Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilcia trzymam mocno kciuki, aby było lepiej ze zdrówkiem I witam wśród 30 stek ja już od 3 miesięcy mam trójeczkę z przodu.
Rumianku kuruj się, abyś do owulki była zwarta i gotowa
Ja oczywiście wczoraj oglądałam meczyk w siatkę z mężem i mocno kibicowaliśmy, a do południa kościółek, cmentarz, obiadek takie pitu pitu
Teraz odpoczywam po pracyMilcia lubi tę wiadomość
-
hej hej
Dziękuje paula
Wszystkiego dobrego milcia. Ja jeszcze 3 miesiace hehe.
Ja dalej czuje się nie najlepiej. Mam lekki katar lekki kaszel i pobolewa mnie głowa i lekko gardło drapie. Wszystko lekko i nie ma tragedi ale i tal Pół nocy nie spałam dziś bo mnie tak męczyło co chwilę to kaszlnęłam to gorąco to gardło łaskotało i łzy z oczu mi zaczeły lecieć i tak w kółko. Teraz nie wiem czy to bedzie się polepszało czy dopiero się rozkręci i się ma pogorszyć
W czwartek wyjeżdzam na dwa dni mam nadzieje ze jednak mi do tego czasu przejdzie zupełnie.
Miłego dnia kochane
Pogoda pochmurna, jesień pełną parą lubię jesień ale tą bezdeszczową -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ! Pogoda nas nie rozpieszcza, przed chwilą widziałam w tv, że w górach spadł śnieg, ja jeszcze nie chce śniegu..... brrr
Ja wczoraj coś gorzej się czułam, troszkę witaminek wzięłam i dziś jest lepiej. Mam do Was takie pytanko, badałyście kiedyś progesteron? Wiem, że bada się go w drugiej fazie, ale nie wiem w jakim celu i co on może powiedzieć kobiecie o jej cyklu. Ktoś podpowie ? -
paula mi lekarz kazał sprawdzić progesteron w celu ustalenia czy owulacja wystąpiła oraz czy jest na takim poziomie że utrzyma ciąże jest on bowiem odpowiedzialny za utrzymanie ciąży do wytworzenia sie łożyska i musi być odpowiednio wysoki. to hormon ciałka żółtego i jego niedobór uniemożliwia zajście w ciąże lub jej utrzymanie.
to ja dzisiaj smaruje się amolem! Mojemu mężowi chyba pomógł a siebie już jakoś nie smarowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 19:38
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula, ja badałam w szczęśliwym cyklu. Sama nie wiedziałam, który to był dzień po owu, bo poprzednie cykle miałam po 40 dni, a tu prawdopodobnie owu była ok 12 dc. Temperatura była wysoka, więc poszłam i wynik był ponad 18. A potem po kilku dniach zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Tylko progesteron opłaca się robić jeśli w drugiej fazie nic nie brałaś albo Duphaston, bo luteina podwyższa temperaturę i może fałszować wynik.
-
Cześć dziewczyny!
Ja też rocznik 84, staramy się od 4 cykli, od tego cyklu zabrałam się za porządne mierzenie temperatury. Boję się, że mogę mieć sporo cykli bezowulacyjnych, może temperatura pomoże mi to wykryć...
Trzymam za Was kciuki!paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Witaj Ale.ale no i wszytskie 84 roczniki
ilu dniowe masz cykle bo poki co masz ladna
ehh troche mnie mezu zrelakswal wczoraj .. i powiem wam ze widze roznice midzy sexem przed kuracja a teraz
i to duzaaaa -
Rudziutka7 wrote:Aniu, widzę, że było ciemno i przyjemno!
ale widz eteraz po mezu ze to nie dlatego ze miedzy nami jest zle czy cos.tylko potrzebowal regulacji hormonow -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ! Witam również nową koleżankę, życzę wytrwałości w mierzeniu temp. .
Nom ja nie biorę nic oprócz Bromergonu, więc on wpływ ma tylko na prolaktynę, więc zbadam ten progesteron 7 dpo jak Rudziutka radzi Dzięki dziewczyny, na Was zawsze można liczyć
Aniu cieszę się, że między Wami układa się również lepiej w sparwach sexu, oby tak dalej -
Czytam właśnie różne tematy na forum i się cieszę, że nie jestem sama z tymi swoimi różnymi rozterkami
Aniu, cykle mam 32-36 dniowe, ten 26.09 na testowanie to sobie tak trochę wyznaczyłam zakładając, że tym razem będzie 34 dniowy... Coś mnie dzisiaj ciągnęło w podbrzuszu, ale nie wiem, czy to na @, czy coś sobie wyobrażam, czy po prostu zmęczenie.
Paulla dzięki, wytrwałość się przyda, zwłaszcza że jak się budzę to jestem nieprzytomna, i teraz to wymaga niezłego skupienia żeby pamiętać o pomiarze.
Dobranoc!
paaulla84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny