X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dzień Dobry dziewczyny :)
    Do mnie dzisiaj przyszła @ o 3 dni za wcześnie, ale najważniejsze ze faza lutealna trwała więcej niż 10 dni, i nie ma się czym martwić. Czekam na kolejną owulkę i kolejną szansę już 12 ;)

Mallina a może 12 okaże się być tą szczęśliwą?
    Trzymam kciuki,żeby tak się stało :)
    Teraz odpocznij przez te parę dni a potem ostro do roboty! :)

Mallina, Listior lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho.. moja @ już się zaczyna.. różowe plamienie już jest :/

• Mallina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia a może :) wszystko się okaże :)

ewcia21k lubi tę wiadomość

p19ukw7ifmlxopac.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to @ wredna!

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezusie..nie mam już sił :/

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka,każda z nas ma chwile załamania,ja tak właśnie czułam się tydzień temu :(
    Nie możemy się poddawać!

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Listior Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, trzymam kcuki, żeby małpiszon nie przyszedł ;) Mi ovu znów wyznaczył inny dzień owulacji :P Ciekawe, czy coś mnie jeszcze zaskoczy ;)Miłego dnia ;)

c3a2581f1c5e3fc7c6a4636f7c955229.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałyście dziewczyny o naprotechnologii? Ja o tym myślę poważnie. Tylko już widzę minę mojego męża jak mu powiem, że nici z seksu przez miesiąc.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę na razie takich rzeczy pod uwagę..

• Mallina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę poczytałam o tym, jest tu na forum temat o naprotechnologii i zaciekawiło mnie. Nie wiem, może się zdecydujemy z mężem, i tak ciąży nie ma i tak, co szkodzi.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    O jezusie..nie mam już sił :/

Jak nie teraz to za miesiąc.. kiedys sie uda :* Musisz w to uwierzyc:)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Sewerynka u mnie to raczej nie fasolka bo dziś mam 13dc a serduszka były przed @,ale ostatnia @ też jakaś dziwna była,w pierwszy dzień bolało jak nigdy,a potem 3 dni plamienie.

Wiesz, ze Nasz organizm potrafi Nas zaskoczyc:) czasami bardzo miło... Zdaje sobie sprawe ze prowadzisz obserwacje, zmiany jakie zachodzą w Tobie, mierzysz temperaturkę. Ale to tylko natura, i da Nam Fasolkę wtedy kiedy sama będzie na to gotowa :)* Także nigdy cykl nie jest stracony:D

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu rozmawiałam instruktorka napro.... metoda jak pewnie wiecie polega na dogłębnej obserwacji swojego ciała. Również prowadzi się kalendarz, ale jest on o wiele bardziej szczegółowy i dokładny. Z tego co mówią statystyki to pary mające problem z ciążą przy napro zachodzą w przeciągu 2 lat. Nie wiem ile w tym prawdy....
    Spotkania są z instruktorami napro oraz ginekologami. Przez pierwsze miesiące trzeba dokładnie się obserwować wg wytycznych. Na podstawie tych obserwacji pewne schorzenia czy jakieś zaburzenia powodujące problemy z zajściem lub utrzymaniem ciąży mogą zostać wykryte.
    To nie jest tylko metoda naturalna. Ginekolodzy stosują też wynalazki medycyny - leki ;].
    Trudno mi się ustosunkować do napro. Nie znam nikogo kto by z tego korzystał. Niemniej warto spróbować jeżeli po miesiącach prób u tradycyjnych lekarzy nic się nie poprawia.

• Listior Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim ;)

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ludu owoulacja wykryta, ale czy ja wiem czy to dobrze zaznaczylo sie? przy tym moim dupowatym termometrze... ale ginekolog ostatnio mowil ze kolo 20 -21 dc mofe miec owu czyli pozniej niz zwykle. dzis taki skok temp... hmmm dzis sa moje imieniny moze jakis spozniony prezent dostane???? :) mielgo dnia kochane, jestem myslami z wami i bardzo mocno trzymam kciuki za nas wszystkie :) trzeba dobic do sewerynki

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    o ludu owoulacja wykryta, ale czy ja wiem czy to dobrze zaznaczylo sie? przy tym moim dupowatym termometrze... ale ginekolog ostatnio mowil ze kolo 20 -21 dc mofe miec owu czyli pozniej niz zwykle. dzis taki skok temp... hmmm dzis sa moje imieniny moze jakis spozniony prezent dostane???? :) mielgo dnia kochane, jestem myslami z wami i bardzo mocno trzymam kciuki za nas wszystkie :) trzeba dobic do sewerynki
    Super wiadomość, że jest owulacja! Mam nadzieję, że starania szły ostrą parą :)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Listior Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj 4 dzień fl i dostałam malutkiego plamienia...Nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Dosłownie coś mnie podkusiło, żeby założyć dzisiaj jasną bieliznę i zauważyłam śluz lekko podbarwiony krwią. Możliwe, żeby tak wcześnie zawitała u mnie @ :(? Przecież u licha tak ją odganiałam. Jeśli faktycznie dostane okres, to pierwszy raz w karierze będę miała tak mega krótki cykl....W zeszłym cyklu w dniu plamienia tempka spadła, a tu nic. O co chodzi? Czy któraś z was doświadczyła takiego czegoś?
    HEEEELLLPPP ;)

• Mallina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listior wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj 4 dzień fl i dostałam malutkiego plamienia...Nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Dosłownie coś mnie podkusiło, żeby założyć dzisiaj jasną bieliznę i zauważyłam śluz lekko podbarwiony krwią. Możliwe, żeby tak wcześnie zawitała u mnie @ :(? Przecież u licha tak ją odganiałam. Jeśli faktycznie dostane okres, to pierwszy raz w karierze będę miała tak mega krótki cykl....W zeszłym cyklu w dniu plamienia tempka spadła, a tu nic. O co chodzi? Czy któraś z was doświadczyła takiego czegoś?
    HEEEELLLPPP ;)
    Kochana, na moje oko miałaś owulację troszkę wcześniej niż wyznaczył program. A takie plamienie może być implantacyjnym. Ni sądzę by był to już okres

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Rówiesniczki, pomyslałam, ze zajrzę sobie na Wasz wątek :) LIstior może to jest palienie impantacyjne ? :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jak się robi te wasze suwaczki? :)

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ