Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście Staraczki?

Oceń ten wątek:
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki karoluś. Też myślałam o tym zelu. Ja mam nadzerkę ale lekarz radził nie ruszać i nie wypalac. Mam zamiar umówić się do ginekolog napro tak w połowie cyklu i zrobić te wymazy. Zobaczymy co powie na moja nadżerkę a i w tym miesiacu skrupulatnie mam zamiar obsereowac sluz prz każdej wizycie w toalecie. Zamówiłam zeszyt obserwacji z npr ponieważ Pani doktor nie podobał się wykres z ovu- uważała że linia pokrywajaca powinna być w innym miejscu.
    Sorki za błędy ale pisze z telefonu

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, wykres ładny i pewnie skończy się jak zwykle. Już wolałabym mieć pokręcony wykres, ale zakończony ciążą. Niestety, nikt nie obiecywał, że będzie łatwo ;)

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 30dc. i narazie spokój @ nie przyszła. Piersi jak balony nadmuchane, bolą nawet jak po schodach ide, ale to chyba PMS.
    Postaram się teraz bardziej wyluzować i skupić na pracy, może prędzej "zaskoczę" :) w maju mam dostać umowe na stałe.

• krrropka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a ile zazwyczaj trwją Twoje cykle?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krrropka u mnie z cyklami to różnie, jak wiatr zawieje ostatnio to 27 dni, wczesniej 40, w listopadzie 34,wcześniej 31,33,36,30,34,27,35,31,27,29,28,30,33,32
    Przeważnie jeden cykl jest dłuższy, następny krótszy ale to też nie jest regułą.....były czas ze cykle były jak w zegarku co 27,28 dni a później znów sie wydłużyły.....Nie wiem od czego to zależy....

• krrropka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, stresant! No to faktycznie masz kołowrotek. A wiesz kiedy masz owulację, testy robisz albo mierzysz temperaturę? U Ciebie może być ciężko trafić w odpowiednie dni.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krrropka nic nie mierze, testów też nie robie, kocham sie poprostu :) Chyba muszę sobie w końcu uświadomić, że nie mam 20 lat i płodność też sie zmniejsza....

W zeszłorocznych cyklach tak przez 5 dni w miesiącu można było rozpoznać super śluz był go dużo i super sie rozciągał....ale po poronieniu we wrześniu jakoś wszystko sie popsuło.
    Ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciąze (zawsze w pierwszym cyklu), ale raczej był problem ja donosić (5 ciąż 2 dzieci).

Teraz sie zaczynam martwic bo to 3 cykl starań i nadal nic....Wiem, ze wiele z nas stara sie latami a ja stresuje po 3 cyklu....ale dla mnie to odstępstwo od mojej normy....

• krrropka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant, wiem że to, co napiszę Cię malo poccieszy, ale 3 cykle to nie jest jeszcze problem z płodnością. Tym bardziej że mogliście nie trafiać w owulkę przy tak nierównych cyklach (no chyba że kochacie się tak regularnie, że to wykluczasz ;) ). A może teraz się udało, tylko za wcześnie test zrobiłaś. Trzymam kciuki żeby tak było.
    A masz zdiagnozowanie przyczyny poronień?

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny probowałam wg instrukcji Annie wstawic foto malucha i nie ogarniam tego, pierdoła ze mnie :( może jest jakiś inny jeszcze sposob na wstawienie tego?

pozdrawiam

Dakota lubi tę wiadomość

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greta w awatarku jest Twój słodzak? Śliczne dzieciątko :-)
    Stresant 3 cykle to nie tragedia. Bardziej martwią mnie poronienia. Ważne żebyś znała przyczynę, wtedy łatwiej zapobiegać. Trzymam za Ciebie kciuki :-)

Greetta lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie....chciałabym Wam zdjecie wstawic ale nie potrafie :(

@ ciagle nie przyszła, cycki na pęknieciu syfów pełno na gębie wylazło, no typowe objawy przed....

Miałam w domu ostatni test 25, przyszłam z pracy taka podkurzona, bo ciągle z tą moją umową problemy, i z tej złości zrobiłam....teraz popołudniu.

Blada bladziocha ale JEST.....nawet mąż ją zauważył, czyli nie mam omamów wzrokowych:)

Proszę o burze mózgów, bo już schizuje i poronienie widze na horyzoncie. Odrazu wszystko mnie boli, a prze godzina jeszcze na WF biegałam i świetnie sie czułam.

3 dni temu w sobote testowałam rano 10 i ani bladzochy nie było. Dziś popołudniu 25 i bladzioch jest. Dziwne nie powinno być nic.....nie mówie gdybym dzis 10 zatestowała ale 25....taka niska czułość a wykryło coś......

Co do moich poronien....to lekarz nigdy nie skierował mnie na żadne badania, mówił ze to były wady genetyczne zarodków a wnioskował tak, dlatego ze po każdym poronieniu kolejna ciąza konczyła sie porodem.....nigdy nie było 2 poronien za soba ....dlatego twierdzi ze to przypadek.

No chyba polece do apteki po kolejny test i zrobie jutro rano....albo najlepiej w czwartek rano.....

Jak dobrze, że Was mam i można sie podzielić uczuciami....

krrropka, Greetta, bertha, Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

• krrropka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant :) :) :)

A co Ci jeszcze rano pisałam? :D Super, jak po południu jest bladzioch na 25, to nie powinnaś się martwić. I jest to jak najbardziej możliwe, hormon hcg, którego poziom sprawdza test, zaczyna się wydzielać 2 dni po implantacji i jego przyrost podwaja się co 48 godzin. Więc możliwe, że w sobotę już się zaczął wydzielać, ale jeszcze było go za mało dla testu, natomiast po 3 dniach już jest ok, nawet dla 25. Anyway cieszę się bardzo i trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant- super. Będziesz szła na bete???

Kroopka- Ty jesteś kolejna.

U mnie zaczyna mnie drażnić @, delikatnie krwawię, chcociaz dzisiaj to nie wiem czy mozna nazwać to krwawieniem, ale temp. niska i brzuch boli. Zamówiłam dzisiaj żel concive- będziemy próbowć w tym miesiącu :-)

bertha, Annie1981 lubią tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyp ciąż mamy na wątku, może uda się załapać ;)

Alicja81, Eni_gma, Annie1981 lubią tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • stresant Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja na bete nie pójde, nie mieszkam w Polsce i u nas sie nie da tak przyjsc zaplacic i zrobia Ci co chcesz.....bede czekać....powtórze jeszcze test i jak do 2 tygodni @ sie nie pojawi to pojde do gina. Co chwile jeszcze zerkam na test i nie potrafie uwierzyć ze tam sa II krechy. Pół soboty przebeczałam całkiem niepotrzebnie.

Alicja może to hormony szaleja?
    Krrropka Ty napewno będziesz następna :)

MamaLili lubi tę wiadomość

• MamaLili Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant mocno zaciśnięte kciuki trzymam :) oby na kolejnym teście była już tłuściutka krecha :)

• Greetta Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolus moje dzieciatko :) dziękuje :)

Stresant moje kciuki również zaciśnięte za tłuściutką krechę :D

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretta piękna fotka i sliczny Staś :-)
    Może jeszcze raz spróbuj wstawić fotkę ze strony zapodaj net.- zawsze większe lepiej widać.

Greta lubi tę wiadomość

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • krrropka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta ale śliczny dzidziuś :)

Greta lubi tę wiadomość

thumb.png
    My Ovulation Chart
  • Dakota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant na pewno wszystko bedzi3 dobrze, trzymam kciuki :) .

Dakota
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ