X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacje mialam w 14dc, wypadla akurat 1 pazdziernika, wiec latwo mi policzyc dni od owulacji:p - wiem, bo cale szczesxie akurat w tym cyklu mierzylam temp i robilam badania sluzu oraz reszty objawow :p Wizyte na 30.10 wyliczyla mi moja gin, ze wtedy bedzie ok jak przyjde - alw tak czy siak musze zrobix drugie usg pozniej, kolo 7 listopada w Medicoverze, zeby bylo w systemie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 18:53

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek podobno tyle co nic. Dokarmię go i zobaczymy czy coś przybierze więcej.
    A Ty Puszek co o tym myślisz?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ja miałam owulację 30 września albo 1 października :) Idziemy tak samo :) Mi też gin wyliczył wizytę, ale ja akurat do mojego od początku chodzę na Medicover :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ale sie wstrzelilysmy :p Ja niestety nie znalazlam u nas w Medi odpowiedniego lekarza- slyszalam o jednym super lekarzu, ale u niego po prostu nie da sie dostac na wizyte ;) a ze mam swoja gin, ktora zna mnie juz 2 lata, to bede chodzila do niej bo mam do niej zaufanie i jest super babka ;) No i dodatkowo nie musze jezdzic do centrum Warszawy, tylko jest na obrzezach a ja nie jestem z centrum :p
    Moja wyliczala mi wizyte na podstawie przyrostu bety, wiec mam nadzieje, ze sie nie pomylila :p

Dziekuje Mari:* ja oprocz porannych i poludniowych mdlosci , bolu zoladka. totalnego lenia i bolu sutkow - czuje sie okej;) ale mdlosci nie myslalam, ze beda tak szybko:o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:02

• Patulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, u mnie w szpitalu mała leciała z wagi, pomimo iż była tam dokarmiana. W domu wypiła tylko raz butelkę i odstawiliśmy bo wystarczą jej narazie cyc. We wtorek ważyła 2510g przy wypisie, a w piątek już miała 2680g. Dla mnie to duży postęp bo nie dokarmiamy się. A dziś zauważyłam że łuszczy się skórka nam na brzuchu. A smaruje oliwka z nivei.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 extra, zaciskam kciuki :)

alex super, no to teraz czekamy na <3

Ja dzisiaj mam teoretycznie okres ale nie przyszedł jeszcze, cały dzień czuję się okresowo i czekam. Poczekam co przyniesie noc i jutrzejszy dzień

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii kciuki!:)

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii, ja tez czekalam - bo czulam sie jak na okres ;) ale zeobilam w 26 dc, a mam 28dniowe test- bo nie wiedzialam czy moge wypic Desperadosa ;) no i skomczylo sie na żywcu 0% ;)

Andii lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka to u Ciebie super :-)
    A my musimy się dokarmić. I jak położna przyjdzie w następny pon to oceni czy coś lepiej.
    A co do oliwki to mi powiedziała, że już się jej nie stosuje, tylko balsam właśnie.
    Dzięki dziewczyny za rady.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Andii, ja tez czekalam - bo czulam sie jak na okres ;) ale zeobilam w 26 dc, a mam 28dniowe test- bo nie wiedzialam czy moge wypic Desperadosa ;) no i skomczylo sie na żywcu 0% ;)

Ja własnie lampkę wina wypiłam wczoraj, rodzina nalała i pilnowała czy piję a ja nie miałam jak wybrnąć bo powiem, że nie pije to wiadomo co by sobie pomyśleli a z drugiej strony czułam nadchodzący okres i stwierdziłam, ze nie ma sensu sobie odmawiać a teraz sama nie wiem. Tak źle i tak nie dobrze

• terka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari przede wszystkim przystawiaj małego do piersi. Dużo i często ;) mój mały z racji mojej anemii z początku mało przybieral. Ale położna nie mówiła o dokarmianiu tylko właśnie żeby przystawiac dużo. I ruszyło później :D
    Ale ona wiedziala że chce unikać mleka, sama tez jest za kp

Andii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na patronaze zawsze przynosze wagę i ważę dziecko, potem odejmuję masę i dziele na dni i to wpisuje w książeczkę. Standard jest 26-31g/dobę z tym, że przyrosty są skokowe, więc jednego dnia może być nic, a za dwa 50. Jeżeli słabo mi dziecko pezybiera np10-15/dobę zalecam femaltiker plus karmienie aktywne co 2h ewentualnie co 3i stymulujemy piersi laktatorem metoda 7min z jednej i z drugiej potem 5i potem 3 na przemian, czyli karmimy ok 30min potem odciagamy i dajemy no ok 30ml pokarmu mamy ew mm. Samo dokarmianie nie jest metoda, bo zobaczysz, że przybiera na mm i będziesz za każdym razem dokarmiac, piersi będą myślaly, że dziecko potrzebuje mniej i zmniejszy się produkcja i to takie błędne koło. Poczytaj hafije, umów się z certyfikowany doradca laktacyjnym, nie każdy ma bieżącą wiedzę na temat laktacji. Nie krytykuje tej porady, bo nie znam przyrostow, czy dziecko moczy i brudzi pieluchy jest dużo czynników.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 zaczniesz dokarmiac to zaczniesz tracić Swój pokarm. Wszystko zalezy do Ciebie czy chcesz karmić piersią czy mm. Mi tez mówili, że mam za mało pokarmu,córka urodziła się z wagą 4500g i stwierdziły, że słabo przybiera na moim pokarmie, jest za duża ale ja wiedziałam że jak zacznę podawać mm to strace pokam i się zaparłam i udało się pomimo przeciwności losu bo borykałam się jeszcze z wklęsłymi brodawkami. Wszystko zalezy od Ciebie czy chcesz karmić czy też nie? Jesli chcesz karmić to staraj się nie podawać mm a jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi a w wolnej chwili pobudzać laktacje laktatorem a jeśli nie chcesz karmić to pewnie, że możesz podać mm, nie będziesz w ten sposób na pewno gorszą matką. Pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, podejmij decyzję taką jaką uważasz za słuszną ale pamiętaj że dokarmianie kończy się na utracie własnego pokarmu i albo mleko matki albo mm

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi zaczęła krew z nosa lecieć, czy ktoś tak ma? Nie jakoś obficie, ale nie miałam nigdy z tym problememu

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Puszek, ja tak miałam kilka razy. Podobno tak bywa w ciąży czasem, nie martw się. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 22 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mi często leci krew z nosa. Wszystko jest bardziej ukrwione śluzówka nosa tak samo dlatego może tak się dziać. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem leci, nawet przed ciążą, ale tak przy wydmuchiwaniu nosa tylko :D I krwawią mi dziąsła, ostatnio w ciąży też tak miałam. Wszystko jest mocniej ukrwione, pewnie dlatego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, Alex wcinahcie więcej witC. Ona odpowiada za uszczelnienie naczynek i jej niedobór (w ciąży niedoborów nie brakuje ;)) właśnie objawia się krwawieniami czy to z nosa czy dziąseł. Bo naczynia stają się nieszczelne. A że teraz czas chorowity to i witC się wykrusza szybciej

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce kp i przystawiam małego do piersi. I też położna 30ml kazała raz na dobę mu dawać. I nie koniecznie codziennie. Tylko jak głodny będzie.
    Będę się starać kp.
    Dzięki, że tu jesteście :-)

Mi też czasami w ciąży krew z nosa leciała.

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 22 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari dacie radę! :)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ