Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa najgorsze, ze u mnie w sumie do soboty jak sie nie pojawi @ to nie bedzie nic nadzwyczajnego, moj najdluzszy cykl to 31 wiec mam jeszcze duzo czasu na urojenia, zludna nadzieje, wyszukiwanie na forach tego co chce zeby sie stalo itd. Glowa mi peka od tego, zosal mi jeden test. Wiecej juz nie kupieDakota
-
Ps. Czuje sie jak te mlodziukie dziewczyny, ktore pisza np: mam 18 lat, czy plemniki moga dostac sie przez majtki? Bo mam bole od dwoch dni, czy moge byc w ciazy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 08:41
Karoluś81, bertha, Alicja81 lubią tę wiadomość
Dakota -
Witam Was....
Wstałam i nawet nie mam kaca A chyba by się jednak przydał, żeby nie myśleć...
Dzisiaj Walentynki...
Kochane ja za Was bardzo mocno trzymam kciuki
Dakota ja w poprzednich dwóch miesiącach też miałam takie etapy myślenia
W tym m-cu już na nic nie liczę i chyba zapiszę się na wątek kwietniowy....Widziałyście już taki? -
Dakota znam ten ból. Na szczęście powoli staję się bardziej racjonalna ale czasem sama siebie zaskakuje jeszcze naiwnością. Żal po prostu
Aczkolwiek czasem zdarzają się nietypowe przypadki i to działa na wyobraźnię.
Anulka głowa do góry. Może ten cykl jest bez szans, choć nigdy nic nie wiadomo. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek psychiczny a później walcz. A kiedy teraz usg? Umowilas się na kolejne? -
Karoluś81 wrote:Dakota znam ten ból. Na szczęście powoli staję się bardziej racjonalna ale czasem sama siebie zaskakuje jeszcze naiwnością. Żal po prostu
Aczkolwiek czasem zdarzają się nietypowe przypadki i to działa na wyobraźnię.
Anulka głowa do góry. Może ten cykl jest bez szans, choć nigdy nic nie wiadomo. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek psychiczny a później walcz. A kiedy teraz usg? Umowilas się na kolejne?
Byłam zapisana na kolejne usg i wizytę na jutro, ale gin kazał odwołać, bo to nie ma sensu... -
Karoluś81 wrote:Kurczę, dziwne że kazał odwołać. A może za dwa dni coś się zmieni? Skoro było w planie to chyba lepiej zrobić? Anulka masz możliwość zrobić monitoring w następnym cyklu?
Odwołałam już wczoraj...
Udało mi się dodzwonić na Karową do przychodni i wygląda to tak: 1 marca trzeba stanąć w kolejce najlepiej już przed 6 rano żeby zapisać się na marzec do kliniki leczenia niepłodności. Więc tak zamierzam zrobić. To jest na NFZ.
Mam nadzieję, że dr powie coś więcej i podniesie na duchu -
Dakota wrote:Karolus pocieszylas mnie bo myslalam, ze tylko ja sprawdzam termin porodu:) mnie wyznaczyl na 25 pazdziernika, tzn mam w swoim przypadku na mysli termin porodu, ktorego nie bedzie 29 dc (moze 28dc) i negatyw oczywiscie. Jestem na etapie " test negatywny a jednak ciaza". Po prostu dramat! Co miesiac robie to samo dokladnie, taki schemat, nastepny krok bedzie " czy mozna miec okres i byc w ciazy?". Powiem Wam dziewczyny, ze to juz jest u mnie choroba psychiczna chyba
Karoluś81, Dakota, Alicja81 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
cześć dziewczyny,
no tak choroby psychiczne przy schyłku cyklu to normalka, nie jesteście same.
Zakupiłam sobie dzisiaj w rossmannie testy owulacyjne i teraz tak myślę, przed wczoraj zrobilam pierwszy Amila- krecha fajna wyraźna wyszła, ale negatyw. Teraz zrobię chyba dopiero od 11 dc, już sama glupia jestem kiedy?
Dziewczyny ja za was bardzo mocno trzymam kciuki, mam nadzieję, że worek ciążowy 81' w końcu się rozwiąże (jeszcze troche czasu mamy aby zostać mamusiami w 2017)Dakota, Anulka0407, Eni_gma lubią tę wiadomość
Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Moj przypadek jest jednak bardzo ciezki:) normalnie czuje, ze dzis za moment najpozniej rano bedzie @ a wmawiam sobie, ze to objaw ciazy najgorsze, ze ten miesiac za miesiacem ucieka... Alicja ja akurat nigdy nie robilam testow owulacyjnych wiec nie wiem jak Ci poradzic z tym, ja zawsze czuje kiedy to jest tzn w sensie, ze id dzis np przez 3 dni to nastapi. Ale w sumie tak mysle czy tego nie zaczac praktykowac bo te monitoringi, ktore robie dla pewnosci to troche kosztuja, test na pewno taniej wyjdzie teraz trzymam kciuki za Ciebie! Aby poszlo pieknie wszystko, bez stresu:)Dakota
-
No wlaśnie, dzień za dniem, tydzień za tygodniem- czas upływa, a tu nic...
Mój doktor niby prywatnie a przyjmuje mnie na NFZ, tylko dojazd ale 10 km to nie jest dużo.
Z drugiej strony testy też nie dają 100% pewnosci, w ostatnim cyklu zrobilam kilka i wszystkie wyszły negatywnie, a owulacja wg. doktora była.Alicja81
mama 11- letniej Juleńki
Ponowne starania od 2014r
08.2020- beta 2,3 -
Ech dziewczyny, z tego wszystkiego to ja już do reszty zgłupiałam, zaczęłam przeliczać dni cyklu jak dni po owulacji. Przecież dzień cyklu jest stały hehe i tak dziś mam 30dc, a 14 bądź 15 dpo - bo tego nie jestem pewna:). Dziś zrobiłam ostatni test. Teraz już czekam, ale dziś przyjdzie @ na bank, niestety.
Karoluś a jak u Ciebie samopoczucie? I w ogóle dziewczyny napiszcie, jakie u Was szanse i które dc macie? Bo ja już się gubię
Alicja ja mam to szczęście, że chyba dość precyzyjnie jestem w stanie okreslić u siebie owulację, jak do tej pory zawsze moje odczucia pokrywają się z monitoringiem. A co ciekawe śluz u mnie występuje zazwyczaj w dniu owulacji lub dzień przed. W kolejnym cyklu pójdę jeszcze na monitoring bo i tak muszę te wymazy zrobić przed HSG to niech już stracę. Ale później odpuszczę sobie na jakieś 2, 3, cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 07:38
Dakota -
Dakota jak sytuacja?
Alicja ja się nie sugeruje testami. W sumie bardziej stresowaly niż pomagały. U mnie ciężko było wychwycić pik lh, zresztą ja dużo piję więc zawsze mam rozcieńczony mocz. Monitoring zawsze owu potwierdzał. Hmm, teraz mogła by to potwierdzić ciążaDakota lubi tę wiadomość
-
Karoluś a ja właśnie ostatnio bardzo mało piję i to do tego stopnia, że rano mi się w ogóle nie chce sikać, wręcz sie zmuszam i mało co wysikuję
OOO widzę, że awansowałam na ekspertkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:01
Karoluś81 lubi tę wiadomość
Dakota -
Witajcie
Ja mam dzisiaj 15dc, no ale co ja mam obserwować jak pęcherzyki nie rosną
Śluzu płodnego brak, testy owu negatywne i tak już zostanie w tym cyklu.
Mam tylko nadzieję, że szybko się skończy...