Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mallina wrote:Dzień Dobry dziewczyny
Do mnie dzisiaj przyszła @ o 3 dni za wcześnie, ale najważniejsze ze faza lutealna trwała więcej niż 10 dni, i nie ma się czym martwić. Czekam na kolejną owulkę i kolejną szansę już 12
Mallina a może 12 okaże się być tą szczęśliwą?
Trzymam kciuki,żeby tak się stało
Teraz odpocznij przez te parę dni a potem ostro do roboty!Mallina, Listior lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewcia21k wrote:Sewerynka u mnie to raczej nie fasolka bo dziś mam 13dc a serduszka były przed @,ale ostatnia @ też jakaś dziwna była,w pierwszy dzień bolało jak nigdy,a potem 3 dni plamienie.
Wiesz, ze Nasz organizm potrafi Nas zaskoczyc:) czasami bardzo miło... Zdaje sobie sprawe ze prowadzisz obserwacje, zmiany jakie zachodzą w Tobie, mierzysz temperaturkę. Ale to tylko natura, i da Nam Fasolkę wtedy kiedy sama będzie na to gotowa * Także nigdy cykl nie jest stracony:Dewcia21k lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakiś czas temu rozmawiałam instruktorka napro.... metoda jak pewnie wiecie polega na dogłębnej obserwacji swojego ciała. Również prowadzi się kalendarz, ale jest on o wiele bardziej szczegółowy i dokładny. Z tego co mówią statystyki to pary mające problem z ciążą przy napro zachodzą w przeciągu 2 lat. Nie wiem ile w tym prawdy....
Spotkania są z instruktorami napro oraz ginekologami. Przez pierwsze miesiące trzeba dokładnie się obserwować wg wytycznych. Na podstawie tych obserwacji pewne schorzenia czy jakieś zaburzenia powodujące problemy z zajściem lub utrzymaniem ciąży mogą zostać wykryte.
To nie jest tylko metoda naturalna. Ginekolodzy stosują też wynalazki medycyny - leki ;].
Trudno mi się ustosunkować do napro. Nie znam nikogo kto by z tego korzystał. Niemniej warto spróbować jeżeli po miesiącach prób u tradycyjnych lekarzy nic się nie poprawia.ewcia21k lubi tę wiadomość
-
o ludu owoulacja wykryta, ale czy ja wiem czy to dobrze zaznaczylo sie? przy tym moim dupowatym termometrze... ale ginekolog ostatnio mowil ze kolo 20 -21 dc mofe miec owu czyli pozniej niz zwykle. dzis taki skok temp... hmmm dzis sa moje imieniny moze jakis spozniony prezent dostane???? mielgo dnia kochane, jestem myslami z wami i bardzo mocno trzymam kciuki za nas wszystkie trzeba dobic do sewerynki
ewcia21k lubi tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
MADZIA 87 wrote:o ludu owoulacja wykryta, ale czy ja wiem czy to dobrze zaznaczylo sie? przy tym moim dupowatym termometrze... ale ginekolog ostatnio mowil ze kolo 20 -21 dc mofe miec owu czyli pozniej niz zwykle. dzis taki skok temp... hmmm dzis sa moje imieniny moze jakis spozniony prezent dostane???? mielgo dnia kochane, jestem myslami z wami i bardzo mocno trzymam kciuki za nas wszystkie trzeba dobic do sewerynki
-
Dziewczyny, dzisiaj 4 dzień fl i dostałam malutkiego plamienia...Nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Dosłownie coś mnie podkusiło, żeby założyć dzisiaj jasną bieliznę i zauważyłam śluz lekko podbarwiony krwią. Możliwe, żeby tak wcześnie zawitała u mnie @ ? Przecież u licha tak ją odganiałam. Jeśli faktycznie dostane okres, to pierwszy raz w karierze będę miała tak mega krótki cykl....W zeszłym cyklu w dniu plamienia tempka spadła, a tu nic. O co chodzi? Czy któraś z was doświadczyła takiego czegoś?
HEEEELLLPPP -
Listior wrote:Dziewczyny, dzisiaj 4 dzień fl i dostałam malutkiego plamienia...Nigdy w życiu nie miałam czegoś takiego. Dosłownie coś mnie podkusiło, żeby założyć dzisiaj jasną bieliznę i zauważyłam śluz lekko podbarwiony krwią. Możliwe, żeby tak wcześnie zawitała u mnie @ ? Przecież u licha tak ją odganiałam. Jeśli faktycznie dostane okres, to pierwszy raz w karierze będę miała tak mega krótki cykl....W zeszłym cyklu w dniu plamienia tempka spadła, a tu nic. O co chodzi? Czy któraś z was doświadczyła takiego czegoś?
HEEEELLLPPP -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny