Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)
Odpowiedz

REWOLUCJA PAŹDZIERNIKOWA - lista testujących w najdłuższym miesiącu w roku :)

Oceń ten wątek:
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emaj wrote:
    JoHanna to będziemy balować razem:) Wypije Wasze zdrowie :D
    A ja Wasze :) a jakże!!

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam lamettę, w tym cyklu jak bedzie odpowiedniej wielkości pęcherzyk to podamy zastrzyk na pęknięcie :) może dzięki temu w końcu zaskoczy :)

• emaj Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 18:34

• miluszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa tej Lametty :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lametta to letrozol - niektórzy stymulują cykl letrozolem, zamiast klomifenu. Też miałam już brac, ale wyszły inne sprawy do załatwienia po drodze, więc jeszcze nie miałam stymulacji.

Lekarze różnie przepisują - ja, gdybym miała wziąć, miałam w drugim lub trzecim dniu cyklu wziąć raz kilka tabletek na noc i to wszystko.

Letrozol podobnoż na chwilę blokuje wydzielanie niektórych hormonów (estrogenów?), oddziaływując bodajże na przysadkę. Po tym jednym uderzeniu organizm ma zadziałać "na przekór" i wyprodukować ich więcej, niż zazwyczaj to robi.

Letrozol, w przeciwieństwie do Clo i jemu podobnych, nie powinien upośledzać rozrostu endometrium i produkcji śluzu. No i być może ma trochę mniej skutków ubocznych. Ale nie wiem, nie stymulowałam się niczym, nie powiem, jak to jest z tymi "działaniami niepożądanymi" ;)

ewelinka2210, emaj, Vesper, miluszka lubią tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maczek wrote:
    Lametta to letrozol - niektórzy stymulują cykl letrozolem, zamiast klomifenu. Też miałam już brac, ale wyszły inne sprawy do załatwienia po drodze, więc jeszcze nie miałam stymulacji.

Lekarze różnie przepisują - ja, gdybym miała wziąć, miałam w drugim lub trzecim dniu cyklu wziąć raz kilka tabletek na noc i to wszystko.

Letrozol podobnoż na chwilę blokuje wydzielanie niektórych hormonów (estrogenów?), oddziaływując bodajże na przysadkę. Po tym jednym uderzeniu organizm ma zadziałać "na przekór" i wyprodukować ich więcej, niż zazwyczaj to robi.

Letrozol, w przeciwieństwie do Clo i jemu podobnych, nie powinien upośledzać rozrostu endometrium i produkcji śluzu. No i być może ma trochę mniej skutków ubocznych. Ale nie wiem, nie stymulowałam się niczym, nie powiem, jak to jest z tymi "działaniami niepożądanymi" ;)
    Super wszystko wyjaśniłaś :)
    No ja właśnie zaczęłam stymulację letrozolem, bo przy clo nie mialam śluzu, pęcherzyki rosły po dwa, ale endometrium słabiutkie, dlatego lekarka zadecydowała, że trzeba zmienić.

Maczek lubi tę wiadomość

• emaj Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kate55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Towarzyszki chciałabym do Was dołączyć :) prawdopodobnie gdzieś na koniec października, ale szczegółów nie znam, to wszystko zależy od moich cykli :D ciężko je przewidzieć...

Zaczynamy właśnie starania po naszej stracie w lipcu... Także oby szybko się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 16:17

pepsunieczka lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Towarzyszki chciałabym do Was dołączyć :) prawdopodobnie gdzieś na koniec października, ale szczegółów nie znam, to wszystko zależy od moich cykli :D ciężko je przewidzieć...

Zaczynamy właśnie starania po naszej stracie w lipcu... Także oby szybko się udało.
    Będę cierpliwie czekać aby wpisać Cię na listę :) wiem coś o stracie i wierzę w to że ciąg złych wydarzeń kiedyś musi się skończyć i wierzę w to ,że to będzie właśnie w miesiącu Październik :) tego życzę Ci z całego serca :) także do boju Towarzyszko :D

kate55, Vesper, pepsunieczka, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słońce82 wrote:
    Fajnie tu u Was :) To mój 26 cykl starań, jeżeli można to mnie zapiszcie na 02 października, cykle mam różne między 25 a 31 dni, obecnie czekam na owulację.

To testujemy razem :) ja ovu spodziewam się koło piątku ;)

Morwa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa! Tobie oraz innym Towarzyszkom też życzę szybkiego zajścia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:48

Morwa, Vesper, pepsunieczka lubią tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • słońce82 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    To testujemy razem :) ja ovu spodziewam się koło piątku ;)
    Ja dzisiaj zrobiłam już 5 test owulacyjny i znowu negatywny, chociaż wydaje mi się, że śluz jest bardziej wodnity, może jutro test będzie pozytywny, wówczas byśmy mogły razem testować :)
    Który to twój cykl starań?

3jgxrjjgmue5631q.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie chce 14.10?????
    Imieniny Gaudencjusza, Kaliksta, Parascewy i Witalii????? 1009. rocznica urodzin Godfryda II Martela, hrabiego Andegawenii i 923.rocznica śmierci Nizama al-Mulka, uczonego i wezyra w państwie Seldżuków?
    Och nie! B-)
    Poproszę zatem dla siebie!!! :-D
    Bo w sumie precyzyjny termin testowania, to u mnie i tak rzecz nieosiągalna ;)

Morwa, Vesper, myshka84 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Nikt nie chce 14.10?????
    Imieniny Gaudencjusza, Kaliksta, Parascewy i Witalii????? 1009. rocznica urodzin Godfryda II Martela, hrabiego Andegawenii i 923.rocznica śmierci Nizama al-Mulka, uczonego i wezyra w państwie Seldżuków?
    Och nie! B-)
    Poproszę zatem dla siebie!!! :-D
    Bo w sumie precyzyjny termin testowania, to u mnie i tak rzecz nieosiągalna ;)
    A tam testowanie, sprawdzaj odrazu termin porodu i zobacz kogo masz szansę spłodzić, mi się nie udało z Hitlerem ani Napoleonem teraz stawiam na Polskę i będę się starała o Zygmunta III Waze ;) haha a tak na serio, serio to już Cię zapisałam :D

Bratek, kattalinna, Vesper, pepsunieczka, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm....
    2.232. rocznica rozgromienia armii rzymskiej przez kartagińskie wojska Hannibala w bitwie nad Jeziorem Trazymeńskim... 177.rocznica urodzin Jana Matejki... I imieniny Symplicjusza...
    No dobra! Przekonałaś mnie B-) ;)

P.S. Ale obiecaj, że jak mi się uda, to oprócz Lenin-cata, dostanę w bonusie Super-Lenin-Mana .... ;))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 23:15

Vesper, pepsunieczka, wróżbitka lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Hmmm....
    2.232. rocznica rozgromienia armii rzymskiej przez kartagińskie wojska Hannibala w bitwie nad Jeziorem Trazymeńskim... 177.rocznica urodzin Jana Matejki... I imieniny Symplicjusza...

P.S. Ale obiecaj, że jak mi się uda, to oprócz Lenin-cata, dostanę w bonusie Super-Lenin-Mana .... ;))))
    A masz jakąś ikonkę bo nie kojarzę;p

Vesper, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę Cię, już zapomniałaś o Super-Hiper-Kurde-Balans-Sierpie-I-Młocie????? B-)

http://iv.pl/images/74396191658369031646.jpg

kattalinna, Morwa, Vesper, pepsunieczka, Impresja, wróżbitka lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Hmmm....

Symplicjusz... chyba się zakochałam :D

Bratek, Morwa lubią tę wiadomość

preg.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ,kochana u nas rządzi teraz Lenin Cat ;) nie wiem czy widziałaś pierwszą stronę :D on ma większą moc niż Stalin:D

Vesper, wróżbitka, stacey lubią tę wiadomość

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ