Forum Starając się - ogólne przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
Odpowiedz

przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 24 listopada 2014, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy ochote pozwac lekarza bo mogl zaszkodzic a raczej szkodzil zdrowiu meza.. ;/ gdyby nie gentyka niewiedzielibysmy co jest winowajca spadajacego test a tym samym maz z miesiaca na miesiac milby go coraz mnie w ciagu pol roku spadl o 100 jednostek .. nastepne pol roku i bylby prawie na poziomie zero ;/

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 24 listopada 2014, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem tego :/ robią z ludzi króliki doświadczalne! chyba logiczne jest to że trzeba wszystkie badania zrobić żeby stwierdzić co jest nie tak, a nie od razu wymyślać jakieś kuracje bezcelowe, którymi można tylko zaszkodzić a nie polepszyć, no ale niestety My nie mamy nieraz na to wpływu i to jest najbardziej irytujące, ja mam nadzieję że po wynikach mojego nasz androlog zaleci jakąś kurację jak nie zmieniamy lekarza, nie damy się bez walki, bo on już na wstępie pierwszej wizyty zapisał mrożenie nasienia i invitro, nie pytając nas o zdanie... wierze że da się polepszyć plemniki mojego męża tylko lekarz musi tego chcieć, a nie jak większość klinik tylko chcą zarabiać na invitro itp.

    <3
  • Magdalena83 Autorytet
    Postów: 454 151

    Wysłany: 25 listopada 2014, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)) ja Was cały czas czytam sobie :)) nie udzielam sie za bardzo bo stwierdziłam, że musze psychicznie troche od tego odpocząć...odebrałam dzisiaj wyniki hormonów P i potrzebuję Waszą poradę:
    FSH 10,4 mIU/ml
    LH 4,95 mIU/ml
    testosteron 26,3 nmol/L
    Stosunek fsh do lh jest 2.10 to chyba za dużo no nie?Bo powinno być coś koło 1 chyba dobrze pamietam...co o tym myślicie?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 25 listopada 2014, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! fsh, lh i testosteron jest w normie, ale ten stosunek fsh do lh nie mam pojęcia niestety, mój też robił hormony ale nie wiedziałam że jest jakaś zalezność pomiedzy fsh do lh.

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    <3
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 25 listopada 2014, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka stosunek fsh do lh dotyczy kobiety
    Jesli chidzi o fsh jesli granice masz 12.4? Bo nie napisałaś norm to niestety ale to fsh u faceta juz jest podejrzane powyzej 9 ti juz wskazuje ze cis jest podejrzane nie wiem jakie granice ma testostron
    Co do fsh zbadajcie za jakis miesiac jal nievwzrosnie to ok jesli wzrosnie idzcie do lekarza generalnie fsh odp u faceta za funkcje jader im wyzsze tym jadra gorzej pracuja

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdalena83 Autorytet
    Postów: 454 151

    Wysłany: 25 listopada 2014, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) no tak tylko kobiety... :P a wynik z normami ma się tak:
    FSH 10,4 norma 1,55-9,47
    LH 4,95 norma 0,833-15,5
    Testosteron 26,3 norma 7,5-28,2

    Jutro ma na szczeście wizytę u androlog wiec ciekawe co powie... a leczy sie to jakos?:(

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 26 listopada 2014, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że się leczy, jak macie dobrego androloga to znajdzie sposób żeby odpowiednio leczyć.

    <3
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 26 listopada 2014, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) no tak tylko kobiety... :P a wynik z normami ma się tak:
    FSH 10,4 norma 1,55-9,47
    LH 4,95 norma 0,833-15,5
    Testosteron 26,3 norma 7,5-28,2

    Jutro ma na szczeście wizytę u androlog wiec ciekawe co powie... a leczy sie to jakos?:(
    test macie ladny ylko to FSH .. u nas FSH zbija Tamoxifen - bloker adnrogenow..ale nie wiem jk to sie ma w przypadu kiedy testosteron jest w normie .

    ogolnie FSH bardzo trudno niestety zbic .. u nas z 21 uroslo do 56 po kuracji zaczelo spadac i bylo 48

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 listopada 2014, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    byłam u Was tutaj na początku .. w końcu Mi/Nam się udało ..

    Mam na zbyciu 2 opakowania Androvit, oddam je za 50 zł koszt przesyłki wliczony ..
    jeśli któraś była by chętna to proszę pisać ..

    Szkoda aby się zmarnować miały :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:27

    Ania_84 lubi tę wiadomość

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 26 listopada 2014, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje jesczze raz :)
    my juz sie zaopatrzylismy w androvit plus na 2 miechy wiec niestety juz nie skorzystam :)

    Lena87 lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdalena83 Autorytet
    Postów: 454 151

    Wysłany: 27 listopada 2014, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje :)

    My po wizycie u androloga mamy tamoxifen i un... kurcze nie pamietam nazwy :( i za dwa miesiace powtorka badania nasienia...ale o fsh nic nie mowila zeby powtorzyc badanie wiec pewnie sami pojdziemy prywatnie za miesiac..i mamy byc dobrej mysli....
    Wyczytałam jeszcze w internecie,że przyczyną wysokiego fsh mogą być żylaki jąder...ona nic o tym nie mówiła i zastanawiam się ile jest w tym prawdy..bo jeśli jest to prawdą to szkoda, że nie dała skierowania na usg jąder...echh

    No nic chyba musze sie zaczac oswajac z mysla, że sie nie uda :)

    starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 27 listopada 2014, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana undesteron ten drugi?
    Fsh moze byc wyzsze przy zylakach bo ono pojazuje defekt jader a zylaki oslabiaja jadra zwieksza sue w nich temp przeplyw krwi jest mniejszy

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magdalena83 Autorytet
    Postów: 454 151

    Wysłany: 27 listopada 2014, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Aniu undesteron :)

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Fatim Autorytet
    Postów: 3955 4484

    Wysłany: 27 listopada 2014, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi jakie badanie nasienia powinno się zrobić na początek ? Lekarz nam zlecił nie wdając się w szczegóły i nie wiem na co się zdecydować i gdzie wysłać męża...?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 28 listopada 2014, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Oj tak Aniu undesteron :)
    hmm.. wiec zrobcie badania za jakis czas zeby sprawdzic czy nie wskoczy powyzej normy ..maci i tak spory testosteron a jesczez jak go dodala to moze byc Twoj bardziej .. meski :P wiec wiesz :D miej sie na bacznosci :P
    moj to mial ponizej normy :D

    Fatim najlepiej rozszerzone z morfologia komputerowe ( i tak przy tym komputerowym pierwsza czesc robia recznie ) koszt okolo 150 zl
    i jesli mozecie zrobcie odrazu posiew..okolo 60 zl

    generalnie powinno byc tak ze najpierw robi sie posiew jak wychodzi jałowy to dopeiro badanie neistety lekarze robia najpierw badanie a pozniej achodza w glowe co moze byc powodem obnizonych parametow ;/

    Fatim lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 28 listopada 2014, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! właśnie a propo posiewu to mój zrobi w styczniu ale badanie nasienia też, można te dwa badania zrobić za jednym razem?

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    <3
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31303

    Wysłany: 28 listopada 2014, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna tylko trzeba powiedziec przed bbadaniem :)

    aipoite lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 28 listopada 2014, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super, nie chcę mojego dodatkowo stresować :P

    <3
  • aipoite Ekspertka
    Postów: 279 85

    Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj cisza...nikt się nie wspiera i nie rozmawia o problemach, może i dobrze że nie macie problemów z zajściem w ciążę, na "normalnych" wątkach tłum i same dobre humory, dziewczyny ciągle testują i są w ciąży, dla mnie to takie NIEREALNE, nawet testu nie mam w domu bo mi nie potrzebny, ale lubię nieraz poczytać te wątki są takie optymistyczne, a My nadal walczymy z nasieniem męża i nie wiem jak będzie,ponad dwa lata i nic, _IRYTACJA_
    miłej niedzieli dziewczyny.

    <3
  • la Autorytet
    Postów: 2752 1747

    Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie odpuszczamy. Męża wyników nie da się niestety poprawić lekami, bo winą za złe wyniki jest najprawdopodobniej uszkodzenie obu jąder podczas operacji w dzieciństwie na wnętrostwo. Po pierwsze za długo czekali z wyjęciem jąder, a po drugie prawdopodobnie uszkodzili jeszcze dodatkowo mechanicznie. gdyby była pewność, że uszkodzili i to wszystko przez to pozwalibyśmy lekarzy, którzy to spieprzyli. Na chwilę obecną przyzwyczailiśmy się do życia bez dziecka i szczerze mówiąc jest nam dobrze.

    Staramy się od stycznia 2013
    OjB0p2.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego