X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi, a nie uwazasz, ze to wszystko siedzi w Twojej glowie i Cie blokuje ? Przeciez masz juz jedno dziecko - tzn. ze kwestie plodnosci powinny byc na swoim miejscu :) przepraszam, ze zapytam- moze kiedys pisalas, ale jesli nie chcesz to nie musisz odpowiadac na to pytanie, bo to prywata totalna i rozumiem jesli nie zechcesz odpowiedziec- ale starasz sie z jednym i tym samym mezczyzna co z pierwsza dzidzia?

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Mi nie kopiuje tego linku ale jak widzicie kreskę to napewno jest :) ile się starałaś?
    Z mężem jesteśmy 12 lat razem ... I od paru lat zabezpieczaliśmy się tak na dwoje babka wwróżyła. Tak na prawde, że zwracałam uwagę kiedy owulacja jest itp. to chyba koło 6 miesięcy? Ja sama nie wiem, bo na początku nie było dla mnie to takie ważne i wydawało mi się, że to w moim wypadku nie może być inaczej niz rach ciach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 19:35

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins czyli conceive działa. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins udało mi się dobić do linku (na tel to nie takie łatwe :)) i widzę! Widzę wyraźnie kreche ;D
    Więc zakaz picia! :D

Ja myślę że to nie nasza sprawka w wasza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 19:37

Paulins lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins gratulacje

Andii jak ja dobrze Cię dziś rozumiem :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Andi, a nie uwazasz, ze to wszystko siedzi w Twojej glowie i Cie blokuje ? Przeciez masz juz jedno dziecko - tzn. ze kwestie plodnosci powinny byc na swoim miejscu :) przepraszam, ze zapytam- moze kiedys pisalas, ale jesli nie chcesz to nie musisz odpowiadac na to pytanie, bo to prywata totalna i rozumiem jesli nie zechcesz odpowiedziec- ale starasz sie z jednym i tym samym mezczyzna co z pierwsza dzidzia?

Tak, córka jest męża i staramy się o drugie. To że mam dziecko nie daje żadnej gwarancji niestety, że mogę mieć kolejne a jak widać nie mogę. Czy to kwestia glowy-nie wiem? Być może

Starania o drugie dziecko
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Paulins udało mi się dobić do linku (na tel to nie takie łatwe :)) i widzę! Widzę wyraźnie kreche ;D
    Więc zakaz picia! :D

Ja myślę że to nie nasza sprawka w wasza :P

Ojjjj nawet jeśli to nasza sprawka, to wy za to pomoglyscie mojej głowie. Noooo dziewczyny moje najdroższe idę się ładnie ubrać i wychodzę na miasto na soczek :-) moj mąż szczęśliwy tak, że szok ... ja się wstrzymuje z radością chociaż w środku mam taką ogromną nadzieję ... Rano zrobię test z moczu porannego tak jak powinno być prawidłowo i zobaczę. :-* Całuje was mocno

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii, wszystkie hormony unormowane ? Tarczyca wporzo? Pytam bo znam pare, ktora ma 4 lata roznicy pomiedzy dziecmi, mimo ze starali sie od razu o druga ciaze- a byl problem w tarczycy, ktora poleciala na leb na szyje. Jak udalo sie umormowac to kilka cykli i druga ciaza byla :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Paulins gratulacje

Andii jak ja dobrze Cię dziś rozumiem :/

Dobrze jest mieć kogoś kto to rozumie :)

• terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins baw się dobrze przy soczku! :D

Andii głowa naprawdę wiele daje. Mozna być super plodnym a głowa robi swoje bo presja działa bardzo mocno na organizm...

Lelek lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Andii, wszystkie hormony unormowane ? Tarczyca wporzo? Pytam bo znam pare, ktora ma 4 lata roznicy pomiedzy dziecmi, mimo ze starali sie od razu o druga ciaze- a byl problem w tarczycy, ktora poleciala na leb na szyje. Jak udalo sie umormowac to kilka cykli i druga ciaza byla :)

Staram się półtora roku więc śmiesznie byłoby gdybym badań nie robila. Niestety wszystko jest w porzadku, pozostała drożność jajowodów która wykonam po nowym roku, miałam robić w grudniu ale chcę te święta spędzić w spokoju.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dobrze jest mieć kogoś kto to rozumie :)
    Kochana dziś chyba zsynchronizowałysmy nasze doły :/
    Nie będę się za mocno rozpisywać co u mnie się dzieje bo samej mi ciężko to ogarnąć :( W skrócie: siedzę i rycze z niemocy :(
    Trzymaj się Andii i zażegnaj doła jak najszybciej :* ja spróbuje też

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Nie będę się za mocno rozpisywać co u mnie się dzieje bo samej mi ciężko to ogarnąć :( W skrócie: siedzę i rycze z niemocy :(

Jak poryczymy sobie razem to będzie nam lepiej :) czasem podobno trzeba się wypłakać a w grupie raźniej

• terka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Och Miss :(

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Jak poryczymy sobie razem to będzie nam lepiej :) czasem podobno trzeba się wypłakać a w grupie raźniej
    Dokładnie- razem raźniej <3 mi dziś nawet mąż nie zabraniał płakać bo czasem to naprawdę tak trzeba :) trzeba trochę się oczyścić z emocji, wypłakac a następnego dnia znowu się uśmiechać i stawiać czoła wszystkim przeciwnościom :) będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze- i tak w kółko ;)

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Och Miss :(
    Terka, czasem i ja wymiękam :( choć na codzień jestem pełna optymizmu to czasem już brakuje sił

To wszystko przez tego szampana :( po alko zawsze jestem płaczliwa i czuje niemoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 20:03

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Paulins baw się dobrze przy soczku! :D

Andii głowa naprawdę wiele daje. Mozna być super plodnym a głowa robi swoje bo presja działa bardzo mocno na organizm...

Nie przeczę że tak nie jest ale też nie do końca w tę teorię wierzę, no owszem głowa może blokować owulację ale jak już do tej owulacji dochodzi to nie widzę innych czynnikow, może utrudniać zagnieżdżenie no ale bez przesady, przez półtora roku moja własna psychika mi utrudnia zagnieżdżenie zarodka? Jak dla mnie to jest jakiś problem ale niestety jeszcze nie zidentyfikowany ale obstawiam zatkane jajowody

• Andii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dokładnie- razem raźniej <3 mi dziś nawet mąż nie zabraniał płakać bo czasem to naprawdę tak trzeba :) trzeba trochę się oczyścić z emocji, wypłakac a następnego dnia znowu się uśmiechać i stawiać czoła wszystkim przeciwnościom :) będzie dobrze, będzie dobrze, będzie dobrze- i tak w kółko ;)

Cały czas to powtarzam :) będzie dobrze, będzie dobrze no musi być dobrze :)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins, gratulacje! Ty uzywalas tego zelu conceive plus?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Cały czas to powtarzam :) będzie dobrze, będzie dobrze no musi być dobrze :)
    Właśnie- musi <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ