X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia
Odpowiedz

Pomagamy,wspieramy i czekamy na dzidziusia

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, wyslalam Ci;-)

Wiem, ze duzo laska przeszla.. szkoda mi jej strasznie.. i wspolczuje. Ale tak tryskac jadem?

Klara mam dupka i rutinoscorbin i lezenie... powiedzmy ze leze:-( bo zapominam o tym:-( na szczescie, krwawienia nie mam...
    Mialam na poczatky lutke ale byla obrzydliwa, wiec przeszlismy na dupka połykacza :-) :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku rzeczywiście jesteś naszym Groszkiem :) jaka drobniutka i ładniutka :)

ehh jak fajnie was pooglądać i wiedzieć z kim się pisze :) przynajmniej teraz moja wyobraźnia nie musi chodzić na pełnych obrotach :) aż miło się was ogląda :)

dokładnie... z innymi dobrze łapie kontakt ale nie musi wymuszać zeby wszyscy mieli takie same zdanie, bo nie na tym rzecz polega :) ale choćbyś tłumaczyła godzinami to jak sie czlowiek uprze to już ma swoją rację i koniec, jak mój dziadek :D pole spalił (wysuszył zboże, aż żółte było a powinno być na początku zielone a wyschło jak na pniu) najpierw winę zwalił na mamę bo zły oprysk dała, potem zwalił winę na kierowcę ( od kiedy taty zabrakło musielismy wynajmować, za dużo nie chwapiło się do pomocy) że za często jezdzil z tym opryskiem i tak z miesiąc truł nam tyłki i szukał dziury w całym i co wyszło? że dziadek wielce uparty za bardzo się pośpieszył i sam wynajął kierowce sobie bez pozwolenia a mial czekac az mama przyjedzie i oceni pogodę, bylo za gorąco oprysk dosłownie wypalił zboże i ot taka robota i każdy to jemu po kolei uświadomił, jak sie zamknął to focha mial na cały dom... i się temat tabu zakonczyl... mimo wieku nadal nie docierało do niego że człowiek całe zycie jest głupi i uczy sie non stop :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sorki ze zapytam ale kurna nie moge sobie poradzić z swędzącymi piersiami, wydrapałabym do krwi, macie jakieś sposoby czy co? matko boska już dawno mnie tak nie swędziało ;/ chyba nałożę krem nivea... cokolwiek.. i nie ruszam... ughhh.. i dziś wzięłam próbkę innych witamin co dostalam za darmo od gina i jakoś żwawiej sie czuje, nie zemdliło mnie ani razu :O jestem w szoku, troszkę bolał żołądek ale to norma...

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty mega przystojniacha Mizzelcia <3

Fajnie tak zobaczyc;-)

Hi hi a dziadek uparciuszek, jak moj malz...

Z orientacja w terenie, mowie mu skrec w lewo, jedzie w prawo a potem do mnie "czemu mi nie mowisz ze zle jade?" Hihihi:-p

Mizzy, tu nawet nie chodzilo o to czy ktos ma racje czy nie, tylko o kulture i: szacunek dla drugiego czlowieka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 22:29

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny jakbym swojego słyszała.. moj to maruda na dodatek :D
    a ja za to pyskata to się zgraliśmy :D
    zawsze się ktoś smieje jak sie sprzeczamy :D bo by z tego byl dobry kabaret :D

racja, peniek napisala i chyba gówniarz nie? a sama to kim jest że się tak obnosi? ;/ tyle lat na karku i człowiek nadal kultury nie zaznaje ale mówię, jak na żywo to by ci tego nie powiedziala bo by sie wstydzila, a za ekranem to kazdy odwazny aż mu pióra rosną :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzy, rosnaaaaaa cycuszki :-)

Ja smaruje oliwka albo kremem J&J, byleby troche napiecie i swad zlikwidowac:-)

Kiedy kupujecie cos ciazowego?.ja w dzinsy nie wejde juz, leginsy dawne upinaja..:-( sukienki zostaly

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu spokojna, chyba ze mnie wkur...ogarnia;-p
    Moj malz ma gadane fest, czasem az za duzo..plotkarz i gadula..

Ja sie musze oswoic i otworzyc i dopiero wtedy :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś dostałam od mamy sukieneczkę ciążową :D lekko prześwituje ale co tam ma po bokach taki materiał rozciągany bd super do września :)
    legginsy tez mam bo bym nie wyrobila w jeansach, potem gorzej mnie brzuch boli niż to warto.. ;/ i bida w szafie, bo nawet bokserki robią się za ciasne ;/ masakra.. ale dobrze że mam trochę luźnych rzeczy bo jak chomik odkładałam na czarną godzinę i dobrze bo bym musiala teraz nową garderobę robić ;/

cholera, mało przyjemne, bolały do tej pory i zmieniły się, bardziej poszły do przodu niż jak zwykle na boki :D i dziś mieszczę się w C... a mialam B... ale wolę założyć top, żeby mnie nie uciskało, bo potem źle sie czuje ;/
    ale oliwki nie mam :( kurde muszę szybko zamówić ten olej kokosowy, ponoć zajebiaszczy.. super sie wchłania i ujędrnia skórę i nadaje sie do smażenia :D i nie śmierdzi jak te typowe kokosowe kosmetyki :D albo olejek migdałowy ale chyba wolę te 1.. chyba musze sie podratowac tym nivea :(

ja to już powoli zmieniam ciuchy ale jak juz bd czuć że znow za ciasne to zmieniam od razu, nie ma się co męczyć ;/ kurde ale najgorsze jest to że mało jest sklepów z ciuchami dla mam, bynajmniej na moje okolice :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Ja znowu spokojna, chyba ze mnie wkur...ogarnia;-p
    Moj malz ma gadane fest, czasem az za duzo..plotkarz i gadula..

Ja sie musze oswoic i otworzyc i dopiero wtedy :-)
    u mnie wstydniś ale wredny momentami, czasami mi sie wydaje że nie skontroluje tego co powie, a jak już się mleko przeleje to go zeżre na miejscu.
    z drugiej strony moze zbyt nerwowo teraz reaguje ale nie chce żeby mi wlazł na głowę, o nie... młodsza jestem ale to nie znaczy że może sobie rządzić, albo współpraca albo wcale ot tak :D
    ja to też wolę mieć swoje tajemnice w domu z mężem i mamą, do przyjaciolek nie chodzę bo juz mnie wprawiają w nerwy, jedną mam kochaną ale daleko ode mnie i aby pozostaje facebook i rozmowa przez tel, ale tez za duzo sobie nie pogadam, nie ma to jak na żywo.. ;/ a druga znow zbyt wścibska i natrętna, niby się interesuje tobą ale zawsze musi być w tym jakiś interes na którym by skorzystala, pochodzilysmy z jednej miejscowosci, ale odkąd się wyprowadzilam to troche kontakt sie urwał, nie mam jakoś cierpliwosci do takich ludzi.
    wystarczy ze teraz na sąsiadkę równie wścibską denerwuje :D
    cięzko jest komuś zaufać.. ale tak jak tutaj jestesmy anonimowe i można pogadać na wiele tematów, zresztą nie wiem czy bym gadala z przyjaciolką na temat śluzu czy cyklu :D heheh :D

• Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba z allegro bede zamawiac jakies legginsy z pasami i dziwnymi dziadami..
    Potem kilka bluzeczek, nie bede mega okupywac sie.. ale tak troche bo szkoda sie meczyc.. mam kilka rzeczy luzniejszych ale raczej takie letnie...

No nic, bedzie trza dzialac ;-)

relge6yd309xm1zq.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja chyba tez allegro bo inaczej sie nie da ;/ a boje sie zakupów przez neta :D nigdy mi to nie wychodzi jezeli chodzi o ciuchy :D no na najgorsze zimno to będziemy grubawe :D i weź znajdź taki sweter ahhaha :D

• la Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, a nie mówiłam, że jest stomatologiem! :) Swoją drogą stomatolog to nawet medycyny nie kończy, a stomatologie.
    Swoją drogą właśnie wróciliśmy z mężem ze spacerku po mieście i muzę powiedzieć, że było cudownie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 23:03

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedizemy wieloryby... :D

ja narazie mam mały brzuszek, ciekawe kiedy mnie wywali...piersi troche sie powiekszyły, miałam i mam B.

ja nawet przez neta kilka razy zamawialam odziez z butiku, raz zamowilam S i przyszła ale jak XXL :P dałam mamie na szczescie miałam komu :)

no jestesmy teraz w połowie anonimowe :D
    ja chciałam spotkanie z owu, bylam w stanie dojechac wszedzie, ale nie teraz w tym stanie :( ehh...

odnosnie ludzi, tez miałam przypały z kolezaneczkami i przyjaciółkami. wole byc taka zdystansowana...troche mnie zycie nauczyło :P
    tak to ludzie maja teraz ze albo zazdroszcza albo sa tacy ciekawscy ze hej

La, staram sie zapominac o tej panience :P :D

miło sie rozmawia, z checia bym została... ale padam na pyszczek i polece do spanka moje Drogie ;) do jutra ! spokojnej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 23:04

mizzelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Groszek, a nie mówiłam, że jest stomatologiem! :) Swoją drogą stomatolog to nawet medycyny nie kończy, a stomatologie.
    Swoją drogą właśnie wróciliśmy z mężem ze spacerku po mieście i muzę powiedzieć, że było cudownie :)

Nie wiem o co tam poszlo, ale kazdy lekarz ma te same przedmioty na studiach dopiero po nich sie specjalizuje :) i nie wazne czy to stomatolog czy kardiolog czy dermatolog wiedze ginekologiczna ma taka sama. Na danej uczelni wykladaja ci sami profesorowie i obowiazuja te same ksiazki.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja pasuję... Bardzo miło było Was wszystkie poznać, cieszę się, że się Wam udało, a za te którym się jeszcze nie udało, trzymam mocno kciuki ;) Życzę Wam zdrowych pociech a reszcie szybkiego zafasolkowania :*
    My oczywiście staramy się nadal, ale nie będę korzystać z forum. Za bardzo przeżywam te Wasze brzuszki i suwaczki ;P Niepotrzebnie się nakręcam. Ovu też mnie w ciula robi, bo "prawdziwą" owulację miałam wczoraj, na szczęście wyczuliśmy moment i było <3 Jak kiedyś mi się uda to na pewno powiem o tym Adze i ona Wam przekaże :)
    Udanego macierzyństwa kochane!!!! :* <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno, że od Nas odchodzisz ale rozumiem :( z czasem może wrócisz do Nas, bo wiem że trzeba czasu by spokojniej to znieść :) :*
    Powodzenia !!

Witajcie dzisiaj, pogoda ładniejsza ale samopoczucie fatalne.. po wczoraj czuję się jak po jakimś maratonie albo wycieczce górskiej :P głowa mi pęka, nogi bolą, plecy, brzuch i jakaś słaba i zmęczona jestem.. w nocy ciężko spać przez @ i krzyki na ulicy/imprezy :P

Dzisiaj zaczynam branie CLO, zobaczymy co z tego wyniknie :P akurat pokrywa mi się z dostinexem w niedziele..ah jak ja tego nie lubię :P

Miłej niedzieli.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech u mnie też nocka nieprzespana... O 2 w nocy do sypialni weszła zapłakana córa "boli mnie ucho"... A ja oczywiście pełna apteczka ale na ucho nic, nawet olejku kamforowego :/ Już myslalam, że będę się w auto pakować i szukac apteki całodobowej ale dałam jej tabletkę przeciwbólową, położyłam w swoim łóżku, przylazł jeden z kotów i przytulił się do niej i jakoś zasnęła. Tak rzadko choruje ale jak już cos złapie to zawsze w weekend i potem musze po szpitalach z nia jeździć :/

Surykatko szkoda, ze nas opusciłaś ale każda z nas ma swój próg wytrzymałości, ja tez nie raz juz walczyłam z sobą, że stąd odejść jednak szkoda mi Dziewczyn ;-) Mam nadzieję, że uda Ci się i niedługo Aga przekaże nam tą dobrą nowinę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:55

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiedziałam kto nas opuścił...

Szkoda :(

Ale miejmy nadzieje, ze niedługo dobre wieści do nas dotrą ;)

Livia, biedna córa, zapalenie ucha ma Majeczka? I nawet kotek wspólczuje...

Pirelka, trzymam kciuki za Twoją przygodę z CLO ;-)

pirelka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie nie wiedziałam kto opuszcza..

• livia30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam kto odszedl ale zajarzyłam po informacji, że Aga będzie informatorem ;-)

No chyba zapalenie ucha, kąpała się ostatnio w morzu, potem siedzi przy komputerze w słuchawkach i pewnie coś tam zakisiła. A mówiłam tyle razy, że za długo w sluchawkach siedzi i w końcu jakiegoś grzyba wyhoduje. Szkoda mi jej bo wiem jak to boli ale z drugiej strony może będzie miała już nauczkę.
    Zapisałam ja do laryngologa na jutro, jak nie przejdzie to pojadę z nią a dzisiaj do apteki po chociaz olejek kamforowy.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ