X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie bedzie pekać pecherzyk, to dobry znak :-) Jeju, jak my sie cieszymy ze nas coś boli... My, kobiety jednak musimy sie nacierpieć...

A u mnie..troche pobolewa mnie podbrzusze...Jestem 5 dpo, śluz kleisty....
    Przewidywana @ 27-28 marzec, ciekawe jak ja wytrzymam... Obiecałam sobie, ze w tym cyklu nie bede wariować, ale widze, ze jak już po owu i im blizej terminu @, tym gorzej... Ciezko wyczekać w spokoju :/

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam doskonale to uczucie, nie wiem jak w tym cyklu mi się to uda ale zamierzam zająć się czymkolwiek żeby tylko nie świrować z testowaniem. Dobrze byłoby stracić rachubę co do dnia ;-) Mój R. zadbał o mnie i w środę zabiera mnie na kilka dni na wycieczkę.

A jeśli chodzi o mnie to dwa pęcherzyki powinny pęknąć, na monitoringu miałam dwa dominujące w takim samym rozmiarze na każdym z jajków ale coś pobolewa bardziej prawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:07

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Hej Aszka, hej Landyneczka

oby sie polepszyło, ja mam teraz tydzień wolnego. Uf, nareszcie... troche trzeba odsapnąć od pracy.

Mnie wczoraj jakos zaczela boleć ale przeszła. Wiecie co? Jesli chodzi o bol glowy, to znam dobry sposob zeby nie faszerować sie tabletkami przeciwbólowymi....Moze juz go znacie, ale napisze w razie czego. Po prostu trzeba sobie podłączyć doustnie duża ilość wody niegazowanej.. trzeba wypić ją w niedługim czasie, co powoduje wzrost cisnienia a co za tym idzie bol glowy mija. Najczesciej bóle głowy są spowodowane obniżonym ciśnieniem wewnątrzczaszkowym. Próbowałam kiedyś ja i moja mama- to naprawde pomaga. Może ktoras z Was spróbuje lub już kiedys o tym slyszala i próbowała? Nie trzeba sie truć lekami :-) no chyba, ze to migrena, lub coś cięższego...
    Hej Groszku :)
    nie słyszałam o tym sposobie muszę spróbować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Przed chwilą zrobiłam teścik owulacyjny i wreszcie jest pozytywny hi hi ale mnie energia roznosi. Zaraz chyba zaciągnę swojego R. do wyrka :D
    To działajcie działajcie :) Oby owocnie ;)
    Ja też idę zaraz do łóżeczka z Moim :) Tyle że my to już nie staranka bo już po naszym czasie hihi

• Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, my tez w srode na kilka dni wyjezdzamy :D:D hihi gdzie jedziecie? My z grouponu kupilismy bilet do Bochni.. spa, jacuzzi i wycieczka do kopalni :P nie jest to moze jakis cud, ale przynajmniej odpoczniemy...

Własnie, trzeba sobie odpoczac i zmienic tok myslenia:) czasem uciec od ludzi :P i pobyc samemu w dwojke :-)

Livia czyli jest podwójna szansa na szczescie :D

U nas tez juz po "tych" dniach... a jakos dzisiaj nie mam ochoty na <3 :(
    Jesli chodzi o ta wode, t o naprawde z reguly duzo nie pije i jak przyszlo mi tyle wypic to myslałam, ze...och :-/ niepodołam i pekne :P

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy do Paryża, jak przeżyję lot samolotem to pospacerujemy trochę i pozwiedzamy ale najważniejsze jest dla mnie buziakowanie pod wieżą Eiffla - dostałam taką podróż przedślubną od Ukochanego ;-)
    O ile wyjdziemy w ogóle z hotelowego pokoju :D Liczę na to, że wyłączę myślenie o dziecku na te kilka dni i maluszek spokojnie się zagnieździ ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, posmece Wam znowu o tej mojej macicy T kształtnej :P czytałam, ze jest to mniejsza macica, dwurożna... Nie powinno byc problemow z poczeciem (teoretycznie), ale zwieksza sie ryzyko poronien i porodu wczesnego (wyczytałam na stronie towarzystwa amerykańskiego w Chicago :P) i ze tak naprawde to rozpoznanie mozna potwierdzic poprzez badanie HSG. Bo tam bedzie wszystko idealnie uwidocznione.

Dowiedzialam sie o tym tydzien temu, troche sie stresuje. Aczkolwiek u wczesniejszych ginekologów byłam i macica była prawidłowych wymiarów. Ja sama jestem malutką i szczuplutką osoba, to wiadomo ze moja macica nie moze byc za duza chyba, prawda?? to tak jakbym miala wielką głowę- nie pasuje to do całości :P chyba wszytsko musi byc proporcjonalne? Z drugiej strony, czy w USG byłoby to tak dokładnie widać? Skoro macica jest tam zwinięta? Co o tym myślicie ??

Ps. Kaśka, dzieki za odpowiedz :-) założyłam rownoczesnie tmat u nas na forum i osobny o tej macicy, zeby sie czegos dowiedzieć. Ponoc bardzo rzadka ta wada 0,4% przypadków i do tego matki tych dziewczyn z tymi wadami przyjmowały leki estrogenowe. Moja mama nic nie przyjmowała, tym bardziej homonów jak wiedziała ze jest w ciazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:50

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zazdroszcze, romantycznie :-)) napewno będzie cudownie !! Paryż :D
    zwiedzajcie i <3 jak najwiecej :-))

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek mi się wydaje, że na USG nie widać chyba tego tak dokładnie. Z resztą nie wiem, dla mnie to tylko czarno białe plamy, jak lekarz mi pokazuje coś i tłumaczy to z reguły udaję, że coś rozumiem :D Ale skoro można potwierdzić to tylko badaniem HSG to skąd pomysł u tego lekarza na podstawie tylko USG? Nie stresuj się na zapas ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej Wam :)
    Wstaję dzisiaj rano, słuchajcie, a tam za oknem zima! Śniegu po kostki, drzewa pozamarzane, wszystko oszronione :D Na szczęście wszystko zeszło, aż nie do wiary, że to ten sam dzień :D
    Uwaga, chwalę się :D Wyrwałam dzisiaj trzy piąteczki do indeksu :D
    @ nie ma, tempka w miejscu, szlag mnie trafi z tym wykresem...

Cięszę się livko na Twoją podwójną szansę i to jeszcze w Paryżu! :D
    Mój to mnie może zabrać... do maka na kurczaka ;/

Przedszkolanko, jak tam u Ciebie Twoje zieloności? Może zrób ciążowy :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Trzymam kciuki za nas wszystkie!

526e02e297a4e6092323aa50e4900fb4.png
    bfaregz2mhjblff8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhe gratuluję piąteczek ;-) Dzielna dziewczynka :D

Anhe lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anhe, to gdzie mieszkasz? Na północy Polski?? U mnie (na południu) tylko deszcz z drobniuteńkim sniegiem ale praktyznie niewidocznym...

Gratuluje piateczek :-))

A kiedy testujesz?? Wazne, ze nie spada tempka :-) pewnie w końcu ruszy

Czekamy przedszkolanko na to żeby zostać ciociami :D:D

Dzieki Livia, musze wyluzować... no wlasnie nic nie widac wiec pewnie to tylko jakies przypuszczenia, nic potwierdzonego. Po badaniach hormonów i monitoringu w przyszłym cyklu, moze zleci mi gin jakies HSG (ale licze tak cichutko ze moze by sie tak obeszło juz w przyszłym cyklu bez badań i nie beda potrzebne?:P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:54

relge6yd309xm1zq.png
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Hej Anhe, to gdzie mieszkasz? Na północy Polski?? U mnie (na południu) tylko deszcz z drobniuteńkim sniegiem ale praktyznie niewidocznym...

Gratuluje piateczek :-))

A kiedy testujesz?? Wazne, ze nie spada tempka :-) pewnie w końcu ruszy

No mieszkam na mazurach :) Testuję chyba 30.03, ale jeszcze niczego nie jestem pewna. :)

bfaregz2mhjblff8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na północy i u nas śniegu nie ma, od południa ładnie słoneczko już świeciło, chociaż na noc zapowiadają 0 stopni i śnieg? :/

Groszku trzeba mieć taka nadzieję, ja również liczę na to, że to ostatni cykl starań i dla mnie, dla Ciebie i wszystkich dziewczynek tutaj ;-) Ale byłoby fajnie! :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Anhe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia, powiem Ci, że jak pojechałam dzisiaj na zajęcia do innego miasta, to tam nikt też o śniegu nie słyszał. :D

bfaregz2mhjblff8.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz w tym roku zimy nie było duużej, nie jest az tak zle...
    Niech lepiej juz nie przychodzi i odpusci, zostawi nam wiosne i bocki przylecą ! :)
    Anhe, to chyba jakieś miejsce wyjatkowe gdzie śnieg był :D czyli testujesz tez w okolicach naszych ogólnych testowań :D ale sie dobrałysmy wszystkie hihi 28- 30 marzec

No pewnie, w tym miesiacu musi byc jak najwiecej zafasolkowanych :)

A tak w ogole ile sie staracie kobietki??
    Bo to jest mój drugi cykl starań...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 18:05

relge6yd309xm1zq.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa :D może obudziłaś się dziś w innym świecie jakimś? :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku my walczymy od września (najpierw poszłam się przebadać, 30 na karku więc dla świętego spokoju) i okazało się, ze miałam słabe wyniki (za wysoka prolaktyna, za niski progesteron) i zaczęło się leczeniem. Potem w styczniu badanie nasienia R., a w tym cyklu pierwszy raz jestem na CLO bo coś nie mogłam pęcherzyków odpowiedniej wielkości wyhodować. Teraz nie dość, że są aż dwa dominujące (o mniejszych nie wspomnę) to spore :D

Tyle że u nas ciężko mówić o staraniu miesiąc w miesiąc - Ukochany jest marynarzem i pływa 5 tyg i 5 tyg w domu więc właściwie co drugi cykl nam się udaje coś podziałać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 18:08

aszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczynki ? Jak u was ?
    Hej Anhe gratuluję piąteczek <3 i teraz czekamy na teścior z dwoma krechami :)
    A gdzie Aga ? Nie ma jej jakoś

My już 10 miesiąc bedzie niedługo . Ale już wcześniej się nie zabezpieczaliśmy ale pilnowaliśmy się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 18:12

• Groszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze wszystkie zaliczymy testy na piątkę pod koniec miesiąca i II kreski beda !! :)

Livia, no to wszystko powoli masz uregulowane, ładne pęcherzyki, tescik pozytywny :-) to tylko sie starać :D
    czyli Ukochany jeden miesiac w domu jest, drugi go nie ma... jak sie trzymasz?

To jesli chodzi o starania, to ja jestem tutaj świeżak a już panikuję. Podziwiam Was za cierpliwość :-)

aszka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ