X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się boję czemu nie mam okresu.. juro dzwonie do gin , lutke mam w domu . niech mi owie jak brać bo za 2 tyg jade na wakacje z męzem.
    a od następnego cyklu mam zacząc clo a @ nie przychodzi, ciąze wyklucza test, a wg gina nie owulkuje :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monia, przytulam mocno :*
    Wyjdź na słoneczko, na spacerek, nie myśl kochana.
    Musi być dobrze! Daj znać koniecznie co Ci jutro gin powie.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już cały tydzień korzystałam ze słoneczka :)
    wszystko mamy pod górkę :( pecha od początku.. najpierw wyniki nasienia męza nie nadajace sie nawet do in vytro, teraz po 5 m-cu leczenia jest leiej ale jeszcze nie idealnie.. to teraz sie musiało u mnie popsuć ... cykle długie, wysoka prolaktyna, brak owulacji, teraz brak okresu.. koszmar..
    miałam dostac okres , zacząc clo... i dni płodne miały być na wakacjach .. modle sie, prosze, błagam..... cieszyłam sie i cooo ?? oczywiście musi sie wszystko popsuć..
    czy ja wogóle będe kiedyś mamą ???? :( tak mi dziś źle :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:27

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biere Cyclodynon na uregulowanie od miesiaca.. pisze na opak brac 1x1, ginka mi juz kazała 2x1 brac... to jest niepokalanek ...
    juz mam koszmarny mętlik w głowie..

A ile wy sie staracie Lenko ile masz lat jak moge zapytac :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:26

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

28 lat. Jeszcze żadnej pociechy. Teraz idzie 8 cykl starań.

W ubiegłym cyklu byłam prawie pewna, że nie ma możliwości, żebyśmy przegapili "ten czas"...ale chyba owulki nie było :( Nawet przez chwilę pomyślałam, a co...jeśli jestem bezpłodna? :(

Przez pierwsze 3 m-ce nie przejmowałam się, bo wmawiałam sobie...przecież rzadko wychodzi od razu. Porobiłam badania. Niby wszystko ok, ale TSH i prolaktyna w górnej granicy...więc dostałam bromka i euthyrox na wyrównanie ich poziomu.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem ale troche zaczynam wątpić w to że mi sie kiedyś uda.

A mąz robił badanie nasienia ?? bo może warto by było zrobić .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monia, dodam, że w tym cyklu pierwszy raz mierzę temperaturę i prowadzę w miarę możliwości szczegółowe obserwacje. Dlatego tak się zastanawiam, czy te moje skoki temperatury są w "normie"...

• Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    możliwe ale gdzieś czytnęłam że nie baudzo, ale możliwe że się mylę. ale wiesiołek na pewno :)

oh jeny ja pije rumianek na te mdłości ;/

na mdłości najlepsza jest podobno woda z imbirem

mizzelka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mąż ma super nasienie :( Dobrze się odżywia, uprawia sport...
    Wiem co czujesz, też zaczynam powątpiewać. Wszyscy w okół zachodzą, a ja nadal nie...

Jeśli wyrównanie hormonów nie pomoże to pewnie czeka mnie sprawdzenie drożności jajowodów itp. A Ty ile się już starasz?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Monia, dodam, że w tym cyklu pierwszy raz mierzę temperaturę i prowadzę w miarę możliwości szczegółowe obserwacje. Dlatego tak się zastanawiam, czy te moje skoki temperatury są w "normie"...
    wg mnie masz normalne skoki , ale ja tam specjalistą nie jestem :)
    a prolakyne masz troche podwyższona to skoki też są czytałam. ale wg mnie wszystko ok zTwoim wykresem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Mąż ma super nasienie :( Dobrze się odżywia, uprawia sport...
    Wiem co czujesz, też zaczynam powątpiewać. Wszyscy w okół zachodzą, a ja nadal nie...

Jeśli wyrównanie hormonów nie pomoże to pewnie czeka mnie sprawdzenie drożności jajowodów itp. A Ty ile się już starasz?
    idzie 11-sty m-c starań :(
    a najbardziej mnie wkurza jak szwagierka przyjeżdża (maja 1 dziecko) i mówi ze na rocznice slubu w sierpniu sobie strzelą 2-gie dziecko , choćby to było ot tak sobie..
    w rodzinie tylko my nie mamy dzieci , a warunki mamy i tak mocno pragniemy :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na prawdę rozumiem Cię w pełni. Moja psiapsióła, która zaczęła się starać razem ze mną jest już w ciąży...bez żadnych leków.

A ostatnio jak się widziałam z naszymi znajomymi to oni powiedzieli, że sobie miesiąc narodzin dziecka wybierali...bo już drugie dziecko za pierwszym razem udało im się "strzelić" :(

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ile masz Moniu lat? To Wasze pierwsze starania o fasolkę?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Na prawdę rozumiem Cię w pełni. Moja psiapsióła, która zaczęła się starać razem ze mną jest już w ciąży...bez żadnych leków.

A ostatnio jak się widziałam z naszymi znajomymi to oni powiedzieli, że sobie miesiąc narodzin dziecka wybierali...bo już drugie dziecko za pierwszym razem udało im się "strzelić" :(
    dlaczego niektórzy maja wiecej niż jedno i to bez trudu a niektórzy to sie chyba będa starac do menopauzy :(

u mnie to szwagierki mam wrażenie sobie myśla, że nie chcemy jeszcze dziecka...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    A ile masz Moniu lat? To Wasze pierwsze starania o fasolkę?
    nie mamy jeszcze dzieci, mam 23 lata, w sierpniu minie rok od ślubu i zaraz od nocy poślubnej staramy się, tylko ciągle wszystko idzie pod góre, czego sie nie chwycimy to przeszkody :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Widzę że humorki dzisiaj pasują do mojego...

Lenka te skoki od prolaktyny prawdopodobnie są, unormuje siè;*

Monia u nas 14 latka zaszła w ciąże teraz ma 18tke i dwójkę już...niesprawiedliwe cholernie...

Ale nie należy się poddawać,moja była szefowa rok temu poroniła,płakałyśmy obie...dzisiaj wraca do domu z małą Zosią ;) jak jej zazdroszcze ale tak pozytywnie;)

A w ogóle to niedobrze mi od 5 rzygam dalej niż widzę i chce mi się wyć :(((((

Lenka@ lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry, ja mam 28 i tez nie wychodzi. na kazdego przyjdzie pora. moja siostra (młodsza) ma dwójkę ( tzw. nieplanowane wpadki). brat męża trójkę... i tez mam już dość wypytywania rodziny.
    i głupich tekstów. osttanio (w środę ) na pogrzebie Dziadka wszystkei ciotki zamiast składać kondolencje, to mowiły mi, ze teraz to będę w ciąży, bo jak ktoś umrze zaraz ktoś jest w ciązy...masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 13:05

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko oczywiście współczuje ci złego samopoczucia ale bardzo bym chciała też tak rzygać.. wszystko zniosę byleby tylko się udało !!!!!!!!!!!!!

Lenka@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja czasem mam wyrzuty sumienia sama do siebie, że za późno się zaczęliśmy starać. Zawsze wydawało mi się, że nie jestem jeszcze gotowa... A tyle razy mój M namawiał mnie, żeby już zacząć starania...

Gdybym tylko wiedziała, że to taka trudna sprawa... :(

Chyba trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Bo jeśli nie będzie wiary, to nie wiem co zostanie :*

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    głowa do góry, ja mam 28 i tez nie wychodzi. na kazdego przyjdzie pora. moja siostra (młodsza) ma dwójkę ( tzw. nieplanowane wpadki). brat męża trójkę... i tez mam już dość wypytywania rodziny.
    i głupich tekstów. osttanio (w środę ) na pogrzebie Dziadka wszystkei ciotki zamiast składać kondolencje, to mowiły mi, ze teraz to będę w ciąży, bo jak ktoś umrze zaraz ktoś jest w ciązy...masakra
    masakra... takie ciotki klachule cooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ