X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacje mialam w 14dc, wypadla akurat 1 pazdziernika, wiec latwo mi policzyc dni od owulacji:p - wiem, bo cale szczesxie akurat w tym cyklu mierzylam temp i robilam badania sluzu oraz reszty objawow :p Wizyte na 30.10 wyliczyla mi moja gin, ze wtedy bedzie ok jak przyjde - alw tak czy siak musze zrobix drugie usg pozniej, kolo 7 listopada w Medicoverze, zeby bylo w systemie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 18:53

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek podobno tyle co nic. Dokarmię go i zobaczymy czy coś przybierze więcej.
    A Ty Puszek co o tym myślisz?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ja miałam owulację 30 września albo 1 października :) Idziemy tak samo :) Mi też gin wyliczył wizytę, ale ja akurat do mojego od początku chodzę na Medicover :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, ale sie wstrzelilysmy :p Ja niestety nie znalazlam u nas w Medi odpowiedniego lekarza- slyszalam o jednym super lekarzu, ale u niego po prostu nie da sie dostac na wizyte ;) a ze mam swoja gin, ktora zna mnie juz 2 lata, to bede chodzila do niej bo mam do niej zaufanie i jest super babka ;) No i dodatkowo nie musze jezdzic do centrum Warszawy, tylko jest na obrzezach a ja nie jestem z centrum :p
    Moja wyliczala mi wizyte na podstawie przyrostu bety, wiec mam nadzieje, ze sie nie pomylila :p

Dziekuje Mari:* ja oprocz porannych i poludniowych mdlosci , bolu zoladka. totalnego lenia i bolu sutkow - czuje sie okej;) ale mdlosci nie myslalam, ze beda tak szybko:o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:02

• Patulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, u mnie w szpitalu mała leciała z wagi, pomimo iż była tam dokarmiana. W domu wypiła tylko raz butelkę i odstawiliśmy bo wystarczą jej narazie cyc. We wtorek ważyła 2510g przy wypisie, a w piątek już miała 2680g. Dla mnie to duży postęp bo nie dokarmiamy się. A dziś zauważyłam że łuszczy się skórka nam na brzuchu. A smaruje oliwka z nivei.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 extra, zaciskam kciuki :)

alex super, no to teraz czekamy na <3

Ja dzisiaj mam teoretycznie okres ale nie przyszedł jeszcze, cały dzień czuję się okresowo i czekam. Poczekam co przyniesie noc i jutrzejszy dzień

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii kciuki!:)

Andii lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii, ja tez czekalam - bo czulam sie jak na okres ;) ale zeobilam w 26 dc, a mam 28dniowe test- bo nie wiedzialam czy moge wypic Desperadosa ;) no i skomczylo sie na żywcu 0% ;)

Andii lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka to u Ciebie super :-)
    A my musimy się dokarmić. I jak położna przyjdzie w następny pon to oceni czy coś lepiej.
    A co do oliwki to mi powiedziała, że już się jej nie stosuje, tylko balsam właśnie.
    Dzięki dziewczyny za rady.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Andii, ja tez czekalam - bo czulam sie jak na okres ;) ale zeobilam w 26 dc, a mam 28dniowe test- bo nie wiedzialam czy moge wypic Desperadosa ;) no i skomczylo sie na żywcu 0% ;)

Ja własnie lampkę wina wypiłam wczoraj, rodzina nalała i pilnowała czy piję a ja nie miałam jak wybrnąć bo powiem, że nie pije to wiadomo co by sobie pomyśleli a z drugiej strony czułam nadchodzący okres i stwierdziłam, ze nie ma sensu sobie odmawiać a teraz sama nie wiem. Tak źle i tak nie dobrze

• terka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari przede wszystkim przystawiaj małego do piersi. Dużo i często ;) mój mały z racji mojej anemii z początku mało przybieral. Ale położna nie mówiła o dokarmianiu tylko właśnie żeby przystawiac dużo. I ruszyło później :D
    Ale ona wiedziala że chce unikać mleka, sama tez jest za kp

Andii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na patronaze zawsze przynosze wagę i ważę dziecko, potem odejmuję masę i dziele na dni i to wpisuje w książeczkę. Standard jest 26-31g/dobę z tym, że przyrosty są skokowe, więc jednego dnia może być nic, a za dwa 50. Jeżeli słabo mi dziecko pezybiera np10-15/dobę zalecam femaltiker plus karmienie aktywne co 2h ewentualnie co 3i stymulujemy piersi laktatorem metoda 7min z jednej i z drugiej potem 5i potem 3 na przemian, czyli karmimy ok 30min potem odciagamy i dajemy no ok 30ml pokarmu mamy ew mm. Samo dokarmianie nie jest metoda, bo zobaczysz, że przybiera na mm i będziesz za każdym razem dokarmiac, piersi będą myślaly, że dziecko potrzebuje mniej i zmniejszy się produkcja i to takie błędne koło. Poczytaj hafije, umów się z certyfikowany doradca laktacyjnym, nie każdy ma bieżącą wiedzę na temat laktacji. Nie krytykuje tej porady, bo nie znam przyrostow, czy dziecko moczy i brudzi pieluchy jest dużo czynników.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 zaczniesz dokarmiac to zaczniesz tracić Swój pokarm. Wszystko zalezy do Ciebie czy chcesz karmić piersią czy mm. Mi tez mówili, że mam za mało pokarmu,córka urodziła się z wagą 4500g i stwierdziły, że słabo przybiera na moim pokarmie, jest za duża ale ja wiedziałam że jak zacznę podawać mm to strace pokam i się zaparłam i udało się pomimo przeciwności losu bo borykałam się jeszcze z wklęsłymi brodawkami. Wszystko zalezy od Ciebie czy chcesz karmić czy też nie? Jesli chcesz karmić to staraj się nie podawać mm a jak najczęściej przystawiać dziecko do piersi a w wolnej chwili pobudzać laktacje laktatorem a jeśli nie chcesz karmić to pewnie, że możesz podać mm, nie będziesz w ten sposób na pewno gorszą matką. Pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, podejmij decyzję taką jaką uważasz za słuszną ale pamiętaj że dokarmianie kończy się na utracie własnego pokarmu i albo mleko matki albo mm

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi zaczęła krew z nosa lecieć, czy ktoś tak ma? Nie jakoś obficie, ale nie miałam nigdy z tym problememu

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Puszek, ja tak miałam kilka razy. Podobno tak bywa w ciąży czasem, nie martw się. :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 22 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mi często leci krew z nosa. Wszystko jest bardziej ukrwione śluzówka nosa tak samo dlatego może tak się dziać. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem leci, nawet przed ciążą, ale tak przy wydmuchiwaniu nosa tylko :D I krwawią mi dziąsła, ostatnio w ciąży też tak miałam. Wszystko jest mocniej ukrwione, pewnie dlatego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, Alex wcinahcie więcej witC. Ona odpowiada za uszczelnienie naczynek i jej niedobór (w ciąży niedoborów nie brakuje ;)) właśnie objawia się krwawieniami czy to z nosa czy dziąseł. Bo naczynia stają się nieszczelne. A że teraz czas chorowity to i witC się wykrusza szybciej

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chce kp i przystawiam małego do piersi. I też położna 30ml kazała raz na dobę mu dawać. I nie koniecznie codziennie. Tylko jak głodny będzie.
    Będę się starać kp.
    Dzięki, że tu jesteście :-)

Mi też czasami w ciąży krew z nosa leciała.

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 22 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari dacie radę! :)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ