X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
Odpowiedz

Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jakie plany na ten weekend?

Rumianku są już wyniki ? Odezwij się do nas.

• Rumianek Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wyniki są ale nie jestem zbyt zadowolona są porónywalne do tych zrobionych za pierwszym razem są niewielkie różnice mianowicie:

objetosc ejakulatu było 3,2 teraz 2,7
    liczba było 17 mln teraz 17 mln czyli bez zmian
    ruch postepowy było 6 teraz 8
    szybki było 1 teraz 4 ale taka minimalna poprawa chyba nie mz znaczenia :(
    oscylujący było 7 teraz 23 ale ten to nie ma znaczenia prawda
    ilosc plemników prawidlowych spadła z 11 na 5 :(

VIABILITY (plemniki żywe)spadło z 52 na 41
    Wyraźnie skoczył tylko HOST cokolwiek on znaczy z 12 na 44

takie wyniki
    czyli nie wiem co... nic chyba :( bez zmian. Zobaczymy co powie androlog. Teraz dodatkowo włączyliśmy Macę, kwas foliowy i salfazin w zamian za drugą saszetkę proxeedu bo zalecane są dwie a nam lekarz kazał brać 1 ze względu tez na koszt. Tak zostanie chyba aż do wizyty i zobaczymy co nam powie, co dalej.

Wczoraj się bardzo martwiłam ale dzisiaj już staram się nie myśleć o tym i zbieramy się do wyjazdu :) także ściskam Was mocno życze powodzenia miłego weekendu i do napisania w poniedziałek.

Ania_84, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ;)
    my cogale w pracy ...
    małz zadowolony z pracy :) mato az sam nie mze uwierzyc ze mozna pracowac tylko do 16 o 15:50 szef mowi chlopaki zberamy sie :) i punkt 16 wyjezdaja z pracy :) wiecie pierwszy raz od 8 lat moj maz ma dluugi weekend :D
    jego szef jest na prawde ludzki..
    michal powiedial mu ze 25 sierpnia koncy mu sie ubezpieczenie i ze musi jakas decyje podjac bo niewie czy dalej bedzi echcial go sprawdac.. jels tak to musi zarejestrowac sie w UP jako bezrobotnya ten do neigo mowi tak jak chcesz to sie zarejestruj.. albo damy ci umowe.. fakt jakbys sie zarejestrowal to po pierwsze masz na reke kase a po drugie dostajesz kuroniowke wiec jeslchce sz wyciaganc od Panstwa kase to ciagnij ile wlezie :) cyli dal Miskowie do zrozumienia ze go zatrudni :)
    teraz mamy dylemat czy nech m da t umowe.. czy zeby zalozyc dzialanosc .. i wspolpracowac z nim..w sumei i tak michal musi zalozyc dzialanosc bo ja niedlugo koncze... i trzeba moje zlecenia pod cos podpisac :)
    obaczymy jakie warunki da Michalowie ten na umowe o prace.
    Z dziadkiem lepiej :)
    wiec powoli cos sie tam klaruje..ale teraz zacynam sie martwic ta sprawa spadkowa..no nic zobaczymy .. :)

a ja teraz pije kawunie z czekolada :)

Rumianku spokojnie porpawa jest mala ale jest :)
    ruch ten najwazniejszy wzrosł
    całkowity ruch ten ktory jest wanzy to postepowy i szybki raem :)
    wczesniej bylo 7% z 17 mln
    a tera jest 12% z 17 mln :) wiec spokojnei :)
    co do prawidlowych plemnikow to tez nie ma co sie zadreczac nawet jelsi to by bylo 5% to tak jest powyzej normy bo chyba norma jest 4% :) moze byscie sprobowali inseminacji ?? z racji tego ze mogliby dodatkowo wspomoc w momencie owulk te plemniczki :) krterium do insemki to 4% morfologii :)

udanego wyjazdu :)

zizia_a lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rumianku wyniki nie są złe, chciałabym aby mój mąż miał takie. Będzie brał suplementy to będzie dobrze, zobaczysz :)

Aniu cieszę się, że zaczęło Wam się układać i że z Twoim dziadkiem lepiej :)
    My z mężem podjęliśmy spontaniczną decyzję i jedziemy dziś nad jeziorko i wracamy w niedzielę, jak złapie neta to się odezwę. Miłego dnia !

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i zapomniałam powiedzieć, że mąż wczoraj dostał skierowanie do androloga, więc teraz będziemy mogli wyznaczyć wizytę w Łodzi :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulal udanego wypadu :)
    i tzryam kciuki za wizyte wŁodzi :)

paaulla84 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki, do mnie się jakies przeziębienie przyplątało :/, więć długi weekend w łóżku spędzę..
    Poza tym 19dc, wciąż brak jakichkolwiek objawów że owulka była, jest czy będzie. głowe dam że jak w zegarku punktualnie przyjdzie @ :/

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Vesna, dobry seksik na przeziębienie nie jest zły :) Zdrówka życzę :) I Dobranoc

Vesna lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki, co tu tak cichoooo ?? :D weekendujecie się? :D
    mi na szczęście przeziębienie przechodzi, czuje się znacznie lepiej.
    Dziś relax bo jutro praca...
    Wykres wyliczył mi ovu na 17dc, statystykę serduszkowania w tym czasie mamy b.dobrą, więc może coś z tego będzie? trzymajcie kciuki

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, za mnie tez trzymajcie!
    Cicho, bo weekend :) Jade z mezem na zakupy, bo mu sie zachcialo koszulek! Trzeba sie uzbroic w cierpliwosc!

Vesna lubi tę wiadomość

83c27385cd.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zesc dziewczyny :)

my mamy weekend an wysokich obrotach :)

mne juz moj organizm denerwuje
    8 dc a mnie cycki naparzaja ;/ po poludniu temp 37,3 nozesz kurde ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!!
    Wróciłam :) było FANTASTYCZNIE! szkoda tylko że w sobote pogoda nie dopisała i nie skorzystaliśmy z basenu za bardzo. Wypoczełam i zrelaksowałam się za wszystkie czasy mimo że to tylko trzy dni i zrezygnowałam prawie całkiem z alkoholu.

A jak Wasz weekend?

Jutro do pracy :( och żebyście wiedziały jak mi się nie chce.
    i nie moge sie doczekać testowania

Aniu to mi dałaś do myślenia z tą inseminacją jakoś nie brałam jej pod uwagę w tym momencie ale chyba masz rację czas poruszyć temat z lekarzami. Mąż jest za.

Vesna jak tam samopoczucie? Przeziębienie uciekło. Ja troche pobrykałam w basenie i mam nadzieje że się nie rozchoruje.

Paaulla fajnie, że masz skierowanie ustalajcie wizyte :). Ja w Lublinie nie znalazłam androloga na nfz. Myslimy teraz nad zmiana lekarza.

Rudziutka jak zakupki?

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:19

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Insemki warto sprobowac bo moze wystarczy podkarmic jeszcze i stiningowac troche armie :)i akurat sie uda a trzeb kuc zelazo poki gorace i poki sie poprawie :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z aż jedną koszulką! Podobały mu się z samochodami... jak małemu chłopcu, ale były troszku za drogie :) Oprócz tego kupiliśmy inne potrzebne rzeczy w domu, a potem pojechaliśmy na piwo do cioci. Tzn ja - kierowca, więc piłam herbatkę :)

Ogólnie miło.

Miłego poniedziałku dziewczęta!

83c27385cd.png
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane. Ja wlasnie jade do nieznanego mi gin mam nadzieje ze skierowania da mi bez problemu. Nie wiem bardzo co powiedziec :)) ze chodze prywatnie a od niego potrzebuje skierowanie zeby na nfz ? Glupio jakos.

Mialam dzis dziwnie z temperatura. Chyba moj termometr nie jest najlepszy. Obudzilam sie zmierzylam tempke i bylo 36,87 w zwiazku z tym ze to dla mnie temperatura kosmiczna mowie do meza niemozliwe to jest zmierze raz jeszcze no i druga wyszla 36,71 i trzecia jakies 5 min po przebudzeniu 36,74 i niech teraz mi ktos madry powie jaka mam wpisac :))
    Milego dnia kochane. Ja juz dojezdzam. Mam nadzieje z szybko pojdzie bo na dobra sprawe po 9 powinnam w pracy byc

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tempke wpisz :)
    natepne sa juz nie miarodajne a nizesz bo moglas nie dokladnie tak samo przylozyc termomertr z;0

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, tak przeziębienie przeszło :) od rana w pracy...
    zrobiłam sobie przerwę i Was podczytuje, na moim wykresie załączył się detektor ciąży i jakoś znowu zaczynam się nakręcać, głupia jaaaa
    :/
    ale byłoby cudnie jakby się udało :)
    Rumianku, Ania dobrze pisze, wpisz I tempke,
    Rudziutka to widzę , że zakupy się udały :D dobry i jeden T-shirt :D

• Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesna, mąż zadowolony to udane :)
    Z Twoją tempką to faktycznie dziwne. Ale zgadzam się z Anią. Może dane miejsce już oddało ciepło i drugie pomiary mogły być już niemiarodajne. Trzymam kciuki i wspierajmy się by nie zwariować z tym nakręcaniem

83c27385cd.png
  • Rumianek Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane to zmienie :) bedzie moja rekordowa tempka bo najwyzsza to 36,77 mi sie zdarzyla ze 2-3 razy. Pani dr typu milczek :) zbadala mnie zrobila usg i nic nie mowi :)) zajrzalam tylko w karte ze endometrium 9,1 . W koncu zapytalam czy wszystko dobrze. Ona ze dobrze i z wykresu wynika ze i hormony ok ale zeby zbadac. Mam prl tsh progesteron i estradiol. Jutro mam isc. Oczekalam sie i wynikow w internecie nie bedzie :( ale przynajmniej za darmo :):)

Jade do pracy

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dzwoniłam do Novum...
    Wizyta umówiona u Wolskiego 25.08.2014 goodzina 19:00

paaulla84 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ