Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nadzieja_86- też chyba zmienię prace, mimo to że dostałam awans (więcej stresu)
8 mego mam dostać @.
około 14 dnia cyklu mam iść do gina na monitoring owulacji, chociaż zawsze jest tak samo- jajo piękne, niby pęka, stosunek- a potem oczekiwanie i nic.
Praca jest bardzo potrzebna, ale nie bardziej niż pragnienie posiadania małego cudu.
W którym cyklu się udało Kochana? I oczywiście wielkie Gratulacje!:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:41
Magduullina lubi tę wiadomość
Malinowa90
ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url] -
betę robiłam w 12 dpo, więc nie mam już nadziei, badania męża nie są najlepsze, plus moje niskie amh, wszystko to razem mnie dołuje
u mnie w pracy stresu jako takiego mega nie ma, ale co z tegoMagduullina lubi tę wiadomość
-
Malinow dziękuję A więc tak 1,5 roku po ślubie bez planowania i zabezpieczania i nic w tym 8 m-cy monitoring (w tym hsg) jajko jest pęka i nic teraz 2 cykl z OF i cud ! Ale bralam clostybegit na podpedzenie pecherzyka i duphaston po owu. A poza tym w tym cyklu witamini i castangus i mezowi tez podrzucalam co nie co. A zapomnialabymm do tego jeszcze modlitwa
Magduullina, Malinowa90 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
Ja nie wiem co z moim narzeczonym i to jest dużym obciążeniem- nawet nie chcę myśleć negatywnie:(
Męża są nie najlepsze ale dalej jest nadzieja, ważne że wiesz Kochana na czym stoisz i że można się czymś wspomóc.
Malinowa90
Magduullina wrote:Tak Nadzieja 6 mają i jestem dobrej myśli tylko strach jest we mnie okropny...
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nadzieja_86- Widzę Kochana że musiałaś też poczekać na Swój Cud:)
Więc jest nadzieja że i mi się uda, dziwie się tylko że mi gin nic nie przepisał oprócz luteiny:((Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
Malinowa90
A jakieś badania mialas hormony itd? A mąż nasienie?
Bo u mnie tak było mąż nadienie ja hormony żeby mieć pełen obraz jak już starania trwają dluzej to chyba lepiej co innego jak krótko to nie ma co się w panikę popedzac. Ogólnie brać więc leków to nie wiem czy dobrze jeśli nie trzeba to jeszcze lepiej
Tak uważam to za cud więc każdej sie uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 22:04
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
miałam ogólną morfologie, TSH, prolaktynę i tylko tyle.
Żadnych nieprawidłowości w narządach rodny, nie badane nasienie u mojego- chcę żeby dobrowolnie zadecydował że chce się przebadać, na razie się boi albo wstydzi.
Gin powiedziała żebym nie naciskała, popróbować jeszcze z 4-5 miesięcy i dopiero wtedy podjąć decyzje o badaniu nasienia.
Nie rozumiem czemu się boi skoro chcę mieć dziecko, ale szanuje go i jego decyzję i poczekam z badaniem nasienia.
Malinowa90
Makowa_Panna wrote:Modrzewiowa a test robiłaś? Rozumiem, że pracujesz w laboratorium/szpitalu?
Dokładnie...pracuję w szpitalnym labie. A co do testu zrobię...jeśli w weekend nie będzie @...
Zazdroszczę zafasolkowanym...
-
nadzieja_86 wrote:Malinowa nawet małe czynniki i to najgorzej jak się powtarzają maja wplyw tak jak praca sterująca ehh stres nieodzowny jest ale za nadmiar dziękujemy.
Mnie dziś tak wyprowadzono z równowagi w pracy ze az brzuch zaczal bolec ale jeszcze kilka dni i powiem w pracy po weekendzie jak tak dalej będzie to idę na zwolnienie nie będę mojego wyczekiwanego i upragnionego dziecka wystawiać na takie sytuacje ! Zgadzacie się ze mną?
Dziś loda chipsy jadłam i cola popilam nie wiem co mnie tak napadlo gdzie normslnie nie jem chipsów i coli nie toleruje hehe teraz rewolucja.
Jutro mam wizyte stresuje mnie to
Magdulina to masz pojutrze dobrze pamietam
Nadzieja dzis sroda czyli dzien loda nie dziw sie a cola czasem dobra ja w ciazy z synem nie pilam ale w tej cp to ciagle chcialam pic i paluszki sezamoweMagduullina lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Dobranoc kobietki
Rano musze meza odebrac bo u nas jutro dzien ojca wiec wolne. a tak w sumie to nie wiem czemu w dniu ojca wszystko zamkniete i wszyscy wolne maja...
Ciekawe co moj termometr pokaze rano.. Az sie boje.. No ale po pozytywnym tescie skok jakis byl wiec zle nie jest pelen luz na ten cykl.
No tak luz do 16.05 w dzien testu bede miec pelne gacie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:08
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyrosax, może ci ojcowie tak świętują %%%, że na drugi dzień wszystko zamknięte
Od jakiegoś czasu myślę czy nie warto stworzyć słowniczka forumowego dla nowo przybyłych. Jak np. co to jest dupek
Dziś natomiast przeglądałam forum i zapytałam męża, co to jest "biel vizira" odnośnie forum babek starających się o dziecko. Nie miał pojęcia Wyjaśniłam mu naprędce,że wygląd testu, ciążowego zazwyczaj, ma kilka stopni "pozytywności".
I tak:
negatywny - BIEL VIZIRA
wątpliwy -CIEŃ CIENIA
pozytywny - CIEŃ
bardzo pozytywny -TŁUSTA DRUGA KRECHA
Coś pominęłam? Może wrzucicie dla zabawy swoje definicje różnych słówek i określeń?Magduullina lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Tendencja spadkowa na moim wykrsie uświadomiła mi dziś że na 100% zołza przylezie zapewne dziś. wczoraj było to pewnie Mążu przetkał co niecoMagduullina lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHehe dziewczyny wiecie to forum jest poprostu fantastyczne powiem tak ja starałam się 6 miesięcy bez of. Obserwowanie itd itd w 2 cyklu tutaj z wami zaszłam i to nie tylko przez of bo przez chamowanie i wsparcie dziewczyn a tego nie mówiłam ze w tym cyklu tez pewnie byłaby lipa tylko jeden dzień kiedy okropnie bolalo mnie wszystko bol owulacyjny poprostu można powiedzieć że zmusiła męża ażeby się mi poddał he no i jest a teraz jak mu mowie ze dzidziuś jest z gdzie jemu kompletnie się nie chciało to on mi mówi ze to nie prawda hehe no ale cóż zawsze trzeba na wszystko czekać z synem zajęło nam to więcej czasu. . Dziewczyny ja jestem pewna że tutaj zaciazy każda z was bo tutaj mamy wsparcie zrozumienie i pozytywne nastawienie!!! Wiem ze ile kobiet tylke historii ale głowa do góry!!! jesteście silne dacie rade!!!!
Elaria, beatum, madziara0080 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ukija zobaczymy co i jak. Jestem z Tobą.
Magdullina, pięknie to ujęłaś
Rosax a mogłabyś na próbę zignorować wczorajszy pomiar i zrobić screena? Wydaje mi się, że termometr mógł go zafalszowac. A skok faktycznie pięknyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 08:58
szczęśliwa łac. beatum