REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lametta to letrozol - niektórzy stymulują cykl letrozolem, zamiast klomifenu. Też miałam już brac, ale wyszły inne sprawy do załatwienia po drodze, więc jeszcze nie miałam stymulacji.
Lekarze różnie przepisują - ja, gdybym miała wziąć, miałam w drugim lub trzecim dniu cyklu wziąć raz kilka tabletek na noc i to wszystko.
Letrozol podobnoż na chwilę blokuje wydzielanie niektórych hormonów (estrogenów?), oddziaływując bodajże na przysadkę. Po tym jednym uderzeniu organizm ma zadziałać "na przekór" i wyprodukować ich więcej, niż zazwyczaj to robi.
Letrozol, w przeciwieństwie do Clo i jemu podobnych, nie powinien upośledzać rozrostu endometrium i produkcji śluzu. No i być może ma trochę mniej skutków ubocznych. Ale nie wiem, nie stymulowałam się niczym, nie powiem, jak to jest z tymi "działaniami niepożądanymi"ewelinka2210, emaj, Vesper, miluszka lubią tę wiadomość
-
Maczek wrote:Lametta to letrozol - niektórzy stymulują cykl letrozolem, zamiast klomifenu. Też miałam już brac, ale wyszły inne sprawy do załatwienia po drodze, więc jeszcze nie miałam stymulacji.
Lekarze różnie przepisują - ja, gdybym miała wziąć, miałam w drugim lub trzecim dniu cyklu wziąć raz kilka tabletek na noc i to wszystko.
Letrozol podobnoż na chwilę blokuje wydzielanie niektórych hormonów (estrogenów?), oddziaływując bodajże na przysadkę. Po tym jednym uderzeniu organizm ma zadziałać "na przekór" i wyprodukować ich więcej, niż zazwyczaj to robi.
Letrozol, w przeciwieństwie do Clo i jemu podobnych, nie powinien upośledzać rozrostu endometrium i produkcji śluzu. No i być może ma trochę mniej skutków ubocznych. Ale nie wiem, nie stymulowałam się niczym, nie powiem, jak to jest z tymi "działaniami niepożądanymi"
No ja właśnie zaczęłam stymulację letrozolem, bo przy clo nie mialam śluzu, pęcherzyki rosły po dwa, ale endometrium słabiutkie, dlatego lekarka zadecydowała, że trzeba zmienić.Maczek lubi tę wiadomość
-
Towarzyszki chciałabym do Was dołączyć prawdopodobnie gdzieś na koniec października, ale szczegółów nie znam, to wszystko zależy od moich cykli ciężko je przewidzieć...
Zaczynamy właśnie starania po naszej stracie w lipcu... Także oby szybko się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:17
pepsunieczka lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
kate55 wrote:Towarzyszki chciałabym do Was dołączyć prawdopodobnie gdzieś na koniec października, ale szczegółów nie znam, to wszystko zależy od moich cykli ciężko je przewidzieć...
Zaczynamy właśnie starania po naszej stracie w lipcu... Także oby szybko się udało.kate55, Vesper, pepsunieczka, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość
-
słońce82 wrote:Fajnie tu u Was To mój 26 cykl starań, jeżeli można to mnie zapiszcie na 02 października, cykle mam różne między 25 a 31 dni, obecnie czekam na owulację.
To testujemy razem ja ovu spodziewam się koło piątku
Morwa lubi tę wiadomość
-
Dzięki Morwa! Tobie oraz innym Towarzyszkom też życzę szybkiego zajścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:48
Morwa, Vesper, pepsunieczka lubią tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Ejrene wrote:To testujemy razem ja ovu spodziewam się koło piątku
Który to twój cykl starań?
-
Nikt nie chce 14.10?????
Imieniny Gaudencjusza, Kaliksta, Parascewy i Witalii????? 1009. rocznica urodzin Godfryda II Martela, hrabiego Andegawenii i 923.rocznica śmierci Nizama al-Mulka, uczonego i wezyra w państwie Seldżuków?
Och nie!
Poproszę zatem dla siebie!!!
Bo w sumie precyzyjny termin testowania, to u mnie i tak rzecz nieosiągalnaMorwa, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość
-
Bratek wrote:Nikt nie chce 14.10?????
Imieniny Gaudencjusza, Kaliksta, Parascewy i Witalii????? 1009. rocznica urodzin Godfryda II Martela, hrabiego Andegawenii i 923.rocznica śmierci Nizama al-Mulka, uczonego i wezyra w państwie Seldżuków?
Och nie!
Poproszę zatem dla siebie!!!
Bo w sumie precyzyjny termin testowania, to u mnie i tak rzecz nieosiągalnaBratek, kattalinna, Vesper, pepsunieczka, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość
-
Hmmm....
2.232. rocznica rozgromienia armii rzymskiej przez kartagińskie wojska Hannibala w bitwie nad Jeziorem Trazymeńskim... 177.rocznica urodzin Jana Matejki... I imieniny Symplicjusza...
No dobra! Przekonałaś mnie
P.S. Ale obiecaj, że jak mi się uda, to oprócz Lenin-cata, dostanę w bonusie Super-Lenin-Mana .... )))Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 23:15
Vesper, pepsunieczka, wróżbitka lubią tę wiadomość
-
Bratek wrote:Hmmm....
2.232. rocznica rozgromienia armii rzymskiej przez kartagińskie wojska Hannibala w bitwie nad Jeziorem Trazymeńskim... 177.rocznica urodzin Jana Matejki... I imieniny Symplicjusza...
P.S. Ale obiecaj, że jak mi się uda, to oprócz Lenin-cata, dostanę w bonusie Super-Lenin-Mana .... )))Vesper, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość
-
Bratek wrote:Hmmm....
P.S. Ale obiecaj, że jak mi się uda, to oprócz Lenin-cata, dostanę w bonusie Super-Lenin-Mana .... )))Bratek, Morwa lubią tę wiadomość