przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze badanie 11.2013
Całkowita ilość 27 mln
Koncentracja 6.7 mln
Ruch progresywny 2%
Prawidlowa morfologia 0%
Badanie było prywatnie robione. Kupilam mu salazin, wit c i kwas foliowy. Zapisał się do androloga w klinice leczenia niepłodności.
Badanie 03.2014
Całkowita ilość 3.8 mln
Koncentracja 2 mln
Ruch progresywny 10%
Morfologia 1%
Dostał polfilin 1x1 zincas forte 1x1 l- karnityna 500 1x1
Badanie 07.2014
Całkowita ilość 80 mln
Koncentracja 32 mln
Ruch progresywny 30%
Morfologia 2%
Dalej miał brać pofilin 1x1 , axaren 1x1 kwas foliowy 1x1 i flavamed 1x1 bo miał za duża aglutynacji
Badanie 10.2014
Koncentracja 22 mln
Ruch progresywny 55%
Morfologia 4% .
Dodam ze juz na samym poczatku wyrzucilam wszystkie slipy, zero gorących kąpieli i miał nakaz zobić sobie przerwy jak długo jechał samochodem żeby ochlodzić swój sprzętpaaulla84, aipoite lubią tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
nick nieaktualny
-
zoe31 wrote:Pierwsze badanie 11.2013
Całkowita ilość 27 mln
Koncentracja 6.7 mln
Ruch progresywny 2%
Prawidlowa morfologia 0%
Badanie było prywatnie robione. Kupilam mu salazin, wit c i kwas foliowy. Zapisał się do androloga w klinice leczenia niepłodności.
Badanie 03.2014
Całkowita ilość 3.8 mln
Koncentracja 2 mln
Ruch progresywny 10%
Morfologia 1%
Dostał polfilin 1x1 zincas forte 1x1 l- karnityna 500 1x1
Badanie 07.2014
Całkowita ilość 80 mln
Koncentracja 32 mln
Ruch progresywny 30%
Morfologia 2%
Dalej miał brać pofilin 1x1 , axaren 1x1 kwas foliowy 1x1 i flavamed 1x1 bo miał za duża aglutynacji
Badanie 10.2014
Koncentracja 22 mln
Ruch progresywny 55%
Morfologia 4% .
Dodam ze juz na samym poczatku wyrzucilam wszystkie slipy, zero gorących kąpieli i miał nakaz zobić sobie przerwy jak długo jechał samochodem żeby ochlodzić swój sprzętzoe31 lubi tę wiadomość
-
zoe31 wrote:Miało być polfilin . To lek poprawiający krążenie. Możne być tez pod nazwa agapurin .
-
Dziewczyny już dziś życzę Wam Wesołych , pogodnych , pełnych bliskości Świąt Bożego Narodzenia, dużo radości, aby smutki poszły w zapomnienia a Nowy Rok przyniósł same dobre diagnozy i mały - wielki CUD ! powodzenia
zoe31, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
Dobrze dziewczynki w razie gdybym jutro sie nie pojawila
tego wam zycze na swita
Zdrowka, szczecia pomyslnosci
abycscie jak najkrocej walczyly, a jak juz osiagniecie cel abyscie spokojnie przszly przez ciaze a pozniej cieszyly sie malenstwem
duzo sily, wytrwalosci
milosc oraz zrozumienia
dziekuje ze jestescie ..bo naparwde jestescie wspaniałe
zoe31 lubi tę wiadomość
-
I jak samopoczucie po Świętach? U mnie ok, nawet nikt mi dzidziusia nie życzył w tym roku Czekam teraz na @ , oby nie przyszła. Mocniej niż zwykle bola mnie piersi wiec może cos z tego będzie. Ale co miesiąc tak mi się wydaje więc się nie nastawiam .
BATTINKA lubi tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Zoe trzymam kiucki
ja najedzona blee..
teraz siedze ogladam na TLC In vitro - 9 miesiecy pozniej.. 10 min programu a ja juz sie porycza;lamzoe31 lubi tę wiadomość
-
Witam jestem nowa. Mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie...szukałam dla siebie miejsca i tak trafiłam tutaj. Może cos o sobie napisze.
Mam już synka ma prawie 7 lat. Po Antku zrobiliśmy sobie dłuższą przerwę w staraniach i jak pokazało życie to był błąd. Zajście w drugą ciążę nie zajęło nam dużo czasu, po trzecim cyklu pojawiły się dwie kreseczki. Niestety w 11 tyg poroniłam. Minęły dwa lata, ale tak intensywnie to staramy sie od 16 cykli. Trochę zaczęłam się już niepokoić bo czas leci i nam lata lecą a tu ciągle klops. Miesiąc temu zaczeliśmy sie "sprawdzać". I właśnie to, że już mamy dziecko i ta druga ciąża tak nas zmyliło. Nie spodziewałam sie tego co usłyszałam i zobaczyłam. U mnie po hsg wyszło że mam drożny jeden jajowód a u mojego męza oligoastenoteratozoospermia. Jak usiadłąm to myślałam że nie wstanę Jeszcze nie wiemy co z tym wszystkim zrobić. mam taki mętlik w głowie. Na wtorek mamy umowioną wizytę u mojego gina. Nie spodziewam się usłyszeć nic dobrego bo wynki są okrutne:-(zoe31, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Zoe trzymam kiucki
ja najedzona blee..
teraz siedze ogladam na TLC In vitro - 9 miesiecy pozniej.. 10 min programu a ja juz sie porycza;lamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 22:33
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
ITKA wrote:Witam jestem nowa. Mam nadzieję, że mnie do siebie przyjmiecie...szukałam dla siebie miejsca i tak trafiłam tutaj. Może cos o sobie napisze.
Mam już synka ma prawie 7 lat. Po Antku zrobiliśmy sobie dłuższą przerwę w staraniach i jak pokazało życie to był błąd. Zajście w drugą ciążę nie zajęło nam dużo czasu, po trzecim cyklu pojawiły się dwie kreseczki. Niestety w 11 tyg poroniłam. Minęły dwa lata, ale tak intensywnie to staramy sie od 16 cykli. Trochę zaczęłam się już niepokoić bo czas leci i nam lata lecą a tu ciągle klops. Miesiąc temu zaczeliśmy sie "sprawdzać". I właśnie to, że już mamy dziecko i ta druga ciąża tak nas zmyliło. Nie spodziewałam sie tego co usłyszałam i zobaczyłam. U mnie po hsg wyszło że mam drożny jeden jajowód a u mojego męza oligoastenoteratozoospermia. Jak usiadłąm to myślałam że nie wstanę Jeszcze nie wiemy co z tym wszystkim zrobić. mam taki mętlik w głowie. Na wtorek mamy umowioną wizytę u mojego gina. Nie spodziewam się usłyszeć nic dobrego bo wynki są okrutne:-(
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Poczytam wasze wpisy na spokojnie. Na pewno wszystkiego nie dam rady nadrobić...ale już teraz rzuciło mi się w oczy że u kilku z was pojawiły się ciążowe suwaczki!!! ogromne gratulacje... to daje nadzieję, że wszystko jest możliwe
-
zoe31 wrote:I jak samopoczucie po Świętach? U mnie ok, nawet nikt mi dzidziusia nie życzył w tym roku Czekam teraz na @ , oby nie przyszła. Mocniej niż zwykle bola mnie piersi wiec może cos z tego będzie. Ale co miesiąc tak mi się wydaje więc się nie nastawiam .
Zoe kochana mi też nikt nie życzył dzidzia aż powiedziałam po wigilii do męża ze jakas cisza w temacie...ach...bo ile można życzyć...
A najedzona to tez jestem dobrze ze już po świętach bo ile można w Siebie pakować... -
Hejka,moj żonek tez ma nasienie do poprawy a dokladnie ilosc 11mln/ml i morfologie 4%.Zalecenie rzucenie palenia,witaminki 2x1tab PROFERTIL,odpowiednia dieta i generalnie higieniczny tryb zycia,w miedzyczasie wizyta u urologa i usg jąder i najadrzy a za 3 mce do kontroli z aktualnymi badaniami nasienia.
Duzo dziewczyn pisalo,ze pomogl Profertil (kuracja 3mce 500zł) na nasienie ich facetow wiec jestem dobrej mysli,ze i nam sie udatomania2806 lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪