Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie bardzo polecam robienie testów. Ja zawsze byłam przekonana, że mam owulację 14dc, wtedy, kiedy bolą mnie jajniki, a testy i pomiary temperatury w tamtym m-cu pokazały, że jednak 16dc.. Ból jajników dopiero ją zwiastuje. Zobaczymy czy w tym cyklu się to potwierdzi.
-
Ojej, przeczytałam "pozytyw", Ania-nowa i aż mi serce mocniej zabiło ale już skojarzyłam o co chodzi hehe Ja cykl wcześniej używałam jakichś aptecznych, dużo droższych bo ponad 20 zł za 5 szt., a pozytywny test wychodził mi kilka dni z rzędu... A w tych z allegro jakieś lepsze miałam wyniki.
-
Musze tu poszukać testów ovu. Zblizam się do owulki to ciekawe co mi wykaże. Tylko musze poczytać instrukcje bo jeszcze nigdy nie robiłam ich.
-
Ania-nowa to działajcie może coś wykielkuje za pare dni z tych testów pozytywnych
_Anetttt_, Ania-nowa, Kamila ;) lubią tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Werni tak jak ciążowy tylko nie rano najlepiej w porze obiadowej,ja pierwszy miesiąc robiłam 2 razy dziennie ok 12-stek i popołudniu lub wieczorem i fajnie wychodziło,teraz juz robię raz dziennie
Kamila to jeszcze masz szanse na dzidzie jak pare dni do @Ci zostało
Anetttt to mamy owu w tym samym dniu bo mi tez 13,14dc wychodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:58
werni, _Anetttt_ lubią tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Ja robię raz dziennie dopóki nie pojawi się blada kreska, a potem dwa razy, żeby z większym prawdopodobieństwem wyliczyć moment owulacji raz zdarzyło mi się zrobić chyba trzy w ciągu dnia. Hehe prawie jak obsesja
Alexia, to już niedługo i będziemy działać -
Anetttt ja mam dzisiaj 14dc chodziło mi o to,ze mamy takiej samej długości cykle i owulki w tym samym dniu
......
-
Alexia: aaa wybacz, nie zrozumiałam
Ania, powodzenia i ode mnie test owu bierze się pod uwagę pierwszy. Czyli 24-36 godzin po pozytywnym wyniku będzie owu. Myślę, że jak teraz zrobisz wcześniej to nic się nie stanie. Grunt, żeby wiedzieć, kiedy był pierwszy pozytyw. -
Hej dziewczyny! Moja nieobecnosc jest spowodowana wolnym od pracy. Aktywnosc sie zwiekszy pewnie w poniedzialek
Alexia, pamietaj, zeby za duzo nie trenowac bo orgnanizm uzna ze to zly czas na dziecko.Nie martw sie o swojego Aniolka. Jesli lubisz czytac, polecam Ci ksiazke (niegrubą) Niebo istnieje... Naprawdę! - Todd Burpo, Lynn Vincent. Jest to ksiazka na faktach. Jesli wierzysz w Boga, mysle, ze pozwoli Ci troche ulzyc i zrozumiec, ze Twoja druga corka jest najszczesliwsza teraz. Trzymaj sie i sie nie poddawaj.
dea28 - jeeeeeeeeeeeeeej! Gratulacje. , Uwielbiam jak co miesiąc, któraś się dzieli dobrymi nowinami.
Kamila - gratualcje udanego wyjazdu, przynajmniej nudow nie bylo . Spoznione STO LAT. Spelnienia TEGO marzenia - wiadomo .
werni, jak u ciebie nastroje?
Anettttt powodzenia w nowym cyklu
Ania-nowa. trzymam kciuki za owulacje.
A jesli chodzi u mnie. Juz po laparoskopi, wyciety potworniak. Ciesze, sie ze poprosilam przy okazji o sprawdzenie droznosci jajowodow. Niestety znalezli poczatkowe ogniska endometiozy. Troche sie podlamalam. Bo jak by tego bylo malo. Przynajmniej kawalek jajnika zostal uratowany. Wyniki hist-log za ok tydz. Szwy juz sciagniete, czuje sie dobrze. Wyniki tarczycy niestety dalej mam zle, wiec szukam dobrego endokrynologa we Wrocku (macie co polecic?). Ale moja gin juz mi przespisala jakies tabletki zeby nie czekac na wizyte u endo. Jest kochana. Najepszym wyjsciem zeby wyleczyc sie z endometriozy jest zajscie w ciaze ... Ha! łatwo powiedziec. Mam juz nowy cykl, ale w tym cyklu podobno lipa, ze nastepny moze byc kluczowy. Oby. latwo powiedziec.
A w pt badamy meza.
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczynu, w pn bylismy na wizycie. Wyniki ogolnie dobre. Mam niedobor wit d wiec lykam po 4 tabletki. Moj maz wyniki dobre, ma lekko zanizone parametry koncentracji nasienia, ale lekarz stwierdzil ze ma duza ilosc nasienia wiec jest dobrze... rozmawialismy z doktorem o inseminacji i plan jest taki, ze podchodzimy w kolejnym cyklu. Teraz mamy do zrobienia kolejne badania, potem od 2-9 dnia cyklu zastrzyki, wizyta i wtedy sprawdzi czy pecherzyki wzrosly. Jesli tak i bedzie ok to powie kiedy podchodzimu do inseminacji... szczerze... to bardzo sie lekam tego wszystkiego, ale juz nie moge sie doczekac! Dea gratuluje:) trzymam kciuki za kazda z Was:)
Dea28 lubi tę wiadomość