Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo szybko super. Ciekawe czego sie dowiecie. Mnie maz ubiegl i zapisal sie z wynikami do swojego androloga na srode i stwierdzil ze zapyta o inseminacje... ja teraz myslei mysle i stwierdzam ze moje endometrium za cienkie jest jak na 24 dc. Dodatkowo dziwi mnie dzisiejsza tempka i nie moge sie doczekac jutrzejszych badan hormonow a raczej wynikow. Cos sie kurcze musi ruszyc!
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
zasiadłam z kawą i nadrobiłam zaległości.
Weekend udany tylko ta pogoda mogłaby być lepsza.
Aniu super, że wizyta tak szybko.
My dziś próbowaliśmy się dodzwonić do Łodzi, aby zapisać się do androloga, ale nikt nie odbierał, mam nadzieję że jutro się uda.
A tak w ogóle to dostałam @ i zaczynam nowy cykl. Jutro albo jeszcze dziś pójdę szukać orzechów brazylijskich dla męża, bo czytałam że najlepiej z nich przyswaja organizm selen -
Paaulla orzechy brazylijskie? Chyba też zakupię Powodzenia na nowy cykl!
Aniu, fajnie że szybki termin dostałaś, fajnie by było, żeby ze wszystkim takie terminy były.
Rumianku, a czemu stwierdzasz, że za słabe endometrium?
Ja w czwartek wybieram się do ginka na kontrolę po HSG. Dodatkowo mija pół roku, od usunięcia torbieli. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Wiecie, że pół roku temu to ledwo się orientowałam w tym sprawach? Szkoda, że na biologii w szkole tego nie uczyli. Teraz musiałam się sama doszkalać i nadal się uczę
-
Rudziutka a o 9 mm to taka troche bida na endometrium w 24 dc
Mi tempka cos szaleje. Moze przez wczorajszt wysilek bo oddalam wczoraj krew za zezwoleniem pani gin oczywiscie. ten cykl to stracony bo na usg nic zupelnie na ciaze nie wskazywalo w najmniejszym stopniu. O 5 obudzilam sie jak zwykle jedno oko otworzylam zmierzylam u 36.64 zamknelam oko spowrotem i obudzilam sie za godzinke. Nie drgnelam nawet a tu urosla do 36,9 jutro o 15 wyniki hormonow ciekawe co we mnie siedzi no i jutro androlog. Wieczorem wiec pewnie bedzie jaki nowy plan dzialania
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny !
Rudziutka widziałam wczoraj Twój wykres bardzo obiecujący.
Rumianku trzymam kciuki za wyniki i wizytę u androloga, aby wszystko poszło ok.
Ciekawe gdzie podziała się reszta dziewczyn, coś się nie odzywa Ania, Vesna a Milci założycielki forum to już bardzo dawno nie było.
Życzę miłego dnia -
No właśnie, ja zaglądałam, ale nikt nic nie pisał. Trzeba czasem coś napisać, bo faktycznie temat spada na dół
Ja jutro testuję, bo tak długo jeszcze nie miałam fazy po owulce, chociaż tempka niska jak na ciążę. Poza tym jutro wizytuję u gina, więc coś się dowiempaaulla84 lubi tę wiadomość
-
Rumianek wrote:Rudziutka a o 9 mm to taka troche bida na endometrium w 24 dc
Mi tempka cos szaleje. Moze przez wczorajszt wysilek bo oddalam wczoraj krew za zezwoleniem pani gin oczywiscie. ten cykl to stracony bo na usg nic zupelnie na ciaze nie wskazywalo w najmniejszym stopniu. O 5 obudzilam sie jak zwykle jedno oko otworzylam zmierzylam u 36.64 zamknelam oko spowrotem i obudzilam sie za godzinke. Nie drgnelam nawet a tu urosla do 36,9 jutro o 15 wyniki hormonow ciekawe co we mnie siedzi no i jutro androlog. Wieczorem wiec pewnie bedzie jaki nowy plan dzialania
A widzisz, nie zauważyłam, że 9 mm. Ale kto wie Kciukam -
nick nieaktualnyDziewczyny przygarniecie jeszcze jedna z 84?
Tak w wielkim skrocie to staramy sie prawie dwa lata juz, ja po badaniach, mezyk tez i wysylaja nas na in vitro
my jednak z roznych wzgledow chcemy jeszcze poprobowac naturalnie, choc nie wiem jakie realnie mamy szanse - wg lekarzy raczej marne. Przechodze na przemian rozpacz, zrezygnowanie i motywacje do walki.
We wrzesniu mamy jeszcze jedna konsultacje, od ktorej wiele zalezy i bardzo licze na to, ze uslysze to co chce uslyszec
Wiem, ze nie mamy zbyt wiele czasu zeby odkladac decyzje, ale chyba licze na jakis cud. Nowy cykl sie zaczal to powalczymy.
Pozdrawiam i zycze milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:30
Ania_84, Vesna, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
Anulkaa witamy pewnie ze przygarniemy w koncu 84 rocznik plus nasz wspolny cel
Vesna, Anulkaa, paaulla84 lubią tę wiadomość
-
Witaj Anulka
trzymam za Was kciuki
Ja dzisiaj zrobiłam test przed wizytą męża u androloga i negatyw siedzę więc w pracy ze skwaszoną miną.
Do tego znów plecy mnie bolą (mam dyskopatię) było juz ok a tu znowu nawrót.
Do dupy to wszystko
po 14 jedziemy też po wyniki moich hormonów ciekawam co tam zobacze no i co ten androlog przepowie. Jak znów bez żadnych konkretów to zmieniamy lekarza i chyba przeniesiemy sie do kliniki leczenia niepłodnościAnulkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nową Koleżankę ! Masz bardzo podobną sytuację do mojej, bo nas też wysyłają na in vitro, ale jeszcze walczymy aby poprawić nasienie u męża.
Rumianku nie łam się, damy radę, jak nie my to kto 84 zasypie ciążamiVesna, Anulkaa lubią tę wiadomość
-
Kochane mam wyniki pomozecie w interpretacji bo gin dopiero w pon. Estradiol 229,98 tu Wyglada na podwyzszony bo norma w f.lutealnej do 214,2 . Progesteron 18,52 prolaktyna 14,35 i tsh 1,209. Badania robione w 25 dniu cyklu. Cykl trwa ok 29 dni . Czekamy wlasnie w kolejce do androloga
-
nick nieaktualnyDziekuje za mile powitanie
paaulla my tez wlasnie walczymy o poprawe u meza, karmie go profertilem, ale od niedawna, wiec dopiero w pazdzierniku bedzie mozna zrobic pierwsze badania i zobaczymy czy choc troche ruszylo.
U mnie o tyle jest to skomplikowane ze maz leczy sie na cos innego, niestety stale musi przyjmowac leki ktore najprawdopodobniej psuja plemniczki
Ale mimo wszystko dzialamy
Rumianku powodzenia u androloga. Niestety nie znam sie za bardzo na interpretacji wynikow wiec nie pomoge z tym -
Dzieki dziewczyny my juz w domku. Do androloga weszlam razem z M.przy okazji zerknal na moje wyniki i powiedzial ze sa ok. A tym estradiolem powyzej normy sie nie przejmowac. Powiedzial ze wyniki sie poprawily nieznacznie ale jest widoczna poprawa. Zaproponowal nam dwa wyjscia. Sprobowac jeszcze 2 miesiace pokarmic meza suplementami i sprobowac zajsc w ciaze naturalnie przez 3 najblizsze cykle jesli sie nie uda to inseminacja. Parametry nasienia nas kwalifikuja. Dal nam namiar od razu na lekarza i klinike. Drugie wyjscie to dla niecierpliwych od razu podejsc do inseminacji. Wybor zostawil nam ale jest zwolennikiem jeszcze tych dwoch trzech miesiecy prob. No i chyba taka zapadnie decyzja.
paaulla84 lubi tę wiadomość