Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykochane jest was tu dużo więc pytam, czy przy 29-30dniowych cyklach jest możliwa owulacja w 17dc? na monitoringu byłam w piątek i pęcherzyk miał 20.2mm . Dziś właśnie jest 17dc, od soboty czułam ból jajników i pleców . Temperatur niska bo 36,5. Czy to jest spadek przedowulacyjny??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ból czułam 15-16 dc a 17 rano już obudziłam się bez bólu brzucha więc obstawiam, że w nocy wszystko się wydarzyło
Ginekolog kiedyś mi mówił, że nie wszystkie kobiety czują owulację ale ja zdecydowanie do nich nie należę
Trzymam kciukasy, żeby Tobie się powiodło
-
Hej Clonowka, ja tez mam bole okoloowulacyjne ale czytalam gdzies, ze ten bol moez wystapic 2 dni przed, w dzien i do dwoch dni po ovulce takze radze Ci podeprzec sie obserwacja sluzu i testamu ovulacyjnymi (ja uzywam clear blue i sa baedzo skuteczne)
Melula, nie chce wzbudzac nadzieji ale u mnie w 10 dpo (przy cyklu 28) tez myslalam ze przyszla @ ale to trwalo zaledwie 1 dzien a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy .... -
nick nieaktualny
-
BISCA wrote:Melula, nie chce wzbudzac nadzieji ale u mnie w 10 dpo (przy cyklu 28) tez myslalam ze przyszla @ ale to trwalo zaledwie 1 dzien a pozniej okazalo sie ze jestem w ciazy ....
Nie ma czego wzbudzać. @ dostałam w 15dpo. Test negatywny. Poza tym już miałam dwa cykle temu podobną @ - która trwała 1 dzień... -
livia30 wrote:Oj tak, dokładnie wiedziałam co się dzieje we mnie a testy owulacyjne tylko to potwierdziły
Szkoda tylko, że teraz nie wiem - czy to @ czy nie @
livia małpa już do nas nie przyjdzie ,nie chcemy jej
czy jesteś już po terminie @ czy dopiero przed , jutro idziesz na bete więc będziemy razem testować, kiedy będziesz miała wyniki ???
-
@ powinnam mieć dzisiaj, jak na razie jej nie ma
Ale robiłam sikańca wczoraj i był negatywny więc nie wiem... Jak wstanę raniutko jutro i pojadę o 8 to wyniki będę miała popołudniu, z reguły w okolicach 17 - strasznie dużo czasu trzeba czekać i udawać, że się nie denerwuje
I do tego ten Prima AprilisDobrze, że nie będę sama - a jak u Ciebie wygląda klara?
-
klara22 wrote:oj mam nadzieje;)
młoda objawy ciąży poczekaj aż dojdą ci mdłości,teraz przez 9 miesięcy powinnaś spać ile się da do oporu bo potem będzie z tym ciężko
My się będziemy z mężem zmieniać, więc 3 noce będę wstawała ja i 3 noce on, poza tym jest też moja mama, jego ojciec, jego siostra, moja przyjaciółka. Spokojnie więc będę miała i takie dni, że będę mogła spać nawet i dobę. Tym bardziej, że nie zamierzam karmić piersią, ani brać dziecka do łóżka. Damy więc sobie radęPoza tym ja mogę pracować z domu, tylko raz na tydzień jechać załatwiać sprawy na mieście, a mąż weźmie zaległy urlop jak urodzę + tacierzyńskie, więc pierwsze 6-9 miesięcy będziemy wszyscy razem skupieni tylko na maluchu. No a jak zacznie mówić i chodzić to żłobek, by miało kontakt z dziećmi, nie na całe dnie tam dawać dzieciaczka, ale np od śniadanka do obiadku, by nie było przyzwyczajone tylko do nas, by było bardziej śmiałe, no i przede wszystkim miało kontakt z innymi dziećmi. Taki mamy plan,a le to jak zacznie mówić by nam powiedziało gdy np panie będą tylko siedziały i się nie zajmowały dziećmi, itd, bo wiadomo różne żłobki i przedszkola są.