X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Dziękuję Wam bardzo!!!
    Dzisiaj rano już robiłam oczywiście betę 😂 wyszła 659, do powtórzenia za dwa dni. Wychodzi 4t5d. Byłam już też od razu dzisiaj u ginekologa, bo zwijam się niestety z bólu, co bardzo mnie stresowało. Dosłownie zaczynam wariować. Ale okazało się, że nie ma się czym stresować. Wszystko się rozciąga, a że jestem szczupła to bardzo odczuwam. Dodatkowo zrobił się torbiel na jajniku i to 4 cm od razu (jeszcze 2 tygodnie temu go nie było), ale jest szansa, że się wchłonie. Jednak co najbardziej szokujące - są widoczne dwa pęcherzyki! 🙈
    Czekamy teraz do potwierdzenia żywej ciąży. Surrealistyczne to wszystko. Ale po moim przykładzie widać, że wszystko jest możliwe i to w najmniej spodziewanym momencie.

OMG co za wiadomość 😃 cudownie!

Witynja lubi tę wiadomość

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Dziękuję Wam bardzo!!!
    Dzisiaj rano już robiłam oczywiście betę 😂 wyszła 659, do powtórzenia za dwa dni. Wychodzi 4t5d. Byłam już też od razu dzisiaj u ginekologa, bo zwijam się niestety z bólu, co bardzo mnie stresowało. Dosłownie zaczynam wariować. Ale okazało się, że nie ma się czym stresować. Wszystko się rozciąga, a że jestem szczupła to bardzo odczuwam. Dodatkowo zrobił się torbiel na jajniku i to 4 cm od razu (jeszcze 2 tygodnie temu go nie było), ale jest szansa, że się wchłonie. Jednak co najbardziej szokujące - są widoczne dwa pęcherzyki! 🙈
    Czekamy teraz do potwierdzenia żywej ciąży. Surrealistyczne to wszystko. Ale po moim przykładzie widać, że wszystko jest możliwe i to w najmniej spodziewanym momencie.

O Boziu kochana gratulacje! 😍 jak to dobrze słyszeć jakieś pozytywne wiadomości 😍

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka gratulacje, zdrowej i nudnej ciąży 🥰😁

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka gratulacje!!! 😍 Czekamy na dalsze wiadomości od Ciebie 😘

A u mnie sprawy się trochę pokomplikowały i mamy zagwozdkę życiową 🙈 były pogłoski, że pod koniec roku mają mi nie przedłużyć umowy. Więc było parcie, żeby zajść do tego czasu w ciążę. Teraz obróciło się to wszystko o 360 stopni i dowiedziałam się, że mam jednak dostać wtedy umowę na czas nieokreślony 🤯 no i teraz nie wiemy, co robić 😞 czy po prostu współżyć bez zabezpieczeń, ale bez żadnej presji, bez wyliczeń, a nawet bardziej w stronę, że lepiej będzie, jak się nie uda, czy poczekać te kilka miesięcy ze staraniami. Boje się, że jak wybierzemy drugą opcję, to za te kilka miesięcy zaś będziemy fiksować, będzie parcie, żeby szybko się udało i nic nie będzie wychodzić z tego, tak jak było teraz i będziemy pluć sobie w twarz, że jednak trzeba było nie marnować tego czasu... Nie ukrywam, że mam fajna prace, choć stresująca, ale trochę mi szkoda ją stracić, ale mam też duże parcie na drugiego bobaska... Ehh... Ciężki temat...

• bambusek-94 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witynja wrote:
    Polecam konto na Instagramie hiperinsulinka - często wrzuca ciekawe i proste przepisy :)

Mi w wychodzi że mam IO, ale internista totalnie zlał temat i szukam dalej kogoś konkretnego kto mnie poprowadzi :/

Hej, u mnie w zeszłym roku zdiagnozowano IO, gdzie lekarz rodzinny też nie chciał uwierzyć bo "przecież jest pani szczupła "... także tak to wygląda niestety 😅
    Przed diagnozą borykałam się z trądzikiem który leczyłam od lat nastoletnich bez przerwy wszystkimi możliwymi kuracjami. Miałam też bardzo nieregularne cykle (podwyższone androgeny przez wysoką insulinę). Po wprowadzeniu diety wiele rzeczy się unormowało, ale przyznam że są takie momenty że ciężko stosować się do wszystkich zaleceń dietetyka. I nie chodzi mi o pojedyncze cheaty jedzeniowe, ale o takie tygodnie gdzie ciężko znaleźć czas na porządne gotowanie 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 09:33

Starania od 06/2025
    Aktualnie 2cs
    Cykle 31-40d
    IO i hiperandrogenizm

TSH 2,74 uIU/ml⬆️
    DHEA-SO4 359 ug/dl⬆️
    17-OH-progesteron 1,23ng/ml⬆️

Euthyrox 25
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Dziękuję Wam bardzo!!!

Rany, cóż za cudowna wiadomość 🤩 gratulacje 🎉 i trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej 🤞

Oby takich wiadomości pojawiało się tutaj więcej. 🤞🤞🤞

Jeśli chodzi o starania to my za chwilę startujemy 🤭 i ewentualne testowanie wypadnie pod koniec lipca. Postaram się wytrzymać do pierwszego dnia @. Nie robię sobie zbytnio nadziei... A czasem nawet nachodzą mnie wątpliwości czy to dobry czas i czy poradzimy sobie z trójką.🫣🫣🫣

Ounai lubi tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    ...⏳🦋
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Hermionka gratulacje!!! 😍 Czekamy na dalsze wiadomości od Ciebie 😘

A u mnie sprawy się trochę pokomplikowały i mamy zagwozdkę życiową 🙈 były pogłoski, że pod koniec roku mają mi nie przedłużyć umowy. Więc było parcie, żeby zajść do tego czasu w ciążę. Teraz obróciło się to wszystko o 360 stopni i dowiedziałam się, że mam jednak dostać wtedy umowę na czas nieokreślony 🤯 no i teraz nie wiemy, co robić 😞 czy po prostu współżyć bez zabezpieczeń, ale bez żadnej presji, bez wyliczeń, a nawet bardziej w stronę, że lepiej będzie, jak się nie uda, czy poczekać te kilka miesięcy ze staraniami. Boje się, że jak wybierzemy drugą opcję, to za te kilka miesięcy zaś będziemy fiksować, będzie parcie, żeby szybko się udało i nic nie będzie wychodzić z tego, tak jak było teraz i będziemy pluć sobie w twarz, że jednak trzeba było nie marnować tego czasu... Nie ukrywam, że mam fajna prace, choć stresująca, ale trochę mi szkoda ją stracić, ale mam też duże parcie na drugiego bobaska... Ehh... Ciężki temat...

Ja bym nie czekała. Później jak się chce i jest parcie to różnie wychodzi. Rodzina najważniejsza, a pracę z fajnej można zmienić na jeszcze fajniejszą. Sama piszesz, że to pogłoski, więc na dwoje babka wróżyła z tą umową. Jeśli pracodawca jest w porządku to po powrocie da Ci nową umowę, a świadczenia wszystkie i tak się będą należały. Kochać się bez zabezpieczeń bez presji i wyliczania konkretnych dni ! 😁

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Ja bym nie czekała. Później jak się chce i jest parcie to różnie wychodzi. Rodzina najważniejsza, a pracę z fajnej można zmienić na jeszcze fajniejszą. Sama piszesz, że to pogłoski, więc na dwoje babka wróżyła z tą umową. Jeśli pracodawca jest w porządku to po powrocie da Ci nową umowę, a świadczenia wszystkie i tak się będą należały. Kochać się bez zabezpieczeń bez presji i wyliczania konkretnych dni ! 😁

No też mamy takie podejście, że rodzina jest najważniejsza dla nas, przez to bardzo się zastanawiamy co robić. Może okazać się też, że mamy jakieś problemy i nie wyjdzie tak, czy siak i pod koniec roku zacząć się badać i leczyć. A jak będziemy czekać, to wszystko się opóźni... Ale ten luz w głowie, że się nie musi za szybko udać na pewno nam pomoże. Teraz miałam takie parcie, że o niczym innym nie myślałam i byłam w takim dołku, że nie wychodzi, że odbijało się to na wszystkim... A czy pracodawca mi przedłuży umowę po ciąży, wątpię 🙈

elodie_08 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Rany, cóż za cudowna wiadomość 🤩 gratulacje 🎉 i trzymam kciuki żeby wszystko było jak najlepiej 🤞

Oby takich wiadomości pojawiało się tutaj więcej. 🤞🤞🤞

Jeśli chodzi o starania to my za chwilę startujemy 🤭 i ewentualne testowanie wypadnie pod koniec lipca. Postaram się wytrzymać do pierwszego dnia @. Nie robię sobie zbytnio nadziei... A czasem nawet nachodzą mnie wątpliwości czy to dobry czas i czy poradzimy sobie z trójką.🫣🫣🫣

Też mam takie wątpliwości, odebrałam wyniki badań, od których dużo zależało, wynik kwasu mam super więc możemy się starać to teraz zastanawiam się czy to dobry czas, czy na pewno mąż chce, a nie ja za bardzo naciskam i z paru dni gdzie nie mogłam się doczekać starań i marzyłam o bobo tak dziś mam zjazd pełen wątpliwości.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Też mam takie wątpliwości, odebrałam wyniki badań, od których dużo zależało, wynik kwasu mam super więc możemy się starać to teraz zastanawiam się czy to dobry czas, czy na pewno mąż chce, a nie ja za bardzo naciskam i z paru dni gdzie nie mogłam się doczekać starań i marzyłam o bobo tak dziś mam zjazd pełen wątpliwości.

Oj bardzo dobrze Cię rozumiem i fajnie, że nie tylko ja tak mam. 😉

My mamy na pokładzie 4-latkę i 1,5-rocznego synka. Wątpliwości pojawiają się po ciężkim dniu. 🫣 Zawsze marzyłam o 3 dzieci z niewielką różnicą wieku, a teraz nadchodzą momenty, że kalkuluję za i przeciw...🫣
    Ale młodsza już nie będę, a potrzeba siły, by zająć się taką drużyną.💪

2021 🩷
    2023 🩵
    ...⏳🦋
  • krolik Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nigdy nie ma odpowiedniego momentu na ciążę. Do ciąży z drugą córka nie byłam przekonana, bo nowa praca, martwiłam się, że ją stracę, pierwsza córka za mała itd. Mąż namawiał, to się zgodziłam, ale w głębi serca wiedziałam, że chce. Pracowałam prawie do końca ciąży i co i już do tej pracy nie wróciłam 😅 także z perspektywy czasu uważam, że to była najlepsza decyzja jak patrzę na dziewczynki. Takie mam też wyobrażenia o kolejnym dziecku, że dopełni to wszystko , ale obawy są i będą zawsze.

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Hej, u mnie w zeszłym roku zdiagnozowano IO, gdzie lekarz rodzinny też nie chciał uwierzyć bo "przecież jest pani szczupła "... także tak to wygląda niestety 😅
    Przed diagnozą borykałam się z trądzikiem który leczyłam od lat nastoletnich bez przerwy wszystkimi możliwymi kuracjami. Miałam też bardzo nieregularne cykle (podwyższone androgeny przez wysoką insulinę). Po wprowadzeniu diety wiele rzeczy się unormowało, ale przyznam że są takie momenty że ciężko stosować się do wszystkich zaleceń dietetyka. I nie chodzi mi o pojedyncze cheaty jedzeniowe, ale o takie tygodnie gdzie ciężko znaleźć czas na porządne gotowanie 😏
    Też jestem szczupla. Może to też argument dla rodzinnego 😂
    Chciałam żeby mi to potwierdzili i skierowali do diabetologa bo no chciałabym wiedzieć oficjalnie co i jak. To jedyne co zalecili dietę keto 😅😅
    Podejrzewałam jakaś nietolerancję to też jedyne co odstawić gluten. Oczywiście bez diagnostyki :/

bambusek-94 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czy któraś z Was była może w takiej sytuacji, że Wasz partner albo mąż brał antybiotyk, a akurat wypadały dni płodne i chcieliście się starać ?
    Nie jest tak obłożnie chory a do ndz bedzie juz koncowka antybiotyku i chyba i tak czy siak bedziemy dzialac bo szkoda nam miesiaca😂

• Witynja Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    czy któraś z Was była może w takiej sytuacji, że Wasz partner albo mąż brał antybiotyk, a akurat wypadały dni płodne i chcieliście się starać ?
    Nie jest tak obłożnie chory a do ndz bedzie juz koncowka antybiotyku i chyba i tak czy siak bedziemy dzialac bo szkoda nam miesiaca😂
    Mój był teraz chory w weekend jak wypadały mi dni plodne, ale spontanicznie wyszło że działaliśmy :)

• catmole1 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Jakich używasz testów owulacyjnych? Jak długo je robisz? Ja używam zwykle z domowe laboratorium i po piku przestaje.

Milunia - ja używam easy home. Zaczynam testować dzień po @ i kończę jakiś dzień/dwa po piku. ogólnie nie są za tanie, ale polecam ;)

👩🏼29 | 👨🏼 31

odstawienie tabletek anty 11.2023
    starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
    Owulacja potwierdzona na USG
  • catmole1 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Dziękuję Wam bardzo!!!

Hermionka- gratulacje ❤️❤️ trzymaj się ciepło

👩🏼29 | 👨🏼 31

starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
  • Nattkaa9888 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tak wchodzę tutaj teraz raz po raz do Was, ale nadrobiłam wszystko :)

Hermionka, gratuuulacje 🩷 cieszymy się razem z Tobą i mocno trzymamy kciuki. Dwa pęcherzyki? Dołożyłaś ładnie do pieca 🤭 oczywiście w pozytywnym słowa znaczeniu 🫶🏼

Ja w piątek mam monitoring, ten cykl znów na Lamettcie + mioveli NAC. Szczerze tą stymulację przeszłam o wieeeele lepiej niż poprzednią.
    Także cieszę się, efekty zobaczymy w piątek na USG.
    Czekaaamy… 🙏🙏

catmole1, oliwia79 lubią tę wiadomość

👩‍🦰 niedoczynność tarczycy, PCOS, brak owulacji, AMH-12,83.
    🧔‍♂️w trakcie badań nasienia, hormony ✅

11/2024 początek starania 👶

11/2024-04/2025 naturalne starania 🤰

05/2025 stymulacja Lametta+Miovelia NAC 💊
    05.06/2025 mamy jeden pęcherzyk, zastrzyk Ovitrelle 💉
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    catmole1 wrote:
    Milunia - ja używam easy home. Zaczynam testować dzień po @ i kończę jakiś dzień/dwa po piku. ogólnie nie są za tanie, ale polecam ;)

A w jakim celu się testuje jak już wiadomo, że jest pik? Pytam, bo się nie znam bo dopiero zaczęłam przygodę z testami owu.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Dziękuję Wam bardzo!!!
    Ale ze co? Beda bliznieta? Gratulacje!!!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • catmole1 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    A w jakim celu się testuje jak już wiadomo, że jest pik? Pytam, bo się nie znam bo dopiero zaczęłam przygodę z testami owu.

Dla pewności, że na pewno zaczyna spadać. Przynajmniej ja robię z tego powodu. Zazwyczaj mam pik w jeden dzień, ale na przykład w zeszłym cyklu ciemną krechę miałam dwa dni z rzędu 🙃🙃

👩🏼29 | 👨🏼 31

starania od 03.2024 😓

👩🏼:
    WZJG od 2017r.
    TSH ☑️
    Glukoza ☑️
    Insulina ⬆️
    Prolaktyna ☑️
    Progesteron ⬇️
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ