X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy chyba rzeczywiście od dzis ta promocja bo wczoraj moja mama szukała i nie było jeszcze

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam wszytsko zapięte na guzik aby sie spakować, nosz kurna ciagle gadam ze sie spakuje a guano z tego idzie ;/
    no ale kupilam dzis ten kremik nie niepogodę i pieluszki i jestem happy po tej promocji w biedronce, kupiłam sobie na zapas ale co tam :D za 15 zł prędko nie będzie :D

Panie w Lab pytały czy synek, a ja mówię że córka i poczułam dziwny wzrok :D
    potem sie smialy że dobrze wyglądam i nie taki duży bruszek jest :D
    no i troche farba mi poszła ;/ za szybko odstawiłam gazik i jak poszłoooo..
    ale opanowałam z kuzynką potop.. ludzi pełno jak cholera.. dzięki Bogu że ona wpuscila mnie z drugiej strony i nie musialam czekać.. choć i tak krzywo sie patrzyli na mnie....

coraz częściej jest mi słabo.. nie mogę oddechu momentami złapać ;/
    a w nocy jest koszmar ;/ (kręgosłup) chyba ta rwa kulszowa to pikuś..

aa i wyniczki mam takie:
    WBC 11,3 (4,00-10,00) a ostatnio miałam 10,6 ;/
    LYM 3,1 (1,1-6,5)
    NEUT 7,5 (1,8-7,7) a ostatnio miałam 7
    NEUT (odsetek) 66,5 (45-70) a ostatnio 70,8 czyli sie poprawiło
    RBC 4,2 (3,80-5,80) ostatnio 4,1 nie wielka poprawa
    HGB 11,6 (12,00-15,00) ostatnio 12, czyli gorzej
    HCT 34,8 (36-45) a ostatnio mialam 34,4 czyli lekka poprawa
    MCV 82,3 (83-103) tu gorzej ;/ bo ostatnio mialam 84,1
    MCH 27,4 (27,50-32) a ostatnio 29,3 czyli znów gorsze.
    PLT 247

czyli troche lipa, no ale mówi się trudno, nie ma co oczekiwać że bd super :) skoro utrzymuje nie tylko siebie :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Mizzy chyba rzeczywiście od dzis ta promocja bo wczoraj moja mama szukała i nie było jeszcze
    mi tez sie wydaje ze od dzis bo bylo dość dość tych proszków i mleczek itp.. a byłam o 13... i kurde za 15 zł szok :D

Madziulka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Dziewczyny przedstawiaqm Wam Pana Gonza :)
    Jest z nami od 4 lat

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c864759f68aa.jpg
    Jakie śliczności <3 aż bym go poczochrała :) :)

Madziulka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Hej!

Ja noc przespalam dobrze, ale cos mnie muli... Niedobrze mi; glowa mnie boli i gardlo. Slaba strasznie jestem.:-( jakby ktos mi akumulator wylaczyl :-(

Rudasek, widze ze u Ciebie tez ciezko... Maly moj kopie tylko w kilku miejscach..boli jak cholera:-/ nie dam rady chyba wycisnac takiego kolosa :-( to jest dramat :-(

Livka,a jak jednak na nastepnym usg sie ukaze cipuszka? A tu born to be handsome :P hihi
    wrzucaj fotki jak tylko bedziesz miala czas ;-)
    ja tak samo źle sie czułam rano.. nie chcialo mi sie iść na te zakupy....
    ale ja podziwiam cię że się wyspałaś..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota wrote:
    Cześć dziewczyny!

Okropnie boli mnie prawa pachwina. Czy myślicie, ze to może być owulka?

Jest jakaś masakra :(
    ja mialam bolesne owulki.. bardzo możliwe..
    a jak tam sie czujesz?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dzień dobry :)

Złota nie zaszkodzi poserduszkować ;)

ja uciekam dzisiaj do nauki, bo później obiad i do dziadków muszę...

miłego dnia!

EDIT: torba spakowana! :O
    ja mialam sie pakować.. yhyyyym juzzz... ale dziś się biorę za to bez kitu.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mi tez sie wydaje ze od dzis bo bylo dość dość tych proszków i mleczek itp.. a byłam o 13... i kurde za 15 zł szok :D
    Nie mam kogo wysłać dziś do tej Biedronki,mężu będzie w mieście ale on to nie ogarnia takich tematów,ma alergie na sklepy .
    Opłaca sie kupić bo w kauflandzie normalna cena Loveli to 22zł,więc 7zł różnicy,a 7zł drogą nie chodzi :P

relgh371ly1mtto9.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he a ja sie smieje sama do siebie i szukuje sie na wojne z tą Baba od badziewbych ciuchów- szmat!
    Wczoraj jej wysłałam paczke, napisałam do niej maila, ze wysłałam, ze gdy dostanie to ja dostane potwierdzenie ( zeby mi nie wcisneła ze nie dotarła):)
    na co Ona ma dzis odpisuje : " dziekuje za informacje, postaramy sie rozpatrzyć zwrot"

ze co zrobić ??? pojebało ja....czekam na kase i niech mnie nie wkurza pizda oszustka- zrobie taka afere ze sie zesra! bedzie mi zwrot rozpatrywać gdzie ubrania nie te, brudne, z dziurami, zamek zepsuty i jedno wielkie badziewie! metki sa, oryginalne opakowanie, jedyne co to woreczki rozdarte no bo jakoś te szmaty musiałam zobaczyć. A ta mi pisze ze postara sie rozpatrzyć zwrot! no śmiech na sali!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    kurcze nie myślałam, że aż tak to boli :P
    myślałam, że do końca one są piękne :P
    potwierdzam słowa Rudaska, mała jak mnie walnie momentami to aż krzyknę :D mąż już się oswoił :D bo nie raz w nerwa czy w coś kopnie..
    jest super do 7 miesiaca, a potem to kręgosłup siada :(

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja mialam sie pakować.. yhyyyym juzzz... ale dziś się biorę za to bez kitu.

Pakuj sie pakuj...ja juz od ponad tygodnia spakowana :) w tamtym tyg dopakowałam i mam full...jedyne czego mi brakuje to jakis przekąsek dla siebie :) ale to dokupie na dniach jakies batoniki, krakersy itd :) reszta jest spakowana :) plus druga z rzeczami Małego..:) nie biore jej od razu, R dowiezie..tym bardziej ze chce zeby Maly w szpitalu byl w ich ubrankach bo podobno lubią ginąc..a nie chce zobaczyć swojego dziecka w czyimś ubranku a czyjegoś w moim:) wiec ubiore go w nasze ciuszki dopiero na wyjscie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od godziny czuje moje szczęście <3

Groszek, mizzelka, przedszkolanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja nie pamiętam czy pod koniec mnie bolały kopniaki :/ Ale zamawiam sobie, żeby nic mnie nie bolało :D W ogóle wczoraj stwierdziłam, że jak rodziłam Majkę to byłam mniej wymagająca - rodziłam w pierwszym lepszym szpitalu i było dobrze a teraz szukam, czytam i chcę jechac nie wiadomo gdzie. Bo tutaj nie ma ZZO (na wszelki wypadek) - w pierwszej ciązy nawet o tym nie myślałam, bo w jednym szpitalu w Gdańsku nie można zobaczyć maluszka tzn mąż przez szybę tylko po porodzie może, sale porodowe poprzedzielane parawanami... Albo to jakas komuna albo ja mam za duże wymagania :/ A w Gdyni jedna łazienka na całe piętro i kilka pokoi w których po 3 kobietki leżą - no chyba jaja sobie robią? Mam nadzieję, ze nie urodzę w 20 minut bo do Wejherowa do szpitala jest 40 minut i tam chcę wylądować :/
    a ja z pierwszym i wymagam hahha :D ale bez kitu, w moim szpitalu są dwie sale porodowe, jedna rodzinna, a druga nie,i pokoje po porodzie przypadaja z jednym prysznicem i kiblem na 2 osoby, także nie licho.
    i maluszka moge miec od 30 minut do 4 h.
    więc widzę że warunki są podobne z tymi parawanami itp do dwóch innych szpitali które mam w okolicy, ale mam 50 km za to jazdy ;/
    no ale "pocieszam" się że pierwiastka szybko nie rodzi :D
    szukaj szukaj, a co.. poszukaj na portalu gdzierodzic czy cos takiego, fajny portal i wszystko ladnie opisane :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    wiecie jakoś ciągle myślę o tych połówkowych ale chyba skoro prenatalne były ok no to połówkowe chyba też takie będą coooooo ?
    na pewno :) u mnie gin od razu po połówkowych powiedział że 3 USG to tylko formalność :) będzie dobrze :)

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    od godziny czuje moje szczęście <3
    Niesamowite uczucie <3 ,no nie ? :)

relgh371ly1mtto9.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Przed chwila wrocilam od mojej gin bo dostalam dosc silnych boli brzucha i wystraszylam sie...na szczescie z malenstwem wszystko w porzadku :) ma prawie 2 cm,ruszal sie tak fajowo i serduszko bije :) dostalam leki rozkurczowe i mam odpoczywac...
    Maniuś Gratulacje jeszcze raz :) jak masz się stresować to pewnie że trzeba się przejść i wszystko sprawdzić, może to od malenstwa, robi sobie w koncu mieszkanko i to dość intensywnie odczuwasz :)

Maniuś lubi tę wiadomość

• Madziulka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli lubicie taka kawke to zapraszam :)
    W piekarniku mam jeszcze babke zebre :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be9b3d312766.jpg

Groszek, mizzelka, Lena87, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...

ponarzekam i ja... nic sie u mnie nie dzieje, kompletnie cisza..

krzyzowce ostre byly w sobote i na tym koniec. nawet biegunki nie ma..
    spalam jak niemowle dzis, wyspaaaana na maxa...
    Mały tradycyjnie urzeduje pod prawym zebrem...;/ mam juz dosc wszystkiego..

Rudasek, przebaba z facetki :/

Mizzy, Madziulka czyli jest jednak promocja :)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wrote:
    Nie mam kogo wysłać dziś do tej Biedronki,mężu będzie w mieście ale on to nie ogarnia takich tematów,ma alergie na sklepy .
    Opłaca sie kupić bo w kauflandzie normalna cena Loveli to 22zł,więc 7zł różnicy,a 7zł drogą nie chodzi :P
    no wlasnie, a w rossmanie juz w promocji jest za 17 z groszami.. a tu za 15zł :O :D
    no mam radoche z tego jak dzieciak bez kitu :D eee myślę że mąż by ogarnął, musi się przyzwyczajać bo swojemu zapowiedziałam dzisiaj gdzie są pieluchy do kupienia itp :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    he he a ja sie smieje sama do siebie i szukuje sie na wojne z tą Baba od badziewbych ciuchów- szmat!
    Wczoraj jej wysłałam paczke, napisałam do niej maila, ze wysłałam, ze gdy dostanie to ja dostane potwierdzenie ( zeby mi nie wcisneła ze nie dotarła):)
    na co Ona ma dzis odpisuje : " dziekuje za informacje, postaramy sie rozpatrzyć zwrot"

ze co zrobić ??? pojebało ja....czekam na kase i niech mnie nie wkurza pizda oszustka- zrobie taka afere ze sie zesra! bedzie mi zwrot rozpatrywać gdzie ubrania nie te, brudne, z dziurami, zamek zepsuty i jedno wielkie badziewie! metki sa, oryginalne opakowanie, jedyne co to woreczki rozdarte no bo jakoś te szmaty musiałam zobaczyć. A ta mi pisze ze postara sie rozpatrzyć zwrot! no śmiech na sali!
    ahaaa rozpatrzeć zwrot? spoko -.-
    chyba ją ze szczęścia posrało.

‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ