X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a udało sie komuś ale po nickach bo inaczej nie pamiętam :) pozdrów je
    Nataszy Kurcza ale ja nikow wszytskich nie pamietam . ok pozdrowie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Monia mam kontakt caly czas :) nie zaszla jeszcze . Bedzie coreczka :)
    Mizzelka To super jak bedzie miala dlugie wloski .
    na pewno będzie miała :) sprawdza się :)
    to super że dziewczynka <3 też bym chciała ale mąż chce syna :D
    teraz to mi obojętnie aby zdrowe było :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny!

PRZEDSZKOLANKO, co się kochana znów dzieje??
    Maluszku, witam:)
    Pirelko, cieszę się, że jest poprawa :*
    Mizzelka, też będziesz miała śliczny brzuszek, a mdłości będą tylko wspomnieniem!

Ja dziś pożegnałam moją psiapsiółę, tą z którą razem zaczęłyśmy staraczkę. Razem pracowałyśmy. Poszła już dziś na L4 (6-7tydz.) I dobrze! Bo przy naszym codziennym stresie i napięciu, jak to w korporacji, wykończyłaby się. Tak jej zazdroszczę...

Ehh, a ja od dwóch dni czuję lekkie kłucia w dole brzucha. Pewnie się jak zwykle nakręcam...

mizzelka lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewelinko, gratuluję dziewczynki.
    Też marzy mi się dziewczyna...i dwóch chłopców... :)))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, melduję się po całym dniu - padnięta ;-) Zakupy to potrafią kobietę wymęczyć, naprawdę :D

Aga co u Ciebie? Jak w szpitalu?

Pirelko fajnie, że wynik masz wyższy ale raczej od Duphastonu się nie uwolnisz, za niski na utrzymanie ciąży. Ja ostatnio miałam ponad 14 i lekarz dalej kazał brać. Ja pod koniec miesiąca idę badać swój i zobaczymy co tam słychać :D

Mizzelka co do wybierania płci to teraz mąż może sobie chcieć synusia - niech się modli jedynie, że wystrzelił odpowiedniego plemnika :D

Rudasku fajnie, że rodzice szczęśliwi, że wnuk w drodze ;-) Moi rodzice i teściowa to się już doczekać nie mogą i dopytują :/ ale w końcu powiedziałam im, że mamy problemy to odpuścili jak na razie z tymi głupimi pytaniami...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • ewka993 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!! Jestem tu nowa widzę że już wszystkie się prawie znacie:) Ja dopiero zaczęłam przygodę starań z OvuFriend:) choć tak ogólnie to staramy się już od roku z narzeczonym ale niestety nie wychodzi. :/ Robiłam już prawie wszystkie badania i wyszły dobre. Ale muszę wspomnieć że mam często problemy z cystami ale na szczeście ostatnio nie dają o sobie znać. :)

Mam 21 lat może i młoda jestem ale na pewne decyzje dojrzałam i dorosłam.
    Było by mi miło gdybyście mnie przyjęły do swojego grona i pomogły przetrwać te cięzkie dni oczekiwań.. a domyślam się że dużo rzeczy dowiem się od Was :)

Pozdrawiam :*

Lenka@ lubi tę wiadomość

f2w33e3k02y4ld13.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Ewka! :)
    Witamy w gronie staraczek.
    Mnie ovu sporo pomaga. Na prawdę dobrze jest się tu wygadać!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• Princessa Nowa

Wysłany: 15 lipca 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , jestem tutaj nowa .
    Mam na imię Nadia . Mam 20 lat pochodzę z Krakowa ale mieszkamy za granicą . Mogę dołączyć ?

Staramy się z mężem o dzidziusia . Co prawda mamy już 3 letnią córeczkę ( którą urodziłam dość wcześnie ) . I mimo młodego wieku chcemy mieć drugie dziecko . Staramy się pół roku ale bez skutku . Chodzę na monitoring z którego wynika że pęcherzyki nie pękają . Do tego mam niedoczynność tarczycy , czego wcześniej nie miałam .

Dobranoc.

Szczęśliwa mężatka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, pewnie masz rację :P chociaż miesiąc sobie odpoczęłam od dupka :P

A jednak podbiło mnie to trochę, że nawet gdyby fuksem się udało to by się nie utrzymała :/ staram się o tym nie myśleć. W pon. powinna być @, więc czekam i zaczynam pełną parą z CLO badaniami i <3 :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princessa i Ewa witam :)
    na wszystko przyjdzie czas :)

Pirelko ciekawe jakby ci zamienił na lutkę czy też tak byś reagowała na niego jak na dupka? :) Trzymam kciuki za monitoring i za pęcherzyki :) niech rosną i pękają w odpowiednim momencie, nie pogniewałabym się jakby pękły dwa :D jeden strzał a dwa gole :D :D

Livia a co sobie kupiłaś? :D mąż to teraz się może cmoknąć hahah :D
    ja tam z córci będę w niebo wzięta :D jak to kiedyś taka babka mówiła że taką to aż miło przebierać z pieluch a nie to co te małe "skurwysynki" ( tak mowila na wlasnych synow a urodziła ich 3 i na koncu córkę).. jeszcze ptak mu stanie i w morde obleje hahah :D jak jej słuchałam to płakałam :D jeszcze z taką mimiką :D

Potforku co tam u Ciebie?

Martwię się o Agę... :(

Lenko dziękuję :) omijam teraz tłuste rzeczy i jest totalna poprawa :) tyle że w kuchni nadal nie mogę wytrzymać :) no ale w koncu coś musi się dziać bo za dobrze by bylo. wyjdę z mdłości to wpadne w kopniaki w żebra i wnętrzności.. :D
    a potem w ciężar i opuchnięcia :D i tak w koło Macieju :D
    kolezanka szybko poszła ale w sumie dobrze.. po co sie stresowac :) moze i tobie by sie przydal urlop :)

Lenka@ lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Ciotki :) te "stare i nowe" :)

u nas oki, choć mdłości straszne nawet popołudniu i wieczorem :(
    Wczoraj ledwo wpadłam po pracy do domku i do kibelka...na szczescie to tylko pociagniecia..choć nie wiem co lepsze :(

poza tym siku 5 razy w nocy no i nadal awersja do zapachów, a kuchnia to teraz, najwiekszy mój wróg, ze nie wspomne o lodówce! :)

co u WAs???

co z Agą?
    Livka co kupiłaś?
    Mizzelcia jak tam , dajesz rade ?
    Pirelka ty bierz tego dupka, bo za progiem ktopa stoi :)
    Lenka...gadaj gadaj po to tu jestesmy?
    Ewelinka jak sie masz ?
    Ewka i Proncesska witam WAs :):)

wszystkie witam nawet te które nie wymieniłam :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety! @ dziś u mnie zawitała w 34 dc i pòki co nie ma tragedii brzuch napieprza ale da się orzeżyć i oby tak zostało temp 36,68. Nowy cykl nowa nadzieja :-D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    surykatka wrote:
    Hej kobiety! @ dziś u mnie zawitała w 34 dc i pòki co nie ma tragedii brzuch napieprza ale da się orzeżyć i oby tak zostało temp 36,68. Nowy cykl nowa nadzieja :-D
    Surykatko dobre podejście :D

u mnie póki co @ jeszcze nie ma - 41 dc..
    od wczoraj biore luteine 3x dzienie podjęzykowo. Oby szybko przyszła bo CLO czeka, ale jedno jest pewne , płodnych na wakacjach nie będzie, a miało być tak pięknie :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki :-) Ależ ja śpię jak mojego dziecka nie ma w domu, normalnie mam wakacje :D

Co do moich wczorajszych zakupów - pojechałam do IKEI bo sprzątam w domu, w miejscach zapomnianych :D i trzeba popakować co nie co więc kartoniki były mi potrzebne a tam wiadomo jeszcze inne pierdołki trzeba kupić ;-)

Potem przemarsz po pobliskich sklepach (bo skoro już tam jestem) a następnie pojechałam na obiadek do chińczyka i zrobiłam zakupy w Realu. Powiem wam, że sobie nic akurat nie kupiłam (już wystarczy letnich ciuchów, lato i tak do d... jest) a i tak mega zmęczona byłam :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka, czyli zakupy gospodarcze :)

ja wczoraj tez kupiłam chlebak i blaszke na tarte :) hehehe
    i szybko wybiegałam z Biedry bo myslala ze zwróce to co zjadłam :D:D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam to uczucie Rudasku, jak byłam w ciąży to panicznie bałam się "Dużych sklepów" typu Biedronka właśnie, Tesco... Od razu mnie na wymioty brało, zawroty głowy brrr Myślę, że chodziło o to, że jakby co to nie zdążę do kibla dolecieć i dopiero byłaby akcja :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej ze w biedrze kibla nie ma :):)

no dokladnie....a jeszcze dzialy z mięsem, rybami i serami to dramat! moge byc w marketach ale tylko przy pieczywie, tam mi sie nic nie dzieje...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię, że to minie niedługo ;-) Ja później już latałam po sklepach jak szalona i nic mnie nie ruszało ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Rudasku, miałam Ci się pochwalić - zrobiłam sobie biały kołnierzyk :D Przy sprzątaniu garderoby dorwałam R. koszulę o której istnieniu pewnie nie ma już pojęcia :D Kupiłam sobie też ćwieki i wbiję jeszcze tylko i będzie git majonez - dzięki za pomysł :* Teściowa była w szoku i coś czuję, że czeka aż też jej zrobię :D

mizzelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jakbym o sobie czytała... przytulić kibla nie przytulałam, romansu nie było, ale ten skurczysyn mnie woła i kusi....
    a lodówka... nienawidzę jej, otwieram w ostateczności i to z zatkanym nosem!

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ