X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się boję czemu nie mam okresu.. juro dzwonie do gin , lutke mam w domu . niech mi owie jak brać bo za 2 tyg jade na wakacje z męzem.
    a od następnego cyklu mam zacząc clo a @ nie przychodzi, ciąze wyklucza test, a wg gina nie owulkuje :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monia, przytulam mocno :*
    Wyjdź na słoneczko, na spacerek, nie myśl kochana.
    Musi być dobrze! Daj znać koniecznie co Ci jutro gin powie.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już cały tydzień korzystałam ze słoneczka :)
    wszystko mamy pod górkę :( pecha od początku.. najpierw wyniki nasienia męza nie nadajace sie nawet do in vytro, teraz po 5 m-cu leczenia jest leiej ale jeszcze nie idealnie.. to teraz sie musiało u mnie popsuć ... cykle długie, wysoka prolaktyna, brak owulacji, teraz brak okresu.. koszmar..
    miałam dostac okres , zacząc clo... i dni płodne miały być na wakacjach .. modle sie, prosze, błagam..... cieszyłam sie i cooo ?? oczywiście musi sie wszystko popsuć..
    czy ja wogóle będe kiedyś mamą ???? :( tak mi dziś źle :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:27

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biere Cyclodynon na uregulowanie od miesiaca.. pisze na opak brac 1x1, ginka mi juz kazała 2x1 brac... to jest niepokalanek ...
    juz mam koszmarny mętlik w głowie..

A ile wy sie staracie Lenko ile masz lat jak moge zapytac :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 12:26

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

28 lat. Jeszcze żadnej pociechy. Teraz idzie 8 cykl starań.

W ubiegłym cyklu byłam prawie pewna, że nie ma możliwości, żebyśmy przegapili "ten czas"...ale chyba owulki nie było :( Nawet przez chwilę pomyślałam, a co...jeśli jestem bezpłodna? :(

Przez pierwsze 3 m-ce nie przejmowałam się, bo wmawiałam sobie...przecież rzadko wychodzi od razu. Porobiłam badania. Niby wszystko ok, ale TSH i prolaktyna w górnej granicy...więc dostałam bromka i euthyrox na wyrównanie ich poziomu.

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem ale troche zaczynam wątpić w to że mi sie kiedyś uda.

A mąz robił badanie nasienia ?? bo może warto by było zrobić .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monia, dodam, że w tym cyklu pierwszy raz mierzę temperaturę i prowadzę w miarę możliwości szczegółowe obserwacje. Dlatego tak się zastanawiam, czy te moje skoki temperatury są w "normie"...

• Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    możliwe ale gdzieś czytnęłam że nie baudzo, ale możliwe że się mylę. ale wiesiołek na pewno :)

oh jeny ja pije rumianek na te mdłości ;/

na mdłości najlepsza jest podobno woda z imbirem

mizzelka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mąż ma super nasienie :( Dobrze się odżywia, uprawia sport...
    Wiem co czujesz, też zaczynam powątpiewać. Wszyscy w okół zachodzą, a ja nadal nie...

Jeśli wyrównanie hormonów nie pomoże to pewnie czeka mnie sprawdzenie drożności jajowodów itp. A Ty ile się już starasz?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Monia, dodam, że w tym cyklu pierwszy raz mierzę temperaturę i prowadzę w miarę możliwości szczegółowe obserwacje. Dlatego tak się zastanawiam, czy te moje skoki temperatury są w "normie"...
    wg mnie masz normalne skoki , ale ja tam specjalistą nie jestem :)
    a prolakyne masz troche podwyższona to skoki też są czytałam. ale wg mnie wszystko ok zTwoim wykresem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Mąż ma super nasienie :( Dobrze się odżywia, uprawia sport...
    Wiem co czujesz, też zaczynam powątpiewać. Wszyscy w okół zachodzą, a ja nadal nie...

Jeśli wyrównanie hormonów nie pomoże to pewnie czeka mnie sprawdzenie drożności jajowodów itp. A Ty ile się już starasz?
    idzie 11-sty m-c starań :(
    a najbardziej mnie wkurza jak szwagierka przyjeżdża (maja 1 dziecko) i mówi ze na rocznice slubu w sierpniu sobie strzelą 2-gie dziecko , choćby to było ot tak sobie..
    w rodzinie tylko my nie mamy dzieci , a warunki mamy i tak mocno pragniemy :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na prawdę rozumiem Cię w pełni. Moja psiapsióła, która zaczęła się starać razem ze mną jest już w ciąży...bez żadnych leków.

A ostatnio jak się widziałam z naszymi znajomymi to oni powiedzieli, że sobie miesiąc narodzin dziecka wybierali...bo już drugie dziecko za pierwszym razem udało im się "strzelić" :(

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ile masz Moniu lat? To Wasze pierwsze starania o fasolkę?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    Na prawdę rozumiem Cię w pełni. Moja psiapsióła, która zaczęła się starać razem ze mną jest już w ciąży...bez żadnych leków.

A ostatnio jak się widziałam z naszymi znajomymi to oni powiedzieli, że sobie miesiąc narodzin dziecka wybierali...bo już drugie dziecko za pierwszym razem udało im się "strzelić" :(
    dlaczego niektórzy maja wiecej niż jedno i to bez trudu a niektórzy to sie chyba będa starac do menopauzy :(

u mnie to szwagierki mam wrażenie sobie myśla, że nie chcemy jeszcze dziecka...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:
    A ile masz Moniu lat? To Wasze pierwsze starania o fasolkę?
    nie mamy jeszcze dzieci, mam 23 lata, w sierpniu minie rok od ślubu i zaraz od nocy poślubnej staramy się, tylko ciągle wszystko idzie pod góre, czego sie nie chwycimy to przeszkody :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Widzę że humorki dzisiaj pasują do mojego...

Lenka te skoki od prolaktyny prawdopodobnie są, unormuje siè;*

Monia u nas 14 latka zaszła w ciąże teraz ma 18tke i dwójkę już...niesprawiedliwe cholernie...

Ale nie należy się poddawać,moja była szefowa rok temu poroniła,płakałyśmy obie...dzisiaj wraca do domu z małą Zosią ;) jak jej zazdroszcze ale tak pozytywnie;)

A w ogóle to niedobrze mi od 5 rzygam dalej niż widzę i chce mi się wyć :(((((

Lenka@ lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa do góry, ja mam 28 i tez nie wychodzi. na kazdego przyjdzie pora. moja siostra (młodsza) ma dwójkę ( tzw. nieplanowane wpadki). brat męża trójkę... i tez mam już dość wypytywania rodziny.
    i głupich tekstów. osttanio (w środę ) na pogrzebie Dziadka wszystkei ciotki zamiast składać kondolencje, to mowiły mi, ze teraz to będę w ciąży, bo jak ktoś umrze zaraz ktoś jest w ciązy...masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 13:05

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko oczywiście współczuje ci złego samopoczucia ale bardzo bym chciała też tak rzygać.. wszystko zniosę byleby tylko się udało !!!!!!!!!!!!!

Lenka@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja czasem mam wyrzuty sumienia sama do siebie, że za późno się zaczęliśmy starać. Zawsze wydawało mi się, że nie jestem jeszcze gotowa... A tyle razy mój M namawiał mnie, żeby już zacząć starania...

Gdybym tylko wiedziała, że to taka trudna sprawa... :(

Chyba trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Bo jeśli nie będzie wiary, to nie wiem co zostanie :*

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    głowa do góry, ja mam 28 i tez nie wychodzi. na kazdego przyjdzie pora. moja siostra (młodsza) ma dwójkę ( tzw. nieplanowane wpadki). brat męża trójkę... i tez mam już dość wypytywania rodziny.
    i głupich tekstów. osttanio (w środę ) na pogrzebie Dziadka wszystkei ciotki zamiast składać kondolencje, to mowiły mi, ze teraz to będę w ciąży, bo jak ktoś umrze zaraz ktoś jest w ciązy...masakra
    masakra... takie ciotki klachule cooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ