Rocznik '84 stara się o dzidziusia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie Kochane 30latki od wielu miesięcy byłam wyłącznie obserwatorem chyba wszystkich forów w sieci, gdzie szukałam szczęśliwych zakończeń dłuuuuugich starań, które dawałyby nadzieję
Staramy się z mężem 29 miesięcy. Wyniki w normie, HSG również. 6 cykli Clo w tym 3 IUI i nic....Nieustanie szukam jakieś dolegliwości-wroga, z którym mogłabym zawalczyć ale konkretnej diagnozy brak. Życzę Wam wszystkim i sobie powodzenia, najlepiej rychłego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 18:47
paaulla84, Mg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczynki:)
Ostatnio zapracowana jestem ale staram się posty czytać na bieżąco:)
Witam Katada nam z mężem w Listopadzie minie 26 miesięcy odkąd postanowiliśmy postarać się o Dzidziusia ( w tym prawie półtora roku leczenie z tokso).
Milcia czekamy na dobre wieści.
Buziaczki DziewczynkiDwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyDziękuję za dobre słowo na zmianę poddaję się i rozbudzam nadzieję na razie nie myślimy o dalszych próbach IUI. Próbuję skupić się teraz na wzmocnieniu płodności choćby na wykluczeniu cukru i czekolady z diety (pomoże w odkwaszeniu organizmu czy zlikwidowaniu ewentualnych stanów zapalnych) Ach, jak ciężko z tego zrezygnować Więc zostawiłam sobie to na koniec
Ja również z całych sił życzę abyś została mamą! -
nick nieaktualnyWitaj Walcząca
Jak te miesiące się dłużą... Siły dodaje mi fakt, że nasi rodzice (a przynajmniej miażdżąca większość)takich trudności nie mieli i to pomimo różnych chorób z których istnienia często nie zdawali sobie sprawy.
Mam nadzieję, że to co kiedyś wydawało się takie naturalne i nas będzie wkrótce dotyczyć -
Czesc dziewczyny co słychać. Mi trochę smutno bo mąż wyjezdza na weekend ale mam mnóstwo do zrobienia jesli tylko mi się zechce więc mogę produktywnie spędzić te dni
Rudziutka nie mogę się doczekać Twoich starań i efektów po kuracji Musi być dobrze.
Ania84 a co u Ciebie??
Witaj Katada, długie starania za Tobą. Mam nadzieję, że już niebawem się zakończą pozytywnie
Ja w tym cyklu miałam zawierzyć intuicji i nie mierzyć temperatury ale chyba nie wytrzymam ) potem bede sie zastanawiala kiedy owulacja i liczyla na 100 sposobów dni po
Niedługo święta! Nie moge sie doczekać. Szukam już prezentu na Mikołajki dla chrześnicy
Miłego weekendu kochane. Jakie macie plany?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie 20 min temu zakończyłam nieudany 29 cykl, a właściwie zaczęłam 30.... może tym razem szczęśliwy. Rudziutka 7 a czytałaś książkę Williama Davisa "dieta bez przenicy"? czyta się jak gastronomiczny horrror
Ja też jestem przekonana, że dieta i tryb życiu może być rozwiązaniem zagadki. Czytałam kiedyś fascynującą historię dziewczyny, która wiele lat zmagała się z PCO, dużą otyłością, trądzikiem, a przede wszystkim z okresem, który miała 3 razy do roku. Każdy lekarz, każdej specjalności, którego odwiedziła miał jedno rozwiązanie - tabletki antykoncepcyjne. Ona jednak się zawzięła i wprowadziła- metodami prób i błędów- diametralne zmiany w swoim życiu. Połączyła całą swoją wiedzę, zdobytą przez ostatnie lata z działu dietetyki, medycyny chińskiej, endokrynologii i chronobiologi. I po 9 miesiącach straciła na wadze, cera wróciła do normy a przede wszystkim odzyskała regularną miesiączkę i owulację.
Rumianek ja też odpuściłam sobie mierzenie tempki. Niech żyje żywioł
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny !
Katada trzymamy kciuki za 30 cykl !
Ja też odpuściłam mierzenie temp. w tym cyklu, w poniedziałek idę do gin żeby dowiedzieć się, czy owulka była, więc to będzie dla mnie najcenniejsza informacja
A co do weekendu, ja zamierzam powoli rozglądać się również za prezentami, uwielbiam święta i kupować innym prezenty -
Cześć
Oj tak Święta coraz bliżej i atmosferka Świąteczna też już się zaczyna. Ja co roku rodzince robię jakieś upominki sama (np. bombki z tasiemek, choinki z makaronu i z wikliny papierowej lub gwiazdki z tasiemek). W tym roku miałam ambitny plan na bobki robione na szydełku ale to wymaga sporo czasu i wprawy wiec będę musiała coś innego wymyślić.
Ja za 13 dni kończę Orgametril i kolejny przedświąteczny cykl zaczynamy przed Świętami. O ile wchłonęły się torbiele to cykl będzie z clo. Jejku tak bym chciała aby się udało:)
Ok Dziewczynki ja zmykam gotować obiadek mężusiowi. Trzymam za Nas Wszystkie kciuki:)
papaDwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Hej kochane
witam nowe twarzyczki
Rumianku dziekuje ze pytasz u nas spokoj .. wewnetrzny czekamy jak dalej sprawy sie potocza
wyhaczylam dla meza pakiet w diagnostyce badan zamiast 200 zl plci sie 60 a sa tam wszytski potzrbne badania jak bedziecie chcialy oto podam wam link bo naprawde czesc z tych badan sie oplaca zrobic
a wazny bon jest do 31.12
http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!lpmt/cyz3
piszecie dlaczego dbacie o sowjego faceta i dostajecie bon badania w cenie bonu zamiast 200 zl placicie 60 : PSA, Lipogram, glukoza, proby watrobowe m morfologia, testosteronm TSH Kreatyninam CEA CPR ilosciowy i kwas mocznaowy
my zrobimy z tego bonu po 6 tyg badania dodamy LH i FSH i grupe krwi i bedzie akurat do biopsji
ja ciagle praca...zajmuje mi to mysli maz doskonali swoje umiejetnosci probuje nowych rzeczy teraz beirze sie powoli za kuchnie
powoli zapominam ze czas leci
pewnie na tydzien przed wizyta bede sie stresowala.. a juz nie mowie jak dojdzie do biopsji chyba zwariuje
mamnadzieje ze rpzynajmenij czesc z Nas te swieta bedzie swietowac w powiekszonym skladzie
trzymam za Was wszytskie mega mocno kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 15:23
Mg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hello! Ja wlasnie wracam do domu, mezu robil sufit w kuchni a ja od rana bylam na warsztatach z robienia ozdob swiatecznych, mam 2 bombki styropianowe ozdobione tasiemkami, koralikami I cekinami I reniferka z filcu z czerwonym ose bo to w koncu Rudolf moj reniferek zrobil furrore, wszystkim sie podobal ale nie oddalam nikomu! Taka jestem dumna z niego
przykemnego wieczoru I caly czas trzymam kciuki!Mg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paaulla84 wrote:Rudziutka reniferek na pewno super Ja czekam na natchnienie, żeby również coś na choinkę zrobić
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny !
Wróciłam od ginekologa. Potwierdził owulację z prawego jajnika, pęcherzyki pękły, ale zaniepokoił go mój lewy jajowód, podejrzewa wodniaka wystawił mi drugie skierowanie na hsg i w nim zaznaczył podejrzenie wodniaka, ciągle coś -
Hej Dziewczyny!
Nie było mnie kilka dni, a tu tyle do nadrobienia:) Mialam berdzo intensywny weekend, bo w końcu zostałam oficjalnie trzydziestka:)
Witam Nowe koleżanki:))) Fajnie spotkać kolejne staraczki:) Choc mam nadzieje, ze stopniowo nasze grono staraczek zacznie się kurczyć)) na korzyść forów ciążowych:)
Paaulla to bardzo dobre wieści, ze pęcherzyki pekly! Trzymam kciuki żeby ten cykl trwal u Ciebie kolejne 9 miesięcy:) Nie martw się tym jajowodem, ja miałam podejrzenie wodniaka w poprzednim cyklu... okazało się to jakims wysiękiem zapalnym o nieznanej przyczynie...ale na wizycie kontrolnej jajowod wygladal znacznie lepiej. Oby ta historia się już nie powtorzyla. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez będzie ok, ale zycze Ci zebys nie mogla zrobić tego HSG zbyt szybko;)
Pachnie tu u Was dziewczyny swietami )) Fajnie poczytać o Waszych przygotowaniach. Może sama tez się za cos wezme:) W końcu już najwyszy czas zarobić ciasto na pierniki:))