe..i z poducha mi sie podobaly :-)
    Ale fakt, moga skrzypiec... No bo to przeciez wiklina. Sucha, trzeszczaca.
    Ale my juz mamy, zwiniemy od tescia :D

ja sesje moze bede miala po NR tez, jak Przedszkolanka, o ile kolezanka bedzie miala czas i dotrwam w dwupaku :O

mezu pojechal w trase, laptopa mi zabral...:-( w moim sie zepsul lacznik i nie laduje sie dziad :-(
    I mecze sie na telefonie teraz...buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:34

relge6yd309xm1zq.png
  • Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:34

20140607580114.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniacz mi to wygląda na cykl bezowulacyjny...

A mi się spać okrutnie chce, jak się malowałam w łazience to tak słabo mi się zrobiło, że myślałam, że zemdleję :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:34

20140607580114.png

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywny test owulacyjny może być bo pęcherzyk może szykować się do pęknięcia a nie ma tego piku LH i nie pęka - wchłania się (chyba dobrze tłumaczę, jeśli coś pokręciłam to mam nadzieję, że ktoś mnie poprawi). A z tego co wiem to cykle owulacyjne bywają baaaaaardzo długie i dziewczyny wywołują @ luteiną. Jak będzie Ci się przedłużać to wybierz się do gina ;-)

Kiniacz lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1827 1828 1829 1830 1831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ