Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Monia, ja brałam w ciazy ta Hydroxyzyne na spanie w szpitalu :P zyjemy :P :)

a teraz mam Relanium na relaxacje miesni :D

dzidzia zyje, nie da sie tak szybko wypedzic

a jak kaszlesz, to mozesz sobie brzuszek przytrzymac obiema rekami, zeby tak nie latał...
    po c.c czy innych operacjach w obrebie jamy brzusznej tez polecane....

Madziulka juz naprawde koncowka..to puchniecie, ten czop...
    wierze, ze czekanie najgorsze- jak na bombie zegarowej :O

mam to samo! becze jak głupia jak widze dzieci, wzruszam sie bardziej niz kiedykolwiek :O

ja dzis spałam, az dziw... 3 x siku, ale zasypialam za kazdym razem...
    a ten nos- 2x psik do nosa soli i od razu smarkanko- ale ulga :D

mój Mały jest juz przygotowany, bo tylko i wylacznie kopie mnie po prawej stronie swoimi stópkami i przebiera rączkami...

mam w planie 5.01 isc na badania, bede miala na swiezo...
    zrobie mocz, morfologie, kiłe, hiv, hcv, hbs (jestem w grupie podwyzszonego ryzyka;p) i moze crp czy nie ma stanu zapalnego...

ja nie wiem kiedy mam kolede nawet ;p ksiadz nic nie mówi, nie ma ogloszen ;p

znowu straszny sen miałam... snil mi sie dziadek nieboszczyk,
    w moim snie był bardzo chory na gruzlice, byłam z mezem w szpitalu i mówie do małza:
    "kochanie, dziadek umrze chyba, bo musi miejsce dla naszego dzidzusia zrobic.."

co za sny :O :O :O

nie myslalam o dziadku, nigdy tez mi sie nie snił.... :O o co chodzi???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:08

relge6yd309xm1zq.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale tej Hydroksyzyny są 2 symbole i ja mam ten co nie wolno niby. a z resztą już sama nie wiem .

Człowiek sie zamartwia, stara a teściowa zaś musiała dorzucić swoje 3 grosze, że ona kiedyś brała leki i sie nie patrzyło tak na to ... no jak sie miało dzieci kiedy chce , na zawołanie to sie nie starało.. jakby sie musiała starać tak jak my to by taaka mądra nie była :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    a co myślicie o zzo? bo z mężem się zastanawiamy jakbym nie dawała rady...
    aa w ogóle u nas plan porodu się w szpitalu pisze :)
    jeżeli nie dawałąbym rady to jak najbardziej każdy rodzaj uśmierzenia bólu mi pasi :)
    nie wiem jak jest u mnie.. jak ten plan porodu sie pisze itp ale znalazłam na str internetowej swojego szpitala, ale chyba planuje tam wycieczkę zrobić i zobaczyć w ogóle ten szpital i byc gotowym psychicznie na to :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzy nie jest źle. Zawsze mogło być gorzej.

Jeśli chodzi o katar z krwią i strupkami to mogę podać Wam rękę.
    no ale mogłoby być lepiej :) zazdroszczę tym kobietkom co nic nie dokucza i się idealnie czują, podziwiam :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Groszku ja tez tak mam, pisałam Wam ze we wtorek nawet do przedszkola nie poszłam na zajecia...płytki oddech, cieżki, przez to zawroty głowy itd...Masakra...
    i coraz częsciej to czuje. wydaje mi sie ze to przez to ze my jestesmy drobne, dzieci coraz wieksze i uciskaja na narzady, przepone itd...
    dziś w Kosciele też to miałam, a ja zaraz mam wrazenie ze padne i wpadam w panike....heh:(
    to myslalam ze tylko ja tak mam, taka chwila słabości..
    i głupieje wtedy czy pilnować telefon czy co bo mam wrazenie ze zaraz zemdleje... :<

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    ehhh....ja to mam dosc..

znaczy ciesze sie, ze Gabrys rosnie i dalej trwamy... itd.

ale boli mnie wszystko, moj dobry humor sie konczy...wszystko mnie wkurza,drazni...

boje sie rodzic, pisze to juz 10 raz chyba :(

sory za moje biadolenie :( boje sie wszystkiego :( ehhhh....
    ja też sie powoli boje tego wszystkiego..

• simon86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie mnie bo zaczynam wpadać w panikę!!! czy nie jest za wcześnie żebym miała jakieś "wycieki" z piersi? wczoraj zauważyłam plamę na koszulce, a dzisiaj stanik w środku też wilgotny! o matko moje ciało mnie przeraża....

• simon86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i wszystkiego NAJ w nowym roku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no ale mogłoby być lepiej :) zazdroszczę tym kobietkom co nic nie dokucza i się idealnie czują, podziwiam :D

Mizzy, Moja ciąża to Skarb ..
    Ze trzy razy włączyły mi się młodści, nic Mi nie smakowało, przeziębienie i dwa razy opryszczka koło nosa od kataru ;)

Tak więc na prawdę nie mam na co zbytnio narzekać ;) bo ani razu nie przytuliłam kibelka ;)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nie mogę sobie założyć skarpetek,w domu chodzę bez bo tak mam stopy spuchniete że mam odciski od skarpet.A jak gdzieś muszę wyjśc to mąż mi zakłada skarpety

relgh371ly1mtto9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Dziewczyny poratujcie mnie bo zaczynam wpadać w panikę!!! czy nie jest za wcześnie żebym miała jakieś "wycieki" z piersi? wczoraj zauważyłam plamę na koszulce, a dzisiaj stanik w środku też wilgotny! o matko moje ciało mnie przeraża....
    słyszałam że 18-20 tc to może już być :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś sutki tak bolą , że masakra :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie swędzą... już i tak chodzę w sportowych stanikach bo inne mnie uwierają! pocieszyłaś mnie Monia :-) dzięki :-)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiu sprawe mam do CIebie :)

potrzebuje od CIebie listę "leków" dla Małego :)
    tzn np sól, spirytus czy octanispet? i reszta na brzuszek itd..bo nie mam nic z apteczki a nie chce spisywać z belly bo mam wrazenie ze tak same mamy ktore zarabiaja 10 tysi i kupuje mnóstwo moim zdaniem nie do konca potrzebnych rzeczy...wyprawka w aptece dla malucha na 400-600zł?? sie pytam co one kupują :)
    Wiec potrzebuje cosik od CIebie, bo pewnie bedziesz wiedzieć co i jak :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy to notujcie wszystkie te rzeczy bo potem i ja będę potrzebować :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Mizzy, Moja ciąża to Skarb ..
    Ze trzy razy włączyły mi się młodści, nic Mi nie smakowało, przeziębienie i dwa razy opryszczka koło nosa od kataru ;)

Tak więc na prawdę nie mam na co zbytnio narzekać ;) bo ani razu nie przytuliłam kibelka ;)
    w takim razie to rzeczywiście mało dokuczliwa.. ja mialam ponad 3 tyg mdlosci dzien dnia bez odpoczynku i bełty kilka razy, albo bylo mi slabo i szybko sie meczylam + migreny :<
    ale inne miały gorzej :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    ja miałam w 21 tygodniu wyciek.. nie obawiaj się :D
    a pro po nie wyciskaj, nie macaj, zeby nie pobudzić laktacji ( w sensie zebys potem nie musiala dzien dnia wkladac wkladki laktacyjne)
    hormony ci buzuja :D a zobaczysz jak przy <3 będzie leciało :D :D :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Ja już nawet nie mogę sobie założyć skarpetek,w domu chodzę bez bo tak mam stopy spuchniete że mam odciski od skarpet.A jak gdzieś muszę wyjśc to mąż mi zakłada skarpety
    może jakieś kąpiele albo cokolwiek? ja jak miałam obrzęki stóp przy pokrzywce to lubiłam sobie je moczyć w gorącej wodzie :) masować..

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez cos leciało z sutków, ale tak jak Mizzi pisze, nic nie rób, to normalne:) teraz też coś leci, najczesciej z lewego...a w Ogole to wiecie co, mam wrażenie ze mi cyce zmalały (????) i jakieś mam dziwne obawy , ze nie bede mieć pokarmu..albo to już moja schiza :)
    Madziulka mnie też puchną ale nie aż tak i najcześciej rece, wczoraj juz pierdzionki sciągnełam, zeby potem jaj nie bylo:)
    Dziś np jest oki :)
    co do skarpetek to ja też mam problem z włożeniem ale to przez brzuch, nie przez puchnięcie:)
    w ogóle to mi coraz cieżej, gorzej i czuje sie z dnia na dzien gorzej...zaczynam marzyć o porodzie, którego o dziwo sie nie boje! Moze dlatego, ze wychodze z założenia ze tak czy siak musze urodzić, nie da sie inaczej :)
    Jak to moj R wczoraj stwierdził " teraz już za późno, mogłaś myśleć wcześniej o bólu" hahahaha :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja właśnie też mam głupie wrażenie że nie bd mieć mleka...
    szału z cyckami nie ma.. mam wrazenie ze caly czas jest C i koniec.. ale jeszcze w sumie troszkę czasu jest a może strzelą nam na większy rozmiar z zapasem mleka przed porodem? :D

skarpetki to też rzadko zakładam :D bo mi wlasnie przeszkadza brzuch :D

No R ma racje.. Już się człowiek nie cofnie w czasie :D trzeba pokonać to :D
    w sumie nie my pierwsze i nie ostatnie ;)

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: