X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 21 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziewczyny ogólnie może źle sformuowalam to że muszę się przełamać przed mówieniem mamo :) chodzi mi o to że ja bardzo chce tak do niej mówić, dla mnie to nie jest tak że mamę ma się tylko jedną- tak to prawda, każdy wie kto jest moją mamą i każdy wie kto jest mamą mojego męża :) ja mówienie mamo do teściowej uważam za taki trochę zaszczyt i rozumiem przez to "mamo męża" a nie "moja mamo" bo mama wiadomo- jedna :) tylko nie mogę się przełamać b0 boję się jej reakcji... ona już przed ślubem powiedziała - mamę ma się jedną ale ale.... zrobiła to przy mojej mamie :/ i teraz nie wiem czy faktycznie nie chce żebym tak do niej mówiła czy tylko tak powiedziała przy mojej mamie żeby jej nie urazić że "podkrada" jej córkę :p takie mam głupie rozkminy niestety... teściowa mi powiedziała że mogę do niej mówić po imieniu ale od razu się oburzylam że takiego czegoś nie uznaję żeby do starszego mówić po imieniu i tak na pewno nie będę mówić :/ ogólnie mam z tym mówieniem mega problem bo niby chce a się boję... teściowa ma dość wybuchowy charakter i jeśli wyjdzie na to że faktycznie nie chce żeby tak do niej mówić to mi to powie prosto z mostu a wtedy mi będzie bardzo przykro i na bank się rozrycze :( nic nie poradzę że taka już jestem
    Co do teścia :) on chyba chce żebym mówiła tato, zawsze jak mi wysyła życzenia na jakieś okazje to pisze że życzy mama i tata :D to takie miłe ;) ostatnio odpisałam do niego "dziękuję tato" i tak mi się cieplutko na sercu zrobiło że mogłam tak napisać :)

Miss, to jak Ci zalezy to sporobu albo niech Twoj maz mame podpyta na osobnosci ;) cos ze "Miss sie zastanawia i zastanawia czy moze Ci mowic mamo a ja w sumie nie wiem co jej doradzic ;p" nie jest to jakas strasza rzecz chyba a bedziesz miec jej szczera opinie przekazana przez meza. Zapewne on wie ze po imieniu nie chcesz i wolabys w ten sposob ;)

Ogolnie tez bym sie chyba poplakala jakby moja zle zareagowala takze dla mnie to normalne co piszesz ;) ja mialam latwiej bo moj maz ma rodzenstwo i przede mna do moich tesciow juz bylo mowione "mamo i tato". Ja tak tez mowie ale stosuje 3 forme. Zmienilam z "czy pani wie" na "czy mama wie". Nie powiem "mamo podasz mi..?" tylko "czy moze mama podac" :p

11 cs
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloes chyba właśnie tak zrobię że poproszę męża żeby ją spytał tak po cichu o to :) ostatnio durna koza ze mnie miałam szansę sama zapytać bo teściowa na urodzinach dziadka trochę wypiła i tak się chwalila że ma najlepszą synową na świecie i się do mnie przytulala to wtedy mogłam ją zaatakować :D
    I wiem co masz na myśli z tą trzecią formą :) tak jest najstosowniej się odnosić bo wtedy widać że masz szacunek do teściów :) bo te "mamo podasz mi" brzmi tak samo jakbyś po imieniu powiedziała :) ja do swojej mamy tak mówię, do teściowej też bym chciała :) A ogólnie moja mama do swojej teściowej też mamo nie mówiła tylko zawsze w trzeciej osobie czyli "wy"... w sensie "wy mi podacie..."... kurczę chyba na następnej rodzinnej imprezie zapytam wszystkich wprost czy pasuje im żeby do wszystkich mówić mamo i tato haha czasem się zdarza że mój mąż mówi do mojego taty pan :D ale wtedy moja mama się wkurza haha

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a ja sprostuje. Najważniejsza jest relacja miedzy wami :D choćby się waliło paliło to ta druga osoba ma być najważniejsza. Później dzieci (jeśli sa) i rodzice, rodzeństwo, ciotki czy kto tam jeszcze potem po kolei :P
    Smutno czytać o takich rzeczach, rodzina jednak powinna sobie pomagać a nie uprzykrzyć życie i być z tego (chyba) zadowolonym... Coz to za typ człowieka...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss-moj to do moich rodziców a państwo mówi :P no 1000 razy mu mówili żeby mówił inaczej a on odruchowo i tak pan pani i koniec :P czasem się wkurzają ale śmieją i go poprawiają i tak w kółko :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię tak wiecie perfidnie po imieniu, tylko tak jak do swoich rodziców, normalnie na ty. Wcześniej było też na pani. I jakoś tak naturalnie się przestawilismy. Nie mówię "Dorota podaj mi" tylko normalnie ;)
    Ja już w pracy. Oby szybko minęło bo już czuje weekend ;) I coś mnie dzisiaj głowa pobolewa to się boję że znowu ciśnienie jakieś. Dobrze że na dole mam aptekę to polecę w razie czego po apap.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Terka mąż mistrz :D

Alex ja też jak będę zmuszona mówić po imieniu to nie będę tak bezpośrednio mówić tylko tak normalnie :) A teraz po prostu unikam sytuacji kiedy muszę przyjść jakąś formę dlatego ciężko mi o coś nawet zapytać tesciową bo nie wiem ja :/ wiem że to głupie no ale niestety to prawda

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Haha Terka mąż mistrz :D

Alex ja też jak będę zmuszona mówić po imieniu to nie będę tak bezpośrednio mówić tylko tak normalnie :) A teraz po prostu unikam sytuacji kiedy muszę przyjść jakąś formę dlatego ciężko mi o coś nawet zapytać tesciową bo nie wiem ja :/ wiem że to głupie no ale niestety to prawda

Mam podobnie w stosunku do teścia :D niby jestem (tak mowi) jego córeczka, od kiedy urodził się Andrzejek :D :D :D bo wcześniej byłam synowa :D :D :D ale i tak jakoś nie umiem i ciężko mi rozmawiać i bezpośrednio cos powiedzieć i wychodzi różnie, przeróżnie. Ogólnie tesc powiedział ze mam mówić jak mi wygodniej (nawet stary pryku jeśli chce XD :D :D ) bo jemu to obojętne ;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja właśnie też myślę że trochę się to wszystko zmieni jak będziemy mieli dziecko ;) wtedy do teściowej będę mówić babciu haha nie no żartuje :) ale fajnie poczytać że nie tylko ja mam z tym "problem" :) bo tak dziwnie się przestawić od razu z pan/pani na jakąkolwiek inną formę

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka ja właśnie też myślę że trochę się to wszystko zmieni jak będziemy mieli dziecko ;) wtedy do teściowej będę mówić babciu haha nie no żartuje :) ale fajnie poczytać że nie tylko ja mam z tym "problem" :) bo tak dziwnie się przestawić od razu z pan/pani na jakąkolwiek inną formę

Nie no jasne ze tak. Jednak to nowa sytuacja i dużo osób ma z tym problem. Ja wiem ze tesc jest bardzo za mną, choć powtarza ze jak kiedyś mnie moj do domu przyprowadził to wogole tego nie widział żebyśmy razem byli XD a tu takie jajo :P no i tak już półtora roku po ślubie prawie ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też do teściów nie mówie mamo ani tato. Teściowa stwierdziła, że mama jest jedna i mam jej mówić Agnieszka albo teściowa. Moja mama to słyszała i była w szoku. Ogólnie teściowa nie jest zła. A i teść to samo po imieniu. A ja do nich po imieniu nie mówie, tylko tak jakby ogólnie, tzn. co słychać, albo widze coś tam robicie i takie tam.
    My na szczęście mieszkamy z moimi rodzicami to nie jest źle :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co opowiem Wam taką anegdote apropo mówienia mamo :D kiedyś mój brat miał dziewczynę, do tej pory nie wiem skąd on wytrzasnął taką, pierwszy raz przyjechała do mojego rodzinnego domu, wtedy też ja i mąż pojechaliśmy tam i ona od razu zaczęła do mojej mamy mówić mamo :D my wszyscy w szoku byliśmy że jest taka bezpośrednia... później opowiedzialam to mojej siostrze to ona tylko skomentowała: "ja jej zaraz dam mamo!" haha potem się okazało że laska chciała naciągnąć mojego brata na kasę i ją rzucił ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam za tak długą nieobecność, miałam urlop trochę zalatany, ale już powróciłam do żywych. Przy mierzeniu temp wyszło mi, że owu zamiast w 16 dniu cyklu jest w 20. W każdym razie jestem 9 dni po owu zrobiłam test, bo w sob znajomi przychodzą i nie wiedziałam czy będę mogła %. I wyszła mi blada kreska, jadę zaraz na krew. Normalnie szok :o nie wiem jak wkleić tu zdjęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:46

panipuchatkowa, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo puszek to wspaniale wieści u Ciebie :D czekamy na wynik! :)
    A zdj to wchodzisz na te strone:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d58fc80c306c.png
    Dodajesz zdj z telefonu i klikasz zapodaj :)
    potem w tym oknie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f5ac410ca5.png
    kopiujesz ostatni link i stawiasz na forum :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wejdź na zapodajnaforum.net i wklej na miniaturkę, albo w google wpisz to tam instrukcję znajdziesz :-)
    My jesteśmy tu bardzo Ciekawe twojego testu i wyniku bety też :-) powodzenia.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski! Ale się rozpisalyscie. Puszek ale wspaniale wieści wstawiaj teścik my lubimy sobie popatrzeć. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:35

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek widzę urlop posłużył! :D
    Zdjęcie tak jak dziewczyny pisały :D

• terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A wiecie co opowiem Wam taką anegdote apropo mówienia mamo :D kiedyś mój brat miał dziewczynę, do tej pory nie wiem skąd on wytrzasnął taką, pierwszy raz przyjechała do mojego rodzinnego domu, wtedy też ja i mąż pojechaliśmy tam i ona od razu zaczęła do mojej mamy mówić mamo :D my wszyscy w szoku byliśmy że jest taka bezpośrednia... później opowiedzialam to mojej siostrze to ona tylko skomentowała: "ja jej zaraz dam mamo!" haha potem się okazało że laska chciała naciągnąć mojego brata na kasę i ją rzucił ;)

O kurde ale historia! :) na szczęście brat mądry kopnął ja w zadek :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aa51d267d14.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:53

panipuchatkowa, MissKathy92, terka, Mari92 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek widać gołym okiem:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek! Gratulacje! :D :D :D
    Czekamy na wyniki z krwi! :D :D

‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ