przeszkoda w zajsciu-słabe nasienie, babeczki łączmy sie i wspierajmy!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehe my pojechalismy na galaretke z bita smietana i owocami boniu jak zsie nazarlam.. masakra
Dziewczyny rozmawiałam z Michałem .. powiedziałąm mu ze mam metlik i on sam przyznał że musimy isc do genetyka zeby dowiedziec sie dokladnie co i jak .. dodatkowo napisalam do siostry ktora jest lekarzem..jelsi potwierdza ze dodatkowy gen u Michala bedzie znaczaco wplwal na mozliwosc zespolu Downa , Zespolu Kilterferta i innych .. to Michał powiedział ze woli dawce.. niz obarczac genetycznie swoje dziecko ..
-
Ania_84 wrote:hehe my pojechalismy na galaretke z bita smietana i owocami boniu jak zsie nazarlam.. masakra
Dziewczyny rozmawiałam z Michałem .. powiedziałąm mu ze mam metlik i on sam przyznał że musimy isc do genetyka zeby dowiedziec sie dokladnie co i jak .. dodatkowo napisalam do siostry ktora jest lekarzem..jelsi potwierdza ze dodatkowy gen u Michala bedzie znaczaco wplwal na mozliwosc zespolu Downa , Zespolu Kilterferta i innych .. to Michał powiedział ze woli dawce.. niz obarczac genetycznie swoje dziecko ..
Ania mega trudny dylemat, na prawde podziwiam Was za wszystko co robicie, sama nie wiem jak bym postapila, ale zauwazylam ze Twoj maz jest elastyczny, dostosuje sie do kazdej sytuacji i posiadanie dziecka jest bardzo wazne dla niego, dawca to dobry pomysl, chociaz nie bedziecie zyli w stresie ze dziecko moze byc chore, oczywiscie nadal uwazam ze jest to bardzo trudna i powazna decyzja ale na pewno wybierzecie odpowiednia, wszystko sie w koncu ulozy, musi!
milego dnia dziewczynki, ja ide sprzatac potem zakupy i reszta dnia z mezulkiemAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry ...ja dalej w oczekiwaniu na @ II termin dzis..
ale dostałam wczoraj dobre info
fakt p ang
ale z ZK 47XXY
ur sie 101 dzieciaczkow wszystkie zdrowe a powodzenie mTESE 44% i adnotacja ze wystapienie chorób genetycznych jest takie jak i w innych przypadkach populacji
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.longpaaulla84, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Dzien dobry ...ja dalej w oczekiwaniu na @ II termin dzis..
fakt p ang
ale z ZK 47XXY
ur sie 101 dzieciaczkow wszystkie zdrowe a powodzenie mTESE 44% i adnotacja ze wystapienie chorób genetycznych jest takie jak i w innych przypadkach populacji
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.longAnia_84, zoe31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Dzien dobry ...ja dalej w oczekiwaniu na @ II termin dzis..
fakt p ang
ale z ZK 47XXY
http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/25/3/588.longAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
generalnie moze jeśli znajdziemy plemniki w Polsce tylko u jednego faceta na 6 znaleźli wiec zobaczymy poki co czekam dzis II termin.. zostal jeszcze jeden w poniedzialek.. a jak nie to ide do gina niech zobaczy czy jeakas torbiel sie nie przypaletala..bo strasznie mnie tam wszytsko ciagnie ;/
-
nick nieaktualny
-
Tylko Kariotyp potwierdza w 100 %
badani hormonalne moga tylko nakierowac.. tak samo wyglad jader zazwyczaj sa male.. a ilosc plemnikow w nasieniu jest znikoma.. badz wogole ich nie ma
generlanie kariotyp jest bardzo wazny ..np u jednej z dziewczyn na naszym bocianie u meza wyszedl
normalny kariopty 46xy (meski) ale wyszla dodatkowa inwersja pericentryczna w chromosomie 1 (p13q21)
i co sie okazuje po porstu DNA sie rozpada.. i przez to prowadzi do poronien i ciaz biochemicznychWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 12:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny