Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Noe hej,
właśnie też miałam zapytać się czy w związku z temperaturami zabrakło u Was prądu? Budzimy się Dziewczynki:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyJa przed upałami chowam się w domu, bo jak wyjdę na słońce to słabo mi się robi.
Bratku nie pamiętam, która dziewczyna na forum polecała, ale ja się zastosowałam i kto wie może to również u mnie pomogło, że oprócz kw. foliowego łykałam wit. D, teraz jest dużo słoneczka, ale jesienią może warto o tym pamiętać. Ziółek nie piłam, ale przed owulacją pilnowałam się aby pić bardzo dużo wody, bo wtedy miałam więcej śluzu płodnego
Ja również podczas starań modliłam się do św. Rity i teraz również to robię -
Cześć,
ja ziółek nie pijałam i nie pracowałam nad odpowiednim śluzem bo i tak nie miałam owulacji. Swoja pierwsza miałam tydzień temu i jestem z tego dumna:) (zawsze daje jakąś nadzieje). Mam przeczucie, że Nam się nie udało tym razem (pierwsza inseminacja). Modlę się podobnie jak Wy codziennie o ten Cud. Staram się wierzyć, że jeśli teraz się nie uda to widocznie Bóg tak chcę i to będzie jeszcze dla Nas odpowiedni moment.
Jeżeli chodzi o upały to u mnie też jest tragedia. W pracy miejsca nie mogę sobie znaleźć nie dość że gorąco to jeszcze komputery tak się nagrzewają, że jajko można znieść.
Miłego dnia dziewczynki życzę. Ja dzisiaj po 22 jak wyjdę z pracy jadę z mężusiem oglądac perseidy:)Bratek lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Hello!
U nas tez upaly wykanczaja,ale staram sie jezdzic nad jezioro. Mamy 12km wiec rzut beretem i pomaga. Wlasnie siedzimy na kocu po kapieli i przez chwile bylo nam nawet zimno.
Ja tez pilam duzo wody, przyjmowalam wit.D, magnez i jakies multiwitaminy z zelazem, ktore u mnie bylo zawsze w normie ale nisko.
No i modlitwa i moja mantra o wedrujacym jajeczku by sie sie zagniezdzilo i rozwinelo daly efekt. Dzis 30 tc rozpoczelam! Czyli 29+0.
Pozdrawiam Was i zycze chlodzacego wiaterku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:00
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWalcząca z tymi przeczuciami to też różnie bywa, ja w cyklu w którym się udało zrobiłam test 12dp i był negatywny i cierpliwie czekałam na @ bo byłam pewna, że nic z tego, a tu proszę skończyłam 22 tydzień
Rudziutka super, jeszcze chwila i będziesz już pakowała torbę do szpitala.
Ciekawe jak u reszty Ciężarówek z forum, które się dawno nie odzywały, może już urodziły. Ktosik i Rumianek tez jakoś zamilkły.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej. jestem jestem i Was podczytuję, trochę zrobiłam sobie przerwę od udzielania się na forum bo właściwie nie mam nic do napisania.. ;/
Jest poza tym tak gorąco, że komputera używam praktycznie tylko w pracy (gdzie mam klimę ) i nie zawsze mam czas i natchnienie by pisać, ale dla oderwania się od cyferek i faktur zaglądam i czytam ładnie tu, tak zielono
życzę zdrówka i siły by wytrzymać te upały :* -
Hej:)
My z mężem zrobiliśmy sobie wczoraj romantyczny wieczór a właściwie noc:) Z racji tego, że spadały perseidy wzięliśmy kocyk, chipsy, piwko (bezalkoholowe) i pojechaliśmy nad zalew. leżeliśmy ponad godzinkę na kocyku i oglądaliśmy spadające gwiazdy:)Przy okazji pierwszy raz od ponad tygodnia poczułam trochę chłodu bo ziemia była taka chłodniutka:)
Jeszcze dwa dni pracy i weekend;)Ania_84, Bratek lubią tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
Hej kochane
ja mało zagladam bo mam mega duzo pracy ..na szczescie weekend troche luzniejszy
U nas w sumei nic sie nie dzieje takiego wczoraj bylismy na usg jaderek mezusia , wszytsko wyglada ok..troche torbielka sie powiekszyla w ciagu 1,5 roku z 3 na 3,5 mm..ale pan powiedzial zeby sie nie przejmowac.. bo dosc czesto pojawiaja sie takie
24 sierpnia mamy wizyte u dr Wolskiego wiec przy okazji skonsultujemy
ja 31 sierpnia ide na konsultacje chirurga naczyniowego i bede miala robionego dopplera bo zylaki zaczely mi dokuczac wiec dr w Novum kazal isc zeby jak cos pogadac odnosnie ciazy ..co ewentualnie moge brac.. itp itd
w nastepnym tyg ide do lekarza moze uda sie ustalic Histeroskopie
wczoraj odetchnelam..bo podpisalismy oboje polise .. wiec w razie w jakby mi sie cos stalo to maz nie zostanie z kredytem na glowie..albo w przyszlosci dziecko ..
plus jest taki ze mamy opieke w przypadku nowotworu .. wiec moge odetchnac moj maz tez odetchnal bo tak samo stwierdzil ze chce zabezpieczyc i mnie i w przyszlosci dziecko
a dodatkowo jestem z niego dumna ze nie robi zadnych cyrkow jesli chodzi o badania i ze pilnuje ich
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny !
Ktosik a chodzicie nadal z mężem do lekarza Napro?
Walcząca zazdroszczę takiej randki, ja dawno z mężem nie wychodziłam nigdzie wieczorem, chyba muszę go na coś namówić zanim pojawi się Dzidzia, powinniśmy lepiej ten czas teraz wykorzystywać
Aniu widzę, że u Was sierpień będzie intensywny jeśli chodzi o wizyty, życzę aby przynosiły same dobre informacje:)
A tak w ogóle Dziewczynki to dziś mamy święto i wierzę, że wszystkie będziecie odpoczywać i się relaksować Ja się zastanawiam, czy nie wybrać się nad jeziorko tylko przeraża mnie trochę wizja, że dziś może być mnóstwo osób z okazji wolnego i będzie koc przy kocu na dodatek ja mam takie szczęście, że co jestem na plaży to wokół mnie rozbijają się ludzie, którzy palą papierosy, jak można dmuchać na ciężarną? Masakra.... No cóż zobaczymy, może mąż coś wymyśli na dzisiejszy dzieńAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Rusziutka... jestzcze 10 tyg wow..na kiedy masz termin ??
Paula a ty już półmetek przekroczyłaś cudnie
jak wy znosicie te upaly
ja to po porstu stwierdzam ze to jakas maskara.. nogi mam jak kołki moje kocie szajby dostaje maz tak samo hahah
ja niestety nie odpoczne na dzis zaplanowalismy sprzatnie w domu bo tylko na weekendzie mamy czas zeby razem posprzatac.. ja sama nie ogarniam tej kuwety 2 pietra.. dlamnie to kosmos... w bloku przynjamneij wszytsko na jednym poziomie i szybko szlo a tu sprzatne na dole.. na gorze brudno sprzatne na gorze dol juz zasyfiony
co do wizyt to faktycznie ostatnio pobijamy rekordy wczesniej gastroskopia michala ja teraz musze zaczac sie szczepic na wzw .. bo chyba do histeriopskopii bez tego mnie nie dopuszcza
i zastanawiam sie czy nie zobic sobei badan w kierunku krzepliwosci ..bo te zylaki ..troche mi daja do myslenia cyz aby nie mam z ty problemu niby zarówno mama jak i tata maja .. ale pogadam o tym z lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:15
-
nick nieaktualnypaaulla84 wrote:Cześć Dziewczyny !
Ktosik a chodzicie nadal z mężem do lekarza Napro?
)
chodzimy, tzn teraz powinniśmy pójść na początku nowego cyklu, tj zapewne po niedzieli, ale nie umowilam się na wizytę bo po pierwsze trochę nam nie pasuje w tym tyg, a poza tym nie lubię badań w trakcie @, a dr głównie o to chodzi, więc odwlekłam to w czasie, i w ogóle ciężkie dni mam ostatnio, chyba muszę pójść do spowiedzi i trochę się oczyścić, będzie mi lżej -
nick nieaktualnyAniu co do badań na krzepliwość to lepiej zrób, jeśli masz dobrego lekarza pierwszego kontaktu, to on powinien dać Ci skierowanie na takie badania, abyś nie musiała chodzić prywatnie i tracić dodatkowych pieniążków.
Ktosik ja nigdy nie byłam badana w czasie @, ale również bym tego nie chciała
A to konieczne? -
nick nieaktualnynie wiem ale podejrzewam, że dr chce sprawdzić jak wszystko działa w trakcie @, rodzaj krwawienia zapewne sporo mówi o poprzednim cyklu, np. brązowe plamienia na koniec @ mogą świadczyć o niskim progesteronie w poprzednim cyklu, też tak miałam, ale już na to zaradziliśmy i teraz jest ok
Widzę, że możesz już mówić do swego Maleństwa -
nick nieaktualny