przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fatim wrote:Dziewczyny mąż idzie 19 na badanie nasienia planowaliśmy od 15 nie uprawiać seksu myślicie, że wystarczy ? Na co dzień bierze androvit i tu moje pytanie, czy powinien odstawić je do badań? Jeśli tak to kiedy dokładnie?
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny !
Jesteśmy z mężem po wizycie u androloga i wynikach. Kuracja nie przyniosła oszałamiających efektów, ale tez wyniki badań nasienia się nie pogorszyły. Morfologia jest nadal 2% ,a koncentracja z 9 mln wskoczyła na 9,5. Parametr który się poprawił to ogólna liczba z 39 mln na 57 mln i tu jest wzrost:) pozostałe parametry w normie. Pani androlog zaproponowała jeszcze dwa miesiące kuracji tymi samymi lekami, więc walczymy dalejAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Paula a hormony robiliscie po ??
trzymam kciuki
my bedanie nasienia mamay 22 grudnia oraz hormony a wizyta 8 stycznia
udalo nam sie wbic na termin przed urlopem bo tak mielismy dopieor na 22 stycznia -
Babeczki siedzę i czekam na męża w InviMed robi podstawowe badania nasienia, strasznie się stresuję, bo siedzi już w tym pokoju. Udało się wyszedł i dał mi próbkę mówiąc ,że to prezent na święta (chowają je w torebkach złotych jak na święta)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:00
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Fatim wrote:Babeczki siedzę i czekam na męża w InviMed robi podstawowe badania nasienia, strasznie się stresuję, bo siedzi już w tym pokoju. Udało się wyszedł i dał mipróbkę mówiąc ,że to prezent na święta (bochowają je w torebkach złotych jak na święta)
-
Fatim wrote:Ale moj zdolny maz powiedzial to na caly korytarz przy kobitkach z recepcji powiedzialam, zeby mi pod choinke wsadzil
-
nick nieaktualny
-
paaulla84 wrote:Nie badaliśmy hormonów, może po tej drugiej turze będziemy badać, nie wiem dokładnie bo nie byłam z mężem na wizycie, czego bardzo żałuję. Ale cieszę się, że chociaż ogólna liczba wzrosła
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Mój mąż też zmaga się z tym problemem. Ale mieliśmy szczęście i u niego leczenie dało efekty. Z tragicznych w ciągu roku poprawiło się znacząco . Teraz łapie się w normie. Jeśli którejś z was to pomoże w jakikolwiek sposób to mogę napisać poszczególne wyniki badan i co wtedy brał.
paaulla84 lubi tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaipoite wrote:hej:) My mamy badanie nasienia 10 stycznia i wizyta potem w połowie stycznia u androloga ze wszystkimi wynikami, jestem ciekawa co powie... mam pytanie jeżeli wiecie kiedy trzeba zbadać prolaktynę? w którym dniu cyklu?
Jeśli chodzi o prolaktynę, nie jest istotny dzień cyklu. Natomiast ważne jest, żebyś była wyspana, wypoczęta i zrelaksowana, bo to ma wpływ na wynikaipoite lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U nas jest problem z morfologia i ruchliwością.
Natomiast ilosci plemników sa bardzo duże
Zauważyłam zależność między długością abstynencji a tymi parametrami.
Otóż u nas im krótsza abstynencja ,tym tych plemników w nasieniu jest mniej i co za tym idzie lepiej się ruszają.
Tak więc w naszym przypadku dłuższe abstynencje działaja na niekorzyść.
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualnyKaczorek wrote:Cześć dziewczyny
Otóż u nas im krótsza abstynencja ,tym tych plemników w nasieniu jest mniej i co za tym idzie lepiej się ruszają.
Tak więc w naszym przypadku dłuższe abstynencje działaja na niekorzyść.
My zawsze przed badaniami mamy tą samą ilość, dni abstynencji, ale na pewno podczas dni płodnych trzeba brać pod uwagę co jest lepsze w danym przypadku. Każda para borykająca się ze słabym nasieniem powinna moim zdaniem częstotliwość brać pod uwagę przy starankach. -
Kaczorek wrote:Cześć dziewczyny
Tak więc w naszym przypadku dłuższe abstynencje działaja na niekorzyść. -
Nasz androlog twierdzi ze 5 dni trzeba się powstrzymać przed badaniem?! Każdy mówi inaczej.
Napisze te wyniki i leki popołudniu bo lecą teraz na zakupy.
Co do prolaktyny to nie można współżyć przed badaniem bo to też podnosi . Z tego co wiem to jeśli jest problem to wyniki wychodzą bardzo wysokie nieważne czy się odpowiednio przygotujesz do badania czy nie. Jeśli wynik jest lekko podwyższony to większość lekarzy nic z tym nie każe robić bo właśnie rożne czynniki mogą ja podnieść w sposób fizjologiczny.Hania ♥♥♥3470g 56cm