X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tu tak cicho?

ja dziś byłam odebrać cytologie - grupa 2
    i pani doktor przepisała mi jeszcze jeden lek na małą nadżerke.
    mówi" mała ale chciałabym żeby nie było w ogóle"
    i jak ją spytałam o planowanie ciąży to powiedziaieła że najłatwiej zajść nie planując.. mówi: planować wakacje zagraniczne kupno mieszkania xD

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co znowu cisza. Daje sobie 4 dni jeszcze czasu

1usaio4p21hbw2ds.png
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na @ ten spada na łeb

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    co tu tak cicho?

ja dziś byłam odebrać cytologie - grupa 2
    i pani doktor przepisała mi jeszcze jeden lek na małą nadżerke.
    mówi" mała ale chciałabym żeby nie było w ogóle"
    i jak ją spytałam o planowanie ciąży to powiedziaieła że najłatwiej zajść nie planując.. mówi: planować wakacje zagraniczne kupno mieszkania xD
    Ludziom łatwo dawać rady...oj łatwo..nie planować? ha ha dobre sobie...dla kobiety pragnącej dziecka to jak strzał w policzek

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski ja nie spełniłam marzenia roku 2016 kończę ten rok zawiedziona z comiesięcznych rozczarowań. No cóż tak musi być.

A tak z innej beczki dziewczyny była któraś z was osobiście u wróżki?
    Bo ja chyba się wybiorę. Nurtuje mnie fakt że mój K był już kilka razy. I wydaje mi się że wszystko co on się dowiedział powoduje że nic się nie układa w naszym związku

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    No laski ja nie spełniłam marzenia roku 2016 kończę ten rok zawiedziona z comiesięcznych rozczarowań. No cóż tak musi być.

Bo ja chyba się wybiorę. Nurtuje mnie fakt że mój K był już kilka razy. I wydaje mi się że wszystko co on się dowiedział powoduje że nic się nie układa w naszym związku
    tzn? cos zle powiedziała?

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział mi tylko o tym co się już wydarzyło w jego życiu i niby wrożka mu o tym mówiła. A o tym co ma nastąpić podobno nie można rozmawiać. Podejrzewam że wie coś o czym ja wiedzieć nie mogę.... Szlak może dlatego wszystko się wali... Nie wiem jak te święta przetrwam. :-(

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Powiedział mi tylko o tym co się już wydarzyło w jego życiu i niby wrożka mu o tym mówiła. A o tym co ma nastąpić podobno nie można rozmawiać. Podejrzewam że wie coś o czym ja wiedzieć nie mogę.... Szlak może dlatego wszystko się wali... Nie wiem jak te święta przetrwam. :-(
    masakra :(

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:

Ja nie chodze do zadnych wrozek. Po pierwsze uwazam, ze to naciaganie na kase a po drugie dla mnie sa to zwykle manipulatorki. Masz efekt, juz sie martwisz i stresujesz a czy realnie jest czym? Uwazam, ze lepiej ufac i wierzyc, ze bedzie dobrze niz szukac takiego watpliwego wsparcia u innych, nieznanych osob, ktore niekoniecznie musza byc nam zyczliwe.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz jechałam z dziewczyną która zajmuje się couchingiem i własnie zwiazane coś tam z naszą energią.. i mówiła że jak myślimy pozytywnie i chcemy się obracać wsród dobrych osób itd to tak się dzieje...
    że często sami na siebie ściągamy zło.
    też nie wierzę we wróżki... a nawet gdyby mi miały coś powiedzieć to wolę nie wiedzieć.

no mi też smutno że kończę rok bez ciąży.
    jak dziś pamiętam jak mąż mi w Swięta życzył bobaska... ehh i znowu to samo życzenie

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka byłam raz u wróżki zresztą to dużo powiedziane. Pani, która wynajmowała nam mieszkanie była wróżka i raz mi i koleżance powróżyła. Nic się nie sprwdziło. To był chyba 2008 rok i przepowiedziała mi np, że jeszcze w tym roku będę w ciąży. Dla mnie to było raczej jak "żart".
    Marcia ja też jestem zdania, że pozytywne myśli przyciągają dobre zdarzenia i ludzi.
    Mi mąż obiecał w poprzednią wigilię, że kolejną na pewno spedzimy już we trójkę...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu każdy z nas jako materia wytwarza energię xD czysta fizyka ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    w końcu każdy z nas jako materia wytwarza energię xD czysta fizyka ;p
    Z tymi wróżkami też bym była ostrożna, bo kwestia wiary w siebie i dobrego myślenia może być zbawienna :)

• smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do niespełnionych marzeń w 2016, ale nic.to uda sie w 2017

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane rok 2017 na pewno bedzie dla was pozytywny!
    Makowa dostaniesz w koncu ten cud ktory urodzi sie min po 8 miesiacach! Nie bedzie wiecej strat!

Su ty juz nie dlugo ujrzysz swoje wymarzone dwie kreski i zadne monitoringi i nakrecanie nie bedzie potrzebne :) urodzisz zdrowego bobaska w wyznaczonym terminie. Na wszystko mamy czas. W koncu dostaniemy to o czym marzymy. Walcz nie poddawaj sie i mysl pozytywnie <3

Smerfetka wlasnie nic sie nie stalo. To nic, ze teraz sie nie udalo. Uda sie. Uda sie na pewno! Wiara czyni cuda <3

Marcia dlugo sie nie odzywalas :p co z ta nadzerka? Wiesz mysle ze lekarka troche dobrze powiedziala na temat planowania :) przeciez kazdy wie, ze niespodzianki sa najlepsze <3 a wiec planujmy ale z glowa.

Aniu mysle ze to zly pomysl z wrozka. Nagada Ci cos ty tego posluchasz i niby nie chcac o tych bzdurach myslec bedziesz miala je za glowa. I zawsze beda ci sie przypominac. :) jestes mloda i piekna. A twoja corcia doczeka sie rodzenstwa tak jak i Ty doczekkasz sie maluskiego bobaska, swojej drugiej pociechy <3

A wam powiem ze spodobala mi sie taka piosenka :D nie do konca moze moje klimaty ale jak myslalam zle i mialam dola od razu jej sluchalam. :)
    A najbardziej te slowa
    "nikt nie mowil, ze bedzie latwo ale uwierz mi, ze bylo warto."

https://youtu.be/osKRyq7b-0c wiem moze nie kazdemu sie spodoba i moze nie wasze klimaty ale ja ja uwielbiam. Jakos pozytywnie do mnie dochidzi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 11:54

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax, no uważam że dobrze
    powiem Ci jak tak nie myślałam o cyklach itd byłam jakoś spokojniejsza
    co do nadżerki dalej mi przepisała jakiś lek.. wykończą mnie te dopchwowe bo po ostatnim np. nie miałam apetytu itd.. a nie mówiąc że nie da się kochać

Nadżerka jest malutka ale że mooja gin to ginekolog-cytolog to zależy jej na usunieciu tego ; p
    w sumie dobrze byłoby mi znaleźć ginekologa położnika, bo z tą co do planowania ciąży się nie dogadam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 13:39

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na usg dzis. Jest zarodek, jest serduszko. Wszystko w porzadku. Termin na 19.08 wiec pozniej nieco no ale to sie jeszcze zmieni pare razy.... ;)

Wesolych Swiat Kochane! Wiem, ze czesci z Was jest ciezko i jestescie rozczarowane ale trzeba w zyciu pamietac, ze naprawde zawsze koniec koncow jest dobrze. Trzeba w to wierzyc. I mowie Wam to ja, troche starsza kolezanka, ktora jeszcze pare lat temu w ogole nie sadzila, ze kiedykolwiek doswiadczy macierzynstwa, radosci z rodziny :) Wszystko sie uklada w odpowiednim czasie, czasami nie wiemy dlaczego akurat nie teraz jak chcemy a po dluzszym czasie z perspektywy widac to inaczej. Wiem, ze mozna tez myslec negatywnie i doszukiwac sie beznadziei etc ale akurat teraz w Boze Narodzenie zycze Wam - wiary i radosci i NADZIEI :) Caluje!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja na chwile bo caly czas cos robię ze czasem brzuch daje znać ale odpocznę i jest dobrze.Wiec Kochane moje wszystkiego dobrego w aswieta Bożego Narodzenia.Udanych prezentów,przyszłym mamusią zdrowych bobasków i zero problemów w ciąży natomiast dziewczyna oczekującym dwóch kreseczek itd zycze spełnienia tego marzenia w 2017roku.Trzymam za Wam mocno kciuki.Byly chwile zwątpienia,radości i płaczu ale co najważniejsze zawsze się trzymaliśmy razem mimo wszystko.Mimo ze się w ogóle tego nie spodziewałam to się udalo mimo ze teraz martwię sie o dziecinne czy będzie zdrowa ale wierze ze jest zdrowa.Nie po to udało sie mimo zakazu genetyka żeby cos bylo nie tak.A mamusia ktore juz urodziny życzę jak najmniej trosk,duzo radości z posiadania maleństw i jak najwięcej przespanych dni i nocy.

zFolwarku, SusannaDean lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Bylam na usg dzis. Jest zarodek, jest serduszko. Wszystko w porzadku. Termin na 19.08 wiec pozniej nieco no ale to sie jeszcze zmieni pare razy.... ;)

Wesolych Swiat Kochane! Wiem, ze czesci z Was jest ciezko i jestescie rozczarowane ale trzeba w zyciu pamietac, ze naprawde zawsze koniec koncow jest dobrze. Trzeba w to wierzyc. I mowie Wam to ja, troche starsza kolezanka, ktora jeszcze pare lat temu w ogole nie sadzila, ze kiedykolwiek doswiadczy macierzynstwa, radosci z rodziny :) Wszystko sie uklada w odpowiednim czasie, czasami nie wiemy dlaczego akurat nie teraz jak chcemy a po dluzszym czasie z perspektywy widac to inaczej. Wiem, ze mozna tez myslec negatywnie i doszukiwac sie beznadziei etc ale akurat teraz w Boze Narodzenie zycze Wam - wiary i radosci i NADZIEI :) Caluje!
    Kochana gratuluje zobaczenia maleństwa i bijącego serduszka.Ja nastepna wizytę miałam miec 18.01 ale przelozylam bo z Niki od 16.01 do 18.01bede na Oddziale Chorób Rzadkich.Wiec wizyta bedzie 23.01

zFolwarku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owu zaskoczylo staraczke ha ha :* 13 dc u mnie szybko (zazwyczaj 16-17 dc) chwala dong quai i ojcu sroce :)

Dziewczyny zycze spelnienia marzen, rodzinnych swiat i samych pozytywnych chwil a jiz wkrotce spelnienia najwiekszego marzenia :*

magroz26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ